opap
Advertisement

Follow us

Τσίπρας σε γραμμή Καραμανλή: Τέλος το πάρτι για τους δέκα νταβατζήδες - Μόνο με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ η προοδευτική κυβέρνηση

"Ποτέ δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι", λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι "μόνο με καθαρή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση. Και μάλιστα από τις πρώτες εκλογές".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αλέξης Τσίπρας

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ "είναι να είμαστε πρώτοι με διαφορά από τη ΝΔ", τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", σημειώνοντας ότι "αυτή είναι η μοναδική δυνατότητα για την πολιτική αλλαγή". Διότι, προσθέτει, αν η ΝΔ έρθει πρώτη "όλο το οικονομικό κατεστημένο που, σε αντίθεση με τη πλειοψηφία της κοινωνίας, ευνοείται από μια κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα ρίξει όλο του το βάρος προκειμένου να υπάρξει και νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι "συνεπώς μόνο με καθαρή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρή εντολή από τους ψηφοφόρους για πολιτική αλλαγή μπορούμε να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση. Και μάλιστα από τις πρώτες εκλογές". Ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και δηλώνει βέβαιος για το αποτέλεσμα των εκλογών κυρίως διότι, όπως αναφέρει, έχει εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό. "Ποτέ δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι. Γιατί στην αποφασιστικότητά μας να βάλουμε την Ελλάδα σε ένα δρόμο δικαιοσύνης και προόδου, έχει προστεθεί ένα σημαντικό πολιτικό μέγεθος: Η εμπειρία μας, θετική και αρνητική, από τη διακυβέρνηση". Προσθέτει πως "το αν η χώρα σήμερα αναπνέει ακόμη με το κεφάλι έξω απ΄το νερό είναι γιατί η δική μας διαχειριστική ικανότητα άφησε το χρέος ρυθμισμένο, τα ταμεία γεμάτα και την οικονομία σε αναπτυξιακούς ρυθμούς" και συνεπώς "σήμερα δεν είμαστε πια μόνο η Αριστερά των ιδεών και των αξιών αλλά και της αποτελεσματικότητας στη διακυβέρνηση, που θέλει, ξέρει, και μπορεί".

Ερωτηθείς για τη σύνθεση της προοδευτικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι δεν θα είναι κυβέρνηση του κόμματος, αλλά με ρίζες στην κοινωνία, "η πρώτη στην ιστορία με τέτοια συμμετοχή γυναικών, νέων, ανθρώπων της εργασίας, της δημιουργίας, της επιστήμης και της αγοράς".

Διαβάστε Επίσης

Το προεκλογικό κλίμα

Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη έχει δημιουργηθεί εκλογικό κλίμα στη χώρα και πως "η τελευταία του δήλωση, με την οποία φορτώνει στον ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες για τις πρόωρες εκλογές, πέρα από το βάναυσα αντιδημοκρατικό της χαρακτήρα, επιβεβαιώνει την κοινή υποψία, ή καλύτερα πεποίθηση".

Σχολιάζει πως, όμως, ο πρωθυπουργός δεν το λέει καθαρά και πως "προτιμά να συντηρεί τη θολούρα, να παίζει με φόβους και προσδοκίες, να χρησιμοποιεί ακόμα και τις εκλογές, κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας, με αντιδημοκρατικό τρόπο", τονίζοντας ότι "αυτό είναι που προκαλεί παρατεταμένη αστάθεια, παράλυση του κρατικού μηχανισμού, παύση πρωτοβουλιών και στάση αναμονής στην αγορά". Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί ότι μπροστά σε αυτά αποφάσισε να καταθέσει τις σχετικές προτάσεις που διατύπωσε προς τον πρωθυπουργό, όμως η απάντηση του κ. Μητσοτάκη, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, "ήταν ένα συκοφαντικό παραλήρημα εναντίον μου και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ".

Καρφιά σε Ανδρουλάκη

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσίπρας θέτει το ερώτημα τι εννοεί ο κ. Ανδρουλάκης όταν μιλάει για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. "Με ποιο πρόγραμμα και ποιες δυνάμεις;", προσθέτει, τονίζοντας ότι "καλό είναι κάποια στιγμή να πάψουμε να μιλάμε με ταμπέλες και να μιλήσουμε επί της ουσίας για πρόγραμμα και συγκεκριμένες πολιτικές". "Στην πολιτική κανένας δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα. Και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έρχεται η ώρα να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει", αναφέρει. "Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ", συνεχίζει, "δεν συμφωνώ ότι ένα μέρος του δεν βλέπει με καλό μάτι τις συνεργασίες. Οι συνεργασίες είναι μια από τις θεμελιώδεις αντιλήψεις μας, εξ ου και θεσπίσαμε την απλή αναλογική".

Ασκώντας έντονη κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση αναφέρει ότι τα πράγματα είναι "εξαιρετικά άσχημα, γιατί η πολιτική Μητσοτάκη μεγέθυνε και πολλαπλασίασε τις συνέπειες της πανδημικής, της ενεργειακής και της πληθωριστικής κρίσης" με αποτέλεσμα "αρνητικές πρωτιές σε όλη την Ευρώπη" σε όλους τους κρίσιμους δείκτες. Τον κατηγορεί για νεοφιλελεύθερη αντίληψη με παρέμβασης του κράτους στην αγορά, που δεν αντιλαμβάνεται την αξία της κοινής ωφέλειας και τις ανάγκες της κοινωνίας παρά μόνο τις χρηματιστηριακές αξίες. "Δεν πρόκειται ούτε κατά διάνοια να συνεχίσουμε την πολιτική του κ. Μητσοτάκη, που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους φτωχούς φτωχότερους και οδηγεί στην πλήρη κοινωνική κατεδάφιση", τονίζει, επαναλαμβάνοντας ότι "μπορεί να μην είμαστε σε θέση να υποσχεθούμε ότι την επόμενη τετραετία θα φέρουμε τον σοσιαλισμό, αλλά δεσμευόμαστε ότι θα σώσουμε τη κοινωνία από τη βαρβαρότητα".

"Αδικήσαμε τη μεσαία τάξη"

Ο πρώην πρωθυπουργός λέει ότι "αδικήσαμε τη μεσαία τάξη" όμως δεν το έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ "από καπρίτσιο", "ούτε γιατί θέλαμε να φτιάξουμε δικό μας ταμείο με απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς σε ημέτερους". "Δεν ήταν δική μας επιλογή. Δεν ήταν καν επιλογή. Ήταν εξαναγκασμός. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να πετύχουμε έναν στόχο εθνικό", την έξοδο από το καθεστώς επιτροπείας και χρεοκοπίας, υποστηρίζει. Σημειώνει ότι "ακριβώς επειδή εμείς παρά τη θέλησή μας αδικήσαμε τη μεσαία τάξη, είμαστε αυτοί που τώρα ερχόμαστε με βαριά ηθική υποχρέωση και με ισχυρή βούληση να αποκαταστήσουμε την αδικία, δίνοντάς της στήριγμα και σανίδα σωτηρίας από τη τρικυμία στην οποία βρίσκεται σήμερα εξαιτίας, όμως, όχι αναγκαστικών επιλογών, όπως την εποχή των μνημονίων, αλλά συνειδητών επιλογών του κ. Μητσοτάκη".

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι προεκλογικά "εξαπάτησε ξεδιάντροπα" τη μεσαία τάξη και πως σήμερα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εγγυηθεί αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος, αντιμετώπιση της ακρίβειας, χτύπημα των καρτέλ, αύξηση μισθών, διαγραφή πανδημικών χρεών, στήριξη συνταξιούχων, χρηματοδοτικά εργαλεία και στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

Επιπλέον κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "δημιούργησε έναν μηχανισμό ανακατανομής του δημόσιου χρήματος υπέρ των θολών συμφερόντων και των δικών της παιδιών". Μιλά για ένα "καθεστώς πειρατείας, που διαλύει όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την κοινωνική συνοχή" και δηλώνει προς "όλους τους νομείς και διανομείς του δημόσιου χρήματος, ότι μετά τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, το πάρτι θα τελειώσει. Τις λιγοστές δυνατότητες και τους πόρους της χώρας, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, δεν θα τις νέμονται κατά αποκλειστικότητα δέκα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και αντίστοιχος αριθμός οικογενειών. Για να χρησιμοποιήσω μια άκομψη φράση που άλλοι πριν από μένα χρησιμοποίησαν: Οι νταβατζήδες τέλος. Και σήμερα δεν είναι ούτε 2004 για να κρυφτούν πίσω από την επίπλαστη ευημερία, ούτε 2015 για να επιχειρήσουν ξανά να κρυφτούν πίσω από τη ζεστή αγκαλιά της τρόικας.

Με αφορμή την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις πόθεν έσχες, για υποχρεωτική δήλωση όχι μόνο του ύψους των δανείων αλλά και των ρυθμίσεών τους, ο κ. Τσίπρας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η διαδικασία τού πόθεν έσχες "βαθαίνει τη δυσπιστία των πολιτών στο πολιτικό μας σύστημα, αφού λειτουργεί ως πλυντήριο για το πολιτικό προσωπικό, διότι δηλώνεται το "έσχες" αλλά όχι το "πόθεν"".

Προσθέτει ότι προκύπτει και βαθιά ηθικό ζήτημα αφού "την ώρα που ο κόσμος πνίγεται στα χρέη και βγαίνουν στο σφυρί ακόμα και πρώτες κατοικίες των πολιτών, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταγράφει ρεκόρ δανεισμού χωρίς μάλιστα κανείς να γνωρίζει εάν και πώς αποπληρώνονται αυτά τα χρέη". Αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός μαζί με τους υπουργούς κατέχουν συνολικά 829 ακίνητα, 17 εκατ. ευρώ καταθέσεις και 13 εκατ. ευρώ δάνεια, για να καταλήξει ότι "η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τεράστια απόσταση από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου".

Κληθείς να σχολιάσει την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι "ο κ. Μητσοτάκης κατ' εντολή των καθ' έξιν και για δεκαετίες πειρατών των δημόσιων συχνοτήτων και "ολιγαρχών" της ενημέρωσης, εκδικείται στο πρόσωπο του Νίκου Παππά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους υποχρέωσε να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη". "Οι ένοχοι καταδιώκουν τους αθώους που προστάτευσαν την περιουσία και το χρήμα του ελληνικού λαού", τονίζει.

Μιλώντας για τις διαδικασίες προς το συνέδριο, την εκλογή αρχηγού, την αύξηση των μελών του κόμματος, δηλώνει υπερήφανος για την επιτυχία του στόχου της αντιστοίχισης του κομματικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει, σημειώνοντας ότι "τώρα προέχει να δώσουμε σε όλο αυτό το θαυμάσιο κόσμο το ρόλο που του αξίζει στη διαμόρφωση της πολιτικής μας, στις καθημερινές μάχες, στην εκλογική αναμέτρηση που έρχεται". Σχετικά με τα εσωκομματικά υπογραμμίζει ότι "σήμερα πάμε για μια μεγάλη και κρίσιμη μάχη πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ".

Εξωτερική Πολιτική

Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι "ασκεί μια ΙΧ εξωτερική πολιτική" και πως "αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την πατρίδα μας". Αναφέρει ότι με την "χωρίς ενημέρωση" αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία αποφάσισε "να κάνει την Ελλάδα από μέρος της ειρήνης μέρος του πολέμου" και ότι "αποφάσισε επίσης να αλλάξει το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής, που διαχρονικά στη μεταπολίτευση ήθελε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και γέφυρα ειρήνης στην περιοχή, επαναφέροντας το δόγμα του προκεχωρημένου φυλακίου, της εποχής του Παπάγου".

Επίσης, τον κατηγορεί ότι "αποφάσισε να αντικαταστήσει την αντίληψη ότι με τους συμμάχους μας οφείλουμε να διαπραγματευόμαστε με γνώμονα τα εθνικά μας συμφέροντα, με την αντίληψη ότι στους συμμάχους μας οφείλουμε να είμαστε πιστοί και δεδομένοι". Υπογραμμίζει ότι "καμιά ασφάλεια δεν εμπνέει το προκεχωρημένο φυλάκιο, αφύλαχτο όμως, ειδικά όταν δεν διεκδικούμε καν εγγυήσεις ασφάλειας από τη πλευρά των συμμάχων μας" και ειδικότερα "όταν ο ρόλος της Τουρκίας αναβαθμίζεται και οι Αμερικανοί παρόλο που εμείς τους τα δώσαμε όλα, ετοιμάζονται να της δώσουν νέα σύγχρονα αεροπλάνα".

Επισημαίνει για τις ελληνοτουρικές σχέσεις ότι όντως είναι μια δύσκολη κατάσταση "καθώς η Τουρκία, που με κάθε τρόπο προωθεί τα αναθεωρητικά της σχέδια, έχει τον τελευταίο καιρό ανεβάσει τις προκλήσεις στην κλίμακα υψηλού κινδύνου".

Σημειώνει ότι για να ματαιώσει η χώρας μας τα τουρκικά σχέδια και να αποτρέψει τους κινδύνους για την εθνική μας ακεραιότητα, πρέπει "να σταματήσει πρώτα-πρώτα η ΙΧ εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη και να επανέλθουμε σε μια εθνική στρατηγική με αρχή μέση και τέλος στα ελληνοτουρκικά, με σαφείς κόκκινες γραμμές, ευρωπαϊκές εγγυήσεις και ορίζοντα τη Χάγη". Επίσης, "να επανέλθει η εξωτερική μας πολιτική στο δόγμα της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και γέφυρας ειρήνης" και "διατηρώντας σταθερά την αποτρεπτική μας ισχύ, να κρατάμε με σοβαρότητα και εθνική ευθύνη ανοιχτούς τους διαύλους του διαλόγου με την Τουρκία".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτές τις νέες ελληνικές σειρές θα βλέπουν σύντομα όλοι

Εάν αγαπάτε τις βραδιές στο σπίτι με μυθοπλασία αλά ελληνικά, τότε συγκεντρώσαμε ό,τι μας έκανε κλικ και αξίζει να δούμε στην τηλεόραση.

O  ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Φεβ 2026 | 15:23

Συνάντηση Τασούλα - Τσίπρα στο Προεδρικό: Τα είπαν για πολιτικές εξελίξεις και οικονομία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τασούλα - Τσίπρα, συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Φεβ 2026 | 11:37

Μπακογιάννη: "Το σκέφτομαι αν θα είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές" - Τι είπε για Καρυστιανού και Σαμαρά

"Έχω δει κόμματα που χτυπάγανε 27% και δεν κατεβήκανε στις εκλογές. Για μένα δεν έχει κλειδώσει τίποτα", είπε.

REAL POLLS 11 Φεβ 2026 | 17:30

Δημοσκόπηση: Μικρή ανάκαμψη ΠΑΣΟΚ, υποχώρηση Πλεύσης Ελευθερίας, βύθιση ΣΥΡΙΖΑ, ξεφουσκώνει η Καρυστιανού

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι πρώτη σύμφωνα με έρευνα της Real Polls

ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ 11 Φεβ 2026 | 16:08

Τα φαρμακερά σχόλια για τους "πασόκους" που έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιστρέφουν στο κόμμα που εγκατέλειψαν

Κάποιοι θυσιάστηκαν πολιτικά για να μπορούν αυτοί να επιστρέψουν σήμερα εκεί που έφτυναν χθες, έγραψε ο Μεϊμάρογλου

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 Φεβ 2026 | 11:09

"Ιθάκη": Με γνωστή ηθοποιό το πάνελ για την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί και η συντονίστρια ή συντονιστής του πάνελ.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 11 Φεβ 2026 | 10:23

Διαγράφηκε οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο το κόμμα τον είχε απομακρύνει από την Ευρωομάδα του

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ 11 Φεβ 2026 | 08:30

Financial Times: Ο Ζελένσκι σχεδιάζει εκλογές και δημοψήφισμα την άνοιξη - Στις 24 Φεβρουαρίου οι ανακοινώσεις

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας φέρεται να σχεδιάζει μαζί με τη διεξαγωγή εκλογών να πραγματοποιηθεί και δημοψήφισμα σχετικά με τη συμφωνία ειρήνης για τη λήξη του πολέμου με τη Ρωσία.

ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ 10 Φεβ 2026 | 13:09
ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 10 Φεβ 2026 | 12:16

Δημοσκόπηση Interview: Μείωση για Καρυστιανού, στάσιμος ο Τσίπρας - "Όχι" σε εμπλοκή του Παύλου Ντε Γκρες

Πρώτη με 26,9% η ΝΔ, η οποία καταγράφει διαφορά 14,9% από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκεντρώνει 12% - Στάσιμα καταγράφονται τα ποσοστά για το εκκολαπτόμενο κόμμα Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 10 Φεβ 2026 | 11:55

Άρση ασυλίας Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - "Η πιο χυδαία που μου έχουν κάνει"

"Η πιο χυδαία άρση ασυλίας που μου έχουν κάνει" σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 09 Φεβ 2026 | 00:05

Πορτογαλία: Νέος πρόεδρος με 66% ο Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο

Ο 63χρονος Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο συγκεντρώνει 66% των ψήφων έναντι 34% για τον 43χρονο ακροδεξιό Αντρέ Βεντούρα

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ 08 Φεβ 2026 | 13:11

Ιαπωνία: Σπεύδουν στις κάλπες οι πολίτες αψηφώντας το χιόνι - Οι πρόωρες εκλογές και ο ρόλος της Τακαΐτσι

Οι Ιάπωνες ψηφοφόροι έχουν απογοητευτεί από τα πρόσφατα πολιτικά σκάνδαλα στο LDP, ειδικά καθώς το κόστος ζωής εκτοξεύτηκε στα ύψη

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 07 Φεβ 2026 | 20:55

Τσίπρας: "Νέα μεταπολίτευση" και ρήξη με τα συμφέροντα – Επίθεση στην κυβέρνηση κατά την παρουσίση της "Ιθάκης"

"Βρίσκομαι ξανά εδώ, για να σας καλέσω να αρματώσουμε το πλοίο για νέα ταξίδια", σημείωσε ο πρωην πρωθυοπουργός κατά την παρουσάισητου βιβλίου Ιθάκη στα Ιωάννινα

ΚΥΠΡΟΣ 06 Φεβ 2026 | 15:04

Φειδίας: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές με κράνος - "Σε πόλεμο με το σύστημα"

Ο ευρωβουλευτής δεν απάντησε τι θα συμβεί στην περίπτωση που εκλεγεί και βουλευτής στην Κύπρο, λέγοντας ότι θα αφήσει "τα υπόλοιπα κόμματα να αγχώνονται".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Φεβ 2026 | 13:10

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα για το σκάνδαλο Παναγόπουλου: Τότε δεν σήκωναν το θέμα, τώρα φτιάχνουν διαφανοδιαύγειες

Ο Παύλος Πολάκης προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν αποκαλύψεις για την εμπλοκή της πρώην γ. γ. του Υπουργείου Εργασίας, Άννας Στρατινάκη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 06 Φεβ 2026 | 11:22

Ο Κασσελάκης προαναγγέλλει ανακοινώσεις για συνεργασίες στο συνέδριο του κόμματος: Είμαστε "αντισυστημικό Κέντρο"

"Θέλουμε να είμαστε ένα αντισυστημικό, αλλά ρεαλιστικό κόμμα το οποίο εκφράζει το προοδευτικό κέντρο", δηλώνει ο Στ. κασσελάκης για το Κίνημα Δημοκρατίας.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΙΔΕΕΣ 06 Φεβ 2026 | 09:13

Ποιον γνωστό τηλεπαρουσιαστή... εξωτερικού θέλει η ΝΔ για τα ψηφοδέλτια των αποδήμων

Σύμφωνα με το θεωρείο της Καθημερινής, η κατάρτιση ψηφοδελτίων εξωτερικού θα γίνει και με κριτήριο ποιος μπορεί να φέρει περισσότερες ψήφους στο κόμμα.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 05 Φεβ 2026 | 23:42

Νέα "χτυπήματα" Τραμπ: Aνάγκη να κερδίζω εκλογές για το "εγώ" μου - Eχουμε έναν στρατό από… Τομ Κρουζ

Στην ίδια ομιλία, ο Τραμπ υπερασπίστηκε τρία μέλη του υπουργικού συμβουλίου του, ενώ παράλληλα ύμνησε τη στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 05 Φεβ 2026 | 16:35

Μαρινάκης κατά Τσίπρα: Υποκριτική και προβληματική η τοποθέτησή του για την τραγωδία στη Χίο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π.Μαρινάκης απάντησε στη χθεσινή ανάρτηση του Α.Τσίπρα, ενώ σχολίασε και τα λεγόμενα Σαμρά.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 05 Φεβ 2026 | 13:47

Πώς το Μαξίμου διεκδικεί 1,5% από το ΠΑΣΟΚ και γιατί έτσι ελπίζει σε έκπληξη στις εκλογές

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που "ακούει" την κυβέρνηση.

ΒΟΛΕΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ 05 Φεβ 2026 | 12:00

Νέα κόντρα στη Βουλή για το ναυάγιο στη Χίο: "Είστε με τους διακινητές ή με το δίκαιο;" - "Δεύτερη φύση η συγκάλυψη"

Νέα αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Χίου, όπου 15 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 05 Φεβ 2026 | 11:03

Ινστιτούτο Τσίπρα: Η "Διαφάνεια" να αντικαταστήσει τη "Διαύγεια" - Πρόταση για έλεγχο του δημόσιου χρήματος

Στόχος, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τσίπρα, είναι να υπάρξει διαλειτουργικότητα των ψηφιακών πληροφοριακών συστημάτων ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΚΗΜΔΗΣ, ΕΣΗΔΗΣ και ΓΕΜΗ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Φεβ 2026 | 10:45

Πώς άλλαξαν οι μισθοί από το 2019 στη "ζώνη του χιλιάρικου" - Εξαφανίζονται οι αμοιβές των 800 ευρώ

Το διακύβευμα είναι ένα: πώς θα διασφαλιστεί -ειδικά για τα μεσαία κλιμάκια της μισθολογικής πυραμίδας- ότι το καθαρό εισόδημα θα αυξάνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα από τον ρυθμό μεταβολής των τιμών.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 05 Φεβ 2026 | 09:40

ΥΠΕΣ: Νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για επιστολική ψήφο και εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Στη σημερινή δεύτερη συνεδρίαση αναμένεται να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων μετά την ενημέρωση που έλαβαν από τον υπουργό Εσωτερικών την περασμένη Πέμπτη.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 05 Φεβ 2026 | 09:34

Πώς θα μοιραστούν 40,1 εκατ. ευρώ στα κόμματα: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει περισσότερα από το ΠΑΣΟΚ

Με βάση το ΦΕΚ 33.468.000 ευρώ αφορούν σε τακτική κρατική χρηματοδότηση και 6.693.600 ευρώ σε χρηματοδότηση ερευνητικών και επιμορφωτικών σκοπών.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 04 Φεβ 2026 | 16:42
ΤΟ ΠΑΝΕΛ 03 Φεβ 2026 | 12:43

Ιθάκη: Με Πέτρο Κόκκαλη και Μπουλμπασάκο η παρουσίαση του βιβλίου του Τσίπρα στα Ιωάννινα

Ανακοινώθηκαν από τον εκδοτικό οίκο "Gutenberg" τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα, στα Ιωάννινα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 03 Φεβ 2026 | 12:41

Μπίστης: "Εφυγα από τη ΝΕΑΡ από... συνήθεια - Μόνο ο Τσίπρας μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη"

Ο Ν. Μπίστης τάχθηκε ξανά ενάντια στην "φωτογραφική καταγγελία" του συνεδρίου της Νέας Αριστεράς κατά Τσίπρα - Στη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς θα έπρεπε να μετέχουν ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και Νε.Αρ.

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 03 Φεβ 2026 | 10:09

Κωνσταντοπούλου για Αδωνι: "Είναι κότα, είχε τρεις μήνες περιθώριο να κάνει μήνυση - Έσφιξαν τα γάλατα"

Για τη φασιστική συμπεριφορά και τον ακραίο σεξισμό κατηγόρησε τον Α. Γεωργιάδη η Ζ. Κωνσταντοπούλου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 03 Φεβ 2026 | 06:32

Τα διλήμματα που έβαλε ο Μητσοτάκης: Το χαρτί της σταθερότητας, ο στόχος της αυτοδυναμίας και η πίεση στο ΠΑΣΟΚ

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη αλλά μακριά από τον πήχη της αυτοδυναμίας, ο Πρωθυπουργός έβαλε στο τραπέζι το θέμα της πολιτικής σταθερότητας.

ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 02 Φεβ 2026 | 23:19

Ο Αμπάς προκηρύσσει τις πρώτες εκλογές του Κοινοβουλίου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Μέχρι σήμερα, τα μέλη του Εθνικού Παλαιστινιακού Συμβουλίου δεν είχαν εκλεγεί ποτέ, αλλά διορίζονταν ή εκλέγονταν έμμεσα

ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ 02 Φεβ 2026 | 22:39

Όταν ο Έπσταϊν σχολίαζε με την Αριάν ντε Ρότσιλντ το δημοψήφισμα Τσίπρα και την αποπομπή Βαρουφάκη: "Την έχουν γ@@@ει"

Ανάμεσα στους τόμους αρχείων εντοπίζεται και υλικό με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, στο οποίο εμπλέκεται όχι μόνο ο ίδιος ο Έπσταϊν αλλά και η Αριάν ντε Ρότσιλντ

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 02 Φεβ 2026 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: 6 στους 10 θα επιλέξουν ψήφο διαμαρτυρίας στις επόμενες εκλογές - Μεγάλη άνοδο στο "άλλο κόμμα"

Απώλειες για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που καταποντίζεται - Ανεβασμένη ξανά η Πλεύση Ελευθερίας - Πώς βλέπουν οι πολίτες τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ 02 Φεβ 2026 | 13:09

Ο Γ.Πρετεντέρης για τη μεταγραφή της Νίνας Κασιμάτη στο ΠΑΣΟΚ: "Αν μαζέψουν Νίνες, θα γίνουν πρώτο κόμμα;"

Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει ποια είναι η Νίνα Κασιμάτη, να θυμίσουμε ότι είναι μια πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ που έγινε ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Τσίπρας είχε ρεύμα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 02 Φεβ 2026 | 12:43

Νέα Αριστερά: Αποχώρηση Μπίστη και 9 στελεχών με αιχμές για τη "φωτογραφική" αποδοκιμασία Τσίπρα

"Πολιτικά καταστροφική επιλογή" χαρακτηρίζουν την "φωτογραφική αποδοκιμασία του Αλέξη Τσίπρα" στην απόφαση του Συνεδρίου της Νέας Αριστεράς, τα 10 πρώην στελέχη του κόμματος.

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 01 Φεβ 2026 | 09:02

Ο Σάκης Μουμτζής στο TheTOC για την ακύρωση της ομιλίας του, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον "Αριστερόστροφο Φασισμό"

Ο γνωστός συγγραφέας ήταν προσκεκλημένος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου για να μιλήσει σε εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Ιαν 2026 | 18:13

Άννα Διαμαντοπούλου: Αυτόνομα στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, όλα τα στελέχη θα κατέβουν στο πεδίο

Η πρώτη θέση στις εκλογές παραμένει στόχος, ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 31 Ιαν 2026 | 08:29

Οικονομία, σταθερότητα και "τρικυμία" στην Κεντροαριστερά- Τα "όπλα" Μητσοτάκη στην κούρσα για τις εκλογές

"Πρωταγωνιστής" στην διαφήμιση των φοροαπαλλαγών ήταν και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Ιαν 2026 | 14:57

Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ ο Σωκράτης Φάμελλος: Aφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο για τους νεκρούς οπαδούς του δικέφαλου

"Είμαστε συγκλονισμένοι από τον χαμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σ.Φάμελλος

ΕΡΕΥΝΑ 30 Ιαν 2026 | 14:47

Τι δείχνει η μυστική δημοσκόπηση του Μαξίμου- Πού κερδίζει και πού χάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι χειρότερες κατηγορίες για την κυβέρνηση είναι οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ 30 Ιαν 2026 | 10:15

Πάνος Καμμένος για Καρυστιανού: "Θα της κάνω κακό αν έχω επαφή - Μπορεί να τη δούμε και πρώτο κόμμα"

Στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική εάν κάνει κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος - "Δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Ιαν 2026 | 09:19

Ινστιτούτο Τσίπρα: Τα 13 ονόματα της ομάδας εργασίας για τη "σύγκλιση Σοσιαλδημοκρατίας - Ριζοσπαστικής Αριστεράς"

Το Iνστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού προχωρά στη δημιουργία ομάδας για τη σύγκλιση της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 20:38

Δημοσκόπηση MRB: Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας - Μόνο η Καρυστιανού μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ, λέει το 30%

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τη ΝΔ, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Έπεσε τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 29 Ιαν 2026 | 16:46

Φάμελλος από τα Τρίκαλα: "Η κυβέρνηση θέλει να μπαζώσει την αλήθεια και να κρύψει τις ευθύνες της"

Ο Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει στη Βουλή τα ζητήματα της εργασίας με κοινοβουλευτικό έλεγχο

«ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 29 Ιαν 2026 | 09:01

Η δραχμίστρια σύμβουλος της Καρυστιανού απειλεί με δικαστήρια τον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

ΠΑΛΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ 28 Ιαν 2026 | 16:04

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος "ούτε ν΄ακούσει" δεν θέλει για Τσίπρα- Τι έγραψε για το άρθρο Καρτερού στην ΕφΣυν

Ο Θανάσης Καρτερός διαμαρτυρήθηκε γιατί στο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς, δεν πέρασε η ιδέα της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα

«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΥ" 28 Ιαν 2026 | 14:33

Μπατζελή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιόδενδρα από νησί έφτασαν στη Θεσσαλία - Το "μυστικό" είναι πότε "ανοίγεις" τις αιτήσεις

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Τι κάνει ο τεχνικός σύμβουλος; Ροκανίζει χρόνο"

ΣΤΟ 16,7% ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 27 Ιαν 2026 | 11:19

Δημοσκόπηση Interview: "Ρωγμές" στην εικόνα της Καρυστιανού προκάλεσαν οι αμβλώσεις, αλλά την προτιμούν από τον Τσίπρα

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,9%, το ΠΑΣΟΚ 12,7% και στην τρίτη θέση είναι η Πλεύση Ελευθερίας με 6,3%.

ΥΠΕΣ 27 Ιαν 2026 | 06:24

Αμεσα η συζήτηση για την επιστολική ψήφο των αποδήμων και τη νέα τριεδρική περιφέρεια - Ψάχνει συναίνεση η κυβέρνηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει μπροστά την διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά την επιστολική ψήφο των απόδημων και στις εθνικές εκλογές.

"ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» 26 Ιαν 2026 | 12:16

Τριεδρική περιφέρεια αποδήμων και επιστολική ψήφος με σταυρό - Η πρόταση της κυβέρνησης που ψάχνει 200 βουλευτές

Πρόταση για δημιουργία ειδικής τριεδρικής περιφέρειας απόδημου ελληνισμού - Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας επανέρχεται στους 12.

ΣΤΟ EUROPA LEAGUE 23 Ιαν 2026 | 16:28

Στη Βουδαπέστη με τον γιο του ο Αλέξης Τσίπρας - Είδε από κοντά τον αγώνα του Παναθηναϊκού [εικόνες]

Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την υπόσχεση στον γιο του και είδαν από κοντά την αναμέτρηση Φερεντσβάρος - Παναθηναϊκός

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 23 Ιαν 2026 | 15:31

"Εχω στείλει τις προτάσεις μου για τα οικονομικά στην Καρυστιανού", λέει ο πρώην πολιτευτής της Νίκης, Τσόκας

"Δεν είμαι μέλος της επιτροπής" δήλωσε ο κ.Τσόκας σχετικά με το κόμμα Καρυστιανού

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 23 Ιαν 2026 | 11:36

Φαραντούρης για Καρυστιανού: "Μην με προεξοφλείτε πουθενά" - Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής μίλησε για "λάθος συμπεράσματα" όσων μίλησαν για σύνδεσή του με το κόμμα Καρυστιανού - Τι απάντησε για το ενδεχόμενο πρόσκλησης στο κόμμα Τσίπρα.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 23 Ιαν 2026 | 09:18

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο TheTOC: "Ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, η Καρυστιανού έχει σκοταδιστiκές απόψεις"

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει στο TheTOC για την κυβέρνηση, τους αγρότες, τον Αλ. Τσίπρα και τη Μ. Καρυστιανού.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ 21 Ιαν 2026 | 21:38

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 31% η αποδοχή του κόμματος Καρυστιανού - Προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το υπό κατασκευή κόμμα που δείχνει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, είναι η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 13:32

Η στιγμή που έρχεται το 112 και στη Βουλή: "Ανέβηκες και χτύπησε" - "Για εσάς είναι, ήρθε η ώρα να φύγετε"

Η κάμερα της Βουλής απαθανάτισε τη στιγμή που ηχεί το μήνυμα του 112, ενώ στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Opinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ 16,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους το κόμμα Καρυστιανού

Τι απαντούν οι πολίτες για Μαρία Καρυστιανού, Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά

«ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ» 19 Ιαν 2026 | 15:53

Μαζικά... πυρά της αντιπολίτευσης κατά της Καρυστιανού μετά τις επίμαχες δηλώσεις για τις αμβλώσεις

"Εδώ και 40 χρόνια το θέμα θεωρείται λήξαν", τονίζει η αντιπολίτευση για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση - Βολές από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 19 Ιαν 2026 | 11:13

Ο Σωκράτης Φάμελλος έπαθε... Μανώλη: Πήρε το μικρόφωνο και το έριξε στο τραγούδι [βίντεο]

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τραγούδησε σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας των εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ σε μαγαζί στου Ψυρρή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 19 Ιαν 2026 | 10:06

Δρυμιώτης: Στο 10-12% Καρυστιανού και Τσίπρας - "Μονόδρομος η ΝΔ, δεν αποκλείω αυτοδυναμία"

"Δεν πιστεύω ότι για δεύτερη φορά ο λαός θα κάνει το λάθος να εμπιστευτεί ερασιτέχνες. Θες να χτίσεις σπίτι πας σε πολιτικό μηχανικό, είσαι άρρωστος πας σε γιατρό. " δήλωσε ο κ. Δρυμιώτης.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΛΛΗΨΗ 18 Ιαν 2026 | 21:55

Guardian: Ο Μαδούρο έχει φύγει, αλλά το καθεστώς του είναι άθικτο και η αντιπολίτευση στο περιθώριο

Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες, μέχρι στιγμής εφαρμόζει την πολιτική του Νικολάς Μαδούρο

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ 18 Ιαν 2026 | 10:39

Γεωργιάδης: Οι πολιτικές της Καρυστιανού δεν μπορεί να είναι μόνο Τέμπη - Ιδιος με το 2015 ο Τσίπρας

"Λέτε να μην ήξερα ότι θα πάθω πολιτική ζημιά;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις δηλώσεις του πριν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη πέρυσι

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ 18 Ιαν 2026 | 09:48

"Αλέξη, ρίχ' το": Τα ευτράπελα στην παρουσίαση της "Ιθάκης" και το τρυφερό χάδι της Μπαζιάνα στον Τσίπρα [εικόνες - βίντεο]

Δεν κρατιούνται οι θαυμαστές του Αλέξη Τσίπρα, που γεμίζουν θέατρα και σινεμά με την ελπίδα να ανακοινώσει το νέο κόμμα

ΣΤΟ YOUTUBE 18 Ιαν 2026 | 09:08

Παπαργύρης (GPO): Η Καρυστιανού έχει τη δυναμική να διεκδικήσει τη 2η θέση - Πόλος εξουσίας μαζί με Τσίπρα

Ανάλυση από τον Διευθυντή Ερευνών της GPO, Αντώνη Παπαργύρη - "Το κόμμα Καρυστιανού προσελκύει κυρίως απολιτίκ και αναποφάσιστους ψηφοφόρους"

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 Ιαν 2026 | 15:47

Αλέξης Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση η παρουσίαση της "Ιθάκης" - "Και το ταξίδι ξανάρχισε"

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ 17 Ιαν 2026 | 13:22

Αλέξης Τσίπρας: Live η παρουσίαση του βιβλίου "Ιθάκη" στη Θεσσαλονίκη - Πλήθος κόσμου στο "Ολύμπιον"

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ πλήθος κόσμου έχει σπεύσει από νωρίς για να την παρακολουθήσει

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 17 Ιαν 2026 | 12:51

Θεσσαλονίκη: Ενταση έξω από το "Ολύμπιον" πριν την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα - Έξι προσαγωγές

Άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το "Ολύμπιον" προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" 17 Ιαν 2026 | 11:29

Δημοσκόπηση GPO: "Πονοκέφαλος" η Καρυστιανού για Τσίπρα, Ανδρουλάκη - Το 22,8% θα ψήφιζε το κόμμα της

Το 59,2% εκτιμούν ότι το κόμμα Καρυστιανού δεν θα ενισχύσει τον αγώνα για δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών

ΥΠΗΡΞΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 16 Ιαν 2026 | 19:42

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της απόφασης Φάμελλου να "κόψει" την Κασιμάτη από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συνδέονται με μια σειρά από κινήσεις της Νίνας Κασιμάτη το τελευταίο διάστημα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 16 Ιαν 2026 | 18:36

Καλαματιανός και Ψυχογιός τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θα συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Ιαν 2026 | 16:56

Θεσσαλονίκη: Συναντήσεις Τσίπρα με Αγγελούδη και μητροπολίτη Φιλόθεο

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ 16 Ιαν 2026 | 10:41

Νίνα Κασιμάτη: Οι φωτογραφίες στη φρεγάτα Κίμων, η ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ και οι φήμες για άμεση μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ

Αυξάνονται οι ψίθυροι που φέρουν τη Νίνα Κασιμάτη στην πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ με επόμενο προορισμό το ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ 15 Ιαν 2026 | 11:14

Αποστολάκης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις εκλογές - Ενδιαφέρουσες οι κινήσεις Τσίπρα και Καρυστιανού

Σχολιάζοντας τα πολιτικά εγχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "και τα δύο έχουν ενδιαφέρον".

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 17:53

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Με άθλιες πρακτικές συμπλέει με τη ΝΔ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

"Η επιχείρηση συκοφάντησης του Στ. Αραχωβίτη έπεσε στο κενό", αναφέρουν πγές

ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 16:07

Αραχωβίτης στην εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι έκτακτες αποζημιώσεις στην Κρήτη είχαν την έγκριση της ΕΕ

Τα 4.296 δεσμευμένα ΑΦΜ που βρήκε όταν ανέλαβε, ελέχθησαν, και όσοι όσοι παρατύπησαν οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, κατά τον κ. ΑραχωβίτηΒΟΥΛΗ

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Ιαν 2026 | 12:59

Ο Σαουλίδης απαντά στις αιχμές για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρει βουλευτές του"

"Δεν είναι κάτι ξένο σε σχέση με αυτά που λέω. Είναι η παρουσίαση βιβλίου από τον πρώην πρωθυπουργό που βρίσκεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς", είπε.

ΣΥΡΙΖΑ 13 Ιαν 2026 | 12:15

"Μπηχτή" Αρβανίτη για Φαραντούρη: Οι άνθρωποι δεν φαίνονται στους έρωτες, αλλά στα διαζύγια

Για τις δηλώσεις που έκανε σε βάρος του ο Νικόλας Φαραντούρης μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης.

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 13 Ιαν 2026 | 10:16

Αντώνης Σαουλίδης: Ο ΠΑΣΟΚος που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "ξέπλυνε" τη ΝΔ και τώρα παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο Αντ. Σαουλίδης στο παρελθόν εμφανιζόταν λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Ιαν 2026 | 20:30

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ λόγω Τσίπρα: Το κεντρικό στέλεχος που θα μιλήσει στην παρουσίαση της "Ιθάκης"

Ομιλητής στην παρουσίαση της "Ιθάκης" ο νομικός Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος σε σταυρούς στην Α' Θεσσαλονίκης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 12 Ιαν 2026 | 11:24

Φαραντούρης: Θα εξαντλήσω τη θητεία μου στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός αν δώσω μάχη για το εθνικό κοινοβούλιο

"Δεν προεξοφλώ τη συμμετοχή μου σε κάποιο κόμμα", ανέφερε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 11 Ιαν 2026 | 13:27

Φαραντούρης: Ακατανόητη και αντιδημοκρατική η διαγραφή μου - Πάμε παρακάτω, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει

"Όσο κάποιοι επικεφαλής σε κόμματα ασχολούνται με τα ψυχολογικά τους και τις ανασφάλειες τους, μετασχηματίζεται η κοινωνία, βράζει και μετεξελίσσεται"

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗ 09 Ιαν 2026 | 11:30

Πολιτικός σεισμός στην Κύπρο για το βίντεο με τις "προεδρικές" μίζες - Οι 10 λόγοι που δεν είναι ΑΙ

"Ο Χριστοδουλίδης κρίνεται γι αυτά που είδαμε και ακούσαμε στο βίντεο, τα οποία αποτελούν αυθεντικά κρούσματα διαφθοράς, όποια κι αν ήταν τα κίνητρα των δραστών", αναφέρει ο δημοσιογράφος Μ. Δρουσιώτης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Ιαν 2026 | 09:18

Δημοσκόπηση GPO: Τα τρία κόμματα που συμπιέζει η Καρυστιανού - Από πού παίρνει ψηφοφόρους

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η κ. Καρυστιανού, "επιχειρεί να λειτουργήσει εκτός των παραδοσιακών ορίων του συστήματος ευελπιστώντας τη δημιουργία ενός υβριδικού νέου τύπου κόμματος".

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΗΡΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Ιαν 2026 | 20:59

Κύπρος: Επίσημη κυβερνητική αντίδραση μετά τον "σεισμό" για το βίντεο με τον Χριστοδουλίδη - "Είναι προϊόν μοντάζ"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, πήρε επίσημη θέση

«ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ» 08 Ιαν 2026 | 18:41

Σάλος στην Κύπρο: Βίντεο με διαλόγους για μίζες στο Προεδρικό - "Προϊόν κοπτοραπτικής", λέει η κυβέρνηση

Πολιτικός σεισμός για το βίντεο με στενούς συνεργάτες του Χριστοδουλίδη σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις για τις εκλογές

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 08 Ιαν 2026 | 13:44

Φαραντούρης: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προεξοφλήσει τη συμμετοχή τους σε κάποιο κόμμα που δεν έχει ιδρυθεί ακόμα

Να εξηγηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η αλλεργία στο δημοκρατικό δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να κατέλθει στην πολιτική, ζήτησε ο κ. Φαραντούρης

"ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ" 08 Ιαν 2026 | 11:49

Τρύφωνας Αλεξιάδης: Η Καρυστιανού στοχεύει από τους ακροκεντρώους και φτάνει μέχρι την ακροδεξιά

"Όταν αποφασίζει να κατεβεί στην πολιτική τότε θα δεχτεί και κριτική" τόνισε για την Μαρία Καρυστιανού ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τον Αλ. Τσίπρα

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 08 Ιαν 2026 | 09:51

Άρχισε το βραχυκύκλωμα στην αντιπολίτευση από το "κόμμα Καρυστιανού" - Πρώτο θύμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιασμός δεν υπήρξε αλλά τούτο δε σημαίνει πως δεν άρχισαν από πολύ νωρίς τα φαινόμενα αντιδράσεων και "φυγόκεντρων" δυνάμεων, με πρώτο θύμα τον "πολυτραυματία" ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 08 Ιαν 2026 | 09:20

Καρφιά Γιώργου Τσίπρα για Φαραντούρη: "Περίεργο, δεν του φαινόταν, καθόλου πολιτικάντης"

"Το λες και ανώτατο στάδιο της δηθενιάς του παλιού ορθόδοξου ΣΥΡΙΖΑ. Και διηγώντας τα να κλαις", σχολιάζει ο Γ. Τσίπρας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Ιαν 2026 | 15:38

Επίθεση Ελενας Ακρίτα στον "καιροσκόπο" Φαραντούρη: "Την έδρα πίσω Νικολάκη"

Η Έλενα Ακρίτα ζητά από τον Νικόλα Φαραντούρη να παραδώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ 07 Ιαν 2026 | 14:18

Ο Φάμελλος διέγραψε τον Φαραντούρη που πάει στο κόμμα της Καρυστιανού- Δεν παραδίδει την έδρα

"Ο Νικόλαος Φαραντούρης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του κόμματος - Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού