Τζακ Λιού: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις

Οι υπουργοί οικονομικών της G7 συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις, υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

tzak-liou-i-ellada-prepei-na-labei-sklires-apofaseis
SHARE THIS
0
SHARES

Οι υπουργοί οικονομικών της G7 συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις, υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου από τη Δρέσδη επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το τι σημαίνει η αποχώρηση μιας χώρας από το ευρώ.   

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Λιου επιβεβαίωσε πως το θέμα της Ελλάδας απασχόλησε τους G7 και σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα για την Αθήνα. 

Η Ελλάδα πρέπει να είναι ξεκάθαρη στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είπε αλλά ζήτησε και από τους άλλους ευελιξία

«Ολα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να επιταχύνουν, χρειάζεται ευελιξία» είπε επαναλαμβάνοντας τη θέση των ΗΠΑ για μια  αρχική συμφωνία με την Ελλάδα και μετά να εξετασθούν οι λεπτομέρειες. 

Οσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα, τόνισε ότι θα ήταν καλό για όλα τα μέρη να λαμβάνουν στα σοβαρά τις προθεσμίες, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν, η 5η Ιουνίου να μην είναι το πραγματικό όριο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. 

Σε σχέση με το ενδεχόμενο Grexit, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το τι μπορεί να σημαίνει μια αποχώρηση χώρας από το ευρώ.    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook