Follow us

Τσίπρας με αιχμές για Κατρούγκαλο: Το συμβόλαιο αλλαγής θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, δεν θα επιτρέψω κανείς να παρεκκλίνει

"Δεν προβλέπει το πρόγραμμά μας αυξήσεις φόρων και εισφορών... Μειώσεις προβλέπει στη φορολογία και αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες στα 10.000 ευρώ" ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Ο κύβος ερίφθη: Την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και την Δευτέρα θα έχουμε κυβέρνηση αλλαγής". Με τον τρόπο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την βεβαιότητά του για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, που θα ανοίξει τον δρόμο για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας και πολιτική αλλαγή.

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην απομάκρυνση Κατρούγκαλου από την εκλογική αναμέτρηση, έδωσε "την κατηγορηματική διαβεβαίωση" ότι το συμβόλαιο αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ "θα εφαρμοστεί κατά γράμμα και ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παρεκκλίνει ούτε γραμμή". Ακολούθως εξήγησε: "Γιατί εμείς ζητάμε την πρώτη ευκαιρία για να στηρίξουμε τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Ούτε αυξήσεις φόρων και εισφορών προβλέπει το πρόγραμμά μας, μειώσεις προβλέπει στην φορολογία και αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες στα 10.000 ευρώ, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης προβλέπουμε. Εμείς έχουμε και έναν επιπλέον λόγο: δεν έχουμε μόνο την πολιτική, αλλά και την ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε δυσανάλογα βάρη στα χρόνια των μνημονίων. Γι' αυτό αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες και χειροπιαστές δεσμεύσεις".

Διαβάστε Επίσης

Ο ίδιος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του: "Πώς μπορούν οι Έλληνες πολίτες να τον συγχωρήσουν για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αλλά και για την συμπεριφορά του μετά; Για την βάναυση προσβολή των χαροκαμένων γονιών; Δεν σέβεται, δεν νιώθει, δεν καταλαβαίνει. Πώς να εμπιστευτεί κανείς το μέλλον του τόπου σε έναν άνθρωπο που δεν νιώθει; Ο λαός δεν θα του συγχωρήσει αυτά που έκανε τέσσερα χρόνια, και την Κυριακή θα τον τιμωρήσει γιατί είναι ασυγχώρητος. Την Κυριακή οι πολίτες θα πουν 'ως εδώ' με την αναξιοκρατία, με την αδιαφορία, με την γενικευμένη αδικία, με την αλαζονεία, με την οικογενειοκρατία. Είμαι βέβαιος, ότι ακόμη και αυτοί οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ, άνθρωποι με συνείδηση, θα αναρωτηθούν ποια απόσταση είναι μεγαλύτερη: της δεξιάς από την αριστερά, ή αυτή που χωρίζει την ανθρωπιά από την αναισθησία. Την Κυριακή θα μιλήσει η συνείδηση ενός λαού που αποστρέφεται την αδικία".

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι "την Κυριακή ο λαός θα δώσει εντολή για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μακράς πνοής".

Στο σύνθημα "να 'τος ο πρωθυπουργός" απάντησε: "Το σύνθημα αυτό να μου το φωνάζετε το βράδυ της Κυριακής, όταν η ψήφος του λαού μας θα έχει κάνει έξωση από το Μαξίμου στον κ. Μητσοτάκη". Πρόσθεσε δε, πως "στεκόμαστε 48 ώρες πριν τις εκλογές απέναντί σας με το πρόσωπο καθαρό, με τα χέρια καθαρά και με καθαρή καρδιά, χωρίς έναν λεκέ στο πολιτικό μας μητρώο. Εμείς, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια που άλλοι την έριξαν και αφήσαμε 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Είχαμε υποχρέωση να μαζέψουμε 40 δισ. και εκείνοι που μας κατηγορούσαν ότι φέραμε τέταρτο μνημόνιο ξόδεψαν εξήντα δισ.. Αν είχαμε εμείς αυτή την δυνατότητα, δεν θα ήταν έτσι τα νοσοκομεία και τα σχολεία. Εμείς βάλαμε πάνω από όλα την σωτηρία της πατρίδας και της κοινωνίας και όχι το κομματικό συμφέρον. Ζητάμε, όχι την δεύτερη ευκαιρία, αλλά την πρώτη ευκαιρία, να κυβερνήσουμε χωρίς μνημόνια και τρόικα. Ζητάμε να μας δώσουν μία πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας και να εγκρίνουν οι Έλληνες πολίτες το συμβόλαιο αλλαγής".

Τσίπρας Πάτρα

Εξήγησε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει τέσσερα πράγματα: "αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη". Ακολούθως, παρέθεσε τις βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος του: "Αναλαμβάνουμε την δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ και Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή. Αναλαμβάνουμε την δέσμευση να αυξήσουμε μετά από 14 χρόνια τους μισθούς στον δημόσιο τομέα, να επαναφέρουμε την 13η σύνταξη, να αποδώσουμε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να καταργήσουμε την εργασιακή ζούγκλα που καθιέρωσε ο κ. Μητσοτάκης με την επαναφορά του οκτάωρου και την κατάργηση των απλήρωτων υπερωριών.

Αναλαμβάνουμε την δέσμευση να ενισχύσουμε το ΕΣΥ που το έχουν αφήσει να καταρρέει. Να φέρουμε ένα νέο μισθολόγιο με 2000 ευρώ για τον πρωτοδιοριζόμενο γιατρό για να μην φεύγουν οι γιατροί μας στο εξωτερικό και να εντάξουμε το νοσηλευτικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να αυξήσουμε τις δαπάνες για την παιδεία και να ανοίξουμε τις πόρτες των ΑΕΙ στα νέα παιδιά που τις έκλεισε ο κ. Μητσοτάκης με το χέρι της κ. Κεραμέως. Να αυξήσουμε τους καθηγητές στα ΑΕΙ. Εμείς θα προσλάβουμε καθηγητές και όχι αστυνομικούς, οι αστυνομικοί θα πάνε στις γειτονιές για να προστατεύουν τους πολίτες. Θα καταπολεμήσουμε την ακρίβεια με τη μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και με ελέγχους στην αγορά.

Αναλαμβάνουμε την δέσμευση να προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη με το πρόγραμμα που έχει συμβάλει η Λούκα Κατσέλη. Αναλαμβάνουμε την δέσμευση να ανακτήσουμε τον δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ. Την δέσμευση να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού. Το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Αναλαμβάνουμε την δέσμευση για δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα, θα στηρίξουμε τα άτομα με αναπηρία - αυξάνονται γενναία τα επιδόματά τους. Αναλαμβάνουμε ακόμη την δέσμευση να δώσουμε πνοή στον πολιτισμό και να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά".

Στο ίδιο πλαίσιο είπε πως "αναλαμβάνουμε την δέσμευση να αλλάξουμε το κράτος, τον μεγάλο ασθενή, που το κατάντησαν λάφυρο και κομματικό φέουδο. Μόνο εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε, γιατί εμείς δεν μεγαλώσαμε σαν πρίγκηπες, με την αντίληψη ότι αυτό το κράτος μας ανήκει. Εμείς μεγαλώσαμε με την αντίληψη ότι το κράτος έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, που είναι ο ελληνικός λαός".

Ακολούθως, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι με τον σχηματισμό κυβέρνησης θα θεσπίσει αμέσως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τρία άρθρα: "Μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα τρόφιμα και μηδενικό για ψωμί, γάλα και παιδικές τροφές, μείωση ΕΦΚ και κατάργησή του για τους αγρότες. Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από αυτές τις εξετάσεις. Και τέλος, αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας".

Τσίπρας Πάτρα

Απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρατήρησε πως "βγήκε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και είπε ότι η αναστολή πλειστηριασμών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι συνταγματικός παραλογισμός. Εκείνος που υπέγραψε δεκάδες ΠΝΠ για απευθείας αναθέσεις. Τα λέει γιατί θα χάσουν τα funds και οι φίλοι του. Του λέμε ότι δεν θα του κάνουμε την χάρη, θα την σώσουμε την περιουσία της μεσαίας τάξης. Λένε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει πολλά. Για άλλη μία φορά λέω ότι κοστίζει στα funds που θα σταματήσουν να κερδοσκοπούν, θα κοστίσει στα καρτέλ της ενέργειας, των καυσίμων, των τροφίμων και στις εταιρείες που έκαναν ρεκόρ κερδοφορίας εικοσαετίας. Είδατε τι πανικό έχουν; Γιατί ξέρουν ότι θα τους κοστίσει".

Διαβάστε Επίσης

Ειδική αναφορά και έκκληση έκανε στους νέους, οι οποίοι όπως ανέφερε, είναι εκείνοι που θα κρίνουν αυτή την εκλογική μάχη, καθώς "είναι εκείνοι που πάντα κινούσαν τον τροχό της ιστορίας. Οι νέες και οι νέοι, αυτοί ήταν πάντα μπροστά σε όλες τις μεγάλες νίκες του λαού μας. Θέλω να τους πω, τούτη την ώρα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που συνθλίβει τα όνειρα και τις ελπίδες σας, και από την άλλη στην προοπτική να ονειρεύεστε και να ζήσετε με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Καταλαβαίνω ότι θέλετε να τους τιμωρήσετε. Ποια όμως είναι η πιο βαθιά ψήφος τιμωρίας; Είναι εκείνη που θα κάνει την κυβέρνηση να ηττηθεί. Και ο τρόπος για να ηττηθεί, είναι να χάσει ο κ. Μητσοτάκης τις εκλογές και να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο σκληρή τιμωρητική και βαθιά αντισυστημική ψήφος. Το μήνυμά μου στους νέους ανθρώπους είναι: αυτή την Κυριακή πάμε μαζί για να ρίξουμε στον κουβά τις δημοσκοπήσεις και να κάνετε εσείς την έξωση στον κ. Μητσοτάκη από το Μαξίμου. Η μέρα αυτή είναι πολύ κοντά. Η Κυριακή της νίκης έφτασε και μπορούμε να πετύχουμε μία μεγάλη νίκη του λαού".

Ακολούθως απευθύνθηκε στις αριστερές δυνάμεις: "Τι θα σημάνει πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές; Θα σημάνει εντολή σχηματισμού σχηματισμού κυβέρνησης. Η εντολή δεν θα είναι μόνο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Θα είναι εντολή 'συνεννοηθείτε αναλάβετε τις ευθύνες σας δώστε στον λαό κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μακράς πνοής'".

Απευθυνόμενος προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: "Αφήστε τους ανιστόρητους διμέτωπους και ελάτε να αρπάξουμε την ευκαιρία και να φτιάξουμε προοδευτική κυβέρνηση. Εμείς απλώνουμε χέρι συνεργασίας. Εκείνοι που επιμένουν στον ανιστόρητο διμέτωπο, βοηθούν τη ΝΔ. Ένα πράγμα έμαθα από αυτή την παράδοση και από τον μεγάλο ηγέτη της προοδευτικής παράδοσης: ότι έλεγε, πως ένα είναι το μέτωπο για την δημοκρατική παράταξη - η δεξιά είναι. Έτσι κι εμείς, αυτό λέμε: Ένα μέτωπο έχουμε με τον κ. Μητσοτάκη και την χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Δύο είναι τα ενδεχόμενα την Κυριακή: Είτε ΝΔ και συγκάλυψη, είτε ΣΥΡΙΖΑ και δικαιοσύνη, είτε ΝΔ και οικογενειοκρατία, είτε ΣΥΡΙΖΑ και αξιοκρατία, είτε ΝΔ και διαιώνιση της αδικίας, είτε επιστροφή της δικαιοσύνης. Αυτά τα δύο ενδεχόμενα έχει ο λαός, είπε ο κ. Τσίπρας. "Αλλαγή και δικαιοσύνη ή Μητσοτάκης; Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία έχει αποφασίσει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και κυβέρνηση αλλαγής την Δευτέρα".

Κλείνοντας από την Πάτρα την προεκλογική του καμπάνια, μετέφερε μήνυμα ελπίδα και αισιοδοξίας. "Κλείνω ζητώντας να συνειδητοποιήσετε ότι η αλλαγή μας χτυπάει την πόρτα. Ανοίξτε τις πόρτες με την ψήφο σας!".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 18 Δεκ 2025 | 16:39

Γιαννόπουλος για επίθεση Παππά: Μου έστελνε μηνύματα να τα βρούμε - Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτά

Ο δημοσιογράφος αφηγήθηκε όσα έγιναν τη νύχτα της Τρίτης 16/12 στο Στρασβούργο, όταν του επιτέθηκε ο Νίκος Παππάς

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 18 Δεκ 2025 | 16:16

Νίκος Παππάς: Πληροφορίες ότι βρίσκεται στην Αθήνα - Φυγαδεύτηκε μέσω Γερμανίας για να γλιτώσει το αυτόφωρο

Ο Νίκος Παππάς διαφεύγει τη σύλληψη για τη βίαιη επίθεση στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:54

Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός των 158 καταστημάτων

"Το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ διασφαλίζει καθολική πρόσβαση, βιωσιμότητα και ισχυρή παρουσία σε όλη τη χώρα"

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 18 Δεκ 2025 | 12:26

Καρφιά Σακελλαρίδη σε Τσίπρα για τον "νταή" Νίκο Παππά: Τον ήθελε και υποψήφιο για Δήμαρχο της Αθήνας...

"Αυτή η "μεμονωμένη" ψηφίδα αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικότερης εικόνας του προβλήματος της απαξίωσης της Αριστεράς, που σήμερα δεν πείθει και δεν εμπνέει, παρά τα φτιασιδώματα και τις επιστροφές".

ΥΠΕΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 18 Δεκ 2025 | 11:16

Διαμαντοπούλου: Προφανώς θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση μη επιθυμητού αποτελέσματος

Υπό συζήτηση είναι το σε ποια εκλογική περιφέρεια θα κατέλθει ως υποψήφια η Άννα Διαμμαντοπούλου - Απέκλεισε τη Θεσσαλονίκη, υποψήφια στην Αττική.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 18 Δεκ 2025 | 10:28

Άφαντος ο νταής Νίκος Παππάς μετά τις μπουνιές κατά δημοσιογράφου - Διαφωνεί με τη διαγραφή του ο Πολάκης

Ο Π. Πολάκης πρότεινε να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο της διαγραφής του Νίκου Παππά - Τα μηνύματα που έστειλε "στην ηγεσία της Κουμουνδούρου".

"ΑΝΑΙΤΙΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ" 17 Δεκ 2025 | 23:51

Γιαννόπουλος για Παππά: Δεν θέλω να με πλησιάσει ξανά, είναι επικίνδυνος - Θα πάω μέχρι τέλους τον νομικό αγώνα [βίντεο]

"Ο Νίκος Παππάς "δεν μπορεί να κουμαντάρει τον θυμό και την οργή του - Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι παιδί", σχολίασε ο δημοσιογράφος

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL 17 Δεκ 2025 | 22:14

"Εργα και ημέρες" του Νίκου Παππά: Οι βρισιές σε δημοσιογράφους, η επίθεση σε διαιτητή και οι χυδαιότητες

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Παππάς πρωταγωνιστεί αρνητικά σε επεισόδιο, αφού το... βιογραφικό του είναι γεμάτο από ύβρεις, επιθέσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:41

Προκλητικός ο Παππάς για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: "Δεν θα αναλύσω σε ποια κατάσταση ήταν - Αντέδρασα λάθος"

"Από σεβασμό στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν θα αναλύσω δημόσια τουλάχιστον το τι έγινε", έγραψε ο Νίκος Παππάς

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:22

MRB: Οκτώ στους 10 στηρίζουν τους αγρότες και καταδικάζουν την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι λένε για Τσίπρα, Καρυστιανού

Η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα, ενώ οι πολίτες δίνουν τις απαντήσεις τους για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:18

Ο Άδωνις "καρφώνει" τον Παππά για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: "Γενναίο παλικάρι, κρύβεται μην τον συλλάβουν"

"Τον βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας, τον έβαλαν στο ψηφοδέλτιο και τον ψήφισαν χιλιάδες διότι λέει "τους άρεσε η μαγκιά του", έγραψε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Νίκο Παππά

ΟΠΕΚΕΠΕ 17 Δεκ 2025 | 19:39

Πυρά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση Μυλωνάκη: "Εκθέτει το Μαξίμου - Επιμένει στον κανόνα της σιωπής"

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου εξέφρασαν την οργή τους κατηγορώντας ευθέως το Μαξίμου για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Δεκ 2025 | 19:30

Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που γρονθοκόπησε ο Παππάς: "Πώς να μη σε χτυπήσω έτσι όπως είσαι;"

Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου που χτύπησε ο Νίκος Παππάς - Πώς έγινε το επεισόδιο, τι του είπε ο ευρωβουλευτής

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 17 Δεκ 2025 | 18:41

Π. Μαρινάκης για το περιστατικό βίας του Ν. Παππά και τη διαγραφή του από ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι αργά για… δάκρυα"

"Έπρεπε να χειροδικήσει για να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει", σημειώνει ακόμη ο κ. Μαρινάκης και προσθέτει: "Τώρα, όμως, είναι αργά για… δάκρυα"

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 17 Δεκ 2025 | 17:29

ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητη, αμετροεπής, προσβλητική και συκοφαντική η τοποθέτηση του Μαρινάκη για το κόμμα μας

"Η χώρα δεν ξεκίνησε το 2015. Η κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε μια χώρα με άδεια ταμεία", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις Παύλου Μαρινάκη

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Δεκ 2025 | 17:18

Εκτός Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς: Γρονθοκόπησε Ελληνα δημοσιογράφο στο Στρασβούργο

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο σε μπαρ στο Στρασβούργο και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Δεκ 2025 | 11:36

Τάσεις MRB: ΝΔ 22,6%, ΠΑΣΟΚ 10,9% και 9,1% ο Βελόπουλος - Τα τρία αρνητικά συναισθήματα που κυριαρχούν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας στην έρευνα της MRB.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 17 Δεκ 2025 | 10:14
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" 16 Δεκ 2025 | 23:14

Τσίπρας: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή - Απαιτείται πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

"Σήμερα υπάρχει επείγουσα ανάγκη επανίδρυσης της δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης", τόνισε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 19:23

Βιβλίο του... Ολυμπιακού στα χέρια του "πράσινου" Τσίπρα πριν από την παρουσίαση της "Ιθάκης" στην Πάτρα

Ο πρώην πρωθυπουργός περπάτησε στην Πάτρα συνομίλησε με κόσμο σε χαλαρό κλίμα και αντάλλαξε απόψεις

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:51

Φάμελλος: Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή κυβέρνησης - Τρίο της λεηλασίας Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Πιερρακάκης

Κοινωνικά άδικος και αντιαναπτυξιακός, χαρακτηρίστηκε από τον Σωράτη Φάμελλο ο κρατικός προϋπολογισμός του 2026

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 16 Δεκ 2025 | 12:13

Η πολιτική σύναξη του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο και το "μυστήριο" με το νέο κόμμα

Καμία ένδειξη για την δημιουργία κόμματος δεν άφησε η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Α. Σαμράς

ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ 16 Δεκ 2025 | 12:03

Δημοσκόπηση GPO: Πρόωρες εκλογές ζητά το 52,2% - Στο 26% οι θετικές γνώμες για τον Τσίπρα

Στο β' μέρος της έρευνας της GPO, καταγράφεται η θετική απάντηση για πρόωρες κάλπες και από ψηφοφόρους της ΝΔ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 16 Δεκ 2025 | 11:14

Ο Παρασκευαΐδης επιρρίπτει ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία - "Μπορεί και να πήγαινα στον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προκαλεί ξανά πονοκέφαλο στη Χαριλάου Τρικούπη αφήνοντας αιχμές με τις δηλώσεις του

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ 16 Δεκ 2025 | 10:43

"Το φάντασμα της Ιθάκης πάνω από το καθεστώς τους": Νέο μανιφέστο Τσίπρα από την Πάτρα, πριν την ομιλία Μητσοτάκη

Ανεβάζει τα αντικυβερνητικά ντεσιμπέλ από την Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας την ώρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός.

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 15 Δεκ 2025 | 21:01

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών το 78% των πολιτών - Στο 20,9% εκτοξεύτηκαν οι αναποφάσιστοι

Το 61% δηλώνει ότι δεν έχει βοηθηθεί καθόλου από τις παροχές της κυβέρνησης - Τα ίδια επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, σύμφωνα με το 68%

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Παύλος Μαρινάκης: Αμετανόητοι οι σύμβουλοι του Τσίπρα και το Ινστιτούτο του

"Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά για να ελαφρύνει και λίγο το κλίμα και να γελάμε και λίγο", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΑΝΑΛΥΣΗ 15 Δεκ 2025 | 11:15

Έρευνα Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα: "Καταρρίπτεται το κυβερνητικό success story για την ελληνική οικονομία"

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας δεν επιβεβαιώνουν το αφήγημα ενός κυβερνητικού success story κατά την τελευταία πενταετία.

ΜΕ ΤΟ 58% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ 15 Δεκ 2025 | 08:39

Χιλή: Ο ακροδεξιός Αντόνιο Καστ εξελέγη νέος πρόεδρος - Πολέμιος της άμβλωσης και του γάμου των ομοφυλόφιλων

Ο 59χρονος υπερσυντηρητικός έλαβε το 58% των ψήφων έναντι της, υποψήφιας ευρείας συμμαχίας της αριστεράς και του κέντρου, Γιανέτ Χάρα η οποία συγκέντρωσε το 42%

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 14 Δεκ 2025 | 10:50

Γ. Βαρουφάκης: Το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη είναι ο Τσίπρας - Δειλός, καθαρά εκμεταλλευτικός ο προϋπολογισμός

Εξαπέλυσε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι είναι "το μεγαλύτερο ατού του Μητσοτάκη"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Δεκ 2025 | 22:56

Σκληρή κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου: "Έχετε το μονοπώλιο της τοξικότητας" - "Δεν πρέπει να χαίρεστε αλλά να ντρέπεστε"

"Εμείς είχαμε 1,76 δισεκατομμύρια. Αν είχαμε 1,77, μαντέψτε: θα το δίναμε. Εκτός αν πας να φορολογήσεις κάποιους", είπε προς τον κ. Φάμελλο

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 12 Δεκ 2025 | 17:44

Επίθεση Πολάκη σε Πιερρακάκη: "Από την αυλή του Σημίτη, τακίμιασε με τον Μητσοτάκη - Πρέπει να αποτύχει στο έργο του"

Ο Παύλος Πολάκης εκφράζει τη διαφωνία του και με τον Δημήτρη Λιάκο, πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε "επιτυχία" την εκλογή Πιερρακάκη

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην ΚΟ της ΝΔ

Για τακτικισμούς και ψέματα κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Δεκ 2025 | 19:17

Τσίπρας: "Εγκληματίες είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ όχι οι αγρότες"

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι εγκληματίες δεν είναι όσοι έχουν υποστεί αδικίες, αλλά εκείνοι που ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΧΕΙΑ 11 Δεκ 2025 | 11:19

Δημοσκόπηση RealPolls: Μικρή πτώση για την (πρώτη) ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο 17% με άλλο πρόεδρο εκτός Ανδρουλάκη

Τι απαντούν οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ είτε με το ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα.

ΠΑΤΡΑ 10 Δεκ 2025 | 13:48

Ένταση και χημικά στο Ρίο Αντίρριο, μετά το μπλόκο της ΕΛΑΣ στους αγρότες για να μην πλησιάσουν τη γέφυρα

H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, ωστόσο πέρασαν πεζοί οι αγρότες κατευθυνόμενοι προς τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

ΗΠΑ 10 Δεκ 2025 | 13:21

Εκλογές στο Μαϊάμι: Επικράτησαν οι Δημοκρατικοί για πρώτη φορά έπειτα από 28 χρόνια

Η Αϊλίν Χίγκινς επικράτησε με το εντυπωσιακό 60% των ψήφων τις δημοτικές εκλογές στις οποίες αντιμετώπιζε τον Εμίλιο Τ. Γκονσάλες.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ 10 Δεκ 2025 | 10:49

"Ιθάκη": Στην Πάτρα η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Οι λόγοι που επέλεξε την πόλη

Ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το βιβλίο του στην Πάτρα την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - Πού θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση της "Ιθάκης" το 2026.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΚΟΥΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ 10 Δεκ 2025 | 08:19

Πώς ανατράπηκε το εκλογικό αποτέλεσμα στον ΔΣΑ - Τι ψήφισαν οι δικηγόροι ανά κάλπη

Πλήρη αντιστροφή της εικόνας στα εκλογικά τμήματα έφεραν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ 09 Δεκ 2025 | 21:42

Έριξε "βόμβα" ο Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος για εκλογές μέσα στις επόμενες 60-90 ημέρες

Η Ουκρανία είναι έτοιμη για εκεχειρία, σε περίπτωση που συμφωνήσει η Ρωσία, τόνισε επίσης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 13:23

Καλπάκης για τα έκτροπα των αγροτών στην Κρήτη: "Δεν μπορώ να τους πω να δείξουν τακτ"

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Δεκ 2025 | 12:33

Βερβεσός για εκλογές ΔΣΑ: Δεν περισσεύει κανείς - Συγχαρητήρια στον Δ. Αναστασόπουλο για τον αγώνα που έδωσε"

Τον απολογισμό του έργου του ΔΣΑ και ισχυρή εντολή για τη συνέχιση του διεκδικητικού του χαρακτήρα έδωσαν οι δικηγόροι της Αθήνας, σύμφωνα με τον απερχόμενο Πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ 09 Δεκ 2025 | 11:09

Επιμένει για το "βίοι παράλληλοι" ο πρώην διευθυντής της Αυγής: "Ούτε με άδειασε κανένας, ούτε άδειασα κανέναν"

Για την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας "Η Αυγή", λόγω του κυριακάτικου πρωτοσέλιδου, μίλησε ο δημοσιογράφος Σπύρος Σουρμελίδης.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 18:07

Φάμελλος: Το μείζον είναι η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και η ενότητα

"Ο κ. Μητσοτάκης εξαπατά τους αγρότες", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 08 Δεκ 2025 | 13:23

Γ. Μπουλέκος για πρωτοσέλιδο Αυγής: Δεν παραιτούμαι - Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το άρθρο μου ερμηνεύτηκε ως μομφή σε Τσίπρα

Τι είπε ο υπεύθυνος για τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουλέκος, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Αυγής και την παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας

ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ 08 Δεκ 2025 | 11:16
ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

08 Δεκ 2025 | 07:47

Μήπως αδικούμε τον Αλέξη Τσίπρα;

Από όλες τις κριτικές που διάβασα για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, δυο βρήκα τις πιο ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ 07 Δεκ 2025 | 20:56

Εκλογές ΔΣΑ: Χαμηλή προσέλευση την πρώτη μέρα του β' γύρου - Τα μηνύματα των υποψηφίων προέδρων

Η συμμετοχή στον β’ γύρο αποτελεί παραδοσιακά κρίσιμο ζήτημα και συχνά εμφανίζει έντονη κάμψη

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 16:33

Π. Καμμένος: Δεν μετάνιωσα από τη συγκυβέρνηση με Τσίπρα - Αν ο χώρος δεν καλύπτεται, θα επιστρέψω στην πολιτική

"Η Ελλάδα μετατρέπεται σε Κατάρ - Τύχη για την Ελλάδα η άφιξη της Γκίλφοϊλ"

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΔΡΟΜΟΥΣ 07 Δεκ 2025 | 16:07

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της "Αυγής", μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: "Δεν απηχεί τις απόψεις μας" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της Αυγής ο Σπύρος Σουρμελίδης, λόγω του σημερινού κυριακάτικου πρωτοσέλιδου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 07 Δεκ 2025 | 10:22

Στις κάλπες 12 Δικηγορικοί Σύλλογοι: Οι "μονομάχοι" σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη

Στους τρεις μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, αυτούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά διεξάγονται αρχαιρεσίες για την ανάδειξη προέδρων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 07 Δεκ 2025 | 08:32

Αιμίλιος Χειλάκης στο TheTOC: "Στην Ιθάκη ο Τσίπρας αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητά συγγνώμη πεντακάθαρα"

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλά για το βιβλίο του Τσίπρα, τη φιλία τους και την αφήγηση - "Θα ήθελα πάρα πολύ να δω κάποια στιγμή ένα βιβλίο του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Τέμπη"

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 06 Δεκ 2025 | 13:04

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για το Μάτι, τον κάλυψε ο Μητσοτάκης"

"Όσο περνά από το χέρι μου, δεν θα μείνει κανένας υπεύθυνος ατιμώρητος" σχολίασε για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπε για Καραναστάση

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΙΚΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Κοντογιαννίδης τα χώνει στον Τσίπρα: "Η ντροπή ντροπή δεν έχει - Η "λαϊκίστικη παπ...ά" που είπε στην παρουσίαση

"Δεν έχεις το δικαίωμα στην παρουσίαση να παρουσιάζεις μόνο εσύ" λέει για τον Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Δεκ 2025 | 16:03

"Καρφιά" Χαρίτση για Τσίπρα: Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στη μεταπολίτευση, στον εξώστη ήταν όσοι ασκούσαν αυστηρή κριτική

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης ασκεί σαφή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 05 Δεκ 2025 | 13:13

Το ειρωνικό σχόλιο Πολάκη για την παρουσίαση του Τσίπρα: Δεν πήγα λόγω υψοφοβίας σε εξέδρες και θεωρεία

"Εγώ θα μείνω ΣΥΡΙΖΑ", απάντησε σε ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε για Μητσοτάκη

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Δεκ 2025 | 21:00

Πυρά Βαξεβάνη για τη "χωροταξική απομόνωση" των πρώην συντρόφων του Τσίπρα στο Παλλάς: Η "κυβέρνηση του θεωρείου"

Αιχμηρός ο Κώστας Βαξεβάνης για τους πρώην συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του

ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ 04 Δεκ 2025 | 17:54

Μουρτζούκου: Οι χειρόγραφες σημειώσεις στο κελί για τα παιδιά που σκότωσε - "Θα είστε πάντα η φυλακή μου"

Τα γράμματα συνοδεύει και μια ζωγραφιά που έκανε η 25χρονη με έναν φτερωτό άγγελο.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΔΙΠΛΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ 04 Δεκ 2025 | 14:08

Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου πήγαν στο ίδιο wine bar μετά την παρουσίαση, δεν αντάλλαξαν ούτε λέξη

Η αποκάλυψη για την τυχαία συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζωής Κωνσταντοπούλου σε wine bar

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 12:50

Μαραντζίδης για Τσίπρα: "Θα ηττηθεί όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να κερδίσει, γιατί είναι η προοπτική και η ελπίδα"

Όπως ανέφερε, σε μια περίοδο πολιτικής "ξηρασίας" ιδεών και εναλλακτικών προτάσεων στην κεντροαριστερά, ο Τσίπρας εμφανίζεται για ένα μέρος της κοινωνίας ως "βροχή".

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ 04 Δεκ 2025 | 11:59

Εγκαίνια για τα τελευταία 10χλμ του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου

Στους πρώτους τρεις μήνες λειτουργίας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 829.000 διελεύσεις.

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Σκέρτσος για Τσίπρα: "Μας είπε ότι είναι περήφανος για όσα έκανε - Θα ήταν λάθος να μην τον πιστέψουμε"

Το σχόλιο του Σκέρτσου καταλήγει με μια ρητορική ερώτηση: "Πόσες ευκαιρίες ακριβώς χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας για να μας αποδείξει ότι δεν μπορεί να αλλάξει;",

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 11:36

Πόπη Τσαπανίδου: Με ανδρόγυνο look στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Η Πόπη Τσαπανίδου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 11:18

Γεωργιάδης: Πήγε ο μέγας ηγέτης Σαντάμ Τσίπρας, τους είπε "είστε μηδέν" και αυτοί χαμογελούσαν από τον εξώστη

Ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε ακόμη περισσότερο, εκτιμώντας ότι στις επόμενες εκλογές "ο μόνος που θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πολάκης.

ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΙΘΑΚΗΣ» 04 Δεκ 2025 | 11:17

Μπέττυ Μπαζιάνα: Με one shoulder βελούδινη δημιουργία στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Η κομψή εμφάνιση της Μπέττυς Μπαζιάνα στην παρουσίαση του βιβλίου του συζύγου της, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Τετάρτης στο θέατρο Παλλάς.

ΙΘΑΚΗ 04 Δεκ 2025 | 10:04

Αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα Τσίπρα: Εστειλε Φάμελλο και Χαρίτση στον εξώστη - "Ρεζερβέ α' θέση για κανέναν"

Η επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης που οραματίζεται, προφανέστατα δεν ξεκίνησε χθες από το Παλλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 09:20

Γεωργιάδης για παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Πολάκης

"Χρειάζονταν τόση φασαρία για να απαλλαγούν από τον Παύλο;", έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 09:03

Βαρουφάκης για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Εκανε οντισιόν στην ολιγαρχία με τον θίασο που διέλυσε"

"Ήταν μια θεατρική σκηνή με το ίδιο συνάφι από κάτω. Έμαθα ότι ήταν όλος ο θίασος που διέλυσε ο Τσίπρας.

"ΙΘΑΚΗ" 04 Δεκ 2025 | 08:35

Επεισόδιο με την Ελένη Λουκά στην ομιλία Τσίπρα στο Παλλάς: Φώναζε "προδότη", τη "μάζεψε" η Αστυνομία

Αστυνομικοί επενέβησαν και απομάκρυναν την Ελένη Λουκά, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά χωρίς περαιτέρω προβλήματα

ΒΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 04 Δεκ 2025 | 08:27

Πάτρα: Ξυλοδαρμός 12χρονου μαθητή από ανήλικους - Το κατέγραφαν σε βίντεο και το μοίραζαν

Οι εμπλεκόμενοι μαθητές φοιτούν στη Β’ Γυμνασίου, ενώ το θύμα είναι μαθητής της Α’ Γυμνασίου του ίδιου σχολείου.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 04 Δεκ 2025 | 07:30

Καρφιά ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: "Επιστρέφει αγκαλιά με τα συμφέροντα παίζοντας το παιχνίδι του κ.Μητσοτάκη"

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι επιλογές Τσίπρα συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαδοχική επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές.

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Δεκ 2025 | 21:43

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Αμετροεπής, αμετανόητος, αλαζόνας"

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, "αντί να μπει σε όλο αυτόν τον κόπο, θα μπορούσε κάλλιστα να συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και των διασπάσεών του"

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 03 Δεκ 2025 | 20:27

Αλέξης Τσίπρας: Υπέγραψε την "Ιθάκη" στον πρώτο αναγνώστη που την αγόρασε - Η αφιέρωση στο βιβλίο [βίντεο]

"Πιστεύω ο Αλέξης ήθελε να μας πει για την επιστροφή του. Πανηγυρίζουμε...", ανέφερε ο άνθρωπος που αγόρασε πρώτος το βιβλίο Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 03 Δεκ 2025 | 19:00

Τσίπρας: "Δεν έχουμε κυβέρνηση που κάνει λάθος, έχουμε λάθος κυβέρνηση - Απογοητευτική η εικόνα της Αριστεράς"

Γέμισε το "Παλλάς" από κόσμο και τους παλιούς συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα για την παρουσίαση του βιβλίου του - Τα μηνύματα που έστειλε

ΧΑΜΟΣ 03 Δεκ 2025 | 17:53

Αλέξης Τσίπρας: Ουρές από τις 16:30 έξω από το θέατρο "Παλλάς" για την "Ιθάκη" [βίντεο]

Έξω από το θέατρο "Παλλάς" σχηματίστηκαν ουρές από δεκάδες πολίτες, 2,5 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της παρουσίασης

03 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Τσίπρας και τα "σκληρά παιδιά"

Μένω έκπληκτος διαβάζοντας (παρά τα νεύρα μου) το βιβλίο του πρώην, και διαπιστώνοντας πόσο δεν έμαθε τίποτα απολύτως από την κρίση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Δεκ 2025 | 10:49

Κωνσταντοπούλου: Πήρα το βιβλίο του Τσίπρα να δω τι γράφει για το Μάτι - Πολιτικός απατεώνας που μαζεύει χρήματα

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε "πολιτικό απατεώνα", άσκησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 03 Δεκ 2025 | 08:31

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει την "Ιθάκη" του με σφορδή επίθεση κατά της κυβέρνησης - Τι θα πει στην ομιλία του

Σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στο θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ 02 Δεκ 2025 | 19:44

Δημοσιεύματα για υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Αργυρού στις επόμενες εκλογές - Ποιες περιφέρειες "προκρίνονται"

Η φιλία του Κωνσταντίνου Αργυρού με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ φέρεται να έπαιξε ρόλο στο να κάνει "γκελ" το όνομά του

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 02 Δεκ 2025 | 16:55

Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι κατά Τσίπρα: Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας για προσωπική αποκατάσταση

"Δεν ανεχόμαστε τη χρήση της τραγωδίας μας ως εργαλείο προσωπικής αποκατάστασης", αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 02 Δεκ 2025 | 11:14

Εκλογές δικηγόρων: Ποιοι εκλέγονται σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη - Μάχη Αναστασόπουλου - Κουτσόλαμπρου στον ΔΣΑ

Στις εκλογές ψήφισαν 13.818 δικηγόροι από τους 24.699 εγγεγραμμένους, δηλαδή ποσοστό συμμετοχής 55,95%.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Δεκ 2025 | 10:57

Χάρης Δούκας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" - Τι είπε για συνεργασία με Τσίπρα

Στο ερώτημα για το ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικεφαλής.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 02 Δεκ 2025 | 10:31

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει ως κεντρώος

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας του, εξαπολύοντας "βολές" κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Δεκ 2025 | 08:11

Λαφαζάνης: "Δεν είναι δίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας - Είμαι καταζητούμενος στην Ουκρανία"

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για "πολιτική αλητεία"

ΔΣΑ 01 Δεκ 2025 | 17:35

Εκλογές Δικηγόρων: Κοσμοσυρροή και "πηγαδάκια" στην Ακαδημίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την Κυριακή προσήλθαν στις κάλπες του ΔΣΑ 5.104 δικηγόροι