Τσίπρας: Σε δύσκολη θέση οι δημοσκόποι που στηρίζουν Μητσοτάκη

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει επίσης ότι στις 26 Μαΐου θα καταρρεύσει η απάτη του κ Μητσοτάκη και των πάντα πρόθυμων δημοσκοπικών εταιριών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τσίπρας: Σε δύσκολη θέση οι δημοσκόποι που στηρίζουν Μητσοτάκη

Εφ´ολης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Εφημερίδα των Συντακτών, υπογραμμίζοντας το διακύβευμα των ευρωεκλογών. Στη συνέντευξη που τιτλοφορείται «Την επόμενη Κυριακή καταρρέει η απάτη του κ. Μητσοτάκη», ο πρωθυπουργός ασκεί σφοδρή κριτική στη ΝΔ για τον τρόπο που τοποθετείται απέναντι στα μόνιμα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε και υλοποιεί η κυβέρνηση και επαναλαμβάνει πως η ΝΔ επιθυμεί να τα ακυρώσει.

«Οι πολίτες καλούνται να διακηρύξουν με την ψήφο τους ποια Ελλάδα και ποια Ευρώπη θέλουν, έχει σημασία και θα επηρεάσει όλο το πολιτικό σκηνικό, το αποτέλεσμα της κάλπης» δηλώνει ο πρωθυπουργός θέτοντας το ερώτημα πως με την ψήφο μας «θα διασφαλίσουμε μία πορεία για τους πολλούς που έχει αρχίσει ή θα επιστρέψουμε στα παλιά και συμφέροντα για όσους μας οδήγησαν στην κρίση στα μνημόνια και στην κοινωνική τραγωδία».

Επισημαίνει δε πως με την ψήφο τους οι πολίτες ή θα σφραγίσουν «μία πολιτική που έδωσε μάχες για τα συμφέροντά τους, απέτρεψε τα χειρότερα, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια στρέφει το ενδιαφέρον της στην κοινωνική πλειοψηφία ή θα συντελεστεί το πρώτο βήμα για μία ολέθρια παλινόρθωση με ακραία αντιδραστικά ενίοτε και φαιά χαρακτηριστικά».

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των εκλογών σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «την επόμενη Κυριακή θα καταρρεύσει η μεγάλη απάτη που έχουν στήσει τρία χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης, η πλειάδα των μέσων ενημέρωσης που τον στηρίζουν και οι πάντα πρόθυμες δημοσκοπικές εταιρείες. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι δεύτερη και δεν ξέρω ποιος θα είναι σε δυσκολότερη θέση, οι δημοσκοπικές εταιρίες ή ο κ. Μητσοτάκης. Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης γιατί για τις εταιρείες δεν θα είναι η πρώτη φορά» τονίζει ο πρωθυπουργός. Συμπληρώνει πως «οι εθνικές εκλογές πάντως όπως έχω πει πολλές φορές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

«Είναι βαρετό να απαντά κανείς στην προπαγάνδα της αμηχανίας. Προεκλογικό χαρακτήριζε το 2016 και το κοινωνικό μέρισμα. Και το 2017 και το 2018 και τις ελαφρύνσεις που υλοποιήθηκαν μετά τη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβρη» δηλώνει ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τις επικρίσεις της ΝΔ ότι τα θετικά μέτρα είναι προεκλογικά.

«Όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτό που θέλει είναι να ξηλώσει ένα προς ένα τα θετικά μέτρα που αναγκαστικά ψήφισε με αποκορύφωμα τη 13η σύνταξη την οποία χαρακτήρισε πριν από λίγες μέρες λαϊκισμό, ια να επιβάλει το δικό του μνημόνιο, χειρότερο και από αυτά του ΔΝΤ, που κάθε μέρα αποκαλύπτει ο ίδιος σε πανελλαδική μετάδοση» σημειώνει.

«Όσο για τα περί προεκλογικών παροχών δύο πράγματα. Πρώτον δεν μιλάμε για έκτακτες παροχές αλλά για μόνιμα μέτρα και δεύτερον τα προτείναμε και τα ψηφίσαμε αμέσως μόλις επιβεβαιώθηκε ότι έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο, τα χρήματα δηλαδή που απαιτούνται χωρίς σε καμία περίπτωση να αυξήσουμε το χρέος της χώρας» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Στην ερώτηση ποιον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το «τιμόνι» της Επιτροπής, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην ομάδα της ευρωπαϊκής αριστεράς αλλά ταυτόχρονα συμμετέχει και οργανώνει όλες τις πρωτοβουλίες διαλόγου της κοινής δράσης της ευρωπαϊκής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας. Στηρίζουμε λοιπόν την καμπάνια του Νίκο Κούε αλλά ταυτόχρονα έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τόσο εγώ στο συμβούλιο όσο και οι ευρωβουλευτές που θα εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ψηφοφορία θα στηρίξουμε όποιον προοδευτικό υποψήφιο βρεθεί εν τέλει απέναντι στον υπερσυντηρητικό και ανθέλληνα κ. Βέμπερ.

Ειδικά για την υποψηφιότητα Βέμπερ ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει «ο κ. Βέμπερ στις πιο δύσκολες στιγμές της Ελλάδας την έσπρωχνε στο γκρεμό του Grexit» και προσθέτει: «σε κάθε περίπτωση καλό είναι να έχουν όλοι υπόψη τους ότι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές ψηφίζουν Βέμπερ».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τον Τούρκο Πρόεδρο, ο πρωθυπουργός δηλώνει: «η στρατηγική μας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις παραμένει σταθερή. Θέλουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τον δύσκολο γείτονα, ταυτόχρονα παίρνουμε όλα τα μέτρα σε όλους τους τομείς για να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο για την εθνική μας ακεραιότητα» σημειώνει. Συμπληρώνει δε, ότι για τον κύριο Ερντογάν δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καταφύγω σε χαρακτηρισμούς και απαξιωτικές κρίσεις. Ο τουρκικός λαός όπως και όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν τους ηγέτες τους».

Αναφορικά με τις διακοπές στο κότερο της κ. Παναγοπούλου, ο πρωθυπουργός καταλόγισε στη ΝΔ πολιτική φτώχεια και τόνισε «δεν έχω κάτι να κρύψω. Δεν έκρυψα ποτέ ότι έχω συνεργάτιδα την κ. Παναγοπούλου. Το ερώτημα όμως είναι γιατί φτάνουν σε αυτό το σημείο να υποκλέπτουν φωτογραφίες μου σε ιδιωτικές στιγμές με τα παιδιά μου; Γιατί παρακάμπτουν προφανώς το δικαίωμα σε λίγες μέρες ιδιωτικότητας με τους δικούς μου ανθρώπους;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την πρόσφατη συνέντευξη του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «ο κ. Μαρινάκης μπορεί να δίνει όσες συνεντεύξεις θέλει. Όσο όμως μας επιτίθεται με τρόπο ανοίκειο και συκοφαντικό, απευθείας ή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ελέγχει, τόσο αποκαλύπτει το ρόλο του, τις ανησυχίες του για τη σοβαρή εμπλοκή του με τη δικαιοσύνη και τη βιασύνη του να απαλλαγεί από τον βραχνά του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο περισσότερο μιλάει τόσο περισσότερο καταλαβαίνει ο κόσμος τι επιδιώκει και γιατί» τόνισε ο πρωθυπουργός και καταλήγοντας πρόσθεσε: «θα έλεγα μάλιστα ότι ως πραγματικός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δικαιούται από τον νόμο και διακαναλική πριν από τις εκλογές».

Τέλος ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για τη διαπραγμάτευση του 2015 τόνισε «η πολιτική είναι μία ατελείωτη προσπάθεια να αλλάζεις τα δεδομένα και τους συσχετισμούς και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξελίσσεσαι να αλλάζεις και εσύ. Σε ένα πράγμα δεν αλλάζει όμως και δεν πρόκειται να αλλάξει η αριστερά. Εμείς όλοι. Στην αφοσίωση στα συμφέροντα των εργαζομένων της κοινωνικής πλειοψηφίας και της πατρίδας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ 01 Δεκ 2020 | 17:26

H Aston Martin του Αντιδημάρχου Αθηναίων έφθασε μέχρι το Υπουργικό- Το αιχμηρό σχόλιο Μητσοτάκη

Μετά τον σάλο με την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Μακρόπουλου για την Aston Martin που νοσταλγεί...το θέμα σχολιάστηκε και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ 01 Δεκ 2020 | 12:19

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Ευρωπαίους ηγέτες για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής

Συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεδιάσκεψη για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής

ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ 01 Δεκ 2020 | 07:33

Από τις 14 Δεκεμβρίου η άρση του lockdown με πιθανό διάγγελμα Μητσοτάκη: Πρώτα τα δημοτικά και το λιανεμπόριο

Την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την άρση του lockdown.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 30 Νοε 2020 | 15:41

Κορονοϊός-Ασθενής καθηγητής Καρδιολογίας στο Ιπποκράτειο με 250 νοσηλευόμενους: Δεν τους νοιάζει αν φταίει ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας

Τι αναφέρει ο καθηγητής Καρδιολογίας που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο μέσα από την κλινική Covid του νοσοκομείου

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 30 Νοε 2020 | 13:46

Γεννηματά: Ολοφάνερες οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας - Επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη

Η Φώφη Γεννηματά επιρρίπτει βαριές ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας πως τα νοσοκομεία αφέθηκαν στην τύχη τους.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Νοε 2020 | 12:48

Βαρουφάκης: Επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη για το εάν υπάρχει παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 καλεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προσέλθει στην Βουλή και για να απαντήσει εάν "λειτούργησε ή όχι παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ".

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 30 Νοε 2020 | 12:21

Μητσοτάκης για άρση lockdown: Εχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας - Μέχρι τέλος του έτους το εμβόλιο στην Ελλάδα

"Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες για την άρση του lockdown, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα", είπε ο πρωθυπουργός.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 30 Νοε 2020 | 11:03

Κορονοϊός: Αυτό είναι το πρώτο ελληνικό rapid test – Ποιοι το υλοποίησαν

Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή στη μελέτη του ιού και την παραγωγή γνώσης για την αντιμετώπιση αυτής της υγειονομικής κρίσης

30 Νοε 2020 | 08:33

Κυριάκο, δεν επιστρέφω...

Η απουσία κάθε είδους και έννοιας αξιολόγησης και ανταμοιβής της προσπάθειας έχει οδηγήσει στον αφελληνισμό της χώρας.

ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ 30 Νοε 2020 | 07:37

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που θα συζητηθούν

Στο Υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστούν από τους Υπουργούς τα επόμενα σχέδια και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2020 | 07:31

Κρίσιμο 10ήμερο για την άρση του lockdown - Μειώνονται τα κρούσματα αλλά οι ειδικοί είναι διχασμένοι

Στο τέλος της εβδομάδας οι τελικές αποφάσεις για την άρση του lockdown. Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι.

29 Νοε 2020 | 20:05
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 29 Νοε 2020 | 18:18

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Ποια νομοσχέδια θα παρουσιαστούν

Η συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα γίνει στις 11.00 π.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης,