Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ είχε το απόγευμα στο γραφείο του στην Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Κατά την υποδοχή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι χαίρεται που βλέπει στην Αθήνα τον κ. Ζάεφ ως επανεκλεγέντα πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας.
Από την πλευράς του, ο Ζόραν Ζάεφ σημείωσε πως "εκπληρώνει το όνειρό του" καθώς μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει έρθει στην Αθήνα "για να συζητήσουμε για δουλειές, συνεργασία και οικονομία". "Δίχως εσάς δεν γινόταν" ανέφερε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας είπε από πλευράς του πως "είμαι επίσης χαρούμενος που η χώρα μου συνεχίζει να υποστηρίζει τη χώρα σου και τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα ως αντιπολίτευση ήταν εναντίον της. Σήμερα, όχι μόνο τη σέβεται, αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών".
"Αυτό είναι μία πραγματική επιτυχία", έκλεισε ο κ. Ζάεφ.

Ζάεφ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς στην Ευρώπη
Η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται μετά την τοποθέτηση που έκανε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
"Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος", ανέφερε σε δήλωσή του στο "Euronews", o Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι "όσα έχει κάνει από όταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά" για τη χώρα του.
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας επισήμανε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του ενώ αναφορικά με τη σχέση που έχει με τον Έλληνα πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι "έχουμε επικοινωνήσει μερικές φορές για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά την εποχή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητούσε για τη Βόρεια Μακεδονία και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr