Τσίπρας: Οι FT εκθέτουν τη... σιωπή των αμνών που επιβάλλει η κυβέρνηση

Ξεχωριστή αναφορά του Αλ. Τσίπρα στο πρωτοσέλιδο των FT με κεντρικό θέμα τη διάταξη στο νέο ΠΚ, όπου «πρόσωπα που είναι ύποπτα για απάτη, ανακτούν παγωμένη περιουσία

tsipras-oi-ft-ekthetoun-ti-siwpi-twn-amnwn-pou-epiballei-i-kubernisi
SHARE THIS
0
SHARES

Ειδική αναφορά στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των Financial Times, που έχει ως κεντρικό θέμα την διάταξη που προστέθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα, όπου «πρόσωπα που είναι ύποπτα για εγκληματική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ανακτούν περιουσιακά στοιχεία που είχαν παγώσει από το δικαστήριο» έκανε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην Φλώρινα, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του κόμματος στην Δυτική Μακεδονία.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε λεπτομέρειες του ρεπορτάζ που αναφέρεται σε επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πρώην τραπεζίτες και πρόσωπα που ελέγχονται από έρευνα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και που θα επωφεληθούν από την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης. Πρόσθεσε ότι «στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για έκπληξη των δικαστών από την συγκεκριμένη εξέλιξη» και ότι αναφέρεται ως πιθανότητα «η Ελλάδα να υποβαθμιστεί στους διεθνείς δείκτες για την επιχειρηματικότητα και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον». Όπως ανέφερε στους συγκεντρωμένους, η έγκυρη oικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατάθεσε σχετική ερώτηση για το θέμα» ενώ καταγράφει το γεγονός ότι είχαν «δεσμευτεί χρήματα πάνω από 1 δισ. ευρώ προσώπων που εμπλέκονται στις έρευνες για τα παραπάνω αδικήματα και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

«Δεν είδατε καμία ιδιαίτερη αναφορά στα δελτία ειδήσεων ή κάνω λάθος; Ούτε στα μεγάλα ενημερωτικά sites ούτε στις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Αυτό όμως που μπορεί να σας ξαφνιάσει είναι ότι σήμερα ένα δημοσίευμα των Financial Times, ένα δημοσίευμα της εγκυρότερης οικονομικής εφημερίδας σε διεθνές επίπεδο FT, έχει κεντρικό θέμα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που ψήφισε η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη. Κι έχει ως κεντρικό θέμα λέγοντας ότι αυτή η απόφαση αφορά κάποιους συγκεκριμένους λίγους που θα επωφεληθούν. Έλληνες εφοπλιστές, εξέχοντες επιχειρηματίες και πρώην τραπεζίτες υπό έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ τα περιουσιακά τους στοιχεία ήταν παγωμένα τα τελευταία 2-7 χρόνια κανείς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο” λέει το ρεπορτάζ. “Η κίνηση αυτή εξέπληξε τους Έλληνες δικαστές… Η Ελλάδα είναι πιθανόν να υποβαθμιστεί στους διεθνείς δείκτες για την επιχειρηματική δραστηριότητα με επιπτώσεις στο επενδυτικό ενδιαφέρον”... Αυτοί οι οποίοι ομνύουν στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Αναφέρει το γεγονός ότι του κατέθεσα ερώτηση και καταλήγει λέγοντας ότι πάνω από 1 δισ. ευρώ χρήματα τα οποία είχαν δεσμευθεί από οικονομικούς εγκληματίες του λευκού κολάρου, θα επιστραφούν σε αυτούς Αν αναλογιστούμε ότι η παρόμοια σιωπή των αμνών στη κοινή γνώμη, στα μέσα ενημέρωσης υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα και για το σκάνδαλο Novartis και βλέπουμε τους τελευταίους μήνες το σκάνδαλο των σκανδάλων: να θέλουν να μετατρέψουν το σκάνδαλο σε σκευωρία, και να μετατρέπουν τον υπ’ αριθμόν ένα κατηγορούμενο, τον συντονιστή του εκμαυλισμού γιατρών, δημοσιογράφων και πολιτικών του διευθύνοντος συμβούλου της Novartis στην Ελλάδα, να τον μετατρέπουν σε αξιόπιστο μάρτυρα, σε άμεσο συντονισμό μεταξύ τους, ο ίδιος με τα στελέχη του κυβερνόντος κόμματος. Σιωπή των αμνών και για τη Novartis, σιωπή των αμνών και για όσα κατήγγειλα πριν».

Εξήγησε ότι κατατέθηκε ερώτηση στην ώρα του πρωθυπουργού όπου σύμφωνα με το κανονισμό «θα έπρεπε αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός να απαντήσει σε ειδική συζήτηση εντός του κοινοβουλίου, αλλά πριν από λίγο μας ενημέρωσαν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα προσέλθει στην βουλή. Δεν μας ξαφνιάζει η παραπάνω εξέλιξη» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, όπως «δεν πρέπει ξαφνιάζει ούτε εσάς γιατί όλα όσα σας αναφέρω δεν τα ακούσατε στα ΜΜΕ, στα δελτία ειδήσεων και στις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας» κατέληξε.

Αναφερόμενος στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζόραν Ζάεφ στην Θεσσαλονίκη, δήλωσε ότι «χαιρετίζω αυτό το γεγονός» αναρωτήθηκε όμως τι θα συνέβαινε εάν πραγματοποιούσε ο ίδιος τέτοια συνάντηση με τον Ζόραν . «Οι περιβόητοι Μακεδονομάχοι θα είχαν βγει με τις περικεφαλαίες και τις σάρισες όπως έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν». Δεν θα κατηγορήσουμε την σημερινή κυβέρνηση γιατί υιοθετεί την πολιτική μας με την στροφή που έκανε στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά την κατηγορούμε γιατί από την μια πλευρά προσπάθησε να κοροϊδέψει και να διχάσει τον ελληνικό λαό, ενώ από την άλλη με μια ρητορική βουτηγμένη στο λαϊκισμό προσπάθησε να χαϊδέψει συντηρητικά και ακροδεξιά ακροατήρια». Τέλος διαπίστωσε ότι αυτό θα είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα «σπείρανε ανέμους και θα θερίσουν θύελλες» .

 

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook