Τσίπρας: Χάνεται "ένα χωριό" κάθε βδομάδα και η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει" τη λήξη της πανδημίας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Για "μικροπολιτική" σκοπιμότητα στη στρατηγική του για τη διαχείριση της πανδημίας, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την "ανησυχία" του, που χάνεται περίπου "ένα χωριό" κάθε εβδομάδα, επαναλαμβάνοντας ότι από τον Αύγουστο βρισκόμαστε στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, και παρ' όλ αυτά η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει τη λήξη" της πανδημίας.

Διαβάστε Επίσης

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για το ποσοστό ανεμβολίαστων άνω των 80 ετών που είναι στο 25%.

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία καμπάνια που δεν είχε στόχο "να πείσει" τους πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά να "αποτελέσει το όχημα προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να αποκτήσει ερείσματα σε μέσα ενημέρωσης".

"Πρέπει πρώτα-πρώτα να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι η πολιτική που ακολούθησε όλους τους προηγούμενους μήνες, η πολιτική του να βαυκαλίζεται και να ωραιοποιεί μια πραγματικότητα θέλοντας να πάρει τα εύσημα ότι νίκησε την πανδημία, ήταν αποτυχημένη", τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στην όλη του στρατηγική, "είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το μικροκομματικό, μικροπολιτικό όφελος".

Διαβάστε Επίσης

"Η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει πώς ζει η πλειοψηφία των πολιτών"

Σκληρή κριτική άσκησε και για το θέμα της ακρίβειας: "Η κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έρχεται και δεν έχει συνειδητοποιήσει πώς ζει η πλειοψηφία των πολιτών. Ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα. Οι αυξήσεις στο ρεύμα έχουν φθάσει σε επίπεδο ρεκόρ στην ΕΕ. Ο μέσος πολίτης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κύμα ανατιμήσεων με καθηλωμένους μισθούς. Η απάντηση στο ενεργειακό κόστος του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ήταν ότι θα διαθέσει 150 εκατ. για ενίσχυση των νοικοκυριών. Και μετά από δύο εβδομάδες αναγκάστηκαν να το αναθεωρήσουν…Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε για αύξηση στους μισθούς διπλάσια από τον ρυθμό ανάπτυξης, γιατί έδωσε εφέτος μόνο 50 λεπτά όταν ο ρυθμός ανάπτυξης είναι 6%;".

Έθεσε το ερώτημα "γιατί εμμένει η κυβέρνηση σε αυτή την λογική;" για να απαντήσει: " Γιατί δεν θέλει να δυσαρεστήσει κάποιους εργοδότες. Για τον ίδιο λόγο που έφερε το εργασιακό, για τον ίδιο λόγο που οδήγησε 40.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ. Δεν θέλει να δυσαρεστεί συμφέροντα που τον στηρίζουν".

Ακολούθως υπογράμμισε ότι "η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα ήταν μία πραγματική ανάσα γιατί το πετρέλαιο θέρμανσης έχει ανέβει κατά 40%. 'Αλλες χώρες με προοδευτικές κυβερνήσεις το έχουν κάνει. Η κυβέρνηση το αρνείται γιατί, λέει, έχουμε 7% έλλειμμα. ‘Οταν μείωνε την φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων και στα μερίσματα δεν είχαμε έλλειμμα, όταν έβαλε όριο για τις γονικές παροχές τα 800 χιλιάδες ευρώ δεν είχαμε έλλειμμα…Ο κ. Μητσοτάκης έχει εμμονή σε πολιτικές που καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή".

Αλέξης Τσίπρας

"Η εξεταστική για την "λίστα Πέτσα" είναι θέμα δημοκρατίας"

Για το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνήσει τις λίστες Πέτσα και συγκεκριμένη δημοσκοπική εταιρεία, που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε: "... Δεν καταγγέλλω τις δημοσκοπήσεις ή τους δημοσκόπους συλλήβδην. Αυτό που έχουμε κάνει είναι ότι έχουμε ζητήσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την λίστα Πέτσα, για την χρηματοδότηση χωρίς κριτήρια και για χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Επίσης έχουμε ζητήσει την διερεύνηση για μία εταιρεία που πήρε κρατικό χρήμα 270 χιλ. ευρώ. Ζητήσαμε να ερευνηθεί η υπόθεση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η κυβέρνηση που έχει την πλειοψηφία το αρνήθηκε".

Συμπληρώνοντας, σε ερώτηση γιατί πολλά στελέχη του στρέφονται κατά των εταιρειών δημοσκοπήσεων είπε: "Ουδείς άνοιξε πόλεμο με τις δημοσκοπήσεις και τις μετρήσεις. Δεν ανοίξαμε πόλεμο όταν οι εταιρείες έπεσαν έξω στο δημοψήφισμα ή στις εκλογές του 2015, ούτε καν όταν στις τελευταίες εκλογές μας, που έπεσαν μέσα στο αποτέλεσμα, μας υποτιμούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και μας έδιναν έξι μονάδες λιγότερες από ότι τελικά πήραμε. Προσωπικά είμαι πολύ προσεκτικός... Παρατηρώ όμως ότι η κυβέρνηση από την στιγμή που καταθέσαμε την πρόταση για την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής και το αποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, βρίσκεται σε έναν πανικό, ξεχνά τα άλλα θέματα που βάζουμε στο αίτημα και επιμένει στις δημοσκοπήσεις…Η διερεύνηση είναι όμως θέμα δημοκρατίας για τον τόπο μας. Ο πρώην καγκελάριος Κουρτς οδηγήθηκε σε παραίτηση γιατί έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ, όχι 41 που έδωσε εδώ ο κ. Μητσοτάκης. Οι λόγοι δεν ήταν ποινικοί, ήταν ηθικοί και αυτό το μεγάλο ηθικό ζήτημα αναδεικνύουμε και εμείς. Το ηθικό αυτό θέμα συμπυκνώνεται σε δύο λέξεις ‘Λίστα Πέτσα'".

Στο ερώτημα γιατί δεν δέχεται την διεύρυνση που πρότεινε ο πρωθυπουργός από το 2015 και μετά απάντησε: "Κατ΄ αρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, δεν έδωσε χρήματα σε μέσα ενημέρωσης και δημοσκοπικές εταιρείες. Το αντίθετο έκανε, κατηγορήθηκε ότι τους πήρε. Αλλά έκανε μία συγκεκριμένη πρόταση για διερεύνηση της λίστας Πέτσα και για τον τρόπο που έδωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί Πέτσας και Σκυλακάκης τα χρήματα στα μέσα ενημέρωσης. 'Αρα ο κ. Μητσοτάκης πετάει την μπάλα στην εξέδρα ζητώντας γενικώς και αορίστως διεύρυνση. Ας μας πει τι θέλει να εξεταστεί; Ποια εταιρεία, για ποια υπόθεση; Επίσης παρότι έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή θέλει εξαρχής άλλη διαπίστωση γιατί δεν το αντέχει. Έτσι όμως παραβιάζει το Σύνταγμα".

Αλέξης Τσίπρας

"Ναι" στις παρελάσεις αλλά με προφυλάξεις

Για το θέμα των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου είπε: "Η άποψή μου είναι ότι οι παρελάσεις όπως και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και γενικότερα οι μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις δεν έχει νόημα να τα ακυρώσουμε, αλλά να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι πρέπει να φοράνε μάσκα και να προσέχουν αν και εμβολιασμένοι…Πρέπει να κατανοήσουμε ότι το εμβόλιο είναι το μεγάλο μας όπλο αλλά όχι το μοναδικό. 'Αρα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν και επίσης να μην εφησυχάζουν... Είμαι ανήσυχος για τα μεγάλα ποσοστά στην Βόρειο Ελλάδα".

"Μόνο ο πρωθυπουργός δεν έχει ευθύνη;"

Σε ερώτηση για την κατηγορία της κυβέρνησης ότι δεν επιδεικνύει συναίνεση σε κανένα θέμα και ότι η αντιπολιτευτική του τακτική συνίσταται σε στείρα άρνηση, απάντησε: "Εμείς δεν προτείναμε κοινό υπουργό Υγείας και συνεννόηση όλων των κομμάτων για κοινή στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας; Εγώ δεν είχα εποικοδομητική στάση την ώρα που καιγόταν η χώρα. Δεν βγήκα στα κεραμίδια όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης αλλά κατέθεσα προτάσεις".

Στην συνέχεια επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: "Ο κ. Μητσοτάκης έχει ευθύνες, δεν μπορεί να ρίχνει τις ευθύνες μονίμως στους πολίτες. Δεν μπορεί να υπάρχουν 11 εκατομμύρια ευθύνες και να μην υπάρχει μόνο η ευθύνη του πρωθυπουργού. Είχα πει στο τέλος του πρώτου κύματος ότι η χώρα πέτυχε στην αντιμετώπιση και το πιστώνεται η κυβέρνηση. Όταν πετυχαίνει το πιστώνεται όταν αποτυγχάνει δεν έχει ευθύνες η κυβέρνηση;".

Αναθεώρηση της Συμφωνίας με την Γαλλία

Σε ερώτηση για στην Συμφωνία με την Γαλλία ανέφερε: "Θεωρώ ότι η κυβέρνηση απομακρύνεται από το δόγμα ειρήνης ασφάλειας και σταθερότητας…Η Συμφωνία με την Γαλλία ήταν και δική μας επιδίωξη. Δεν το αρνούμαι. Αλλά είναι ετεροβαρής. Δίνουμε 7 δισ. και μία διασφάλιση ότι αν δεχθούμε επίθεση θα έχουμε συνδρομή δεν μας δίνει. Γιατί η τουρκική απειλή δεν είναι στο έδαφος αλλά στην ΑΟΖ και στην υφαλοκρηπίδα. Εμείς είπαμε ας έλθει μία επίσημη διαβεβαίωση ότι σε περίπτωση που απειληθούν κυριαρχικά δικαιώματα η Γαλλία θα είναι δίπλα μας. Αντί γι αυτό ήλθε το αντίθετο ότι η Συμφωνία δεν περιλαμβάνει τα κυριαρχικά δικαιώματα. Τι σημαίνει αυτό ότι αν έλθουν τουρκικά ερευνητικά για έρευνες στα 7 μίλια, πχ στα όρια με της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, δεν θα συνδράμει η Γαλλία αν έχουμε προκλήσεις".

Ακολούθως θύμισε ότι "όταν ήταν πρωθυπουργός και είχε βγει το Μπαρμπαρός έξω από το Καστελόριζο. Γιατί δεν προχώρησε σε έρευνες; Δεν είχαμε Ραφάλ και Φρεγάτες, αλλά είχαμε αποφασιστικότητα και το πολεμικό ναυτικό ήταν εκεί. Αντίθετα όταν βγήκε το τουρκικό ερευνητικό έξω από την Κρήτη έλεγαν ότι το πήρε ο αέρας και έφθασε ο πρωθυπουργός να απομακρύνει τον σύμβουλο του γιατί είπε ότι παραβιάστηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα".

Στο ερώτημα τι θα κάνει ως πρωθυπουργός σε σχέση με τη Συμφωνία απάντησε: " Το πρώτο που θα διεκδικήσω είναι ότι θα υπάρξει τοποθέτηση ότι θα σταθούν δίπλα μας με κάθε τρόπο…Επίσης θα διεκδικήσω μία αναθεώρηση γιατί έχουμε φρεγάτες που κατασκευάζονται χωρίς συμμετοχή της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας. Το τρίτο είναι ότι οι Έλληνες στρατιώτες δεν έχουν καμία δουλειά στην υποσαχάρια ζώνη του Σαχέλ".

Άφησε και σύντομη αιχμή για την Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας "δεν θα κοροϊδέψω τον ελληνικό λαό, η δική μας η αντίληψη δεν είναι ότι θα βάλλω βέτο για την ενταξιακή προοπτική και μετά να λέει ότι θα τιμήσω την Συμφωνία που ήταν προδοτική".

Εκλογές και εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ

Σε ερώτηση για το ποια είναι η εκτίμησή του για το αν ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές παρά τις διαβεβαιώσεις του περί του αντιθέτου απάντησε: "Δεν είμαι στο μυαλό του πρωθυπουργού. Αλλά επειδή έχω διατελέσει πρωθυπουργός μπορώ να σας πω ότι ένας πρωθυπουργός πηγαίνει σε εκλογές για δύο λόγους: Είτε γιατί είναι απόλυτα βέβαιος ότι θα τις κερδίσει. Είτε γιατί βλέπει την κατάρρευση της κυβέρνησής του και θέλει να προλάβει. Νομίζω ότι είμαστε στο δεύτερο".

Για τις διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ και την ενδεχόμενη υποψηφιότητα Παπανδρέου, αφού έδωσε τις ευχές του στην Φώφη Γεννηματά απάντησε: "την ώρα που υπάρχουν διεργασίες θα ήταν άκομψο και άκαιρο να εκφράσω θέση και να εκληφθεί σαν επιλογή κάποιου υποψηφίου… Αυτό που μπορώ να πω είναι να υπάρξει την επόμενη ημέρα της εκλογής η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης'.

Διαβάστε Επίσης

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο Τσίπρας μηδενίζει και απορρίπτει χωρίς να προτείνει το παραμικρό

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος άσκησε δριμύτατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

"Στο ζήτημα της πανδημίας ο κ. Τσίπρας, αφού υπέθαλψε για μήνες την συμπαράταξη στενών του συνεργατών με τον πυρήνα των αντιεμβολιαστών, συνέχισε την τακτική του να μηδενίζει και να απορρίπτει χωρίς να προτείνει το παραμικρό.

Στα εθνικά μας θέματα θέλει μια Ελλάδα μικρή, φοβισμένη και περιθωριοποιημένη, εκτός δικτύου διεθνών συμμαχιών. Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, σε μια οβιδιακή μεταμόρφωση και μετά όλο αυτό το θόρυβο που προκάλεσε με την πρόταση εξεταστικής επιτροπής, μάθαμε απόψε ότι δεν υιοθετεί τις απόψεις των στελεχών του κόμματός του για την υποτιθέμενη αναξιοπιστία τους" σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Στη σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Τσίπρα ένα πράγμα ξεχώρισε, περισσότερο ακόμα και από την πρωτοφανή απουσία πρακτικών πολιτικών προτάσεων• η αδυναμία του να εκφέρει λόγο συγκροτημένο, με βάθος και τεκμηρίωση. Ο κ. Τσίπρας μιλούσε πολλή ώρα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει κάτι να πει. Δεν τα κατάφερε" πρόσθεσε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 07 Δεκ 2021 | 17:31

Άνδρας άνοιξε πυρ σε ΚΕΠ της Μόσχας γιατί του είπαν να βάλει μάσκα: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες μεταξύ τους ένα παιδί

Άνδρας άνοιξε πυρ σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στη Μόσχα - Δυο νεκροί, τέσσερις τραυματίες

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 07 Δεκ 2021 | 17:01

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη η επιθετικότητα και οι προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο

Συνεχιζόμενη αδιαλλαξία καταλόγισε στην Τουρκία ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την Τριμερή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 07 Δεκ 2021 | 16:32

Οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: Τι γράφουν τα δύο σημειώματα που βρέθηκαν δίπλα στα νεκρά αδέρφια

Δύο σημειώματα βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Νέο Ηράκλειο, όπου εντοπίστηκαν νεκρά τα δύο αδέρφια, ένας άνδρας 34 χρόνων και μια γυναίκα 29 χρόνων

ΑΡΠΑΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 07 Δεκ 2021 | 15:28

"Μόνο εσύ βλέπεις βελτίωση": Καβγάς Τσακαλώτου - Παππά στο Π.Σ του ΣΥΡΙΖΑ για δημοσκοπήσεις και διεύρυνση

Σύγκρουση Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Παππά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 07 Δεκ 2021 | 08:12

Παυλάκης: Θα βλέπουμε 100 νεκρούς καθημερινά μέχρι το τέλος του χρόνου - Είναι πρόβλημα ότι δεν σοκαριζόμαστε πια

"Ενδέχεται να βλέπουμε καθημερινά 100 νεκρούς κάθε μέρα μέχρι τις γιορτές. Μπορεί να φτάσουμε τους ακόμα και 21000 νεκρούς, μέχρι το τέλος του χρόνου", είπε ο Γιώργος Παυλάκης.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΜΕ ΚΥΠΡΟ 07 Δεκ 2021 | 07:33

Στο Ισραήλ ο Μητσοτάκης – Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις και η πανδημία

Την πρώτη του συνάντηση με την νέα ηγεσία του Ισραήλ θα έχει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέπτεται τα Ιεροσόλυμα.

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 06 Δεκ 2021 | 21:34

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μπλίνκεν και Μενέντεζ: Επί τάπητος επενδύσεις και Ανατολική Μεσόγειος

Κοινή διαπίστωση, ότι η Ελλάδα είναι πολύτιμος και αξιόπιστος σύμμαχος στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΜΑΝΜΠΟΥΡ 06 Δεκ 2021 | 20:08

Μητσοτάκης στο CNN: "Δεν είχαμε άλλη επιλογή από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό" [Βίντεο]

"Είμαι φιλελεύθερος πολιτικός, δεν μου αρέσει η υποχρεωτικότητα από θέση αρχής, αλλά ήταν το ύστατο μέτρο", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN - "Καρφιά" για ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ΕΕ για πανδημία και μεταναστευτικό

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 06 Δεκ 2021 | 17:23

Κορονοϊός: Ασχημα νέα με 116 θανάτους και 714 διασωληνωμένους - Στα 4.943 τα νέα κρούσματα

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 571 είναι ανεμβολίαστοι-143 είναι πλήρως εμβολιασμένοι - Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 380

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 06 Δεκ 2021 | 11:07

Τι συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα για το προσφυγικό - Το "ευχαριστώ" για την αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στην πρεσβεία του Βατικανού στην Αθήνα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN ΤΟ ΒΡΑΔΥ 06 Δεκ 2021 | 11:06

Σύσκεψη στο Μαξίμου με Μητσοτάκη: Ψηφιοποιούνται διπλώματα οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ψηφιοποίηση των διπλωμάτων οδήγησης κα των αδειών κυκλοφορίας.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 06 Δεκ 2021 | 10:13

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν: Τι θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες στο Σότσι

Η ατζέντα των συζητήσεων των δύο ηγετών περιλαμβάνει, μια σειρά από ζωτικής σημασίας διμερή, διεθνή και περιφερειακά θέματα.

ΣΑΡΑ ΓΚΙΛΜΠΕΡΤ 06 Δεκ 2021 | 08:32

Βόμβα από την δημιουργό του εμβολίου της AstraZeneca: Δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό - Πιο φονική η επόμενη πανδημία

Αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η επόμενη μπορεί να είναι πολύ πιο φονική, προειδοποιεί η δημιουργός του εμβολίου Οξφόρδης/AstraZeneca.