Η ...απόβαση του Τσίπρα στα Ποσειδώνια (φωτό)

Τα Ποσειδώνια είναι ένας σημαντικός θεσμός για την παγκόσμια ναυτιλία, τόνισε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της έκθεσης.

tsipras-sta-poseidwniame-to-kleisimo-aksiologisis-anoigei-ena-neo-kefalaio
SHARE THIS
0
SHARES

Τα Ποσειδώνια είναι ένας σημαντικός θεσμός για την παγκόσμια ναυτιλία, τόνισε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της έκθεσης, υπογραμμίζοντας ότι το 2016 καταγράφεται ρεκόρ συμμετοχών στην έκθεση, με πάνω από 1.800 εταιρείες και φορείς. Σημειωτέον η ομιλία έγινε στα Αγγλικά.

 

Οι έλληνες πλοιοκτήτες χαρακτηρίζονται από ευρηματικότητα και πρωτοπορία, ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στους Ελληνες ναυτικούς και αξιωματικούς, που αποτέλεσαν βασικό συστατικό για την επίτευξη των στόχων της ελληνικής ναυτιλίας.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ως χώρα βιώσαμε επώδυνες μεταβολές με μια πτώση ΑΕΠ κατά 25%. Με το κλείσιμο της αξιολόγησης όμως για την Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, πρόσθεσε

 

Η συμφωνία για το χρέος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα, συμπλήρωσε. Με την διαπραγμάτευση που έγινε το θέμα το χρέους μπαίνει σε νέα φάση. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό δεν είναι βιώσιμο να ζητούνται πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% του ΑΕΠ για δεκαετίες.

Με την αυτόματη ρύθμιση των χρηματοδοτικών δαπανών και τη ρήτρα 15% του ΑΕΠ στις πληρωμές εξασφαλίζεται ότι η Ελλάδα θα παραμείνει χώρα της ευρωζώνης. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα προκύψουν πόροι για διαρθρωτικές επενδύσεις, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Είμαι πεπεισμένος ότι η κρίση μας βοήθησε να αντιληφθούμε ότι για να αλλάξουμε σελίδα πρέπει να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί και εξωστρεφείς, είπε μεταξύ άλλων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook