Τζανακόπουλος: Το Ποτάμι έφυγε από το ΚΙΝΑΛ λόγω Πρεσπών

«Δεν μπορούν να μπαίνουν στη ζυγαριά οι τρέχουσες πολιτικές συγκρούσεις με μια απόφαση που επιλύει ένα ζήτημα πολλών ετών», σημείωσε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τζανακόπουλος: Το Ποτάμι έφυγε από το ΚΙΝΑΛ λόγω Πρεσπών

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μέχρι τη λήξη της συνταγματικής της θητείας επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την χθεσινή του ομιλία στη Βουλή, αλλά και για τους εκφοβισμούς σε βάρος βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Τζανακόπουλος άλλωστε υπογράμμισε πως η ψήφος εμπιστοσύνης δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως τις περιέγραψε στην τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας και σχετίζονται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.

Δεδηλωμένος στόχος της κυβέρνησης, η Συμφωνία των Πρεσπών να πάρει 151 και πάνω

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο που θα εισαχθεί στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι δεν θα καθυστερήσει, ωστόσο, όπως είπε, η κυβέρνηση προχωρά βήμα - βήμα οπότε τώρα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης.

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις και τη στάση του Ποταμιού στη Συμφωνία, όπου εξετάζεται το ενδεχόμενο της αποχής της Κ.Ο. κατά την ψήφιση και εάν αυτό ευνοεί την κυβέρνηση, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «δεδηλωμένος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει πάνω από 151 ψήφους» κάτι που όμως τεχνικά δεν είναι απαραίτητο, όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας που εκτίμησε ότι ο κ. Θεοδωράκης βρίσκεται σε δύσκολη πολιτική θέση.

Ταυτοτικό θέμα για το Ποτάμι η Συμφωνία των Πρεσπών

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ταυτοτικό ζήτημα για το Ποτάμι και αυτό οδήγησε στην αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο δεν δεχόταν τη συμφωνία» υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πρόσθεσε δε, πως εάν διαφοροποιηθεί η στάση του Ποταμιού, μετά από τα όσα έχουν ειπωθεί δημόσια, εδώ και περίπου ένα χρόνο, από τους βουλευτές αλλά και τον ίδιο τον κ. Θεοδωράκη, τότε θα υπάρξει μια δυσκολία στο να βρεθούν τα επιχειρήματα που θα δικαιολογήσουν αυτή την αλλαγή στάσης. «Δεν μπορούν να μπαίνουν στη ζυγαριά οι τρέχουσες πολιτικές συγκρούσεις με μια απόφαση που επιλύει ένα ζήτημα πολλών ετών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που πάντως δήλωσε ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να επανεξετάσει ο κ. Θεοδωράκης τη στάση του.

Ο υπουργός Επικρατείας σε ερώτηση για τον Σπύρο Δανέλλη σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός είπε πως μετά την αποχώρηση Καμμένου θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει εντολή είτε για να ολοκληρώσει τη θητεία της είτε για να πάει συντεταγμένα σε πρόωρες εκλογές» και πρόσθεσε πως ο κ. Δανέλλης δεν άλλαξε θέση, είχε πει εδώ και καιρό ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί θεωρεί σημαντικό ζήτημα την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρτενέρ, προχωρά με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο και πολιτικά επίδικα κάθε φορά» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνοντας πως το επίδικο τώρα είναι η ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης που έχει χαρακτηριστικά υπέρ της κοινωνίας: «να προχωρήσουμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, να επιλύσουμε την ιστορική εκκρεμότητα με την εκκλησία, έτσι ώστε να εξορθολογιστούν οι σχέσεις. Να προχωρήσουμε στην ελάφρυνση όλων όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, να προχωρήσουμε στον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, να ολοκληρώσουμε την κορυφαία μεταρρύθμιση της συνταγματικής αναθεώρησης» εξήγησε.

151 βουλευτές για την ψήφιση θετικών μέτρων

«Δεν προχωράμε ζητώντας τους 151 βουλευτές απλά και μόνο για να ολοκληρώσουμε τη θητεία μας, αλλά για να ολοκληρώσουμε συγκεκριμένα μέτρα για την κοινωνία» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας.

Για τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που παραμένουν στην κυβέρνηση είπε πως «όλοι αυτοί οι βουλευτές, εδώ και ένα χρόνο, έχουν δηλώσει ότι δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση» και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο ασκείται κριτική για ευκαιριακή συνεργασία. Πρόσθεσε πάντως πως οι βουλευτές γνωρίζουν και το πλαίσιο της κυβέρνησης, το οποίο έχει καταστεί σαφές από τον πρωθυπουργό.

«Δεν χρειάζονται τέτοιου τύπου συγκρούσεις και κριτικές. Από εκεί και πέρα ο κ. Καμμενος μπορεί να ασκεί κριτική, εμείς και τιμάμε και σεβόμαστε την 4χρονη συνεργασία μας» απάντησε ο υπουργός Επικρατείας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού 'Αμυνα σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ.

Η ομιλία Μητσοτάκη ήταν κολάζ από ύβρεις και απειλές

Για τη στοχοποίηση βουλευτών που θα στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή τις αναρτημένες αφίσες, και ερωτηθείς εάν πρόκειται για οργανωμένο πολιτικό σχέδιο, ο κ. Τζαναόπουλος είπε: «η γνώμη μου είναι ότι εχθές ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα του τρόπου με τον οποίο θα συνεχίσει η ΝΔ να αντιπολιτεύεται. Η ομιλία του ήταν ένα κολάζ από ύβρεις, απειλές, παραδοξολογίες σενάρια συνωμοσίας, ακροδεξιές ατάκες. Δεν υπήρχε ούτε υποψία επιχειρήματος στη χθεσινή του ομιλία ένα κολάζ στην πραγματικότητα, παραπολιτικά σχόλια που διαβάζουμε στον κίτρινο τύπο. Με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Μητσοτάκης προσφέρει νομιμοποίηση σε τέτοιου τύπου ακροδεξιές πρακτικές τις οποίες χθες αρνήθηκε και να καταδικάσει».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, «η κ. Μπακογιάννη -και προς τιμήν της- έκανε δήλωση καταδίκης αυτού του τύπου των πρακτικών. Ο κ. Μητσοτάκης είναι δεδομένο πως το τελευταίο έτος φλερτάρει στενά με ακροδεξιές ομάδες με ακροδεξιά αντανακλαστικά και στο δικό του κόμμα. Kαι ο λόγος είναι ότι έχει γίνει καθοδηγούμενος από την ακροδεξιά ομάδα των Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη».

Για τα περιστατικά στοχοποίησης, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο στέλεχος της ΝΔ - γραμματέα νομαρχιακής οργάνωσης. «Δικαιούμαι να υποθέσω ότι το σχέδιο αυτό, σε κάθε περίπτωση, έχει την κάλυψη της ΝΔ, εάν δεν είναι οργανωμένο από τη ΝΔ. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, ειδικά εάν το δείτε συνδυαστικά με την, κατά τη γνώμη μου, θλιβερή και ντροπιαστική ομιλία που έκανε χθες ο κ. Μητσοτάκης» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, καταλογίζοντας στήριξη παρακρατικών μεθόδων από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Τέλος με αφορμή ρεπορτάζ που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός για τα προβλήματα των αγροτών μετά τις πλημμύρες στην Κωπαΐδα, ο υπουργός Επικρατείας άφησε αιχμές για τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, λέγοντας: «θα έπρεπε αντί να κάνει βόλτες στον Αγιο Παντελεήμονα με τους Χρυσαυγίτες για την προώθηση της υποψηφιότητάς του στον δήμο Αθηναίων να έχει κάνει κάτι για την Κωπαΐδα».

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Ιουν 2020 | 12:36

Τζανακόπουλος: Τι κρύβει ο κ. Πέτσας και δεν δίνει στη δημοσιότητα τη λίστα των 20 εκατομμυρίων που έλαβαν τα ΜΜΕ;

Σχολίασε πως "φαίνεται να υπάρχει ένα κυβερνητικό αλαλούμ με τις πιέσεις που δέχεται ο κ. Πέτσας, πιέσεις που αντανακλώνται και στον πρωθυπουργό.

ΤΙ ΕΠΙΑΣΕ Η ΚΑΜΕΡΑ 16 Ιουν 2020 | 21:06

Άγριος καβγάς στη Βουλή: Η φωτογραφία Τσίπρα - Ορμπαν που "τρέλανε" τον Τζανακόπουλο [Εικόνες]

Ο καβγάς με τη Σοφία Βούλτεψη ήταν εκτός μικροφώνου αλλά τον απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΛΥΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 05 Ιουλ 2020 | 20:42

Ηχηρό μήνυμα Ιερώνυμου για την Αγιά Σοφιά: Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να τη μετατρέψουν σε τζαμί

"Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια τύχουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν", δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 05 Ιουλ 2020 | 16:04

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ - Σε πανικό ο Μητσοτάκης από τις καταγραφές της ΕΥΠ

Η Κουμουνδούρου ρωτά τον πρωθυπουργό αν προτίθεται να απομακρύνει στελέχη της ΝΔ τα οποία κατηγορεί για συναλλαγές με το παρακράτος και εμπλοκή σε υπόθεση παιδεραστίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ 05 Ιουλ 2020 | 14:10

ΝΔ: "Περιμένουμε απαντήσεις για τα 3 εκατομμύρια ευρώ στο Documento"

Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ζητά από τους Αλ. Τσίπρα και Ν. Παππά να δώσουν εξηγήσεις

«ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ» 05 Ιουλ 2020 | 13:51

Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας να απολογηθεί για το παρακράτος που έστηναν

"Ο Καλογρίτσας κι εγώ δεν είμαστε συνέταιροι-Απολύτως ψευδές αυτό που γράφει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ"

ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 05 Ιουλ 2020 | 13:04

Πέτσας: "Ο κ. Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο "μαγαζί""

"Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;".

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ 1 ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 05 Ιουλ 2020 | 12:33

Τσίπρας: "Δεν λειτουργώ ως χωροφύλακας ή παιδονόμος-Τα στελέχη μας κρίνονται"

Ένας χρόνος ΝΔ - ένας χρόνος όλα ανάποδα: Έτσι αποτιμά ο Αλέξης Τσίπρας τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της ΝΔ

05 Ιουλ 2020 | 11:38

Μητσοτάκης στους FT: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί όρους για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο πρωθυπουργός, σημειώνει πως "οι Ελληνες έχουν πλέον ωριμάσει και επιθυμούν να προωθήσουν τις δικές τους μεταρρυθμίσεις".

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Ιουλ 2020 | 07:50

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 18 μονάδων της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι έλληνες ανησυχούν για την οικονομία και δεν θέλουν πρόωρες εκλογές

ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 05 Ιουλ 2020 | 07:32

Νίκος Παππάς: Ο άνθρωπος του Αλέξη πίσω από όλες τις "σκοτεινές υποθέσεις" του ΣΥΡΙΖΑ

Τα έργα και οι ημέρες του Νίκου Παππά – "Βαρίδι" για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΘΑΥΜΑ" ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ 04 Ιουλ 2020 | 20:25

Μητσοτάκης και Φύσσας θυμούνται τον θρίαμβο του Euro 2004 [Βίντεο]

Ο πρωθυπουργός και ο διεθνής ποδοσφαιριστής συναντιούνται στο Καλλιμάρμαρο όπου μια ολόκληρη χώρα υποδέχτηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΔ 04 Ιουλ 2020 | 17:17

Νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά: Με τις "ευλογίες" του "White House" τα 3 εκατ. ευρώ για το κανάλι

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι η σύμβαση των 3 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε με εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων ήταν εικονική προκειμένου να λάβει το ποσό και να μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, με τις "ευλογίες" του Νίκου Παππά - Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.