Τζανακόπουλος για Μητσοτάκη: Δεν καταδικάζει την ακροδεξιά βία

Επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου σε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν καταδίκασαν, σημείωσε, τα γεγονότα απο τους ακροδεξιούς.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τζανακόπουλος για Μητσοτάκη: Δεν καταδικάζει την ακροδεξιά βία

Επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου σε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν καταδίκασαν, σημείωσε, τα γεγονότα απο τους ακροδεξιούς.

Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ακραία βία με την οποία λειτούργησαν ακροδεξιές δυνάμεις στο χθεσινό συλλαλητήριο, μιλωντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7. Την ίδια ώρα πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα κερδίσει τη στήριξη και μέσα στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην ελληνική Βουλή καθώς θα εξηγηθούν αναλυτικά εκείνα τα σημεία που προκαλούν ένταση.

Επίσης, επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά με αιχμή τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

«Δεν ήταν τα χημικά της αστυνομίας που σημάδεψαν το συλλαλητήριο αλλά αντίθετα η ακραία βία που χρησιμοποιήθηκε από ακροδεξιά στοιχεία που λειτούργησαν με έναν τρόπο απίστευτα επιθετικό, από εκεί και πέρα η αστυνομία έκανε αυτό που όφειλε να κάνει για να μπορέσει να διατηρήσει την τάξη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας. «Εγώ είδα εικόνες που πραγματικά δεν τιμούν τους ανθρώπους εκείνους που για τους δικούς τους λόγους, πιθανά καλοπροαίρετα, θέλησαν να κατέβουν στο συλλαλητήριο για να εκφράσουν τις διαφωνίες τους, τις επιφυλάξεις τους με τη Συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πάντως πως δυστυχώς τα περιστατικά βίας ήταν μαζικά στο συλλαλητήριο και τόνισε πως ακόμα δυστυχέστερο είναι το γεγονός ότι αυτά (τα περιστατικά βίας) δεν καταδικάστηκαν από την μεριά της ΝΔ και από τον κ. Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε χθες σαν έτοιμος από καιρό να επιτεθεί στην αστυνομία ενώ ήταν ηλίου φαεινότερον ποιος ευθύνεται για την κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε στο Σύνταγμα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Για την επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε:

«Σε αυτές τις καταστάσεις οδηγεί το φλερτ με το φασισμό και τον εθνικισμό. Όταν η ΝΔ εδώ και ένα χρόνο κινητοποιεί τα πιο ακραία αντανακλαστικά ενός τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, καλύπτει και αγκαλιάζει ακροδεξιές πρακτικές, ακροδεξιές αντιλήψεις και φυσικά έχει υιοθετήσει η ίδια μια ακροδεξιά ρητορική, τελικά καταλήγει να πέφτει θύμα των πολιτικών πρακτικών τις οποίες εκείνη έχει εκθρέψει εδώ και περίπου ένα χρόνο. Φυσικά η επίθεση στην κ. Βούλτεψη είναι καταδικαστέα χωρίς καμία επιφύλαξη. Όμως οφείλουμε να πουμε ότι η υιοθέτηση από τη μεριά της ΝΔ τέτοιου τύπου λόγου και πρακτικών ήταν μοιραίο ότι θα οδηγήσει σε τέτοιες καταστάσεις», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για το συλλαλητήριο ο υπουργός Επικρατείας είπε μεταξύ άλλων πως «οι πολίτες δικαιούνται να βγουν στο δρόμο, γνωρίζουμε ότι ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών», ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυτό που θεωρεί πατριωτικό καθήκον με στόχο την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος. Εκτίμησε πάντως πως ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, όσο περνάνε οι μέρες «κερδίζει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε διχαστικό τρόπο λειτουργίας στη ΝΔ τονίζοντας πως «αντί να συνεχίσει να υπηρετεί την εθνική γραμμή, έτσι όπως και η ίδια βοήθησε να διαμορφωθεί, δηλαδή σύνθετη ονομασία erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση, για λόγους που σχετίζονται με την συνοχή της Κ.Ο. για να ικανοποιηθεί ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βορίδης, ο κ. Γεωργιάδης και διάφοροι ακροδεξιοί βουλευτές του κ. Μητσοτάκη, για να ικανοποιηθούν όμως και κάποιοι μικροπολιτικοί σχεδιασμοί που σχετίζονται με το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση του χώρου της Δεξιάς, έχει επιλέξει εδώ και ένα χρόνο να λειτουργεί διχαστικά, να μιλά για προδοσίες, για μειοδοσίες να υιοθετεί ένα ακραίο λόγο που δεν βοηθά να γίνει μια ψύχραιμη και νηφάλια συζήτηση, γιατί δεν μπορεί να καταθέσει σοβαρά επιχειρήματα» στηλίτευσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, σημείωσε πως εδώ και καιρό βρισκόταν σε συννενόηση και συζήτηση με τη ΝΔ και εκτίμησε πως αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η συγκεκριμένη εξέλιξη, περί ανεξαρτητοποίησης του.

Για τη ΔΗΜΑΡ και την απόφαση της Κ.Ε. του κόμματος να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «πήρε μια ορθή πολιτική απόφαση η οποία οδήγησε -και θα πρέπει να εξηγήσει το ΚΙΝΑΛ το λόγο- στη διαγραφή του». «Το σημαντικό είναι να στηλιτεύουμε αυτά που συνέβησαν μεταξύ ΚΙΝΑΛ και του κ. Θεοχαρόπουλου και τα όσα κατήγγειλε. Φαίνεται πως εκείνοι που κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για συναλλαγή, είναι οι ίδιοι που αρέσκονται στις πολιτικές συναλλαγές. Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατήγγειλε πως έγινε πρόταση να έχει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με αντάλλαγμα την αρνητική του ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Εμείς επί δέκα ημέρες υποστήκαμε την κριτική ότι κάναμε συναλλαγή, δώσαμε ανταλλάγματα, ενώ φαίνεται τελικά ότι εκείνος που υπόσχεται και τάζει και όταν δεν τα καταφέρνει απειλεί και διαγράφει είναι εκείνος που μας κατήγγειλε για συναλλαγές, το Κίνημα Αλλαγής και η κ. Γεννηματά», ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Τζανακόπουλος.

Στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν συνομιλίες με την κυβέρνηση με τον κ. Θεοχαρόπουλο, ο υπουργός Επικρατείας είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βρίσκεται σε επαφή και σε συνεννόηση με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, και σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει χώρος για διαλογο με τη ΔΗΜΑΡ». Πρόσθεσε δε, την εκτίμηση του με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η Συμφωνία θα πάρει πάνω από 151 ψήφους.

«Δεν υπάρχει σχεδιασμός να ακολουθήσει της ψήφισης της Συμφωνίας ανασχηματισμός, αλλά αυτό αφορά τον πρωθυπουργό και δεν είναι σε θέση κανείς από εμάς να γνωρίζει», είπε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις του Π. Καμμένου, ο υπουργός Επικρατείας είπε μεταξύ αλλών πως ανάμεσα στους δυο εταίρους υπήρξε μια 4ετής έντιμη συνεργασία με σημαντικά αποτελέσματα, όπως την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Υπογράμμισε πως τα στελέχη των ΑΝΕΛ που δεν αποχώρησαν από την κυβέρνηση μαζί με τον Πάνο Καμμένο, έκριναν θετικά τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης. «Είναι οξύμωρο να καθορίσει κάποιος εκτός κυβέρνησης τη σύνθεση της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα κρίνει ο πρωθυπουργός», ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Για όσα είπε για τον Νίκο Κοτζιά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως αυτού του τύπου οι παρεμβάσεις δεν συμβάλλουν στο να υπάρχει ένα θετικό κλίμα ενώ παρέπεμψε στα όσα είπε και ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής, ότι δηλαδή η τιμιότητα του κ. Κοτζιά δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Τέλος, για την αύξηση του κατώτατου μισθού ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως έχει ολοκληρωθεί η έκθεση των εμπειρογνωμόνων και θα υπάρχει σχετική Υπουργική Απόφαση μέσα στις επόμενες μέρες. Ενώ για τη ρύθμιση που αφορά στις οφειλές, σημείωσε πως το σχέδιο βρίσκεται σε επεξεργασία από το Υπουργείο οικονομικών ενώ αναφορικά με την εξοδο της χώρας στις αγορές επανέλαβε πως το ζήτημα είναι τεχνικό και η διαχείρισή του έγκειται στον ΟΔΔΗΧ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΤΑΣΗ 26 Οκτ 2021 | 21:23

Επεισόδια για τρίτη ημέρα στα Μέγαρα: Πετροπόλεμος και φωτιές από Ρομά - Έκλεισε η Εθνική οδός - Ένταση και στο Αγρίνιο

Νέα επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα και Αγρίνιο - Άναψαν φωτιές σε οδόστρωμα και κάδους και πετούσαν πέτρες - Εξαγριωμένοι για τον θάνατο του 18χρονου στο Πέραμα

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 26 Οκτ 2021 | 16:09

Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ - Οδοφράγματα και πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ

Νέα επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο έξω από την ΑΣΟΕΕ μεταξύ νεαρών με τα ΜΑΤ. Έκλεισε προσωρινά η οδός Πατησίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ 26 Οκτ 2021 | 14:45

Επεισόδια στα Εξάρχεια: Πετροπόλεμος και χημικά σε πορεία - Πέντε τραυματίες αστυνομικοί και έξι προσαγωγές [εικόνες]

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από το κτίριο της Νομικής, στη Σόλωνος, μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ 26 Οκτ 2021 | 14:17

Πέραμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της οικογένειας του 18χρονου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε τον καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο. "Να αποδοθεί δικαιοσύνη" ζήτησε ο Δ. Τζανακόπουλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 26 Οκτ 2021 | 12:33

Η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: Η Φώφη Γεννηματά δίδαξε αξίες και αρχές

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση της Τρίτης.Η αναφορά στη Φώφη Γεννηματά.

ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ 26 Οκτ 2021 | 08:03

Μέγαρα: Τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί - Βγήκαν με τις καραμπίνες οι Ρομά

Από το Σάββατο, η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε διαρκή συναγερμό, καθώς φοβούνται ότι θα υπάρξουν αντίποινα για το θάνατο του 20χρονου.

ΕΝΤΟΝΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 25 Οκτ 2021 | 19:29

Επεισόδια και χημικά στο κέντρο της Αθήνας: Πορεία για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα [εικόνες-βίντεο]

Επεισόδια και μολότοφ στην πορεία κατά της αστυνομικής βίας στο κέντρο της Αθήνας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΤΡΑΣ 24 Οκτ 2021 | 16:25

Νίκος Δένδιας: Στο Λονδίνο τη Δευτέρα ο Ελληνας ΥΠΕΞ - Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα είναι ομιλητής στο ''Royal United Services Institute''

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ 24 Οκτ 2021 | 09:57

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Μολότοφ, χημικά και κρότου λάμψης - 4 συλλήψεις [εικόνες-βίντεο]

Προηγήθηκε πορεία στη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου στο Πέραμα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Οκτ 2021 | 16:52

Pandora Papers: Απέχουν οι Ευρωβουλευτές ΝΔ από την ψηφοφορία επειδή "στοχοποιείται" ο Νίκος Αναστασιάδης

"Mεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης" - Η θέση της ΝΔ και των ευρωβουλευτών της για τα Pandora Papers είναι να γίνει ενδελεχής έρευνα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 20 Οκτ 2021 | 13:55

Τέλος στα σενάρια για διόδια στο κέντρο της Αθήνας - Ποια ΙΧ θα κυκλοφορούν στον δακτύλιο - Τι ισχύει με όσα έχουν αέριο

"Έξωση" από το δακτύλιο της Αθήνας για πολλά οχήματα που έχουν κάνει μετατροπή και στον βενζινοκινητήρα τους τοποθέτησαν υγραέριο.

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Οκτ 2021 | 12:33

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν υπάρχει σκέψη για διόδια στο κέντρο της Αθήνας

Δεν υπάρχει σκέψη για διόδια στο κέντρο της Αθήνας ξεκαθάρισε αναφορικά με το μέτρο του δακτυλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ 19 Οκτ 2021 | 14:01

ΝΔ: 6 καυτά ερωτήματα στον Τσίπρα μετά την ποινική δίωξη κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλου

Η ΝΔ απευθύνει στον Αλ. Τσίπρα ερωτήματα γύρω από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλο.