Τσίπρας: «Ο Γλέζος θα πάει Βρυξέλλες και με ποδήλατο»

Ο Αλέξης Τσίπρας έπλεξε το εγκώμιο του Μανώλη Γλέζου, στην παρουσίαση βιβλίου της Ρένας Δούρου για το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

tsipras-o-glezos-tha-paei-brukselles-kai-me-podilato
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τριακόσιες τριάντα τρεις βιωματικές σελίδες της νεότερης πολιτικής ιστορίας, όσο διήρκεσε δηλαδή “μια κουβέντα με τον Γλέζο”: αυτό είναι το βιβλίο της Ρένας Δούρου που παρουσίασε στο αθηναϊκό αναγνωστικό κοινό ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και της συγγραφέως.

Αναπόφευκτα τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η νεοεκλεγείσα περιφερειάρχης Αττικής στις παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν στη διαδρομή του Μανώλη Γλέζου. Υπογραμμίζοντας την αμεσότητά του όσο και το «εφηβικά ανήσυχο μυαλό του», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήρε την επιμονή του τιμώμενου προσώπου για «εξουσία που πηγάζει από το λαό και άρα ανήκει στο λαό».

Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε την προσήλωση του Μ. Γλέζου στην υπόθεση της εθνικής ανεξαρτησίας, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ στάθηκε και στον πρωτοφανή, όπως τον χαρακτήρισε, αριθμό του μισού εκατομμυρίου σταυρών που πήρε στις ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε όμως και σε μια προσωπική αναφορά στον Μ. Γλέζο λέγοντας: «Ο Γλέζος είναι ο Γλέζος. Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Πεισματάρης, αποφασιστικός, μαχητικός αλλά ταυτόχρονα και γήινος, προσιτός, ανοιχτός. Είναι ένας σπάνιος συνδυασμός. Δεν μπορείς να τον συγκρίνεις με κάτι άλλο, ούτε να του αποδώσεις κάποια ιδιότητα. Φαίνεται ότι το καλούπι από το οποίο τον έφτιαξαν έχει καταστραφεί». Ενώ και χαρακτηριστικό της επιμονής του είναι ότι «είναι ικανός να πάει στις Βρυξέλλες ακόμη και με ποδήλατο. Αλλά είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να το καταφέρει».

Μιλώντας εξάλλου για την Ρ. Δούρου ο Αλ. Τσίπρας εξήρε την τόλμη της να αφήσει την ασφάλεια της βουλευτικής έδρας και να διεκδικήσει την Περιφέρεια, όταν οι δημοσκοπήσεις της έδιναν έντεκα μονάδες λιγότερες από τον Γ. Σγουρό. «Είναι το μεγαλύτερο αιρετό αξίωμα που καταλαμβάνει υποψήφια της αριστεράς στη σύγχρονη ιστορία του τόπου», κατέληξε.

Για τον Μ. Γλέζο μίλησε και η συγγραφέας, εστιάζοντας στις παλαιότερες αλλά και τις πιο σύγχρονες στάσεις της ζωής του. Και τώρα, «για μια ακόμη φορά, είναι έτοιμος να ξεκινήσει αύριο το ταξίδι του για τις Βρυξέλλες. Για να δώσει τον αγώνα για το νομικά δίκαιο, πολιτικά ορθό και ηθικά επιβεβλημένο, αίτημα των γερμανικών επανορθώσεων απέναντι στην Ελλάδα». Θέμα για το οποίο μίλησε, τέλος, ο Μ. Γλέζος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook