Τσίπρας:Θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας, μαζί με το λαό

Με μετωπική επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας μεταξύ αλλων « χάσατε τρεις εκλογές και μυαλο δεν βάλατε», εκλεισε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στη Βουλή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τσίπρας:Θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας, μαζί με το λαό

Με μετωπική επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας μεταξύ αλλων «χάσατε τρεις εκλογές και μυαλο δεν βάλατε», εκλεισε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

«Θα αναλάβουμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα του ελληνικού λαού να ζήσει με αξιοπρέπεια. Με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών θα προχωρήσουμε μπροστά. Θα συγκρουστούμε εάν χρειαστεί αλλά θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Θα ματώσουμε αλλά θα τα καταφέρουμε μόνοι μας, μαζί με τον λαό» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ολοι γνωρίζουν ότι η συμφωνία που υπογράψαμε περιλαμβάνει μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών. Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί χωρίς νέες επώδυνες μειώσεις στις συντάξεις. Ζητήσαμε από τους πολιτικούς αρχηγούς να συναινέσουν στο σχεδιασμό. Δεν ζητήσαμε ούτε στήριξη ούτε συμμετοχή στην κυβέρνηση» υπογράμμισε. «Ζητήσαμε εθνική κόκκινη γραμμή απέναντι στους δανειστές, να μην υπάρξει νέα μείωση των συντάξεων. Να βρούμε τα 600 εκατ. με άλλο τρόπο. Αρνηθήκατε φτάνοντας στο απώτατο όριο της μικροπολιτικής. Αποφύγατε, λέει, την παγίδα που σας έστησα. Προτιμήσατε να πέσουν στην παγίδα οι συνταξιούχοι», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δύσκολη άσκηση ο προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός είναι μια δύσκολη άσκηση για εμάς, τόνισε ο πρωθυπουργός. Μια άσκηση για μια κυβέρνηση που θέλει να αφήσει στίγμα, σε συνθήκες ασφυξίας. Είναι αγωνιώδης η μάχη να στηριχθούν οι δυνάμεις της εργασίας, τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.

Αγωνιστήκαμε εξαρχής σε ένα πλαίσιο εκ των προτέρων ναρκοθετημένο, σημείωσε, τονίζοντας ότι εξετάστηκε κάθε εναλλακτική και πετύχαμε μια συμφωνία που δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν συμβιβασμός με τους δανειστές μας.

Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι διαψεύστηκαν αυτοί που είχαν αναλάβει το ρόλο της Κασσάνδρας:

-Το δημοψήφισμα δεν οδήγησε σε έξοδο από το ευρώ.

-Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με συμμετοχή πολλών επενδυτών. Επίσης, σημείωσε, διασφαλίσαμε το δημόσιο συμφέρον. Το ΤΧΣ λαμβάνει κανονικές μετοχές και μετατρέψιμες ομολογίες.

- Οι δεύτερες εκλογές δεν καθήλωσαν την οικονομία.

-Η πρόσφατη ρύθμιση για την προστασία της κατοικίας όχι μόνο δεν απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς αλλά προστατεύει απόλυτα τους συνεπείς δανειολήπτες.

-Η ύφεση για το 2015 όχι μόνο δεν άγγιξε ποσοστά διψήφια αλλά παρέμεινε μηδενική.

Το προσφυγικό

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με το προσφυγικό, λέγοντας ότι αυτήν τη φορά ανακαλύφθηκε η σίγουρη αποπομπή μας από τη συνθήκη Σένγκεν.

«Δυστυχώς, κάποιοι τα αναπαρήγαγαν εδώ, με πρώτη από όλους η ΝΔ. Και σε αυτό το θέμα, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να βρει σημείο ταύτισης και εθνική γραμμή» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: «Εκεί που υπάρχει εθνικό ζήτημα, η διαφωνία είναι πολυτέλεια. Μήπως συντάσσεστε και εσείς με ορισμένες ακραίες φωνές που μας εγκαλούν γιατί δεν πνίγουμε ανθρώπους στο Αιγαίο;».

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού

Θα ματώσουμε αλλά θα τα καταφέρουμε. Θα βγούμε από την κρίση. Και μόνοι μας όταν ο λαός μας στηρίζει.

Περίπου 600 εκ ευρώ πρέπει να βρεθούν για το ασφαλιστικο. Λέμε οτι μπορουν να βρεθούν χωρίς περικοπές. Ζητήσαμε εθνικη κόκκινη γραμμή απέναντι στους δανειστές και τα κόμματα της αντιπολιτευσης αρνήθηκαν. Ζήτησα συναίνεση για το ασφαλιστικό από τα άλλα κόμματα, όχι στήριξη.Αν δεν αρνείσθε, υπάρχει ακόμα χρόνος να συμφωνήσετε μαζί μας. Θα τις υπερασπιστούμε μόνοι μας. Χασατε 3 εκλογές και μυαλο δεν βάλατε.

Ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν τους τελευταίους 2 μηνες φορολαίλαπα και επονείδιστο Μνηνόνιο. Στηνεται σκηνικό Αποκάλυψης για φορολογικό και ασφαλιστικό. Σιγοντάρουν δυναμεις που εχουν μειώσει 11 φορές τις συντάξεις. Εκαναν καμπάνια στο ΝΑΙ των δανειστών.

Η προοπτική βιωσιμότητας και εξυπηρέτησης του χρέους θα ανοίξει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ για την Ελλάδα από το νέο έτος.

Μετά την 1η αξιολόγηση ξεκινούν οι συζητήσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Διατηρούμε παρά τις Κασσάνδρες τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Την επιβάλαμε, ηταν μονομερής ενέργεια αυτή.

Ξεκινούν άμεσα 12 προγράμματα απασχόλησης για 104.000 ανέργους

Ως ενεργητική πολιτική απασχόλησης θα απορροφηθούν εμπροσθοβαρώς 450-500 εκατ. μέσα στο 2016 από τα 1,4 δισ του ΕΣΠΑ 2014-2020

Ενισχύεται για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο Κοινωνικός Προϋπολογισμός κατά 823 εκατ

Μπαίνει σε φάση εφαρμογής το περιουσιολόγιο με στόχο την άμεση νομοθέτησή του και την εκκίνησή του από το Σεπτέμβριο του 201

Πετυχαίνουμε την ανακατανομή βαρών για να ακολουθήσει η αναδιανομή

Νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων. Να πληρώσουν όσοι εκμεταλλεύτηκαν το καθεστώς ασυδοσίας των τελευταίων 20 ετών.

Δεκάδες υποθέσεις οδηγούνται στον εισαγγελέα. Επίορκοι οδηγούνται στον δρόμο προς της έξοδο

Και θέμα πολιτικής βούλησης η πάταξη της φοροδιαφυγής. Επιτέλους διεκδικούμε επιστροφή των κλεμμένων. Ελέγχονται όλες οι λίστες.

Η ρύθμιση για την α΄κατοικία δεν απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς. Ανατρέψαμε δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Οι δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν καθήλωσαν την οικονομία και οι πολίτες επαναβεβαίωσαν πανηγυρικά την εντολή του Γενάρ

Θύτε κατέρρευσε το τραπεζικό μας σύστημα, ούτε έγινε κούρεμα των καταθέσεων

Το Οχι του δημοφίσματος οδήγησε σε καλύτερη συμφωνία

Υπήρχε σχεδιο νεοφιλελεύθερης εμπνευσης που η δικη μας κυβερνηση αμφισβήτησε και αμφισβητεί.Οι συσχετισμοι δεν αλλάζουν απο τη μια μέρα στην άλλη. Αυτός ο προϋπολογισμος ειναι δύσκολη άσκησης για μας. Αγωνιώδης μάχη να στηριχθούν οι ευάλωτοι. Το πλαίσιο ήταν εκ των προτέρων ναρκοθετημενο, εντός και εκτος της χώρας. Η συμφωνια ειναι σαφές δύσκολη. Οσοι φανταστηκαν μια ευκολη νίκη, βγήκαν απο το χορό νωρίς.Και εκ του ασφαλούς πρότειναν ανεύθυνες λύσεις ηρωικής αυτοθυσίας και ρομαντικού βολονταρισμού

Πρώτοι οι βουλευτες της ΝΔ αναπαρήγαγαν ακραια σενάρια ότι η χώρα βγαίνει από τη Σένγκεν. Και ήρθε η Σύνοδος της ΕΕ και διέψευσε τα παπαγαλάκια. Μας έδωσαν και συγχαρητήρια για τη διαχειριση των προσφυγικων ροών.

Με μεγάλη έκπληκη διαπίστωσα ότι και σε αυτό το ζητημα η ΝΔ δεν μπόρσε να βρει σημείο ταυτισης. Σε τετοια ζητήματα εθνικής σημασιας απαιτειται μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Υπαρψχουν όρια. Πολυτέλεια η διαφωνία σε ζητήματα εθνικής ευθύνης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 19 Σεπ 2020 | 08:24

Το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Δέσμη δέκα μέτρων

Μια νέα κοινωνική συμφωνία, αναμένεται να προτάξει ο Αλ. Τσίπρας και να καταθέσει δέσμη 10 άμεσων μέτρων στο Thessaloniki Helexpo Forum

TΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 17 Σεπ 2020 | 20:27

Δημοσκόπηση Alco: Διαφορά 16,9% ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ - "Νταμπλ σκορ" Μητσοτάκη επί Τσίπρα για καταλληλότερος πρωθυπουργός

Tα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης για τον μήνα Σεπτέμβριο δείχνουν τη ΝΔ να λαμβάνει 39,1%, έναντι 22,2% του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΖΑΕΦ 16 Σεπ 2020 | 20:59

Τσίπρας με Ζάεφ: Χαίρομαι που η ΝΔ σέβεται και δίνει μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε τον Ζόραν Ζάεφ σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών πριν και μετά τις εκλογές.

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST 15 Σεπ 2020 | 21:28

Τσίπρας: Ευκαιρία για κάποιους η πανδημία ώστε να επιβάλλουν ακραίες απόψεις στην οικονομία

Στο συνέδριο του Economist μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας- Όλα όσα είπε για την πανδημία και την οικονομία - Μπηχτές για τα εξοπλιστικά

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 15 Σεπ 2020 | 11:24
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ 15 Σεπ 2020 | 10:42

Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει σήμα - Παρουσίαση από τον Αλέξη Τσίπρα

Με ενδιαφέρον αναμένεται το νέο σήμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2020 | 11:55

Αυτοκριτική Φίλη: Στη Μόρια ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε - Ντρέπομαι και έχω τύψεις

Αυτοκριτική Νίκου Φίλη για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό- Στη Μόρια αποτύχαμε, δεν προλάβαμε

67% Η ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 11 Σεπ 2020 | 09:01

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ με 20,8 μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Στο βαρόμετρο της Opinion Poll του Σεπτεμβρίου, η "ψαλίδα" μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 20,8 μονάδες υπέρ της Ν.Δ.

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Σεπ 2020 | 15:55

Σκληρή απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Ψεύδεται ασύστολα - Είχε ενημερωθεί για τη συνάντηση με τους Τούρκους στο Βερολίνο

Απάντηση στα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 10 Σεπ 2020 | 14:01

Βολές Τσίπρα για το άρθρο Μητσοτάκη: Κάνει μυστική διπλωματία, δεν λέει την αλήθεια στο λαό

"Μυστική διπλωματία από τον κ. Μητσοτάκη. Δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό", καταγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΑ "ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ" ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 10 Σεπ 2020 | 09:51

"Ανασχηματισμός" στον ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο Τσίπρας φτιάχνει νέα "προεδρική φρουρά" και υποβαθμίζει Τσακαλώτο - Παππά

Με έναν ανασχηματισμό "σταυροβελονιά", ο Αλέξης Τσίπρας γυρίζει τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ...

ΣΤΟ FACEBOOK 09 Σεπ 2020 | 16:57

Τσίπρας για φωτιά στη Μόρια: Προσωπικά υπεύθυνος ο Μητσοτάκης - Αποδεικνύεται ιστορικά λίγος

Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπεύθυνος και αποδεικνύεται ιστορικά λίγος να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση αναφέρει για τη φωτιά στη Μόρια ο Αλ. Τσίπρας

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 09 Σεπ 2020 | 10:06

"Ερωτική εξομολόγηση" Ραλλίας Χρηστίδου σε Τσίπρα: Αυτός είναι ο Πρόεδρός μου, που δίνει νόημα στην επιθυμία μου...

"Αυτός είναι η αιτία που κοινωνικοποιήθηκα πολιτικά στα 28 μου", γράφει μεταξύ άλλων για τον Αλέξη Τσίπρα η Ραλλία Χρηστίδου.