Τσίπρας: Η κυβέρνηση ετοιμάζει στημένη έξοδο στις αγορές

Για «πλεόνασμα θράσους» κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Θα μοιράσουν ψίχουλα στα παραδοσιακά τους εκλογικά ακροατήρια» - Εχει ήδη βρει υπουργούς εκτός ΣΥΡΙΖΑ

tsipras-i-kubernisi-etoimazei-stimeni-eksodo-stis-agores
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε συνέντευξη στην Realnews, ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει κοροϊδία τη σχεδιαζόμενη έξοδο στις αγορές, η οποία – όπως λέει – θα γίνει στις αρχές Μαΐου, με την έγκριση του Βερολίνου.

«Προσυμφωνημένη έξοδος στις αγορές»

Η αγοραπωλησία θα γίνει με συγκεκριμένο Οίκο, που θα του αποδώσει μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη

«Θα πρόκειται για μια στημένη θεατρική έξοδο, με προσυμφωνημένη αγοραπωλησία με συγκεκριμένο Οίκο, που θα του αποδώσει μάλιστα διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη», λέει ο Αλέξης Τσίπρας και προθέτει ότι το επιτόκιο θα είναι γύρω στο 5% και κατηγορεί την κυβέρνηση για «πλεόνασμα θράσους».Προσθέτει ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο με την έγκριση του Βερολίνου, ώστε προεκλογικά- στις 22 Απριλίου- μετά την ανακοίνωση από την Eurostat μικρού πλεονάσματος, «να μοιράσουν ψίχουλα στα παραδοσιακά τους εκλογικά ακροατήρια».

Οι δανειστές θα παρέμβουν προεκλογικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κοινές αντιλήψεις για τη διαπραγμάτευση

Ο κ. Τσίπρας, δηλώνει ότι αναμένει παρεμβάσεις των δανειστών στην προεκλογική περίοδο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως «οι παρεμβάσεις τους τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 αποτελούν μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ευρώπης». Δηλώνει ανοικτός σε μια συνεννόηση με την κυβέρνηση για το χρέος, αλλά σημειώνει πως αυτή δεν είναι δυνατή αφού οι δύο πλευρές δεν έχουν κοινές αντιλήψεις για τη διαπραγμάτευση. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναστολή πληρωμής τόκων και τοκοχρεολυσιών, ρήτρα ανάπτυξης», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την τρόικα

Το νέο διοικητή της ΤτΕ θα τον διορίσει διαφορετική κυβέρνηση

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το διορισμό του κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι μόλις λήξει η θητεία Προβόπουλου, το νέο διοικητή θα τον διορίσει διαφορετική κυβέρνηση από την παρούσα. Διαμηνύει ότι «δεν ισχύουν για τον ΣΥΡΙΖΑ απολύσεις που έγιναν κατά παράβαση του Συντάγματος» και προαναγγέλει ότι το κόμμα του, ως κυβέρνηση, θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από την τρόικα για τις επιπτώσεις από τις επιλογές της στην ελληνική οικονομία.

Για τη σύνθεση της κυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι έχει ήδη βρει τους υπουργούς του που ξεπερνούν το πολιτικό εύρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά στη Χρυσή Αυγή, δηλώνει ότι πρέπει να βρεθεί «ενώπιον του Νόμου , όχι εκτός Νόμου». Στην ερώτηση εάν συμφωνεί να απαγορευτεί η κάθοδός της στις ευρωεκλογές απαντά: «ό,τι λέει το Σύνταγμα της χώρας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook