Follow us

Τσίπρας σε εργαζόμενους ΕΥΔΑΠ: Ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι το νερό μπορεί να πουλιέται και να αγοράζετε στη λογική του κέρδους

Σχέδιο στήριξης εργαζόμενων ή ασυδοσία σε εργασιακή ζούγκλα, το κρίσιμο δίλημμα στις εκλογές το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα σε εργαζομένους στην ΕΥΔΑΠ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
αλέξης τσίπρας ΕΥΔΑΠ

Την πρόθεσή του να αναδείξει "το κρίσιμο θέμα του δημοσίου αγαθού που λέγεται νερό" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του σε εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ και συζήτησή του με εργαζόμενους της επιχείρησης, κάνοντας λόγο για "κρίσιμο θέμα που αφορά τις ζωές όχι μόνο των εργαζομένων εδώ αλλά όλων των ανθρώπων".

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για "διαφορές πολιτικής και όχι επικοινωνίας, πολιτικής και ουσίας που αφορούν τις ζωές των ανθρώπων", σημειώνοντας ότι στις δεύτερες κάλπες, που είναι οι πιο κρίσιμες, "δεν κρίνονται κόμματα και πρόσωπα αλλά κρίνονται οι ζωές μας- το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει έχει να κάνει με ποιο πρόγραμμα και ποιο σχέδιο θα κυβερνήσει". Υπογράμμισε πως "δεν είναι ιδεοληψία της Αριστεράς η διατήρηση των δημοσίων αγαθών", καθώς αφορά το σύνολο των πολιτών. "Αυτό είναι μία βασική διαφορά στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ότι εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποια αγαθά που πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο, δεν πουλιούνται και δεν αγοράζονται όλα σε αυτή τη ζωή. Αντίθετα, άποψη του πολιτικού μας αντιπάλου του κυρίου Μητσοτάκη είναι ότι ακόμα και το νερό μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης, μπορεί να πουλιέται και να αγοράζετε στη λογική του κέρδους".

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι μετά την τραγωδία των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης έφερε στη Βουλή προς ψήφιση τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό "που ήταν το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού". Παραθέτοντας τι έχει γίνει σε διεθνές επίπεδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως "έχει γίνει σε πολλές χώρες από νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις και απέτυχε παντού", καθώς όπως είπε "δημιουργήθηκαν κοινωνικά ζητήματα όχι μόνο γιατί είναι κρίσιμο. Το νερό να είναι προσβάσιμο από όλους γιατί είναι στοιχείο ζωής, αλλά κυρίως γιατί είναι κρίσιμο το ζήτημα της δημόσιας υγείας, η ποιότητα του νερού αφορά τη ζωή μας. Ο κάθε ιδιώτης έχει στόχο να έχει κέρδος και για να το καταφέρει θα κάνει εκπτώσεις και στη συντήρηση και στις εργασιακές σχέσεις και στο προσωπικό και στα standards του προϊόντος ακριβώς για να αυξήσει τη δυνατότητα του κέρδους".

Τσίπρας σε εργαζόμενους ΕΥΔΑΠ: Ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι το νερό μπορεί να πουλιέται και να αγοράζετε στη λογική του κέρδους

Θύμισε μάλιστα πως ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ "να υπάρξει άμεσα εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να επιστρέψει η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο εκεί που έπρεπε να ανήκουν, στο Δημόσιο, δηλαδή στο Υπουργείο Οικονομικών, για να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να καθορίζει τις πολιτικές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ η εκάστοτε κυβέρνηση και όχι μόνο τεχνοκράτες", λέγοντας ότι θα το κάνει κάποια στιγμή μετά τις εκλογές.

"Είναι κρίσιμο ο κόσμος να γνωρίζει εάν το νερό θα παραμείνει ως δημόσιο αγαθό ή εάν θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή του" σημείωσε και τόνισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι "η κατάργηση της ρυθμιστικής αρχής για το νερό, καθώς δεν έχει νόημα να υπάρχει η ρυθμιστική αρχή για νερό και απόβλητα, εφόσον είναι σε δημόσιο έλεγχο".

ευδαπ

Παράλληλα, κατήγγειλε πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν υπερσύγχρονες υποδομές για τη συντήρηση των δικτύων της ΕΥΔΑΠ, "το δίκτυο δεν συντηρείται γιατί δεν υπάρχει προσωπικό και εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη και καμία ουσιαστική ενίσχυση της επιχείρησης, διότι το σχέδιο είναι είτε ιδιωτικοποίηση είτε η δυνατότητα να έρθουν οι ιδιώτες που θα πάρουν κομμάτι τής συντήρησης για να έχουν κέρδη"

Σχέδιο στήριξης εργαζόμενων ή ασυδοσία σε εργασιακή ζούγκλα

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως το θέμα των εργασιακών σχέσεων αποτελεί ένα από τα μεγάλα διακυβεύματα των εκλογών και τόνισε πως παρά τις δεδομένες δυσκολίες από το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης, "δύο είναι τα κόμματα που έχουν σχέδια διακυβέρνησης. Αυτό της ΝΔ και το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θεωρεί πως απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει ανάπτυξη είναι να υπάρχει προοπτική στους ανθρώπους της εργασίας. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρχει προκοπή σε αυτό τον τόπο, όταν οι άνθρωποι της εργασίας είναι μέσα στην ανασφάλεια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανασφάλεια από τη σταθερότητα της εργασιακής ανασφάλειας".

Για αυτό τον λόγο και ξεδιπλώνοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως "θέλουμε να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τον αιτιολογημένο λόγο απόλυσης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να αισθάνεται ο εργαζόμενος ότι έχει την Πολιτεία ως αποκούμπι για να εφαρμόζεται η εργασιακή νομιμότητα και κανονικότητα, για να υπάρχουν όρια ασφαλείας στην εργασία και να μην βιώνουμε ατυχήματα εργατικά σε καθημερινή βάση". Αναφερόμενος μάλιστα στο προχθεσινό εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα, τόνισε πως "αυτό που είδαμε στο Πέραμα δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. 57 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα τον τελευταίο χρόνο και αυτό έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να καταργήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίες που κάνει τους ελέγχους αν τηρούνται οι κανόνες".

Και κατέληξε πως το κρίσιμο δίλημμα στις εκλογές είναι "αν θα έχουμε την επόμενη μέρα σχέδιο για στήριξη εργαζομένων ή θα προχωρήσουμε στην περαιτέρω ασυδοσία στη ζούγκλα στο χώρο της εργασίας", ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των εργαζομένων και μετατροπής των συμβάσεων εργασίας που είναι ορισμένου χρόνου αλλά κρύβουν εξαρτημένη εργασία, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου".

Κλείνοντας, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο "κρίσιμο διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης", τονίζοντας όπως σημασία έχει "ποιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί, ποιο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί". Όπως είπε, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αυξήσει τη φορολογία, αλλά την "έμμεση φορολογία", διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ. "Και οι έμμεσες αυξήσεις των φόρων δεν χτυπάνε ισοτίμως αυτούς που έχουν μεγάλο εισόδημα, αυτούς που έχουν μεσαίο και αυτούς που έχουν μικρό. Κυρίως χτυπάνε αυτούς που έχουν μικρό γιατί οι άλλοι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Να λοιπόν, τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ αυτά τα τέσσερα χρόνια. Πράγματι έκανε φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους και λεηλάτησε μέσα από την έμμεση φορολογία το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Και κυρίως των μισθωτών, των εργαζόμενων. Το ζείτε στην τσέπη σας", είπε χαρακτηριστικά.

αλέξης τσιπρας

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, υπογράμμισε ότι "τους ισχυρούς πρέπει να φορολογήσουμε εκτάκτως, όχι τις επιχειρήσεις που προσπαθούν με υγιείς μεθόδους σε μια δύσκολη συνθήκη ανταγωνισμού να έχουν κάποια κέρδη" και κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν πριν πάνε στην κάλπη "ποιο είναι το ταξικό τους συμφέρον"", το "κοινωνικό τους συμφέρον". "Είναι να συνεχιστεί αυτή η πολιτική που διαιωνίζει την αισχροκέρδεια, τα πλούτη των ισχυρών, αλλά οδηγεί στην απόγνωση, την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων;", διερωτήθηκε, προειδοποιώντας για το μέλλον με κυβέρνηση ΝΔ που θα σημαίνει "πιθανές απολύσεις προκειμένου να μπουν ιδιώτες στην ΕΥΔΑΠ" και "σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του νερού". "Ποια θα είναι η προοπτική αυτού του τόπου με μια ανεξέλεγκτη Δεξιά και ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, που έχει δώσει δείγματα γραφής για το πώς θέλει να προσανατολίσει την πολιτική της σε μια σκληρή ταξικά κατεύθυνση ενίσχυσης των ισχυρών και λεηλασίας των μεσαίων και των αδύναμων;", συνέχισε, τονίζοντας πως "έχει αξία να δώσουμε τη μάχη να ανατρέψουμε αυτό τον δυσμενή συσχετισμό"" και υπενθυμίζοντας ότι στις 25 Ιουνίου έχουμε μια "νέα κάλπη", όχι μια "επανάληψη της προηγούμενης".

Διαβάστε Επίσης

"Ο Κ. Μητσοτάκης και η στρατηγική του, η προπαγανδιστική μηχανή της ΝΔ τι θέλει; Πολλά κατακερματισμένα κόμματα στην αντιπολίτευση, δεν θέλει ένα και ισχυρό και προσπαθεί να αποτρέψει την προοπτική όλοι όσοι ήταν απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρωθούν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ", σημείωσε, σχολιάζοντας πως η ΝΔ "ξέρει ότι κινδυνεύει αν συμβεί αυτό να χάσει" και σε κάθε περίπτωση "κινδυνεύει να έχει ένα ισχυρό αντίπαλο που θα τον κοιτάει στα μάτια για να μην εφαρμόσει ένα πρόγραμμα λεηλασίας και επέλασης στον δημόσιο πλούτο και στα δικαιώματα των εργαζόμενων".

Απηύθυνε τέλος, έκκληση στους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ανατραπεί ο συσχετισμός της 21ης Μαΐου και να έχουν ένα "νικηφόρο αποτέλεσμα προς όφελος της κοινωνίας".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτή είναι η μόνη λίστα που χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές αποδράσεις σας

Ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που μας καλούν για αποδράσεις με άρωμα φθινοπώρου ή αποκαλόκαιρου.

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 25 Σεπ 2025 | 13:09

Νέα εμφάνιση Τσίπρα: Καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης

Όπως λέει ο πρώην πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

ΤΕΜΠΗ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Φλωρίδης: Η αντιπολίτευση επιχειρεί "ξυλόλιο 2" στα Τέμπη - Έκανε δήλωση και ο Τσίπρας που οργάνωσε την άθλια σύσκεψη στο Μάτι

Όσον αφορά το αίτημα Ρούτσι για εκταφή της σορού του παιδιού του, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι "καμία κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει το παραμικρό.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 24 Σεπ 2025 | 08:59

Παρέμβαση Τσίπρα για απεργία πείνας Πάνου Ρούτσι: Η άρνηση εκταφής των παιδιών είναι απόπειρα ταφής της αλήθειας

"Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί, πριν βρεθούμε μπροστά σε νέες τραγωδίες" τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23 Σεπ 2025 | 13:15

Ο Σακελλαρίδης έριξε άκυρο στον Τσίπρα και μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του: "Μου είπε η Ράνια να πάω στο νοσοκομείο"

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκλεισε την... πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα. "Ένιωσα έναν πόνο, τρόμαξα, ήταν κρίσιμο που μου είπε η Ράνια να πάω στον γιατρό", είπε για την περιπέτεια της υγείας του.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

23 Σεπ 2025 | 07:55

Η (μη) αυτοδυναμία της ΝΔ, τα νέα κόμματα Σαμαρά και Τσίπρα και ο γρίφος Καρυστιανού

Αν και οι κάλπες- εκτός απροόπτου- θα στηθούν σε 18 μήνες από τώρα, όλοι οι "παίκτες" παίρνουν θέση στην σειρά εκκίνησης, "μετρώντας" ο καθένας το μπόι του.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Σεπ 2025 | 10:49

Η απίστευτη ανάρτηση Βαξεβάνη κατά Τσίπρα: "Ρε τραγέλαφε, κούνα τον κ@λο σου να δείξεις ότι δεν είσαι ξελιγωμένος μικροαστός"

Αν και δεν τον κατονομάζει, η ερμηνεία όλων είναι ότι ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μόνο το 17% λέει ότι θα βοηθήσουν τα μέτρα της ΔΕΘ - Το 35% λέει ναι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Μόλις το 17% των πολιτών δηλώνουν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα βοηθήσουν τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.

ΤΕΜΠΗ 22 Σεπ 2025 | 07:44

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα ο παράγοντας Καρυστιανού - Φουντώνει το παρασκήνιο για τα νέα κόμματα από Σαμαρά και Τσίπρα

Η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την δημιουργία ενός σχηματισμού-διαφορετικού των ήδη υπαρχόντων, όχι με φθαρτά υλικά, στο οποίο, όπως είπε θα συμμετείχε και η ίδια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ 21 Σεπ 2025 | 12:51

Μάριος Αθανασίου: Είμαι στην Αριστερά, έρθει δεν έρθει ο Τσίπρας είτε μείνει ο Φάμελλος

"Ήμουν, είμαι και θα είμαι στην Αριστερά, έρθει δεν έρθει ο Τσίπρας είτε μείνει ο Φάμελλος. Προσωπικά το ελπίζω", είπε για την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική.

ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ 18 Σεπ 2025 | 23:07

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μικρή υποχώρηση για τη ΝΔ, σημαντική η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ - Μικρός ο αντίκτυπος της ΔΕΘ

Ως προς την πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, η δημοσκόπηση καταγράφει μικρή υποχώρηση στην πρόθεση ψήφου στη Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται στο 21,8% ενώ τον Ιούνιο ήταν στο 22,2%

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Σεπ 2025 | 09:42

Δημοσκόπηση Pulse: Ανδρουλάκης vs Τσίπρας - Ποιος προηγείται σε κεντρώους και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους

Ενδιαφέροντα τα ευρήματα σχετικά με τα πρόσωπα που κυριαρχούν στον χώρο της Αριστεράς και του Κέντρου.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 07:32

Βαθιά ανάσα στη ΝΔ για το σχεδόν 30% στις δημοσκοπήσεις - Μητσοτάκης: "Το ΠΑΣΟΚ ο σημαντικότερος αντίπαλος"

Παρά τη δημοσκοπική φθορά φαίνεται ότι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η ΝΔ κρατά τις δυνάμεις της.

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Σεπ 2025 | 18:23

Σταμάτης Κραουνάκης: Ο Τσίπρας δεν θέλει να κάνει κόμμα, θέλει να γίνει πρωθυπουργός - Έριξα ένα κράξιμο στη Μενδώνη...

Ο Σταμάτης Κραουνάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα σενάρια που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει νέο κόμμα

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ 17 Σεπ 2025 | 07:12

Τα μηνύματα από την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ - "Διεύρυνση με στόχο την αυτοδυναμία"

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι η διεύρυνση είναι η απάντηση στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από μία αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 15 Σεπ 2025 | 23:09

Μόρνος ώρα μηδέν: Πλάνα από drone δείχνουν την πρωτοφανή υποχώρηση των υδάτων - "Η χειρότερη κατάσταση της δεκαετίας" [βίντεο]

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, τα αποθέματα νερού έχουν καταρρεύσει στα 192,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, τιμή μειωμένη κατά 64% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2024.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 15 Σεπ 2025 | 11:36

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα: Να συνεισφέρει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Όχι άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί

"Δεν σηκώνει η κατάσταση άλλη διάσπαση, αρκετά έχουμε τραυματιστεί ως χώρος", τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 15 Σεπ 2025 | 11:04

Τσίπρας για τον αγνοούμενο Παλαιστίνιο σκηνοθέτη: Μας ντροπιάζει η στάση της ΕΕ και του κ. Μητσοτάκη

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη και ΕΕ με αφορμή την επίθεση σε Παλαιστίνιο σκηνοθέτη από Ισραηλινούς.

ΜΕΡΑ25 15 Σεπ 2025 | 10:07

Βαρουφάκης: "Αν η απάντηση είναι Τσίπρας, το ερώτημα είναι λάθος και εκ του πονηρού"

Εάν η απάντηση είναι Τσίπρας, το ερώτημα είναι λάθος, σημειώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

12 Σεπ 2025 | 13:41

Τι δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις του Μαξίμου μετά τη ΔΕΘ: Πόσο ανέβηκε η ΝΔ και πόσο την απειλούν τα "κόμματα" Σαμαρά και Τσίπρα

Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα κόμμα Σαμαρά πηγαίνει σήμερα καλύτερα από ότι φαινόταν πριν από μερικούς μήνες,

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Σεπ 2025 | 07:37

Χαμόγελα στην κυβέρνηση μετά το 30,5% στη δημοσκόπηση της Opinion Poll - Παραμένει αγκάθι η ακρίβεια

"Οι δημοσκοπήσεις έχουν αξία, αλλά μεγαλύτερη αξία έχουν οι πολιτικές και, στο τέλος της ημέρας, οι αποφάσεις των πολιτών στις εκλογές", λένε στο Μαξίμου.

ACTION 24 11 Σεπ 2025 | 20:06

Δημοσκόπηση Opinion Poll: 7 στους 10 δεν "βλέπουν" νίκη Τσίπρα επί Μητσοτάκη στις εκλογές - Πώς εκτιμούν τις εξαγγελίες της ΔΕΘ

Η ΝΔ επιστρέφει στα ποσοστά που είχε δημοσκοπικά τους πρώτους μήνες του 2025, καθώς ξεπερνά έστω και λίγο το 30% - Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο "αγκάθι" για την κυβέρνηση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 11 Σεπ 2025 | 13:03

Καρφιά Κασσελάκη για Τσίπρα: Οταν μιλούσα εγώ για πατριωτισμό, με έλεγαν δεξιό μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυστηρή κριτική προς τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε για ακόμη μια φορά ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 11:14

Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% δεν ικανοποιήθηκε από τα μέτρα της ΔΕΘ

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσαν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 15:01

Ο Τσίπρας με την Μπαζιάνα αγόρασαν το σπίτι τους στην Κυψέλη με τραπεζικό δάνειο 580.000 ευρώ

Η αγοραπωλησία αφορά δύο διαμερίσματα και δύο κλειστές θέσεις πάρκινγκ, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται περίπου στα 580.000 ευρώ.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 08 Σεπ 2025 | 21:25

Η επόμενη μέρα για την Γαλλία στα χέρια του Μακρόν: Παζάρια με τους Σοσιαλιστές ή εκλογές που ζητούν Λεπέν και Αριστερά

Την Τρίτη ο Μπαϊρού θα υποβάλει την παραίτησή του, αφήνοντας τον Μακρόν να αντιμετωπίσει μια δύσκολη εξίσωση, με τις χρηματοπιστωτικές αγορές να σηματοδοτούν ανησυχία για την πολιτική και δημοσιονομική κρίση της Γαλλίας.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9ΟΥ 08 Σεπ 2025 | 15:18

Ανάρτηση Τσίπρα: Υπάρχει μία άλλη Ελλάδα που πρέπει να αναδείξουμε

Σήμερα Δευτέρα οκτώ Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανάρτηση με απόσπασμα από πρόσφατη ομιλία του.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Σεπ 2025 | 11:07

Μαρινάκης: Τα μέτρα της ΔΕΘ αφορούν τους πάντες - Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο

"Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο", σημείωσε σε συνέντευξή του ο Παύλος Μαρινάκης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Σεπ 2025 | 07:18

Τα τρία "όχι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τα καρφιά σε Τσίπρα και τους "χρυσούς χορηγούς" του

Ο Μητσοτάκης θέλησε να δείξει ότι η επάνοδος Τσίπρα στην πολιτική σκηνή είναι ένα θέμα που αγγίζει την κεντροαριστερά και όχι τη γαλάζια παράταξη, μειώνοντας έτσι τα ντεσιμπέλ της είδησης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 07 Σεπ 2025 | 19:26

Αντίδραση Τσίπρα στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Μοναδικός στόχος η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία"

"Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 16:50

Οργή Μητσοτάκη για τα σενάρια διαδοχής του: "Θα αστειεύεστε..." - Εκλογές το 2027 χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 89ης ΔΕΘ για εκλογές, παροχές, εξωτερική πολιτική και σκάνδαλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 15:45

Αιχμές Μητσοτάκη: "Επιχειρηματίες χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα – Καλές οι σχέσεις με Τραμπ αλλά όχι τόσο όσο του… Καμμένου"

"Υπάρχουν κάποια συμφέροντα, κάποια μέσα, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει το ρόλο του χρυσού χορηγού του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μιλάει πάλι για "βαλκανοποίηση" της χώρας [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε τμήμα της ομιλίας του στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στο οποίο αναφέρεται σ’ αυτό που ο ίδιος ονόμασε "βαλκανοποίηση" της χώρας

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 02 Σεπ 2025 | 10:56

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Του λείπουν τα φράγκα της εξουσίας - Δεν πιστεύω ότι θα ιδρύσει κόμμα

"Μακάρι να το κάνει, για να φανεί στην ελληνική κοινωνία τι είναι αυτός ο τύπος", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 02 Σεπ 2025 | 06:37

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει την επιστροφή του - Οι πρώτες αψιμαχίες με Μητσοτάκη

Ο χρόνος που επιλέγει να παρέμβει δεν είναι τυχαίος, με την κυβέρνηση να βρίσκεται δημοσκοπικά σε χαμηλό βαρομετρικό και τη συνεχιζόμενη ακρίβεια να της προκαλεί πλήγματα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΞΙΝΟ 01 Σεπ 2025 | 15:04

Ο Χρήστος Χωμενίδης γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα και θυμάται τα "χθεσινά γεμιστά" της μαμάς μας

Για το νέο κόμμα Τσίπρα και την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού γράφει στο Capital ο Χρήστος Χωμενίδης

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 01 Σεπ 2025 | 13:53

Το κόμμα Τσίπρα, πότε οι ανακοινώσεις, ποια τα στελέχη του- Τι γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα

Ο δημοσιογράφος των Νέων έχει "τσεκάρει" τις πληροφορίες από (πραγματικό) άνθρωπο του πρώην πρωθυπουργού

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Σεπ 2025 | 11:13
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:14

Φλωρίδης: "Κίνηση απελπισίας η επιστροφή Τσίπρα, ασυζητητί τον υποστηρίζει η διαπλοκή"

Ο Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε ως "μεγάλο δώρο" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

ΕΦΕΡΕ ΓΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ 29 Αυγ 2025 | 17:39

Στο γήπεδο της ΑΕΚ ο "πράσινος" Αλέξης Τσίπρας - Ποια υπόσχεση εκπλήρωσε

Γιατί ο γνωστός για τα Παναθηναϊκά του αισθήματα Αλέξης Τσίπρας, είδε από κοντά τον αγώνα της ΑΕΚ με την Άντερλεχτ για τα πλέι οφ του Conference League

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 28 Αυγ 2025 | 14:22

Κωνσταντοπούλου: Το κόμμα του Τσίπρα θα λέγεται "Λαγούμι" - Δεν έχει μιλήσει 2 χρόνια στη Βουλή, κάνει ζωάρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι "φοβάται την αντιπολίτευση".

28 Αυγ 2025 | 06:50

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται αυτοδυναμία και αναβιώνει τον "μπαμπούλα" του Τσίπρα για να μαζέψει τους αναποφάσιστους

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου βλέπουν μία προσπάθεια "ξεπλύματος" του πρώην Πρωθυπουργού, κάνοντας το μαύρο-άσπρο.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:34

Στα "σχοινιά" Μακρόν και Μπαϊρού: Επτά στους δέκα Γάλλους είναι κατά της κυβέρνησης

Ο Γάλλος πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να μεταπείσει την κοινή γνώμη, έκανε έκκληση στον γαλλικό λαό δίνοντας διορία 13 ημερών ώστε η Γαλλία να αποφύγει το χάος

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Αυγ 2025 | 11:32

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι "έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πολλές φορές".

ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 08:55

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 27 Σεπ 2025 | 08:30

Απίθανη μια συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο αμέσως επόμενο διάστημα- Το μήνυμα Μητσοτάκη για το casus belli

Πώς βλέπουν στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά - Η συνάντηση με Ερντογάν που δεν έγινε, αυτή με Τραμπ που... θα γίνει

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Σεπ 2025 | 23:47

ΟΗΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη

"ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ" 26 Σεπ 2025 | 22:26

Η ΝΔ στηρίζει τον Γ. Σταμάτη: Συνέβαλε στη στήριξη των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη

Η ΝΔ αναφέρεται στα όσα καταλογίζουν στον βουλευτή Γιώργο Σταμάτη, και σημείωσε ότι "ο κ. Σταμάτης, τότε ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, συνέβαλε καίρια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην παροχή κάθε στήριξης στις οικογένειες των πληγέντων"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 26 Σεπ 2025 | 22:18

Νέες καταγγελίες Ασλανίδη: "Ο Σταμάτης της ΝΔ έπαιρνε συγγενείς θυμάτων και έταζε ρουσφέτια και διαγραφές δανείων"

Ο Παύλος Ασλανίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Focus FM, σχετικά με το περιστατικό που ανέφερε ο Πάνος Ρούτσι μεταξύ του ίδιου και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Σταμάτη έξω από την Βουλή.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: "Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli - Δεν δικαιολογείται ο θάνατος αμάχων στη Γάζα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βήμα του ΟΗΕ, ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων -Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου - Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 19:14

Σωκράτης Φάμελλος: Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι

Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, ζητά με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 17:54

Τέμπη: Επιστολή Κυρανάκη στον ΟΣΕ για να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις σε συγγενείς θύματων

Ο Αν. Υπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ζήτησε από τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ να παραιτηθεί από αυτήν την αξίωση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι συγγενείς του θύματος.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 15:11

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουρά της Κωνσταντοπούλου και του Βαξεβάνη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Το ένα λάθος μετά το άλλο

"Η απελπισία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οδηγεί την ηγεσία του από το ένα λάθος στο άλλο", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:09

Παρέμβαση Βενιζέλου υπέρ της εκταφής στα Τέμπη - Οι αναφορές στον Κρέοντα και την... κάθαρση

"Οποιοι παριστάνουν τον Κρέοντα ως προς την (εκ)ταφή των νεκρών, ας σκεφτούν το ταχύτερο ότι όλα τελούνται στο πλαίσιο μιας τραγωδίας η οποία δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση" έγραψε.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Σεπ 2025 | 12:48

Μαρινάκης: Κάποιους τους νοιάζει μόνο να κάνουν αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν στην Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται στη Γάζα, αλλά συγχρόνως είπε ότι είμαστε σύμμαχοι του Ισραήλ.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ 26 Σεπ 2025 | 12:11

Ο διάλογος Τσιάρτα - Πλεύρη στο Χ για μεταναστευτικό και εγκληματικότητα: "Τι γίνεται; Αυτά θα έχουμε κάθε μέρα;"

Ο Βασίλης Τσιάρτας είπε πως "δεν γίνεται να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια" και ζήτησε να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 12:07

Στο Ηρώδειο ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη - Η χειραψία με την Μαρίνα Σταυράκη [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, για να παρακολουθήσουν την αρχαία τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευρυπίδη.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 26 Σεπ 2025 | 11:14

Μπλακ χιούμορ Καράογλου της ΝΔ για τους πεθαμένους μάρτυρες της εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μπορεί να πέθαναν από το άγχος τους"

Απίστευτο σχόλιο από τον βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου για τους νεκρούς μάρτυρες που εκλήθησαν στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 11:09

Επιμένει ο Γερουλάνος: Οι απόψεις και οι αγωνίες δεν συνιστούν αμφισβήτηση - Μικρό το παράθυρο ευκαιρίας

Ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε ότι το κόμμα έχει μικρό χρονικό περιθώριο για να "ξεκολλήσει η βελόνα".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη - Ταχύτατη θα είναι η απάντηση στο αίτημα Ρούτσι

Ο κ. Φλωρίδης εξήγησε τι ισχύει με τα αιτήματα εκταφής σορών από συγγενείς θυμάτων και απαντάει σε όσους τον καλούν να παραιτηθεί.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:12

"Ποιος είναι ο Μάκης;": Οι επίμονες ερωτήσεις της Μιλένας Αποστολάκη στον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο "Μάκης" της επίμαχης συνομιλίας.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400 26 Σεπ 2025 | 09:44

Έντι Ζεμενίδης για Τραμπ – Ερντογάν: Η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη απ' ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Μεταξύ άλλων ο κ. Ζεμενίδης τόνισε πως "η πώληση των F-35 είναι πιο δύσκολη από ότι το παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 09:38

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει τον Μυλωνάκη - Ο Σαλμάς επιβεβαιώνει τον Μπουκώρο

"Το ότι γνώριζε για τις επισυνδέσεις και ενημέρωνε τους εμπλεκόμενους, θέτει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 26 Σεπ 2025 | 09:14

Ντόρα Μπακογιάννη: Η συγκινητική ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια από την ημέρα που ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε από τη "17 Νοέμβρη".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 08:25

Γεωργιάδης για Πάρι Ρούπο: "Οι υποκριτές αριστεροί μισούν καθετί ελληνικό - Από τη μικρασιατική εκστρατεία πάντα ίδιοι..."

Για "υποκρισία των αριστερών" κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόλυση του κωμικού Πάρι Ρούπου από την Pizza Fan.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 26 Σεπ 2025 | 07:30

Η εκτίμηση της Αθήνας για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν και η ατάκα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αγκυρα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τού ζήτησε να σταματήσει να παίρνει πετρέλαιο από την Ρωσία, δίνοντας μία "υποσχετική" για το μέλλον.

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 25 Σεπ 2025 | 23:15

Κυρανάκης προς ΟΣΕ: Μην ασκήσετε αναίρεση για τις αποζημιώσεις οικογένειας θύματος των Τεμπών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζήτησε να παραιτηθεί η εταιρεία από τα ένδικα μέσα κατά της πρόσφατης απόφασης του Εφετείου για αποζημιώσεις 4 μελών της οικογένειας θύματος των Τεμπών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ 25 Σεπ 2025 | 22:56

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για τις φρεγάτες Belharra - Ποιοι καταψήφισαν

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της Αρχής από τη ΝΔ. Το καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 22:24

Γεραπετρίτης στο Reuters: Η Ελλάδα θα εγγυηθεί την ασφαλή πλεύση του στολίσκου για τη Γάζα στα χωρικά της ύδατα

"Υπάρχει ένας μικρός αριθμός πλοίων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νερά της Κρήτης, και θα εγγυηθούμε την ασφαλή πλεύση τους", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στο Reuters, σε συνέντευξή του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 21:46

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αν ξεκινήσει η δίκη, δεν θα μπει στη Βουλή - Δεν πρόκειται περί ευαισθησίας, αλλά περί συμφέροντος

"Κάνει χρήση του βουλευτικού αξιώματος για να εκπροσωπεί πελάτες της-Υπηρετεί το σχέδιο της να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη γιατί αλλιώς δεν θα μπει ούτε στη Βουλή"