Τσίπρας:«Πάμε σε εκλογές, δεν νομιμοποιείστε»

Εθνικές εκλογές το συντομότερο για «να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα», ζήτησε από τον Κ. Παπούλια. Προειδοποίηση σε Σαμαρά να μην επιλέξει μονομερώς κεντρικό τραπεζίτη και επίτροπο.

SHARE THIS
0
SHARES

Προειδοποίηση στον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στο διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και στο διορισμό νέου επιτρόπου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, έξω από το Προεδρικό μέγαρο, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον ΠτΔ Κάρολο Παπούλια.

Παράλληλα διεκρίνησε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια εκλογές το συντομότερο δυνατόν, σημειώνοντας επί λέξη:«Πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο το συντομότερο δυνατό να υπάρξει προσφυγή σε εθνικές εκλογές προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα».

«Καλούμε τον κ. Σαμαρά, να μην εφαρμοσει τα σχέδια που ειχε στα συρτάρια του για μετά τις ευρωεκλογές. Να μην εφαρμόσει σκληρά μέτρα, να μη διανοηθεί ιδιωτικοποίηση του νερού, να μη διανοηθεί να πουλήσει τον δημόσιο πλουτο», γιατί «τα χθεσινά ποσοστό δεν νομιμοποιούν την κυβέρνηση να λάβει αυτές τις αποφάσεις», είπε ο κ. Τσίπρας.
 

 

 
 
 
 

Εντός του προεδρικού μεγάρου στον καθερωμένο διάλογο με τον ΠτΔ ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι καλές γιατί, όπως είπε, η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες στη χώρα για μια ισχυρότερη θέση στην Ευρώπη».

Ο πλήρης διαλογος:

«Πρ.Δημοκρατίας : Συγχαρητήρια

Πρ.ΣΥΡΙΖΑ : Ηταν μια σημαντική καταγραφή, ιστορική για την αριστερά και αποτελεί σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Εξω έχει ωραία μέρα και κάποιοι προέβλεπαν σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμούς αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε με 3 μονάδες διαφορά. Κερδίσαμε με 4 και δεν συνέβη τίποτα.

Πρ.Δημοκρατίας (χαμογελώντας) : Δεν επιβεβαιώθηκαν.

Πρ.ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε και οι επόμενες μέρες να είναι καλές γιατί η έκφραση λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες στη χώρα για μια ισχυρότερη θέση στην Ευρώπη.

Πρ.Δημοκρατίας: Εκφράζω την ανησυχία μου για την έξαρση των ακραίων στοιχείων στην Ευρώπη.

Πρ.ΣΥΡΙΖΑ: Ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιούργησαν. Πρέπει να κάνουμε μια καλύτερη Ευρώπη και να αντιμετωπίσουμε τον ευρωσκεπτικισμό».

Φωτογραφία : Μενέλαος Μυρίλλας / SOOC 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook