Follow us

Τσίπρας: Ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη

ην ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου με Τμήματα σε 6 πόλεις της Β. Ελλάδας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τσίπρας: Ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη

Την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Τμήματα σε 6 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Κατερίνη) ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα προκύψει από τη συνέργεια τριών ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και του μέχρι τώρα Διεθνούς Πανεπιστημίου, και όπως είπε ο πρωθυπουργός, «θα είναι κατ΄ εξοχήν εξωστρεφές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που, βασιζόμενο στο σημαντικό έργο που έχει ήδη παραχθεί από το ανθρώπινο δυναμικό του στα τέσσερα Ιδρύματα τα οποία το συγκροτούν, θα καλύπτει μια πληθώρα γνωστικών αντικειμένων, συνδεδεμένων τόσο με το διεθνές γίγνεσθαι όσο όμως και με τις τοπικές αλλά και περιφερειακές εξειδικεύσεις».

«Ένα νέο μεγάλο πανεπιστήμιο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «είναι ένα εγχείρημα που δίνει μια ακόμα ευκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα και τη βοηθάει να ενταχθεί στη νέα εποχή που χαράσσει η κυβέρνηση για τα ελληνικά πανεπιστήμια προκειμένου να γίνουν ένας αξιόλογος εκπαιδευτικός κόμβος στο εκπαιδευτικό χάρτη της Ευρώπης».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των διοικήσεων των τεσσάρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που θα συμπράξουν για την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Στην αρχή της εισήγησης του ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια έχει ξεκινήσει μια ριζοσπαστική προσπάθεια αναβάθμισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης. «Μετά από πολλές δεκαετίες, συζητάμε για το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για τη νέα αρχιτεκτονική των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας», τόνισε και συνέχισε:

«Με βάση τον νόμο που ψηφίσαμε το 2017, ανάμεσα σε άλλα, αναβαθμίσαμε τις μεταπτυχιακές σπουδές, αυξάνοντας τα δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα και δίνοντας τη δυνατότητα σε φοιτητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μπορούν να εγγράφονται σε όλα τα μεταπτυχιακά χωρίς να πληρώνουν τέλη εγγραφής. Στη συνέχεια προχωρήσαμε στη συγκρότηση ομάδων εργασίας που μελέτησαν και πρότειναν συγκεκριμένες στρατηγικές συνεργειών ανάμεσα στους δύο τομείς Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, μετά από 40 χρόνια πορείας, προχωρούν σε ουσιαστικές συνέργειες, που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του οράματος της ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, η οποία θα παρέχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο σπουδών σε όλους όσοι εισάγονται στα ΑΕΙ. Οι ομάδες εργασίας συγκροτήθηκαν μετά από προτάσεις των ίδιων των Ιδρυμάτων και το υπουργείο ολοκλήρωσε τις ρυθμίσεις του με βάση τα πορίσματα των ομάδων εργασίας».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «για πρώτη φορά υπήρξαν διαδικασίες "από τα κάτω" και τις οποίες σεβαστήκαμε» και σημείωσε: «Έτσι, λοιπόν, διαμορφώσαμε τη νέα αρχιτεκτονική των Ιδρυμάτων και τον νέο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με συνέργειες όμορων ιδρυμάτων, με στοχευμένες αναδιαμορφώσεις Τμημάτων, με ίδρυση νέων Τμημάτων που θεραπεύουν διεθνώς αναγνωρισμένα γνωστικά αντικείμενα, αλλά και με γνώμονα την ακαδημαϊκή παράδοση, τις ανάγκες της χώρας και τους συντελούμενους διεθνώς μετασχηματισμούς. Πρόκειται για συνέργειες που στοχεύουν στην ισχυροποίηση των Ιδρυμάτων. Προωθούμε πρωτοβουλίες σε ένα πλαίσιο διαλόγου και κοινού οράματος για την ενδυνάμωση των ΑΕΙ, ώστε να ανταποκριθούν στις οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο».

Υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη σήμερα το μέλλον των πανεπιστημίων βρίσκεται στο νέο θεσμό των "Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων", συμπράξεων πανεπιστημίων από πολλές χώρες που θα οδηγούν στην λήψη κοινών πτυχίων μέσα από κοινά προγράμματα σπουδών και παρατήρησε: «Δεν θα πρέπει τα ελληνικά πανεπιστήμια να μείνουν έξω από αυτό το νέο εγχείρημα, και θα μπορούν να συμμετέχουν με αξιώσεις ως ισότιμοι εταίροι μόνο αν ισχυροποιηθούν και αναδειχθούν σε περιφερειακούς πόλους εκπαίδευσης και έρευνας. Η διαδικασία των αναβαθμίσεων που έχουμε ξεκινήσει θα αποτελέσει το καλύτερο εφαλτήριο για την συμμετοχή των ελληνικών πανεπιστημίων στο νέο αυτό τοπίο».

Η κυβέρνηση προχωράει στις απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα :

1. Την ανάπτυξη ισχυρών πόλων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε περιφερειακό επίπεδο με επενδύσεις δημοσίων πόρων σε ένα εγχείρημα ενίσχυσης των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής περιφέρειας, αλλά και την άρση τελικά του εκπαιδευτικού και ερευνητικού δίπολου μεταξύ κέντρου και περιφέρειας. Στόχος μας η απεδαφοποίηση και περιφερειακή εκπαιδευτική ανάπτυξη ενταγμένη στο διεθνές δίκτυο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

2. Την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών ΑΕΙ μέσα από πρωτοβουλίες θεσμικής στήριξης διεθνών συνεργασιών με ιδρύματα υψηλού κύρους, διεθνών μεταπτυχιακών, αλλά και δομές στήριξης της διασύνδεσης και κοινωνικής διάχυσης των ερευνητικών και εκπαιδευτικών πόρων.

3. Την αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης μέσω της άρσης του διχασμού μεταξύ τεχνολογικής/εφαρμοσμένης και θεωρητικής γνώσης και άρα θεραπεία ενός αναχρονιστικού χαρακτηριστικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Επενδύουμε πολιτικά, κοινωνικά και δημοσιονομικά στα διετή προγράμματα σπουδών ελεύθερης πρόσβασης και στην ακαδημαϊκή πιστοποίηση της επαγγελματικής και τεχνικής κατάρτισης των νέων, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των νέων σε διετή προγράμματα που θα παρέχονται σε περιφερειακό επίπεδο.

Με γνώμονα τις προτάσεις των ομάδων εργασίας αλλά και το παραπάνω πλαίσιο προχώρησε στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μετά την νομοθετική πρωτοβουλία η συνέργεια του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έχει οδηγήσει στην ίδρυση Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε όλα σχεδόν τα Ιόνια νησιά.

Ψηφίστηκε η νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το οποίο μαζί με το ΤΕΙ Ηπείρου αποτελούν μία νέα ισχυρή ακαδημαϊκή και ερευνητική παρουσία στην Ήπειρο με νέες Σχολές και τον νέο θεσμό του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου και των διαφόρων Ινστιτούτων του.

Σε λίγες μέρες θα ψηφιστεί η νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των συνεργειών του με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Θα ψηφιστούν τα νέα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών όπως και τα νέα Τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

«Σε αυτή την προοπτική, ανακοινώνουμε σήμερα τη νέα δομή και λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, που με επίκεντρο την Μακεδονία, θα αποτελέσει τον νέο πόλο πανεπιστημιακής ζωής στην Βόρειο Ελλάδα, με κόμβους σε 6 πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Καβάλα, την Δράμα, την Κατερίνη, το Κιλκίς και θα έχει 10 Σχολές και 31 Τμήματα εκ των οποίων 8 είναι νέα», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Όπως και στα εγχειρήματα που προηγήθηκαν, υπήρξαν πολύμηνες συζητήσεις στην ομάδα εργασίας που συστήθηκε, ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και στις πρυτανικές αρχές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας, και της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου οι οποίες κατέληξαν σε ομόφωνο πόρισμα για την ίδρυση ενός μεγάλου Πανεπιστημίου.

Αυτή η μεθοδολογία σχεδιασμού των συνεργειών που ακολουθούμε σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζεται από την προσήλωση στις δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες, από τον σεβασμό στα όργανα της ακαδημαϊκής κοινότητας και στην πίστη ότι αυτά τα τόσο σημαντικά εγχειρήματα πρέπει να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή από την κοινότητα ανθρώπων των ΑΕΙ που καλούνται να τα υλοποιήσουν και να τους δώσουν ζωή».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα πλαισιωθεί από ερευνητικά ινστιτούτα βασικής έρευνας στις επιστήμες όπου θα δοκιμάζονται στην πράξη καινοτόμες παραγωγικές τεχνικές αλλά και διδακτικές μέθοδοι, από το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Ανάπτυξης (Κ.Ε.Ε.Α.) για την εφαρμογή νέων παιδαγωγικών μεθόδων στα γνωστικά πεδία σπουδών του πανεπιστημίου, αλλά και γενικότερα για την έρευνα καινοτόμων μεθόδων ηλεκτρονικής μάθησης, και από το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για τα Διετή Προγράμματα Σπουδών.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου σηματοδοτεί, σε αρμονία μαζί με την συνολικότερη αναδιαμόρφωση της εκπαίδευσης, το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, ένα αποφασιστικό βήμα στους σχεδιασμούς μας για την Ελλάδα μετά την εποχή των μνημονίων, για ισχυρή δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση στο υψηλότερο επίπεδο και για όλους τους πολίτες.

Πριν τη σύσκεψη παιδιά από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό.

Πηγή,Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 25 Σεπ 2025 | 13:09

Νέα εμφάνιση Τσίπρα: Καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης

Όπως λέει ο πρώην πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 07:01

Καταγγελία από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την ύπαρξη ψευδούς προφίλ του Μητροπολίτη Φιλόθεου στο Facebook

Την ύπαρξη ψευδούς προφίλ του Mητροπολίτη Φιλόθεου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με ανάρτησή της στο Facebook.

ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΠΑΝΟ 24 Σεπ 2025 | 19:42

Θεσσαλονίκη: Τρικάκια πέταξε ο Ρουβίκωνας στο προξενείο των ΗΠΑ - 5 προσαγωγές [βίντεο]

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία μετά από την παρέμβαση του Ρουβίκωνα.

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 24 Σεπ 2025 | 16:25

Κώστας Κυρανάκης: Σε 11 μήνες διπλή σιδηροδρομική γραμμή από Πειραιά μέχρι Θεσσαλονίκη

Ο Κώστας Κυρανάκης παρουσίασε στο 8ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2025 τις βελτιωτικές παρεμβάσεις από το υπουργείο Μεταφορών

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ 24 Σεπ 2025 | 15:39

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 50χρονος αδελφοκτόνος - Δήλωσε συντετριμμένος και μετανιωμένος

Ο κατηγορούμενος φέρεται να απολογήθηκε πως θόλωσε εν μέσω έντονης συναισθηματικής διαταραχής μετά από δύο παρατηρήσεις που του έκανε το θύμα σε έντονο ύφος για ζητήματα καθαριότητας

ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ 24 Σεπ 2025 | 15:14

Μόρφη Τσαλπαρά, η γυναίκα που στήριξε με αίμα εκατοντάδες ανθρώπους

Η Μόρφη Τσαλπαρά κατόρθωσε να βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη και το Αχλαδοχώρι Σερρών, συγκεντρώνοντας άοκνα φιάλες αίματος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

24 Σεπ 2025 | 12:15

Kapani Project 2025: Η ιστορική αγορά της Θεσσαλονίκης μεταμορφώνεται ξανά

Στην ιστορική αγορά Καπάνι διοργανώνεται εδώ και 8 χρόνια το Kapani Project – το Φεστιβάλ που κατάφερε να μεταμορφώσει έναν από τους πιο αυθεντικούς χώρους της πόλης σε σημείο συνάντησης πολιτισμού, τέχνης και γαστρονομίας.

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΔΙΚΗ 24 Σεπ 2025 | 11:46

Θεσσαλονίκη: 52χρονη κατηγορείται για τη δολοφονία του 60χρονου συζύγου της με υδράργυρο

Τον Ιανουάριο η δίκη της 52χρονης που διώκεται για τη δολοφονία του 60χρονου συζύγου της με υδράργυρο, στη Θεσσαλονίκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛ.ΑΣ. 24 Σεπ 2025 | 10:46

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 38χρονος που μπάζωσε κοίτη ρέματος για να φτιάξει γήπεδο ποδοσφαίρου

Πρόκειται για υπεύθυνο και συνδιαχειριστή επιχείρησης, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

ΤΕΜΠΗ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Φλωρίδης: Η αντιπολίτευση επιχειρεί "ξυλόλιο 2" στα Τέμπη - Έκανε δήλωση και ο Τσίπρας που οργάνωσε την άθλια σύσκεψη στο Μάτι

Όσον αφορά το αίτημα Ρούτσι για εκταφή της σορού του παιδιού του, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι "καμία κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει το παραμικρό.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 24 Σεπ 2025 | 09:25

Θεσσαλονίκη: Απολογείται στον ανακριτή ο 50χρονος αδελφοκτόνος - Σήμερα η κηδεία της 59χρονης

Σήμερα η κηδεία της 59χρονης γυναίκας που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια του αδερφού της.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 24 Σεπ 2025 | 08:59

Παρέμβαση Τσίπρα για απεργία πείνας Πάνου Ρούτσι: Η άρνηση εκταφής των παιδιών είναι απόπειρα ταφής της αλήθειας

"Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί, πριν βρεθούμε μπροστά σε νέες τραγωδίες" τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

ΤΟ ΠΡΩΙ 24 Σεπ 2025 | 08:59

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα τριών οχημάτων, σοβαρά τραυματίας ένας οδηγός [βίντεο]

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, στη λεωφόρο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, στο ύψος της Αγίας Τριάδας.

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΛΒΗΣ 23 Σεπ 2025 | 15:49

Δίωξη στον 18χρονο που συνελήφθη για απαγωγή και ληστεία 15χρονου - Έρευνες για τον οδηγό του λευκού βαν

Δύο κουκουλοφόροι ανάγκασαν τον 15χρονο να επιβιβαστεί σε λευκό βανάκι, τον λήστεψαν και αποπειράθηκαν να τον εκβιάσουν ζητώντας 10.000 ευρώ.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ 23 Σεπ 2025 | 13:18

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 38χρονος που έπεσε από μπαλκόνι

Η αστυνομία ερευνά τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 38χρονος βρέθηκε στο κενό.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23 Σεπ 2025 | 13:15

Ο Σακελλαρίδης έριξε άκυρο στον Τσίπρα και μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του: "Μου είπε η Ράνια να πάω στο νοσοκομείο"

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκλεισε την... πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα. "Ένιωσα έναν πόνο, τρόμαξα, ήταν κρίσιμο που μου είπε η Ράνια να πάω στον γιατρό", είπε για την περιπέτεια της υγείας του.

ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 23 Σεπ 2025 | 11:38

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε εκπαιδευτικός που πήγε στο σχολείο χωρίς αρνητικό self-test εν μέσω κορονοϊού

Δέκα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον εκπαιδευτικό που το 2021 είχε πάει στο σχολείο χωρίς να προσκομίσει αρνητικό self-test.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 23 Σεπ 2025 | 10:32

Θεσσαλονίκη: 17χρονος με κλεμμένη μοτοσικλέτα έπεσε πάνω σε περιπολικό

Ο νεαρός οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα και, κατά την προσπάθεια να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο, συγκρούστηκε με περιπολικό.

23 Σεπ 2025 | 07:55

Η (μη) αυτοδυναμία της ΝΔ, τα νέα κόμματα Σαμαρά και Τσίπρα και ο γρίφος Καρυστιανού

Αν και οι κάλπες- εκτός απροόπτου- θα στηθούν σε 18 μήνες από τώρα, όλοι οι "παίκτες" παίρνουν θέση στην σειρά εκκίνησης, "μετρώντας" ο καθένας το μπόι του.

ΠΩΣ ΞΕΦΥΓΕ 23 Σεπ 2025 | 07:47

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν, χτύπησαν και εκβίασαν 15χρονο μαθητή

Επίθεση δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας, ένας 15χρονος μαθητής, στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22 Σεπ 2025 | 17:54

"Θόλωσα γιατί μου έκανε παρατήρηση για την καθαριότητα": Η ομολογία σοκ του 50χρονου που σκότωσε την αδερφή του

Ισχυρίστηκε ότι η ψυχική φόρτιση αλλά οι αλλεπάλληλοι καβγάδες που είχε με την 59χρονη αδερφή του ήταν η βασική αιτία που τον ώθησαν να της αφαιρέσει τη ζωή

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 22 Σεπ 2025 | 16:55

Θεσσαλονίκη: 36χρονος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά και απείλησε τέσσερα ανήλικα αγόρια σε δημοτικό σχολείο

Ο ίδιος φαίνεται πως βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, καθώς ομολόγησε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά αρνείται τις υπόλοιπες πράξεις και γι' αυτό ζήτησε να συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες της περιοχής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22 Σεπ 2025 | 16:45

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Σισμανίδης

Η ανάρτηση στο facebook της Εφορείας Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης για τον Κωνσταντίνο Σισμανίδη

ΣΤΟ STAR 22 Σεπ 2025 | 15:21

Αδελφοκτονία στη Θεσσαλονίκη: "Μας τυράννησε πολύ - Τον βασάνισε" - Ο πατέρας της 59χρονης στηρίζει τον γιο του

"Ήταν πολύ δύσκολος χαρακτήρας. Ήταν αγχωτική και σου μετέδιδε το άγχος της - Τηλεφωνούσε στον αδερφό της πρωί, μεσημέρι, βράδυ, αγανάκτησε" αναφέρει ο πατέρας δράστη και θύματος

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ 22 Σεπ 2025 | 13:23

Αδελφοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Η νεκροτομή έδειξε ότι η 59χρονη πάλεψε για να σωθεί από τα χέρια του αδελφού της

Η 59χρονη παρότι έχασε τη ζωής της μέσα σε ελάχιστο χρόνο, προσπάθησε να ξεφύγει από τον βρόγχο που είχε δημιουργήσει στο λαιμό της ο 50χρονος αδερφός της.

ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ 22 Σεπ 2025 | 13:06

Θεσσαλονίκη: Έσφαξε αρνί στο Σέιχ Σου για να τιμήσει το κουρμπάνι - Κακουργηματική δίωξη σε 51χρονο

Αστυνομικοί εντόπισαν το ζώο κρεμασμένο σε κλαδί δέντρου και συνέλαβαν τον άντρα, ενώ δίπλα του εντόπισαν και το μαχαίρι.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Σεπ 2025 | 10:49

Η απίστευτη ανάρτηση Βαξεβάνη κατά Τσίπρα: "Ρε τραγέλαφε, κούνα τον κ@λο σου να δείξεις ότι δεν είσαι ξελιγωμένος μικροαστός"

Αν και δεν τον κατονομάζει, η ερμηνεία όλων είναι ότι ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μόνο το 17% λέει ότι θα βοηθήσουν τα μέτρα της ΔΕΘ - Το 35% λέει ναι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Μόλις το 17% των πολιτών δηλώνουν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα βοηθήσουν τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.

ΣΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22 Σεπ 2025 | 09:09

Αδελφοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο της 59χρονης μέσα από το νοσοκομείο - "Έτυχε να λείπει ο αγαπημένος μου αδερφός..."

Σοκ προκαλεί η δολοφονία της 59χρονης από τον ίδιο τον αδερφό της το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.

ΤΕΜΠΗ 22 Σεπ 2025 | 07:44

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα ο παράγοντας Καρυστιανού - Φουντώνει το παρασκήνιο για τα νέα κόμματα από Σαμαρά και Τσίπρα

Η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την δημιουργία ενός σχηματισμού-διαφορετικού των ήδη υπαρχόντων, όχι με φθαρτά υλικά, στο οποίο, όπως είπε θα συμμετείχε και η ίδια.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 21 Σεπ 2025 | 19:40

Θεσσαλονίκη: Tο προφητικό βίντεο της γυναίκας που σκότωσε ο αδερφός της - Το είχε αναρτήσει από το νοσοκομείο

Ο 50χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη ώστε να απολογηθεί

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 21 Σεπ 2025 | 16:33

Αδελφοκτονία Θεσσαλονίκη: Κλαίω εδώ πέρα…Εγώ και ο γιος μου τη στηρίζαμε - Συγκλονίζει ο τραγικός πατέρας

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων, ο 50χρονος είχε αφήσει σημείωμα στην πολυκατοικία παρακαλώντας τους ενοίκους να φέρονται καλά στην αδερφή του, γιατί ήταν πολύ ευάλωτη.

ΑΓΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 21 Σεπ 2025 | 12:55

Αδελφοκτόνος Θεσσαλονίκης: "Τώρα συνειδητοποιώ τι έχω κάνει" - "Ηταν πάντα δίπλα της", λέει οικογενειακή τους φίλη

Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε ο 50χρονος άνδρας που ομολόγησε την δολοφονία της 59χρονης αδερφής του, μέσα στο σπίτι της, στη Θεσσαλονίκη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ 21 Σεπ 2025 | 12:51

Μάριος Αθανασίου: Είμαι στην Αριστερά, έρθει δεν έρθει ο Τσίπρας είτε μείνει ο Φάμελλος

"Ήμουν, είμαι και θα είμαι στην Αριστερά, έρθει δεν έρθει ο Τσίπρας είτε μείνει ο Φάμελλος. Προσωπικά το ελπίζω", είπε για την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΙΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ 21 Σεπ 2025 | 11:07
21 Σεπ 2025 | 08:29

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η στυγερή δολοφονία της 59χρονης από τον αδελφό της - Το σημείωμα που άφησε ο δράστης

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την αδελφοκτονία που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Σαββάτου.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟΣ 20 Σεπ 2025 | 21:56

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Έπνιξε την αδελφή του με μια πλαστική σακούλα - Λίγο πριν την είχε συνοδεύσει στο σπίτι από το νοσοκομείο

Οι αρχές εκτιμούν ότι τα δύο αδέρφια είχαν προσωπικές οικογενειακές διαφορές, χωρίς ωστόσο να έχουν αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20 Σεπ 2025 | 18:42

Οικογενειακή τραγωδία: Ετεροθαλή αδέλφια δράστης και θύμα - Η 59χρονη επέστρεψε στο σπίτι της από δωδεκαήμερη νοσηλεία

Αδιανόητη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. 50χρονος δολοφόνησε την αδερφή του με σακούλα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 20 Σεπ 2025 | 17:25

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Έπνιξε την αδερφή του με σακούλα - Κάλεσε στο 100 και ομολόγησε το έγκλημα

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας ήταν εκείνος που κάλεσε στο 100 και ενημέρωσε την Αστυνομία για το έγκλημα.

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 20 Σεπ 2025 | 15:03

Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για την επίθεση με αθλητικό υπόβαθρο σε 16χρονο

Του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές, ενώ παράλληλα επιχείρησαν να του βγάλουν τη μπλούζα που είχε τα διακριτικά άλλης αθλητικής ομάδας

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 20 Σεπ 2025 | 11:40

Θεσσαλονίκη: Σε επιχείρηση με σκάφη η φωτιά στο Κάτω Σχολάρι - Τραυματίστηκε ένας υπάλληλος

Aπό τη φωτιά τραυματίστηκε ένας υπάλληλος της επιχείρησης και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Θέρμης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 3 19 Σεπ 2025 | 18:23

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 54χρονος οδηγός νταλίκας για τον θάνατο 29χρονου μοτοσικλετιστή

Για την υπόθεση ο εισαγγελέας είχε απαγγείλει κακουργηματική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία

ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 19 Σεπ 2025 | 10:41

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος που είχε δεμένα με αλυσίδα 14 σκυλιά και μια γάτα σε κλουβί

Είχε δεμένα με αλυσίδα 14 σκυλιά και μία γάτα σε κλουβί ο 47χρονος στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 18 Σεπ 2025 | 16:04

Τραγικό εργατικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη: 35χρονος καταπλακώθηκε από μηχάνημα παλετοποίησης

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 35χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν, υπό συνθήκες που ερευνώνται, χτυπήθηκε από μηχάνημα παλετοποίησης.

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 13:44

Βίντεο ντοκουμέντο: H στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης μοτοσικλέτας με νταλίκα στη Θεσσαλονίκη – Νεκρός 29χρονος

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης μοτοσικλέτας - νταλίκας.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 18 Σεπ 2025 | 09:58

Θεσσαλονίκη: Ετσι θα γίνει η Νέα Παραλία - Σαν ξύλινο κατάστρωμα, από τον Λευκό Πύργο ως το Λιμάνι [εικόνα]

Ένα σκάφος το οποίο "άραξε" κατά μήκος της Παλιάς Παραλίας θα θυμίζει το ξύλινο ντεκ που αναμένεται να κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη, στο κομμάτι από το ύψος του Λευκού Πύργου έως το Λιμάνι

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Σεπ 2025 | 09:42

Δημοσκόπηση Pulse: Ανδρουλάκης vs Τσίπρας - Ποιος προηγείται σε κεντρώους και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους

Ενδιαφέροντα τα ευρήματα σχετικά με τα πρόσωπα που κυριαρχούν στον χώρο της Αριστεράς και του Κέντρου.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 07:32

Βαθιά ανάσα στη ΝΔ για το σχεδόν 30% στις δημοσκοπήσεις - Μητσοτάκης: "Το ΠΑΣΟΚ ο σημαντικότερος αντίπαλος"

Παρά τη δημοσκοπική φθορά φαίνεται ότι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η ΝΔ κρατά τις δυνάμεις της.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:36

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 29χρονος δικυκλιστής σε θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 29χρονος οδηγός, ο οποίος μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου μεσημβρινές ώρες κατέληξε

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Σεπ 2025 | 18:23

Σταμάτης Κραουνάκης: Ο Τσίπρας δεν θέλει να κάνει κόμμα, θέλει να γίνει πρωθυπουργός - Έριξα ένα κράξιμο στη Μενδώνη...

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα σενάρια που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει νέο κόμμα

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΟ 2022 17 Σεπ 2025 | 14:29

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι όλοι οι αστυνομικοί για το έλλειμμα άνω των 700.000

Για όλους αποφασίστηκε να μην επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

ΜΕ ΟΡΟ 17 Σεπ 2025 | 13:08

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 26χρονος που καταγγέλθηκε από 20χρονη για βιασμό

O ίδιος φαίνεται ότι διατηρούσε περιστασιακά σχέση με την 20χρονη.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 Σεπ 2025 | 10:56

Σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη: Την άρπαξε από τον λαιμό και την πέταξε στο έδαφος

Το περιστατικό καταγράφηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στην περιοχή της Χαριλάου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

16 Σεπ 2025 | 08:16

Bullying διαρκείας σε 15χρονο στη Θεσσαλονίκη: Τον χτύπησαν και τον απειλούσαν - Κατέγραψαν την επίθεση με κινητό

Εφιαλτικές στιγμές ζει από τον περασμένο Αύγουστο ένας 15χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έπεσε θύμα σκληρού εκφοβισμού από συνομήλικούς του.

ΕΡΕΥΝΕΣ 15 Σεπ 2025 | 22:28

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

Πρόκειται για αγνώστων στοιχείων άντρα, ηλικίας 20-25 ετών και ύψος περίπου 1,70 μέτρων, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό που τον ανέσυρε το απόγευμα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 15 Σεπ 2025 | 16:37

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στην 36χρονη που λήστεψε και μαχαίρωσε τον 34χρονο Τούρκο οδηγό φορτηγού

Σύμφωνα με την αστυνομική προανάκριση, η 36χρονη φέρεται να λήστεψε τον 34χρονο μέσα στο σταθμευμένο φορτηγό, αρπάζοντας τα χρήματα και το κινητό του τηλέφωνο

25 ΕΩΣ 20 ΕΤΩΝ 15 Σεπ 2025 | 12:17

Θεσσαλονίκη: Σορός νεαρού άνδρα βρέθηκε στον Θερμαϊκό

Η σορός που βρέθηκε στον Θερμαϊκό ανήκει σε άνδρα 25 έως 30 ετών, ύψους 1,80

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 15 Σεπ 2025 | 11:36

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα: Να συνεισφέρει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όχι άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί

"Δεν σηκώνει η κατάσταση άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί ως χώρος", τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 15 Σεπ 2025 | 11:04

Τσίπρας για τον αγνοούμενο Παλαιστίνιο σκηνοθέτη: Μας ντροπιάζει η στάση της ΕΕ και του κ. Μητσοτάκη

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη και ΕΕ με αφορμή την επίθεση σε Παλαιστίνιο σκηνοθέτη από Ισραηλινούς.

ΜΕΡΑ25 15 Σεπ 2025 | 10:07

Βαρουφάκης: "Αν η απάντηση είναι Τσίπρας, το ερώτημα είναι λάθος και εκ του πονηρού"

Εάν η απάντηση είναι Τσίπρας, το ερώτημα είναι λάθος, σημειώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 14 Σεπ 2025 | 12:53

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ανήλικη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος

Ο 53χρονος επέτρεψε σε ανήλικη ημεδαπή, η οποία δεν συνοδευόταν από ενήλικο, να καταναλώσει αλκοολούχο ποτό.

"ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ" 13 Σεπ 2025 | 22:07

Νίκος Ανδρουλάκης στην 89η ΔΕΘ: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και το μόνο κόμμα που μπορεί να τη φέρει είναι το ΠΑΣΟΚ

"Το πρόγραμμά μας δεν το κατάρτισαν επικοινωνιολόγοι, αλλά η ίδια η κοινωνία", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 13 Σεπ 2025 | 21:27

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη εκδιδόταν μέσω του διαδικτύου - Την παρότρυνε φίλη της - Συνελήφθη 30χρονος "πελάτης"

Μία ενήλικη στη Θεσσαλονίκη παρότρυνε την ανήλικη φίλη της να εκδίδεται μέσω του διαδικτύου.

ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑΚΟ ΣΟΚ 13 Σεπ 2025 | 18:51
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 13 Σεπ 2025 | 11:15

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι χτύπησαν και απείλησαν με σουγιά 15χρονο - Βιντεοσκόπησαν την επίθεση με κινητό

Σε βάρος των δύο ανηλίκων σχηματίζεται δικογραφία για απειλή, παράνομη βία, καθώς και για παράβαση των Νόμων περί προσωπικών δεδομένων και περί όπλων.

ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ 13 Σεπ 2025 | 10:06

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με 79χρονη νεκρή και δύο τραυματίες σε επαρχιακή οδό στον Λαγκαδά

Το τροχαίο σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Ζαγκλιβερίου – Καλαμωτού, του δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 12 Σεπ 2025 | 19:47

Θεσσαλονίκη: Διαφωνία ανακρίτριας - εισαγγελέα για την προφυλάκιση του 18χρονου που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό 13χρονου

Η ανακρίτρια, ενώπιον του οποίου ο 18χρονος απολογήθηκε, είχε την άποψη ότι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ η εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων ήταν υπέρ της προφυλάκισής του.

12 Σεπ 2025 | 13:41

Τι δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις του Μαξίμου μετά τη ΔΕΘ: Πόσο ανέβηκε η ΝΔ και πόσο την απειλούν τα "κόμματα" Σαμαρά και Τσίπρα

Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα κόμμα Σαμαρά πηγαίνει σήμερα καλύτερα από ότι φαινόταν πριν από μερικούς μήνες,

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Σεπ 2025 | 07:37

Χαμόγελα στην κυβέρνηση μετά το 30,5% στη δημοσκόπηση της Opinion Poll - Παραμένει αγκάθι η ακρίβεια

"Οι δημοσκοπήσεις έχουν αξία, αλλά μεγαλύτερη αξία έχουν οι πολιτικές και, στο τέλος της ημέρας, οι αποφάσεις των πολιτών στις εκλογές", λένε στο Μαξίμου.

ACTION 24 11 Σεπ 2025 | 20:06

Δημοσκόπηση Opinion Poll: 7 στους 10 δεν "βλέπουν" νίκη Τσίπρα επί Μητσοτάκη στις εκλογές - Πώς εκτιμούν τις εξαγγελίες της ΔΕΘ

Η ΝΔ επιστρέφει στα ποσοστά που είχε δημοσκοπικά τους πρώτους μήνες του 2025, καθώς ξεπερνά έστω και λίγο το 30% - Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο "αγκάθι" για την κυβέρνηση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 11 Σεπ 2025 | 13:03

Καρφιά Κασσελάκη για Τσίπρα: Οταν μιλούσα εγώ για πατριωτισμό, με έλεγαν δεξιό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυστηρή κριτική προς τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε για ακόμη μια φορά ο Στέφανος Κασσελάκης.

11 Σεπ 2025 | 13:02

Ενα διαμέρισμα της δεκαετίας του’ 60 στη Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια των αρχιτεκτόνων με "αστική ψυχή"

Πρόκειται για τη ριζική ανακαίνιση ενός τυπικού διαμερίσματος της δεκαετίας του ’60, πάνω στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 11:14

Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% δεν ικανοποιήθηκε από τα μέτρα της ΔΕΘ

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσαν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Σεπ 2025 | 10:03

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Προτεραιότητά μας η δημόσια Παιδεία - Να στηρίξουν τα κόμματα το Εθνικό Απολυτήριο

"Η αγωνία μας για μία ισχυρή δημόσια Παιδεία μας οδήγησε να προτείνουμε επίσημα την έναρξη του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο", ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 10 Σεπ 2025 | 16:57

Καρέ - καρέ τρομακτικό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη – O οδηγός βγήκε από το πορτ μπαγκάζ

Το τροχαίο συνέβη στις 6:30 το πρωί της Τρίτης στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Σωκράτους στον Εύοσμο.

ΑΝΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 10 Σεπ 2025 | 16:19
ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ 10 Σεπ 2025 | 14:58

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά της Ελλάδας είναι γεγονός [βίντεο]

​Η νέα αγορά φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο για όλη τη χώρα, ενσωματώνοντας μια σειρά από σύγχρονα χαρακτηριστικά - Φιλική σε άτομα με προβλήματα όρασης

ΣΤΟ MEGA 10 Σεπ 2025 | 14:49

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο πατέρας του 13χρονου - "Λείπει κομμάτι από το κεφάλι του - Είναι γεμάτος τρύπες 15 πόντων" [βίντεο]

Σύμφωνα με τον πατέρα του και όσα κατήγγειλε ο ίδιος, ξαφνικά ο γιος του δέχθηκε επίθεση με σίδερα από κουκουλοφόρους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 10 Σεπ 2025 | 14:09

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 55χρονος με χιλιάδες χάπια Ecstasy

Οι αστυνομικοί πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

EUROBASKET 2025 10 Σεπ 2025 | 10:08

Η στιγμή που ο Αργυρός διέκοψε τη συναυλία του για την Εθνική: "Εντάξει νικήσαμε, να το αφήσω και άλλο;"

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός διέκοψε τη συναυλία του στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης Ελλάδας-Λιθουανίας για τα προημιτελικά του Eurobasket.

ΣΥΚΙΕΣ 10 Σεπ 2025 | 08:38

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση με ξύλα σε βάρος 13χρονου - Τον έστειλαν στο νοσοκομείο επειδή μίλησε σε κορίτσια

Ένα 13χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από άγρια επίθεση που δέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 09 Σεπ 2025 | 18:05

Απίστευτο: 33χρονος χτύπησε την οικογένειά του επειδή έφεραν παπά στο σπίτι για ευχέλαιο

"Καθόμασταν στο τραπέζι και κάποια στιγμή ο ιερέας είπε να διαβάσει μια "ευχούλα". Τη στιγμή που σηκώθηκε, ο γιος μου αντέδρασε κι άρχισε να φωνάζει"

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 15:01

Ο Τσίπρας με την Μπαζιάνα αγόρασαν το σπίτι τους στην Κυψέλη με τραπεζικό δάνειο 580.000 ευρώ

Η αγοραπωλησία αφορά δύο διαμερίσματα και δύο κλειστές θέσεις πάρκινγκ, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται περίπου στα 580.000 ευρώ.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ 09 Σεπ 2025 | 13:27

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 39χρονος που είχε πυροβολήσει 25χρονο έξω από καντίνα

Την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας, που τελέστηκε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, με θύμα 25χρονο ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμούς έξω από καντίνα

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 09 Σεπ 2025 | 11:33

Θεσσαλονίκη: 34χρονος γρονθοκόπησε δημοτικό υπάλληλο που έκοβε δέντρα

Δημοτικός υπάλληλος δέχθηκε επίθεση εν ώρα υπηρεσίας από 34χρονο, στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 09 Σεπ 2025 | 10:44

Ασύλληπτο: 49χρονος απείλησε με καραμπίνα ανήλικους, επειδή έκαναν φασαρία

Ο άνδρας απείλησε με καραμπίνα παρέα ανηλίκων, επειδή έκαναν φασαρία σε πάρκο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 18:45

Θεσσαλονίκη: Άγριος καβγάς σε μνημόσυνο - Στο αυτόφωρο ένας 55χρονος και η 54χρονη γυναίκα του

Κατά τη δεξίωση σε χώρο του ναού ξέσπασε καβγάς ανάμεσα σε συγγενικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα ένα ανδρόγυνο να καταλήξει στο αυτόφωρο

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9ΟΥ 08 Σεπ 2025 | 15:18

Ανάρτηση Τσίπρα: Υπάρχει μία άλλη Ελλάδα που πρέπει να αναδείξουμε

Σήμερα Δευτέρα οκτώ Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανάρτηση με απόσπασμα από πρόσφατη ομιλία του.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Σεπ 2025 | 11:07

Μαρινάκης: Τα μέτρα της ΔΕΘ αφορούν τους πάντες - Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο

"Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο", σημείωσε σε συνέντευξή του ο Παύλος Μαρινάκης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Σεπ 2025 | 07:18

Τα τρία "όχι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τα καρφιά σε Τσίπρα και τους "χρυσούς χορηγούς" του

Ο Μητσοτάκης θέλησε να δείξει ότι η επάνοδος Τσίπρα στην πολιτική σκηνή είναι ένα θέμα που αγγίζει την κεντροαριστερά και όχι τη γαλάζια παράταξη, μειώνοντας έτσι τα ντεσιμπέλ της είδησης.

ΤΙ ΦΩΝΑΖΕ 07 Σεπ 2025 | 23:19

Απίστευτο: Άνδρας απειλεί παιδιά με καραμπίνα στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]

Κρατώντας την καραμπίνα, ο άνδρας περπατούσε στο δρόμο της Σταυρούπολης κατευθυνόμενος προς το πάρκο και φώναζε: "έλα εδώ, έλα".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 07 Σεπ 2025 | 19:26

Αντίδραση Τσίπρα στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Μοναδικός στόχος η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία"

"Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας