Τζανακόπουλος προς τράπεζες: Να γίνει στον Πήγασο ότι και στον ΔΟΛ

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε πως «η διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία αποτελεί πρωτοβουλία των πιστωτών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τζανακόπουλος προς τράπεζες: Να γίνει στον Πήγασο ότι και στον ΔΟΛ

Στις τράπεζες παραπέμπει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για την τύχη του Πήγασου και του Έθνους. «Αναμένουμε από τις τράπεζες να πράξουν το δέον ώστε να μην θεωρηθεί ότι υπάρχει διακριτική μεταχείριση σε σχέση με όσα έγιναν στον ΔΟΛ. Οι θεσμικές δυνατότητες της κυβέρνησης είναι περιορισμένες. Θεωρώ ότι θα έχουν την σύνεση να μην διαχειριστούν με διαφορετικό τρόπο όμοιες καταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου υποστήριξε δε πως «διεξάγεται σήμερα ένας ανηλεής επιχειρηματικός πόλεμος για αλλαγές στο μιντιακό τοπίο πολλές φορές στις πλάτες των εργαζομένων. Ο πόλεμος που διεξάγεται έχει συμμέτοχους τράπεζες, ιδιοκτήτες και πολιτικά κόμματα και περιλαμβάνει ισοπέδωση ιδεολογικών ταυτοτήτων στον βωμό της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση» και εκτίμησε πως «Θεωρώ ότι η κατάσταση στον Πήγασο αποτελεί ένα μέρος αυτού του πολέμου για την αναδιάρθρωση του Τύπου. Προηγούμενο επεισόδιο ήταν ο ΔΟΛ».

Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση θα λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την σωτηρία των θέσεων εργασίας όπως του ζήτησε ο κ. Λοβέρδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «ο πρωθυπουργός πριν λίγους μήνες είχε προτείνει σε όλα τα κόμματα να μετέχουν σε διακομματική πρωτοβουλία για τον καθορισμό των όρων σωτηρίας του χώρου» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο «Προς τιμήν της η κυρία Γεννηματά αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού. Η ΝΔ τορπίλισε τη διαδικασία. Δεν αποδέχθηκε τη διακομματική συναίνεση. Έχει δώσει τη δυνατότητα για μια άναρχη εξέλιξη έτσι ώστε τον πρώτο λόγο να τον έχουν οι τράπεζες. Αν υπάρξει συναίνεση βεβαίως και να προχωρήσουμε».

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε πως «η διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία αποτελεί πρωτοβουλία των πιστωτών. Αυτό έγινε και στον ΔΟΛ όπου η εργοδοσία αρνούταν να βάλει το χέρι στην τσέπη. Στην σημερινή κατάσταση αναμένουμε από τις τράπεζες που έχουν και το πρώτο λόγο να διαχειρισθούν την υπόθεση Έθνους και Πήγασου με τον ίδιο τρόπο που χειρίστηκαν τον ΔΟΛ».

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος επισήμανε πως «μετά την εμπειρία του ΔΟΛ είπαμε ότι αν η κυβέρνηση χρειάζεται συνεννόηση για νομοθετική ρύθμιση εμείς είμαστε εδώ. Αν όχι τότε είπαμε να βρείτε λύση για να πληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων ώστε αν βρεθεί λύση να βρεθεί με το Μέσο σε λειτουργία» και εξήγησε πως «Υπάρχουν ορισμένα θέματα που σχετίζονται από τις τράπεζες. Ο κλοιός είναι ασφυκτικός και έχετε ευθύνη. Προκαλέσατε μια κατάσταση που όλη η Ελλάδα είναι υπόδικη. Κάθε μέρα καταδικάζονται ή αθωώνονται. Εχετε δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό υποδικίας. Λένε από τις τράπεζες ότι δεν μπορούν να δώσουν λύσεις για τους εργαζόμενους γιατί κινδυνεύουν να καταστούν υπόδικοι» ενώ υπενθύμισε προς την κυβέρνηση πως «επι δικών σας ημερών δόθηκε το ομολογιακό δάνειο στην Πήγασος». «Λειτουργείτε με πιέσεις και εκβιασμούς» είπε ο κ. Λοβέρδος για να καλέσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «να βρείτε κάποιο τρόπο να πιεστεί η εταιρεία να καταβάλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους».

Όλοι οι πολίτες στην Επικράτεια θα απολαμβάνουν το ψηφιακό σήμα στους δέκτες τους μέχρι το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Παππάς

Έως το τέλος του έτους όλοι οι πολίτες σε όλη την Επικράτεια θα απολαμβάνουν το ψηφιακό σήμα στους δέκτες τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος χαρακτήρισε «ντροπιαστική» τη σημερινή κατάσταση να υπάρχουν περιοχές της χώρας που δεν βλέπουν τηλεόραση.

Ο υπουργός τόνισε επίσης πως το πρόβλημα με την ψηφιακή κάλυψη αποτελεί παράδειγμα του γεγονότος ότι «οι υποδομές στη χώρα πρέπει να αναπτύσσονται με ισχυρή δημόσια παρουσία και παρέμβαση», καθώς «ο ιδιωτικός τομέας είναι εντελώς ακατάλληλος για να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μπγιάλα, ο οποίος μετέφερε στον υπουργό το πρόβλημα της περιοχής του «ολόκληροι οικισμοί να μην βλέπουν τηλεόραση», ο κ. Παππάς τόνισε ότι αντίστοιχο ζήτημα υπάρχει σε περιοχές όπως η Τρίπολη και η Καλαμάτα και η Καρδίτσα (όπου και στους 30 οικισμούς του Δήμου Αργιθέας δεν υπάρχει σήμα).

«Αυτό είναι μια ντροπιαστική πραγματικότητα για την χώρα και τα πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομά τους. Οι συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας-παρόχου του ψηφιακού σήματος έχουν να κάνουν με την πληθυσμιακή κάλυψη και το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι αφορούσε το σύνολο της Επικράτειας κι όχι την κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά» ανέφερε ο κ. Παππάς. Ο υπουργός επισήμανε δε πως, αν η υποχρέωση αυτή ήταν ανά περιφέρεια, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο και το ποσοστό κάλυψης.

Όπως παρατήρησε δε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, η κατάσταση με το τηλεοπτικό σήμα ήταν ντροπιαστική διότι -είπε χαρακτηριστικά- προϋπέθετε δύο «μαύρα»: ένα εκ των προτέρων που ήταν το μαύρο της ΕΡΤ, που την κατέστησε ανενεργή και σε αδυναμία να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τον πάροχο ψηφιακού σήματος και το «μαύρο» εκ των υστέρων που έχει να κάνει με το «μαύρο» που βιώνουν τώρα οι πολίτες. «Εδώ, έχουμε ένα προφανές παράδειγμα ότι οι υποδομές στη χώρα πρέπει να αναπτύσσονται με ισχυρή δημόσια παρουσία και παρέμβαση και ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι εντελώς ακατάλληλος για να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες» τόνισε.

Ωστόσο, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα λάβει τα μέτρα της ώστε να καλυφθεί στο σύνολό του ο πληθυσμός της χώρας, καθώς αυτή τη στιγμή καλύπτεται περίπου το 96,2%. Ενημέρωσε συγκεκριμένα ότι το τμήμα εποπτείας φάσματος της ΕΕΤΤ με τον κατάλληλο μετρητικό εξοπλισμό προβαίνει στις ανάλογες καταγραφές και ελέγχει σε όλες τις περιοχές της χώρας κι εκεί όπου διαπιστώνει ότι η εταιρεία δεν καλύπτει τις συμβατικές υποχρεώσεις «πρέπει να μπαίνουν τα διοικητικά πρόστιμα ή να γίνονται οι αναγκαίες κινήσεις».

Επιπλέον ο κ. Παππάς ενημέρωσε ότι η Ελλάδα έχει μπει δυναμικά στις διαπραγματεύσεις με τις γειτονικές χώρας ώστε να γίνει η κατανομή συχνοτήτων και να ολοκληρωθεί ο χάρτης, ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και του πληθυσμού και θα λαμβάνει υπόψη το πάρα πολύ ιδιαίτερο ανάγλυφο της χώρας. Ακόμη, γνωστοποίησε ότι έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια μέσα στην ΓΓΕΕ για να μελετηθεί πως με βέλτιστο τρόπο θα καταστεί δυνατή η λύση του προβλήματος. Η προσπάθεια αυτή, αφορά τη συγκρότηση δύο επιτροπών, εκ των οποίων η μία μελετά τεχνικά ζητήματα και η άλλη μελετά ζητήματα ανώτατης οριακής τιμής. Ταυτοχρόνως έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται το πρόγραμμα κάλυψης τηλεοπτικού σήματος μέσω δορυφορικής λήψης στις παραμεθόριες περιοχές.

Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής δεσμεύτηκε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας «να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα μέχρι το τέλος του χρόνου αυτό το πρόγραμμα να γενικευθεί και να φτάσουμε στο σύνολο του πληθυσμού». «Και θα τα καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ" ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ 02 Σεπ 2020 | 10:10

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο από το ξαφνικό "ξήλωμα Σκουρλέτη" - Ο συμβιβασμός με Τζανακόπουλο

"Χρυσή" ισορροπία στην παρούσα φάση για τον ΣΥΡΙΖΑ όπου ο δυισμός στην κορυφή ( κόντρα Τσίπρα- Σκουρλέτη), είχε προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα στο κόμμα.

ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ 01 Σεπ 2020 | 20:50

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει Τζανακόπουλο για γραμματέα του κόμματος

Τον Δημήτρη Τζανακόπουλο προορίζει για νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 25 Σεπ 2020 | 21:58

Αποκάλυψη Καλίν: Σε τρία επίπεδα ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας – Έτσι θα γίνουν οι συνομιλίες

Τριπλή η μορφή διαλόγου μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας σύμφωνα με τον Καλίν - Διερευνητικές, πολιτικές και στρατιωτικές οι συνομιλίες

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 25 Σεπ 2020 | 20:21

Ξεκάθαρος ο Χαρδαλιάς: Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, προφανώς θα πάμε σε καραντίνα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η καραντίνα είναι ύστατη λύση που δεν μπορεί να αποκλειστεί αν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΕΞ 25 Σεπ 2020 | 19:01

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επίσκεψη Πομπέο: Ενέργεια και ασφάλεια στην ατζέντα

Στο μικροσκόπιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι σχέσεις ΗΠΑ- Ελλάδας λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα - Στο επίκεντρο ενέργεια και ασφάλεια

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 25 Σεπ 2020 | 18:38

ΥΠΕΞ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα: Καταδικάζουμε τις ενέργειες γειτονικών χωρών που αποτελούν πηγή κινδύνου

Στρατηγικές οι σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τόνισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 25 Σεπ 2020 | 18:33

Μήνυμα Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα: Οι μονομερείς ενέργειες και οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου πρέπει να σταματήσουν εντελώς

Οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην Ανατ. Μεσόγειο πρέπει να σταματήσουν εντελώς τόνισε ο Σαρλ Μισέλ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 25 Σεπ 2020 | 18:07

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η έναρξη των επαφών με την Τουρκία

"Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 25 Σεπ 2020 | 17:36

Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Αρκετά με τα ψέματα - Δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτά τα οποία λέω εδώ και μήνες

Αρκετά με τα ψέματα, δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτά τα οποία λέω εδώ και μήνες είπε ο Κώστας Μπακογιάννης για το Μεγάλο Περίπατο

«ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ» 25 Σεπ 2020 | 16:51

Πέτσας σε ΣΥΡΙΖΑ: Βγάλτε το κεφάλι από την άμμο, υπάρχει παγκόσμια έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού

Σε στρουθοκαμηλισμό απέδωσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ 25 Σεπ 2020 | 16:43

Ανάλυση DW: Πόσο αξιοποιήσιμα είναι τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο; - Τι αποκαλύπτουν Γερμανοί ειδικοί

Πόσο πιθανό είναι να βρεθούν στην αμφισβητούμενη από την Τουρκία θαλάσσια ζώνη μεγάλα κοιτάσματα;

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 25 Σεπ 2020 | 16:41

Ορκίστηκε ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη: "Πολύ περήφανος πατέρας! Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σε καμαρώσω"

Στην Αλεξανδρούπολη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο νεότερος για να υπηρετήσει στο στρατό – Περήφανος πατέρας δηλώνει ο πρωθυπουργός.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ «ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ» 25 Σεπ 2020 | 16:01

Οι νέες "βόμβες" Καλογρίτσα κάνουν άνω κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ - Η απάντηση Παππά

Στους ισχυρισμούς του Χρ. Καλογρίτσα για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών απάντησε ο Νίκος Παππάς.