Follow us

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αντιμετωπίζετε την πανδημία με ελαφρότητα- Για όλα φταίει η αντιπολίτευση

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι αντιμετωπίζετε και την πανδημία δυστυχώς με ελαφρότητα και προσπάθεια να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Απέρριψε τις αιτιάσεις του πρωθυπουργού, για τις ευθύνες της αντιπολίτευσης στην υστέρηση της εμβολιαστικής κάλυψης, ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του και επέστρεψε τις κατηγορίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: "Η άποψή μου είναι ότι αντιμετωπίζετε και την πανδημία δυστυχώς με ελαφρότητα και προσπάθεια να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη".

Εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό ανέφερε: "Κάνατε την πιο ασυνάρτητη ομιλία από τότε που αναλάβατε την θέση του πρωθυπουργού… Η ομάδα αλήθειας σας την έγραψε; Δεν κάνατε αυτοκριτική, δεν αναγνωρίσατε λάθη και παραλείψεις, δεν είπατε την αλήθεια στον ελληνικό λαό… Καταλογίσατε όλες τις ευθύνες στην αντιπολίτευση".

Ανέφερε ότι η αντιπολίτευση από την αρχή στήριξε τις βασικές επιλογές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακόμη και την προσωρινή αναστολή ατομικών ελευθεριών. Απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ρώτησε: "Δεν έχετε ευθύνη για το ότι δεν καταφέρατε να πείσετε τους πολίτες; Έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές σας; Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα περιορισμένα μέσα που έχει (την Αυγή και το left.gr), κάνει καμπάνια, αλλά δεν διαθέτει 41 εκατομμύρια ευρώ που μοιράσατε… Εσείς δεν λέγατε στο τέλος του 2020 ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι για την ελευθερία, γιατί το μίλι έγινε ατέλειωτος Γολγοθάς;".

Διαβάστε Επίσης

Πετάξατε λευκή πετσέτα στην πανδημία και τον εμβολιασμό

Για "προσπάθεια απόκρυψης από την κοινωνία της παταγώδους αποτυχίας" της στη διαχείριση της πανδημίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σήμερα στη Βουλή με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση που "πέταξε λευκή πετσέτα στην πανδημία και τον εμβολιασμό" και "έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να λέει την αλήθεια στους πολίτες και να προστατεύει τις ζωές τους".

Ο Αλ. Τσίπρας, προσκομίζοντας στατιστικά στοιχεία, υποστήριξε ότι από τον Αύγουστο "η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού" και παρ' όλ' αυτά η κυβέρνηση συμπεριφέρεται "σα να μην υπάρχει πια ο κορονοιός", αφού "έχουν από μόνοι τους αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας".

"Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά αρνητική. Όσο πιο ανησυχητική είναι η πορεία της πανδημίας, τόσο περισσότερο οι έχοντες την ευθύνη παύουν να συζητούν για τα ζητήματα αυτά. Είναι μία μεγάλη αντίφαση", είπε χαρακτηριστικά ξεκινώντας την ομιλία του, ενώ επισήμανε ότι ξεπερνάμε διαρκώς σε ημερήσια κρούσματα και σε θανάτους, χώρες που ήταν το αρνητικό παράδειγμα, χάνοντας κάθε εβδομάδα περίπου 300 συνανθρώπους μας, "ένα μικρό χωριό". Σε σχέση, δε, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, πρόσθεσε, ο δείκτης θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων είναι διπλάσιος.

"Και από την πλευρά της κυβέρνησης παίζουν κρυφτό. Κρύβεστε για να κρύψετε αυτή την παταγώδη αποτυχία. Αλλά στη προσπάθειά σας να κρυφτείτε εσείς, κρύβετε την αλήθεια από το δημόσιο διάλογο, την αλήθεια και τον κίνδυνο από τους πολίτες. Και δημιουργείτε κλίμα χαλαρότητας", τόνισε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την ελπίδα η σημερινή συζήτηση να αποτελέσει ένα "ξυπνητήρι" απέναντι σε μια κυβέρνηση "που έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να λέει την αλήθεια στους πολίτες και να προστατεύει τις ζωές τους".

Αναφερόμενος στην κατάσταση των νοσοκομείων, κατήγγειλε ότι "παρά την υγειονομική κρίση που βιώνουμε παραμένουν υποστελεχωμένα, χωρίς σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης, με αρνητικό ισοζύγιο στις προσλήψεις/ αποχωρήσεις γιατρών, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας και χωρίς μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών". Συμπλήρωσε επίσης, ότι "ο βασικός στόχος του τείχους ανοσίας από τον εμβολιασμό εγκαταλείπεται ως στόχος", σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία από τις χώρες ευρωπαϊκού νότου σε εμβολιαστική κάλυψη και συγκρίνεται πλέον με χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Όπως επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Πορτογαλία έχει 88% εμβολιαστική κάλυψη "χωρίς σκληρά μέτρα υποχρεωτικότητας και στέρησης εργασίας-μισθού", στην Ελλάδα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων είναι κάτω από 60%, ενώ ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι και στους νέους τα ποσοστά είναι ακόμα πολύ χαμηλά.

"Κάτι φταίει εδώ. Μήπως ήταν λάθος η στρατηγική της καμπάνιας που κάνατε; Το κλίμα ήταν "εμβολιαστείτε για να πάρετε 150 ευρώ, για να πάτε διακοπές, για να πάρετε gigabytes", αντί να είναι "εμβολιαστείτε για να σώσουμε ζωές"", σχολίασε , προσθέτοντας ότι έχει διπλασιαστεί, μάλιστα, το ποσοστό ανηλίκων που νοσούν και έχει πάει στο 14%, "αφού τα σχολεία άνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν".

"Γιατί, μετά από τόσους μήνες του σκληρότερου και μακρύτερου και πιο ατελέσφορου λοκντάουν στην Ευρώπη, είμαστε ξανά όχι στο χείλος αλλά μέσα στον γκρεμό;", διερωτήθηκε για να απαντήσει, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην κυβέρνηση και κατηγορώντας την ότι κινήθηκε μόνο "με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας" με αποτέλεσμα να αφήσει "τη χώρα να πορεύεται στα τυφλά".

"Όταν είδατε ότι η πανδημία δεν τελειώνει με φιέστες και εξαγγελίες, αλλά θέλει σχέδιο και δουλειά σε βάθος, απλά παραιτηθήκατε. Πετάξατε λευκή πετσέτα", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο και για "αξιοποίηση" της πανδημίας από την κυβέρνηση για να "μπουκώσει με κρατικό χρήμα τα περισσότερα ΜΜΕ" έτσι ώστε "κανείς να μην ασχοληθεί με την αποτυχία" της.

Παραπέμποντας, μάλιστα σε tweet του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου "ότι πεθαίνουν 300 τη βδομάδα και είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα", υποστήριξε ότι πλέον την αποτυχία αυτή την αναγνωρίζουν και δικά τους στελέχη. "Μεγαλύτερη παραδοχή της παταγώδους αποτυχίας", όμως, χαρακτήρισε το "ξήλωμα" σύσσωμης την ομάδα που διαχειρίστηκε την πανδημία, από τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ που "καρατομήθηκε πριν απαντήσει για τα διπλά βιβλία" και τον επικεφαλής της πολιτικής προστασίας που "ανασχηματίστηκε", μέχρι τους αρμόδιους υπουργούς που απομακρύνθηκαν.

"Αλλάζεις την ομάδα όταν αυτή η ομάδα καταρρέει και σε οδηγεί από ήττα σε ήττα", είπε, ενώ άφησε αιχμές κατά της επιλογής του Θάνου Πλεύρη, που προέρχεται από το χώρο της "ακορδεξιάς" και ήταν "γνωστές οι απόψεις του παλαιότερα για το εμβολιασμό" στη θέση του υπουργού Υγείας. "Τον βάλατε εκεί για να κλείσετε το μάτι στο κίνημα των αντιεμβολιαστών, γιατί προέρχεται από την ίδια μήτρα της ακροδεξιάς", σημείωσε, καταλογίζοντας παράλληλα στην κυβέρνηση ότι "παρέκαμψε τους επιστήμονες" και "παραμέρισε την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων", γιατί μάλλον τους είναι πλέον "δυσάρεστοι".

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης, επισήμανε ότι "υπάρχει πληθώρα δηλώσεων επιστημόνων που εκφράζουν έντονη ανησυχία", και ζήτησε να μάθει ποιος το εισηγήθηκε, όπως και το ποιος σχεδιάζει και υλοποιεί τη στρατηγική για τον εμβολιασμό.

Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση μιλάει "μόνο για την ατομική ευθύνη" και αναρωτήθηκε "πότε θα μιλήσουμε για τις δικές σας ευθύνες", αναφέροντας μάλιστα την ευθύνη "για μία σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης και όχι ως ευκαιρία ή όχημα εξαγοράς ΜΜΕ για την αποθέωσή σας", για την ευθύνη "απομόνωσης" των αντιεμβολιαστών που βρίσκουν βήμα σε περιφερειακά και "φιλοκυβερνητικά" κανάλια που χρηματοδοτούνται με δημόσιο χρήμα, όπως και για την ευθύνη "μίας κυβέρνησης να είναι σε εγρήγορση, να λέει την αλήθεια, ότι ο ιός ακουμπά και τους εμβολιασμένους".

"Δεν υπογράφουμε συμβόλαιο με την κανονικότητα όταν εμβολιαζόμαστε, όπως το ονομάσατε εσείς 'επιχείρηση ελευθερία'. Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και τις προφυλάξεις. 'Αλλωστε ένα ποσοστό που αγγίζει το 12,13, 14% από όσους είναι στις ΜΕΘ, είναι πλήρως εμβολιασμένοι", υπογράμμισε και έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση της δημόσιας υγείας, από τις δομές Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που είναι σε "εγκατάλειψη" μέχρι το ΕΣΥ που "δεν είναι μόνο υποστελεχωμένο, αλλά πλέον και υπερχρεωμένο".

"Αφού αφήσατε το ΕΣΥ να σκάσει οργανωτικά, τώρα πάτε να το εξοντώσετε και οικονομικά. Συνεχίζετε να θεωρείτε την πανδημία ως μια "παροδική μπόρα" που δεν απαιτεί μακροπρόθεσμη και γενναία επένδυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας", είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι "μία από τις σημαντικότερες συνέπειες του ιού είναι οι ζωές που χάνονται από άλλα αίτια, γιατί το σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί" και συγκεκριμένα έκανε λόγο για 8.400 θανάτους περισσότερους το 2020, πέρα από αυτούς από την πανδημία, σε σχέση με το μέσο όρο της πενταετίας 2015-2019 και ποσοστό υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο στην ΕΕ. "'Αρα κάτι δε πάει καλά, κάτι δεν κάνετε καλά. Αδιάψευστα στοιχεία που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα που εσείς θέλετε να ωραιοποιήσετε", δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: "Πρέπει να σταματήσετε να κρύβετε τη τραγωδία των απωλειών της ανθρώπινης ζωής κάτω από το χαλί, επενδύοντας στην ομερτά των ΜΜΕ και στη συνήθεια της απώλειας".

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε την ανάγκη για "υιοθέτηση μίας νέας υγειονομικής στρατηγικής που πρέπει να ενσωματώνει, μεταξύ άλλων: επαρκή επιδημιολογική επιτήρηση, κατ' οίκον φροντίδα με εμπλοκή της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και των δήμων, στοχευμένη και πειστική ενημέρωση των πολιτών, πλήρη αξιοποίηση της αγωγής υγείας στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, προστασία του ΕΣΥ από την "κοβιντοποίηση", άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολείων με λιγότερους μαθητές ανά τάξη και αξιοποίηση των νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων".

"Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης ήταν πάντα στάση ευθύνης. Καταθέσαμε προτάσεις, βάλαμε πλάτη σε κρίσιμες αποφάσεις, μιλάμε διαρκώς με την επιστημονική κοινότητα για νέες επεξεργασμένες προτάσεις. Είναι υποχρέωσή μας ωστόσο να κάνουμε σκληρή κριτική σε μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που έχει επιλέξει το δρόμο της συνειδητής απάθειας απέναντι στην πανδημία. Που λέει στους πολίτες ότι εσείς έχετε την ευθύνη, κόψτε το λαιμό σας", τόνισε ο κ. Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να αρθεί "στο ύψος των περιστάσεων και να πάψει να αντιμετωπίζετε το μεγαλύτερο κίνδυνο για την πατρίδα μας, με όρους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων".

"Βάλτε επιτέλους την πραγματική επιβίωση των πολιτών αυτής της χώρας, πάνω από τη δική σας τεχνητή πολιτική επιβίωση", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτό είναι το θέατρο του Σωτήρη Τσαφούλια στο Μετς - Ποια παράσταση βλέπεις εκεί

Το ολοκαίνουργιο θέατρο Μετς ανοίγει τις πόρτες του με ένα έργο που σκηνοθετεί ο Κώστας Φιλίππογλου και η προπώληση ξεκίνησε με early bird προσφορά.

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 01 Φεβ 2026 | 09:02

Ο Σάκης Μουμτζής στο TheTOC για την ακύρωση της ομιλίας του, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον "Αριστερόστροφο Φασισμό"

Ο γνωστός συγγραφέας ήταν προσκεκλημένος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου για να μιλήσει σε εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα

ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ 31 Ιαν 2026 | 21:37

Κυριάκος Μητσοτάκης ...a few moments later: Το χιουμοριστικό βίντεο για το περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τα παραλειπόμενα από το συνέδριο του ΕΛΚ στην Κροατία

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 31 Ιαν 2026 | 17:50

Η "Κρυφή" Τέχνη της Βουλής: Μια Πολιτιστική Γιορτή των υπαλλήλων του κοινοβουλίου στο Καπνεργοστάσιο

Η έκθεση αυτή δεν αποτελεί απλώς μια παρουσίαση έργων, αλλά μια πολυφωνική καλλιτεχνική έκφραση

31 Ιαν 2026 | 13:44

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - Μπ. Μπορίσοφ: Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μια σημαντική και στρατηγική επένδυση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ

31 Ιαν 2026 | 10:06

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τα 30 χρόνια από τα Ιμια: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, αλλά γαλάζια νερά

"Η εμπειρία των Ιμίων διδάσκει ότι η εθνική επαγρύπνηση πρέπει να είναι καθημερινή", τονίζει.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ 31 Ιαν 2026 | 09:27

Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν - Η ατζέντα και οι "κόκκινες γραμμές"

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδεύουν προς το τετ α τετ κορυφής της Άγκυρας.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 31 Ιαν 2026 | 08:29

Οικονομία, σταθερότητα και "τρικυμία" στην Κεντροαριστερά- Τα "όπλα" Μητσοτάκη στην κούρσα για τις εκλογές

"Πρωταγωνιστής" στην διαφήμιση των φοροαπαλλαγών ήταν και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 30 Ιαν 2026 | 19:27

Μητσοτάκης από Ζάγκρεμπ: Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι οι αμυντικές δαπάνες είναι απαραίτητες

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ζάγκρεμπ, λαμβάνει μέρος ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 30 Ιαν 2026 | 18:01

"Το είπαμε, το κάναμε": Το βίντεο Μητσοτάκη για τη μείωση φόρων και την αύξηση μισθών

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι αυξήσεις αθροίζουν υπό προϋποθέσεις μέχρι και δύο μισθούς τον χρόνο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Ιαν 2026 | 14:57

Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ ο Σωκράτης Φάμελλος: Aφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο για τους νεκρούς οπαδούς του δικέφαλου

"Είμαστε συγκλονισμένοι από τον χαμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σ.Φάμελλος

ΕΡΕΥΝΑ 30 Ιαν 2026 | 14:47

Τι δείχνει η μυστική δημοσκόπηση του Μαξίμου- Πού κερδίζει και πού χάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι χειρότερες κατηγορίες για την κυβέρνηση είναι οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

ΚΡΗΤΗ 30 Ιαν 2026 | 12:32

Στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Καστελίου ο Μητσοτάκης: Το 2028 θα είναι το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Καστέλι Ηρακλείου γίνεται στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση των συστημάτων αεροναυτιλίας.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 30 Ιαν 2026 | 11:58

Συγκίνησε ο Βλαχάκος στη Βουλή για τον αδελφό του που σκοτώθηκε στα Ίμια: "Ο Τάκης θα καμαρώνει για τις νέες φρεγάτες"

"Έζησαν ως άνθρωποι που ήξεραν ότι η πατρίδα δεν είναι έννοια αφηρημένη" δήλωσε συγκινημένος ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που έχασε τη ζωή του στα Ίμια.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ 30 Ιαν 2026 | 10:15

Πάνος Καμμένος για Καρυστιανού: "Θα της κάνω κακό αν έχω επαφή - Μπορεί να τη δούμε και πρώτο κόμμα"

Στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική εάν κάνει κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος - "Δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Ιαν 2026 | 09:19

Ινστιτούτο Τσίπρα: Τα 13 ονόματα της ομάδας εργασίας για τη "σύγκλιση Σοσιαλδημοκρατίας - Ριζοσπαστικής Αριστεράς"

Το Iνστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού προχωρά στη δημιουργία ομάδας για τη σύγκλιση της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 30 Ιαν 2026 | 07:30

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία που αφορά τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 20:38

Δημοσκόπηση MRB: Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας - Μόνο η Καρυστιανού μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ, λέει το 30%

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τη ΝΔ, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Έπεσε τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 29 Ιαν 2026 | 18:50

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα πρόληψης για τη νεφρική δυσλειτουργία - Εντάσσεται στο "Προλαμβάνω"

Το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά 1,5 εκατομμύριο πολίτες

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Catherine Vautrin: Στο επίκεντρο η εμβάθυνση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα τη σημασία των συνεργειών ανάμεσα στις αμυντικές βιομηχανίες των δύο χωρών

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 29 Ιαν 2026 | 16:46

Φάμελλος από τα Τρίκαλα: "Η κυβέρνηση θέλει να μπαζώσει την αλήθεια και να κρύψει τις ευθύνες της"

Ο Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει στη Βουλή τα ζητήματα της εργασίας με κοινοβουλευτικό έλεγχο

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ 29 Ιαν 2026 | 11:50

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για τις εργαζόμενες στη "Βιολάντα" και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ

"Εκ μέρους του σώματος εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων", είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Γεωργαντάς.

«ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 29 Ιαν 2026 | 09:01

Η δραχμίστρια σύμβουλος της Καρυστιανού απειλεί με δικαστήρια τον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 28 Ιαν 2026 | 17:31

Σκληρή κόντρα Λαζαρίδη - Χρηστίδη στη Βουλή για τα Ιμια: "Οδηγήσατε σε θάνατο τρεις αξιωματικούς"

Η φράση Λαζαρίδη περί "γκριζαρίσματος" προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη

ΠΑΛΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ 28 Ιαν 2026 | 16:04

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος "ούτε ν΄ακούσει" δεν θέλει για Τσίπρα- Τι έγραψε για το άρθρο Καρτερού στην ΕφΣυν

Ο Θανάσης Καρτερός διαμαρτυρήθηκε γιατί στο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς, δεν πέρασε η ιδέα της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα

«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΥ" 28 Ιαν 2026 | 14:33

Μπατζελή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιόδενδρα από νησί έφτασαν στη Θεσσαλία - Το "μυστικό" είναι πότε "ανοίγεις" τις αιτήσεις

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Τι κάνει ο τεχνικός σύμβουλος; Ροκανίζει χρόνο"

ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 28 Ιαν 2026 | 13:21

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το κυκλοφοριακό: Περιορισμός φορτηγών στον Κηφισό, έξυπνα φανάρια, νέοι δρόμοι

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι στη σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν σε τρία επίπεδα: άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

ΒΟΥΛΗ 28 Ιαν 2026 | 10:59

Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την προστασία έργων τέχνης και συλλεκτικών αντικειμένων -Καταψήφισε το ΚΚΕ

Το νομοσχέδιο με τη θετική ψήφο της ΝΔ. Το καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΓΚΑΛΟΠ 28 Ιαν 2026 | 06:43

Μπαίνει στο πολιτικό παιχνίδι η Καρυστιανού: Από τις αμβλώσεις στα ελληνοτουρκικά και στην... αποφυγή νέων συνεντεύξεων

Μέσα στον Φεβρουάριο η κ. Καρυστιανού και οι συνεργάτες της θα ανακοινώσουν το νέο κόμμα.

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 27 Ιαν 2026 | 20:17

Βουλή: Κατά της άρσης ασυλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα στη μήνυση του Κ. Πλεύρη η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου, μετά από μήνυση του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Ιαν 2026 | 17:15

Μητσοτάκης για τραγωδία στη Ρουμανία: Ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

"Η ελληνική κυβέρνηση και η πρεσβεία μας βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη", έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Ιαν 2026 | 13:55

Π. Μαρινάκης για Καρυστιανού: Δεν είναι θεσμικός συνομιλητής για να της απαντάμε για τα ελληνοτουρκικά

"Σε κάποιες υποχρεούμαστε να απαντήσουμε όπως είναι αυτά τα οποία είπε για τις αμβλώσεις. Σε κάποιες άλλες, δεν είναι θεσμικός συνομιλητής, δεν απαντάμε"" τόνισε ο Π. Μαρινάκης

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Ιαν 2026 | 13:24

Σύσκεψη με Μητσοτάκη για ευλογιά των αιγοπροβάτων: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο - Όχι σε μαζικό εμβολιασμό

Κεντρική προτεραιότητα η ύπαρξη περισσότερων κτηνιάτρων στο πεδίο και η αξιοποίηση και νέων εργαστηρίων - Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα.

ΣΤΟ 16,7% ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 27 Ιαν 2026 | 11:19

Δημοσκόπηση Interview: "Ρωγμές" στην εικόνα της Καρυστιανού προκάλεσαν οι αμβλώσεις, αλλά την προτιμούν από τον Τσίπρα

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,9%, το ΠΑΣΟΚ 12,7% και στην τρίτη θέση είναι η Πλεύση Ελευθερίας με 6,3%.

ΥΠΕΣ 27 Ιαν 2026 | 06:24

Αμεσα η συζήτηση για την επιστολική ψήφο των αποδήμων και τη νέα τριεδρική περιφέρεια - Ψάχνει συναίνεση η κυβέρνηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει μπροστά την διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά την επιστολική ψήφο των απόδημων και στις εθνικές εκλογές.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Ιαν 2026 | 18:10

Ολιγόλεπτη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Όλγα Κεφαλογιάννη στο Μαξίμου, μετά το υπουργικό συμβούλιο

Μετά το τέλος της συνεδρίασης και την αποχώρηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση με την Όλγα Κεφαλογιάννη

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 26 Ιαν 2026 | 15:28

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών - Θα συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε το κόμμα

ΒΟΥΛΗ 26 Ιαν 2026 | 12:46

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί την ακρίβεια

"Η ενεργειακή κρίση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησής", τονίζει μεταξύ άλλων ο Ν. Ανδρουλάκης.

"ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» 26 Ιαν 2026 | 12:16

Τριεδρική περιφέρεια αποδήμων και επιστολική ψήφος με σταυρό - Η πρόταση της κυβέρνησης που ψάχνει 200 βουλευτές

Πρόταση για δημιουργία ειδικής τριεδρικής περιφέρειας απόδημου ελληνισμού - Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας επανέρχεται στους 12.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 11:26

Μητσοτάκης για τη φωτιά στα Τρίκαλα: Η πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν οι ευθύνες

Ο πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι η πυροσβεστική ήδη ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος στο εργοστάσιο της Βιολάντα.

ΜΠΑΙΝΟΥΝ 300 ΚΑΜΕΡΕΣ 26 Ιαν 2026 | 10:15

Χρυσοχοΐδης: Σύσκεψη την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό για κυκλοφοριακό και τα νέα μέτρα στον Κηφισό

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολιτη σε έναν μήνα από τώρα θα αρχίσει προσπάθεια για να διευκολυνθούν οι πολίτες, με περισσότερα μέλη της τροχαίας στους δρόμους

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 06:32

Πρώτο υπουργικό του 2026: Στο τραπέζι το "βαθύ κράτος" και αλλαγές στην ψήφο των απόδημων

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και το 2026, με την υλοποίηση των 30 δράσεων και των 10 νομοσχεδίων που είναι ήδη σε επεξεργασία.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 25 Ιαν 2026 | 20:16

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην εθνική πόλο: "Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι"

"Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών για την ιστορική κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!"

25 Ιαν 2026 | 19:59

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: "Ανάρτηση αυτο-αποθέωσης"

"Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να φορέσει την φορεσιά του μεταρρυθμιστή", σχολιάζει

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Ιαν 2026 | 10:57

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι ενωμένη, να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο και την κυριαρχία των κρατών-μελών της

Τι έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΤΟ INSTAGRAM 24 Ιαν 2026 | 18:51

Καλάβρυτα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας [βίντεο]

"Μου ζήτησαν να παρουσιάσω το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας στα Καλάβρυτα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 24 Ιαν 2026 | 11:58

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα: Στις πίστες του Χιονοδρομικού, με τα χιονοπέδιλα στον ώμο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 23 Ιαν 2026 | 16:33

Κόντρα Κέλλα - Λιακούλη στη Βουλή για τα αιγοπρόβατα: "Αποτύχατε παταγωδώς" - "Οσα λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα"

"Κανένα κράτος της ΕΕ δεν έχει εμβολιάσει τα ζώα του με τα υπάρχοντα εμβόλια" απάντησε ο Χρήστος Κέλλας στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

ΣΤΟ EUROPA LEAGUE 23 Ιαν 2026 | 16:28

Στη Βουδαπέστη με τον γιο του ο Αλέξης Τσίπρας - Είδε από κοντά τον αγώνα του Παναθηναϊκού [εικόνες]

Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την υπόσχεση στον γιο του και είδαν από κοντά την αναμέτρηση Φερεντσβάρος - Παναθηναϊκός

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 23 Ιαν 2026 | 11:36

Φαραντούρης για Καρυστιανού: "Μην με προεξοφλείτε πουθενά" - Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής μίλησε για "λάθος συμπεράσματα" όσων μίλησαν για σύνδεσή του με το κόμμα Καρυστιανού - Τι απάντησε για το ενδεχόμενο πρόσκλησης στο κόμμα Τσίπρα.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Ιαν 2026 | 10:41

Μητσοτάκης στο Euronews: Είναι καλό που ο Τραμπ έκανε σαφές ότι επιθυμεί αποκλιμάκωση στη Γροιλανδία

Η διατλαντική σχέση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 23 Ιαν 2026 | 09:18

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο TheTOC: "Ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, η Καρυστιανού έχει σκοταδιστiκές απόψεις"

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει στο TheTOC για την κυβέρνηση, τους αγρότες, τον Αλ. Τσίπρα και τη Μ. Καρυστιανού.

ΕΕ-ΗΠΑ 23 Ιαν 2026 | 07:25

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, οι εντάσεις ζημιώνουν και τις δύο πλευρές"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι "τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα", σε σχέση με τον χρόνο στον οποίο συγκαλέστηκε η Σύνοδος Κορυφής.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 22 Ιαν 2026 | 20:08

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Ναι" στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ, αλλά μόνο για τη Γάζα

"Πρότασή μου, οι 13 χώρες να προσυπογράψουν την προσχώρησή τους μόνο για την επόμενη φάση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Γάζα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ" 22 Ιαν 2026 | 17:00

Μαρινάκης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε ο Μητσοτάκης στο Νταβός - Η επίσημη εξήγηση

Ο προγραμματισμός του πρωθυπουργού ήταν διήμερη παρουσία του στο Νταβός, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ 22 Ιαν 2026 | 16:22

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Βολεύτηκαν όλες οι κυβερνήσεις με την τεχνική λύση" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος, Γρ. Αποστολάκος

"Ο Οργανισμός είχε 1.500 υπαλλήλους και σήμερα έχει 500" κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 13:30

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - "Παραπληροφόρηση για τον εμβολιασμό"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας - Ο πρωθυπορυγός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 22 Ιαν 2026 | 08:26

Σάλος στη Βουλή: Μέτρα... χούντας για τους αγρότες ζήτησε ο πρώην "Σπαρτιάτης" βουλευτής Βαλτογιάννης

"Ή παραιτείστε και πάμε σε εκλογές ή κάνετε αυτό που έγινε τον Μάρτιο του 1968. Πλήρης διαγραφή αγροτικών χρεών", είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο κ. Βαλτογιάννης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 22 Ιαν 2026 | 07:57

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάει στο Νταβός: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και μετά Σύνοδος Κορυφής

Ο πρωθυπουργός στις 10:30 θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο το ζήτημα της ευλογιάς και των μέτρων βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της ζωονόσου

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 21 Ιαν 2026 | 22:38

"Γης μαδιάμ" η Βουλή από Κωνσταντοπούλου και Μπάρκα για τη λίστα ομιλητών - "Κατέβασαν" την Λινού από το βήμα

Η κ. Κωνσταντοπούλου καλούσε την βουλευτή Αθηνά Λινού να μην μιλήσει αν και είχε έρθει η σειρά της να τοποθετηθεί

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ 21 Ιαν 2026 | 21:38

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 31% η αποδοχή του κόμματος Καρυστιανού - Προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το υπό κατασκευή κόμμα που δείχνει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, είναι η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού

ΒΟΥΛΗ 21 Ιαν 2026 | 18:02

Τσιάρας για τη σύσταση Διακομματική Επιτροπής για τον πρωτογενή τομέα: "Σας θέλουμε συμμάχους - Αποφασίστε αν θέλετε"

Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι "ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους παραγωγούς και εξήγγειλε νέα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής"

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 17:16

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πέταξε σήμερα για το Νταβός εξαιτίας της κακοκαιρίας - Ισως πάει αύριο

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο πρωθυπουργός δεν θα αναχωρήσει απόψε για τη Ζυρίχη

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 13:32

Η στιγμή που έρχεται το 112 και στη Βουλή: "Ανέβηκες και χτύπησε" - "Για εσάς είναι, ήρθε η ώρα να φύγετε"

Η κάμερα της Βουλής απαθανάτισε τη στιγμή που ηχεί το μήνυμα του 112, ενώ στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 21 Ιαν 2026 | 12:47

Αλειφτήρας: Εξετάζουμε συλλαλητήριο στην Αθήνα - Θέλουμε να υλοποιηθούν σύντομα οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, δήλωσε ότι απομακρύνονται τα τρακτέρ αλλά οι δράσεις θα συνεχιστούν διαφορετικά.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 11:16

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθυστερεί η αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Νταβός λόγω κακοκαιρίας

Η αναχώρηση του πρωθυπουργού για την ελβετική πόλη, θα πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αφού διασφαλιστεί η ομαλή διαχείριση της κατάστασης με την κακοκαιρία.

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 21 Ιαν 2026 | 06:31

Η Ευρώπη απέναντι στον Τραμπ - Ο Μητσοτάκης στο Νταβός και οι δύσκολες ισορροπίες της Ελλάδας

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, καθώς η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, και από την άλλη κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 Ιαν 2026 | 18:38

Το δείπνο της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο

Στο δείπνο συζητήθηκε η ελληνοαμερικανική συνεργασία στους τομείς των επιχειρήσεων

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 20 Ιαν 2026 | 14:52

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την απόσυρση 17 μαρτύρων αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής

Έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της επιτροπής, η πρόταση της ΝΔ για απόσυρση μαρτύρων - Απορρίφθηκαν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ 20 Ιαν 2026 | 13:22

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα στην κηδεία του βιομήχανου Νίκου Στασινόπουλου - Παρών και ο Παύλος Ντε Γκρες

Ο "πατριάρχης" της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

20 Ιαν 2026 | 12:24

Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση στο "αντίο" στην τελευταία αριστοκράτισσα του ελληνικού κινηματογράφου [εικόνες]

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, στην ηθοποιό Μέλπω Ζαρόκωστα.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 20 Ιαν 2026 | 10:53

Μητσοτάκης σε Τασούλα: "Σας φέρνω νέα ταραγμένων θαλασσών - Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ"

Η Ελλάδα έχει στρατηγικές σχέσεις με ΗΠΑ, αλλά είναι και μέλος της ΕΕ τόνισε ο πρωθυπουργός προς τον ΠτΔ - "Έχουμε αγωνιστεί για την υπεράσπιση πολυμέρειας και Διεθνούς Δικαίου".

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Ιαν 2026 | 06:39

Προς εκτόνωση το αγροτικό: Τρεις νέες διευκολύνσεις στο τραπέζι -Το "μπαλάκι" των αποφάσεων στα μπλόκα

Σε ρυθμούς εκτόνωσης φαίνεται ότι βαδίζει το αγροτικό ζήτημα, μετά και τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη και των "σκληρών" των μπλόκων.

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Opinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ 16,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους το κόμμα Καρυστιανού

Τι απαντούν οι πολίτες για Μαρία Καρυστιανού, Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 19 Ιαν 2026 | 18:15

Καβγάς Κωνσταντοπούλου - Κυρανάκη στη Βουλή: "Κρεσέντο σεξισμού" - "Υπεράσπιση βιαστή"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπουλου και Κωνσταντίνου Κυρανάκη

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 19 Ιαν 2026 | 17:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, λένε οι "σκληροί" των μπλόκων

Οι εκπρόσωποι των "σκληρών" αγροτών δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες στο Μαξίμου

«ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ» 19 Ιαν 2026 | 15:53

Μαζικά... πυρά της αντιπολίτευσης κατά της Καρυστιανού μετά τις επίμαχες δηλώσεις για τις αμβλώσεις

"Εδώ και 40 χρόνια το θέμα θεωρείται λήξαν", τονίζει η αντιπολίτευση για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση - Βολές από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Ιαν 2026 | 13:51

Μητσοτάκης σε αγρότες: Να μπει τέλος σε μια περίοδο έντασης - Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση με τους αγρότες της "σκληρής γραμμής" και ποια μέτρα ελέγχει προς εφαρμογή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 19 Ιαν 2026 | 13:28

Κασσελάκης: Υπάρχουν πολλοί gay σε Βουλή και κυβέρνηση - Κρύβονται επειδή φοβούνται ότι θα πληγεί η εικόνα τους

¨"Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποκτήσει έναν πρωθυπουργό που δεν θα την προδίδει και ας είναι gay", λέει ο Στέφανος Κασσελάκης

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ 19 Ιαν 2026 | 13:06

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Εξω από το Μαξίμου ο Ανεστίδης [εικόνες - βίντεο]

Οι αγρότες θα προτάξουν το διεκδικητικό πλαίσιο με τα 14 αιτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ 19 Ιαν 2026 | 12:00
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 19 Ιαν 2026 | 11:31

Ανδρουλάκης: Να απολογηθεί ο πρωθυπουργός για τη θυσία μισού εκατ. ζώων λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

"Ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις επιβίωσης", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 19 Ιαν 2026 | 11:13

Ο Σωκράτης Φάμελλος έπαθε... Μανώλη: Πήρε το μικρόφωνο και το έριξε στο τραγούδι [βίντεο]

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τραγούδησε σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας των εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ σε μαγαζί στου Ψυρρή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 19 Ιαν 2026 | 10:06

Δρυμιώτης: Στο 10-12% Καρυστιανού και Τσίπρας - "Μονόδρομος η ΝΔ, δεν αποκλείω αυτοδυναμία"

"Δεν πιστεύω ότι για δεύτερη φορά ο λαός θα κάνει το λάθος να εμπιστευτεί ερασιτέχνες. Θες να χτίσεις σπίτι πας σε πολιτικό μηχανικό, είσαι άρρωστος πας σε γιατρό. " δήλωσε ο κ. Δρυμιώτης.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ 18 Ιαν 2026 | 21:01

Αγρότες: Προετοιμάζονται οι "σκληροί" των μπλόκων για το ραντεβού με Μητσοτάκη - Οι 3 κόκκινες γραμμές και τα αιτήματα

Η 25μελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 19/1 - Κλήσεις σε δύο αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ 18 Ιαν 2026 | 10:39

Γεωργιάδης: Οι πολιτικές της Καρυστιανού δεν μπορεί να είναι μόνο Τέμπη - Ιδιος με το 2015 ο Τσίπρας

"Λέτε να μην ήξερα ότι θα πάθω πολιτική ζημιά;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις δηλώσεις του πριν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη πέρυσι

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Ιαν 2026 | 10:35

Μητσοτάκης: Στόχος η στήριξη των αγροτών με διαφανείς επιδοτήσεις - Η Ελλάδα δεν θα αμφισβητείται με τις φρεγάτες Belharra

Για τη συνάντηση με τους αγρότες, σημειώνει ότι "από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο, αλλά χωρίς εύκολες υποσχέσεις"

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ 18 Ιαν 2026 | 09:48

"Αλέξη, ρίχ' το": Τα ευτράπελα στην παρουσίαση της "Ιθάκης" και το τρυφερό χάδι της Μπαζιάνα στον Τσίπρα [εικόνες - βίντεο]

Δεν κρατιούνται οι θαυμαστές του Αλέξη Τσίπρα, που γεμίζουν θέατρα και σινεμά με την ελπίδα να ανακοινώσει το νέο κόμμα

ΣΤΟ YOUTUBE 18 Ιαν 2026 | 09:08

Παπαργύρης (GPO): Η Καρυστιανού έχει τη δυναμική να διεκδικήσει τη 2η θέση - Πόλος εξουσίας μαζί με Τσίπρα

Ανάλυση από τον Διευθυντή Ερευνών της GPO, Αντώνη Παπαργύρη - "Το κόμμα Καρυστιανού προσελκύει κυρίως απολιτίκ και αναποφάσιστους ψηφοφόρους"

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 Ιαν 2026 | 15:47

Αλέξης Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση η παρουσίαση της "Ιθάκης" - "Και το ταξίδι ξανάρχισε"

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 17 Ιαν 2026 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η "προβοκατόρικη" ερώτηση του Νίκου Μάνεση - "Μη με τρομάζετε έτσι" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, στη συνέντευξή του στον Alpha

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ 17 Ιαν 2026 | 13:22

Αλέξης Τσίπρας: Live η παρουσίαση του βιβλίου "Ιθάκη" στη Θεσσαλονίκη - Πλήθος κόσμου στο "Ολύμπιον"

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ πλήθος κόσμου έχει σπεύσει από νωρίς για να την παρακολουθήσει

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 17 Ιαν 2026 | 12:51

Θεσσαλονίκη: Ενταση έξω από το "Ολύμπιον" πριν την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα - Έξι προσαγωγές

Άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το "Ολύμπιον" προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

ΤΙ ΕΙΠΕ 17 Ιαν 2026 | 12:44

Στο Μαρούσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Πρόσω ολοταχώς" στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα [εικόνες]

Στους δρόμους του Αμαρουσίου περπάτησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας με πολίτες

ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" 17 Ιαν 2026 | 11:29

Δημοσκόπηση GPO: "Πονοκέφαλος" η Καρυστιανού για Τσίπρα, Ανδρουλάκη - Το 22,8% θα ψήφιζε το κόμμα της

Το 59,2% εκτιμούν ότι το κόμμα Καρυστιανού δεν θα ενισχύσει τον αγώνα για δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών