Follow us

Τζορτζ Τσούνης: Οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα είναι μπροστά - Μαγνήτης για επενδύσεις high-tech η Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη του νέου πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη Σοφία Παπαδοπούλου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Είμαι ευγνώμων και περήφανος που θα περάσω τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα ως πρέσβης των ΗΠΑ. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε πολλά και νομίζω ότι οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα είναι μπροστά".

Μ' αυτή τη φράση, ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης δίνει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη Σοφία Παπαδοπούλου, το στίγμα των προθέσεών του για τη θητεία του αλλά και το πώς βλέπει τις προοπτικές της χώρας μας, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τη δεκαετή οικονομική κρίση καθώς και την υγειονομική κρίση με τον κορονοϊό και "στέκεται στα πόδια της", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Στην πρώτη συνέντευξή του στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 10 Μαΐου, ο κ. Τσούνης υπογραμμίζει την "ενισχυμένη γεωστρατηγική σημασία" της χώρας μας, όχι μόνο λόγω της τοποθεσίας της αλλά και του γεγονότος ότι είναι, όπως σημειώνει, ένας εταίρος που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σταθερότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, χαρακτηριστικά που την καθιστούν "προτιμώμενο εταίρο για τις ΗΠΑ". Ενώ ερωτηθείς για τα εν εξελίξει ενεργειακά πρότζεκτ και τη σημασία τους, επισημαίνει πως η Ελλάδα εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Με αφορμή την τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, τις προηγούμενες ημέρες, όπου είχε πληθώρα επαφών με εκπροσώπους θεσμών και κυβερνήσεων, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει την πόλη και τη δυναμική που έχει αναπτύξει ως "μαγνήτη για high-tech επενδύσεις", ενώ δεν παραλείπει ν' αναφερθεί και στην "απίστευτα σημαντική" Αλεξανδρούπολη, την οποία και θέλει να επισκεφθεί άμεσα ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι όλα όσα συμβαίνουν εκεί.

Δηλώνει ευγνώμων και περήφανος που θα περάσει τα επόμενα χρόνια ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, εξυμνεί τις ομορφιές της χώρας από την οποία και ο ίδιος έλκει την καταγωγή του, και καλεί τους Αμερικανούς να την επισκεφθούν για να πάρουν μια γεύση όχι μόνο από το εξαιρετικό φαγητό της αλλά και από τους εκπληκτικούς ανθρώπους της. Μάλιστα, τονίζει πως θα προσπαθήσει να συμβάλει και ο ίδιος στην προσπάθεια που γίνεται από τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια για καθιέρωση απευθείας πτήσεων από τη Νέα Υόρκη προς τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε Επίσης

Ο κ. Τσούνης αναφέρεται επίσης στον κομβικό ρόλο της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας πως "η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων", ενώ χαρακτηρίζει πολύ σημαντικές τις προσπάθειες που γίνονται για την περιφερειακή ολοκλήρωση ώστε "να δούμε τα Βαλκάνια να συνεχίζουν μαζί στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ".

"Προτιμώμενος εταίρος η Ελλάδα"

Τζορτζ Τσούνης

"Οι ΗΠΑ εκτιμούν απίστευτα τον τρόπο συμπεριφοράς της Ελλάδας στην παγκόσμια σκηνή, επειδή βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Κάνει πράγματα στη βάση αρχών, δεν παίρνει αποφάσεις με γνώμονα, αν είναι κάτι εύκολο ή δύσκολο ή βάσει υπολογισμών.

Γι' αυτό σε όλο τον κόσμο θεωρείται αξιόπιστος και αποτελεσματικός εταίρος", τονίζει ο Αμερικανός πρέσβης και σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από "θεμέλιο σταθερότητας", γι' αυτό και όταν οι ΗΠΑ επιζητούν εταίρους για την επίλυση προκλήσεων, προσβλέπουν στη συνεργασία με τους Έλληνες, οι οποίοι "είναι προσανατολισμένοι στην επίτευξη αποτελεσμάτων, είναι αξιόπιστοι, ενεργούν στη βάση αρχών και είναι αποτελεσματικοί".

Μιλώντας για την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, ο κ. Τσούνης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έγινε δεκτός στο Οβάλ Γραφείο από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. "Υπάρχουν πολύ λίγες χώρες που έχουν τους ηγέτες τους στο Οβάλ Γραφείο με τον Πρόεδρο. Υπάρχουν πολύ λίγες χώρες που καλούνται να μείνουν στο Blair House. Υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις που ένας πρωθυπουργός εκφωνεί ομιλία σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο σπάνιο είναι αυτό μέχρι που το ερεύνησα. Είναι τιμή που επιφυλάσσεται σε πολύ λίγους: Ουίνστον Τσώρτσιλ, Νέλσον Μαντέλα, Γκάντι, για να σας δώσω ένα δείγμα του πόσο σπάνιο είναι".

Για την ομιλία στο Κογκρέσο λέει πως "ο (Έλληνας) πρωθυπουργός έκανε αυτό που πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές θεώρησαν ως την καλύτερη ομιλία που έχουν ακούσει ποτέ στην καριέρα τους", επισημαίνοντας με έμφαση ότι οι παριστάμενοι στάθηκαν οχτώ φορές όρθιοι για να τον χειροκροτήσουν. Ιδιαίτερη μνεία κάνει και στο μήνυμα του κ. Μητσοτάκη για το πώς Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται για την προστασία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. "Ήταν ένα υπέροχο μήνυμα και είναι ένα μήνυμα που νομίζω ότι έπρεπε να ειπωθεί. Ήταν φιλόδοξο αλλά και μια αφύπνιση, ότι τη δημοκρατία πρέπει να την αγαπάμε αλλά και να την προστατεύουμε".

"Μαγνήτης για high-tech επενδύσεις η Θεσσαλονίκη"

Στην πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του πρέσβη, ο κ. Τσούνης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει μέσα από τις επισκέψεις και επαφές του πως "οι καλύτερες μέρες για τη Θεσσαλονίκη έρχονται".

"Είμαι έκπληκτος με όλα όσα συμβαίνουν. Εξελίσσεται σε μια ζωντανή, σύγχρονη πόλη υψηλής τεχνολογίας και ξέρω ότι υπάρχουν εκείνοι που θα ήθελαν να τα κρατήσουν τα πράγματα όπως ήταν πάντα, αλλά δεν είναι έτσι η ζωή. Η ζωή κυλά πολύ γρήγορα", αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως η οικονομία του 21ου αιώνα (ο βιομηχανικός, εταιρικός και εργασιακός τομέας) είναι διαφορετική απ' ό,τι στο παρελθόν και οι εταιρείες αναζητούν "ζωντανές οικονομίες", κάτι που εκτιμά πως μπορούν να το βρουν στη Θεσσαλονίκη.

"Η Θεσσαλονίκη με 150.000 φοιτητές και σπουδαστές εδώ, με έτοιμους αποφοίτους είναι μαγνήτης για επενδύσεις, είναι μαγνήτης για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας", υπογραμμίζει ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας πως "οι Έλληνες είναι πανέξυπνοι, έχουν υψηλή μόρφωση, είναι έτοιμοι για δουλειά και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στρέψουμε τον προβολέα στο πόσο ζωντανή πόλη είναι η Θεσσαλονίκη, τι υπέροχο μέρος για να έρθει κάποιος και να επενδύσει καθώς υπάρχει ένα απίστευτα μορφωμένο και ταλαντούχο εργατικό δυναμικό".

Μάλιστα, όπως λέει, αυτό είναι κάτι που θα είναι προτεραιότητα για τον ίδιο στη διάρκεια της θητείας του, ενώ δεν κρύβει τη στεναχώρια του που υπήρξε "διαρροή εγκεφάλων" την περίοδο της οικονομικής κρίσης. "Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για την εκπαίδευσή τους ήθελαν να βρουν θέσεις εργασίας στους τομείς τους και εκείνη την εποχή δεν ήταν διαθέσιμοι εδώ, αλλά αυτό το "πλοίο" αλλάζει ρότα. Η Ελλάδα στέκεται πάνω. Η οικονομία τώρα μεγαλώνει. Γίνεται πολύ πιο ζωντανή και ένα από τα κορυφαία μέρη είναι ακριβώς εδώ, στη Θεσσαλονίκη", εξηγεί και αναφέρεται στις αμερικανικές επενδύσεις που ήδη "τρέχουν" στην πόλη (Biogen, Pfizer, Deloitte, Cisco κ.ά).

Κυριάκος Μητσοτάκης Τζορτζ Τσούνης

"Η πόρτα είναι ανοιχτή, το "μυστικό" μαθεύτηκε και νομίζω ότι θα υπάρξουν σημαντικά περισσότερες αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες που θα επενδύσουν στη Θεσσαλονίκη. Και η ουσία είναι ότι οι γιοι και οι κόρες, τα εγγόνια των ανθρώπων της πόλης μπορούν να βρουν εξαιρετικές δουλειές εδώ, όπου μεγάλωσαν", σημειώνει.

Προσθέτει, δε, πως "μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία επαναφοράς νέων Ελλήνων που έφυγαν σε αναζήτηση ευκαιριών πριν από χρόνια", λέγοντας πως "αυτό είναι προτεραιότητα και είναι σίγουρα κάτι που οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήθελαν να υποστηρίξουν καθώς είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη την Ελλάδα".

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Απίστευτα σημαντική η Αλεξανδρούπολη

Με αφορμή το ταραχώδες διεθνές σκηνικό, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και τα ενεργειακά προβλήματα που έχει επιφέρει, ο Αμερικανός πρέσβης ρωτήθηκε αν η ενέργεια μπορεί να συμβάλει στην οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας και αν θα υπήρχε αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πρότζεκτ που βρίσκονται σε εξέλιξη, και εκτίμησε ότι "οι δυτικές επενδύσεις (στην Ελλάδα) θα έρθουν στον ενεργειακό τομέα".

Για την Αλεξανδρούπολη ειδικότερα σχολίασε πως είναι "απίστευτα σημαντική" όχι μόνο ως στρατιωτικό κέντρο logistics αλλά και σε ό,τι αφορά "την περιφερειακή ασφάλεια, τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δύο στρατών μας, την οικονομική και ενεργειακή ασφάλεια".

"Η ενεργειακή ασφάλεια είναι εθνική ασφάλεια σήμερα. Η Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν ενεργειακό κόμβο", τονίζει ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνοντας πως αυτό θα έχει πολλά οφέλη για τη χώρα μας. "Ένα από τα πράγματα που έχει γίνει είναι ότι έχουμε τον Διαδριατικό αγωγό (TAP), τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας - Βουλγαρίας, που θα επεκταθεί προς τη Βόρεια Μακεδονία αλλά θα θέλαμε επίσης να δούμε να επεκτείνεται προς τη Βοσνία και τη Σερβία παρέχοντας στην Ελλάδα τη δυνατότητα να είναι ένας πλήρως περιφερειακός κόμβος", σημειώνει και προσθέτει πως αυτό δεν θα συμβάλει μόνο στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Ελλάδας, με τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος και της τιμής των καυσίμων, αλλά θα της δώσει τη δυνατότητα να αποκομίσει τέλη μεταφοράς, μέσω του ηλεκτρικού της δικτύου.

Λέει, ωστόσο, ότι "υπάρχουν κάποιες προκλήσεις, πολλές από τις οποίες προέρχονται από την παράλογη εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της Ουκρανία", όπως είναι τα προβλήματα στην αγορά ενέργειας, που οδήγησαν σε αυξημένες τιμές στον ηλεκτρισμό και τα καύσιμα.

Πρέπει να επιλέξουμε: την ειρήνη και τη σταθερότητα ή τον αυταρχισμό;

Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή, ο κ. Τσούνης υπογραμμίζει ότι βρισκόμαστε σε μια χρονική στιγμή, που πρέπει να επιλέξουμε τον κόσμο στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε. "Επιλέγουμε να αγκαλιάσουμε τη δημοκρατία, τον σεβασμό για τους γείτονες, τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, τον σεβασμό για την κυριαρχία των εθνών, τον σεβασμό στη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες που έχει προσφέρει ειρήνη και σταθερότητα πολλές πολλές δεκαετίες ή τον αυταρχισμό;", υπογραμμίζει και εξαίρει τη στάση της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας πως "βρίσκεται και πάλι στη σωστή πλευρά της ιστορίας".

"Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοί παραδοσιακοί δεσμοί με τη Ρωσία, αλλά παρόλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει μια απόφαση βασισμένη σε αρχές όσον αφορά το κράτος δικαίου, την εδαφική ακεραιότητα, τη δημοκρατία και μια διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες", τονίζει.

"Ελάτε στην Ελλάδα, όπου οι άνθρωποι, το φαγητό και το τοπίο είναι εξαιρετικά"

Με ιδία επιχειρηματική εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο, προτού αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο κ. Τσούνης τονίζει ότι οι υποδομές φιλοξενίας στη χώρα μας "είναι πλέον απίστευτες καθώς εδώ χτίζονται μερικά από τα πιο όμορφα high-end θέρετρα", γεγονός που, όπως λέει, καταδεικνύει ένα πολύ εξελιγμένο τουριστικό προϊόν.

"Θυμάμαι τις ημέρες που ερχόμουν μ' ένα backpack και όχι με 20 ευρώ γα τη μέρα αλλά με δραχμές. Η Ελλάδα έχει ωριμάσει κι έχει αναπτυχθεί", σημειώνει, γι' αυτό και το μήνυμά του προς όλους είναι "ελάτε στην Ελλάδα!", όπου "το φαγητό και οι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί" και το τοπίο ποικιλόμορφο. "Θέλετε βουνά, έχετε βουνά, θέλετε σκι, έχετε σκι, θέλετε λίμνες, ποτάμια, το έχετε. Θέλετε παραλίες, υπάρχουν σχεδόν 600 παραλίες με γαλάζιες σημαίες", σημειώνει.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, "η Ελλάδα δεν είναι ένα καταπληκτικό μέρος μόνο για να ζεις, είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να ιδρύσεις μια επιχείρηση, είναι επίσης ένα καταπληκτικό μέρος για να απολαμβάνεις τη ζωή".

"Γίνε σαν τον Τομ Χανκς, έλα στην Ελλάδα", λέει με μια δόση χιούμορ, αναφερόμενος στη μεγάλη αγάπη του Χολιγουντιανού ηθοποιού για τη χώρα μας και τις ομορφιές της, ενώ καταθέτει και την προσωπική του ματιά: "βγαίνω έξω από το αεροδρόμιο στην Ελλάδα και αμέσως καταλαβαίνω γιατί βρίσκομαι εδώ. Η αρτηριακή μου πίεση κατεβαίνει αμέσως τριάντα πόντους, νιώθω τον ήλιο στο πρόσωπό μου, νιώθω τη μυρωδιά που είναι η Ελλάδα!".

Ο ίδιος έχει πετάξει δύο φορές στην Ελλάδα, από τις ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες και όπως μας διαβεβαιώνει, οι πτήσεις ήταν πλήρεις. "Στις Ηνωμένες Πολιτείες νομίζω ότι έχουμε ρεκόρ εννέα αεροπλάνων την ημέρα, 63 την εβδομάδα (προς Ελλάδα). Θα δουλέψουμε για να έχουμε και απευθείας πτήση για Νέα Υόρκη από Θεσσαλονίκη καθώς νομίζω ότι αυτό είναι το λογικό επόμενο βήμα. Γνωρίζω ότι ο υπουργός Τουρισμού εργάζεται πάνω σε αυτό και όποια υποστήριξη μπορώ να τού δώσω θα το κάνω, για να πετύχει. Γνωρίζω μερικούς ανθρώπους στη Νέα Υόρκη, επομένως θα κάνω μερικά τηλεφωνήματα γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό. Όχι μόνο για τον τουρισμό", λέει ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο όρκος στον πατέρα να μην ξεχάσει ποτέ τις ρίζες του και το ελληνικό φιλότιμο

Με την οικογένειά του να έλκει την καταγωγή της από ένα παραδοσιακό ορεινό κεφαλοχώρι της Ναυπακτίας, τον Πλάτανο, σε υψόμετρο 875μ., ο Τζορτζ Τσούνης θυμάται με νοσταλγία τα καλοκαίρια ως παιδί με τους παππούδες του στο χωριό, το μέρος όπου κοιμάται και ξυπνάει καλύτερα, εκεί όπου έχει βιώσει ορισμένες από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής του.

Μεγαλώνοντας, οι γονείς του τού εμφύσησαν τα ιδεώδη της καλοσύνης, της αγάπης και πάνω απ' όλα του φιλότιμου, αξίες ελληνικές, όπως τονίζει, τις οποίες προσπαθεί με τη σειρά του να μεταλαμπαδεύσει και στα δικά του παιδιά, τον Δημήτρη, την Ελένη και τη Γιάννα. "Θυμάμαι πως ο πατέρας μου μού είπε "μην ξεχάσεις τις ρίζες μας". Κι ελπίζω πως έμεινα πιστός στη δέσμευση αυτή απέναντι στον πατέρα μου αλλά και στη δέσμευση που έχω αποσπάσει από τα παιδιά μου να θυμούνται τις ρίζες τους, να είναι υπερήφανοι για την κληρονομιά τους και να μάθουν τους ελληνικούς τρόπους. Και όταν λέω τους ελληνικούς τρόπους, εννοώ καλοσύνη, φιλότιμο. Το φιλότιμο είναι μια τόσο ασυνήθιστη λέξη. Είναι η αγάπη για την τιμή, το πώς συμπεριφέρονται η Ελλάδα και οι Έλληνες: με τιμή. Είμαι, λοιπόν, απίστευτα περήφανος που είμαι Αμερικανός, ελληνικής καταγωγής, είμαι απίστευτα περήφανος που είμαι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα", αναφέρει χαρακτηριστικά.

"Το να είσαι Έλληνας σημαίνει να είσαι περήφανος γιατί έχουμε επιτεύγματα χιλιάδων ετών που μας κάνουν υπερήφανους", επισημαίνει και κάνει εκτενή αναφορά στην Αθηναϊκή δημοκρατία, την Ελλάδα ως "γενέτειρα της Δημοκρατίας και θεμέλιο των ελευθεριών που τόσο αγαπάμε", ενώ εξηγεί πως τα καλά ελληνικά του, τα οποία χρησιμοποιεί σε διάφορες φράσεις στον ρου του λόγου του, οφείλονται στο γεγονός ότι η ελληνική ήταν η πρώτη του γλώσσα μεγαλώνοντας καθώς "για πάρα πολλά χρόνια δεν μιλούσαμε παρά μόνο ελληνικά στο σπίτι" αλλά και η πρώτη γλώσσα των παιδιών του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Το νοσταλγικό ποτό που θα πίνουν σύντομα όλοι στα μπαρ της Αθήνας

Πώς και γιατί τους επόμενους μήνες θα πίνεις, κατά πάσα πιθανότητα, ρούμι-κόλα.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ 31 Ιαν 2026 | 08:18

Ο Τραμπ θέλει να διοργανώσει... ράλι στην Ουάσινγκτον για την 250η επέτειο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

"Θα έρθει εκεί πολύς κόσμος", δήλωσε περιχαρής ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ECONOMIST 30 Ιαν 2026 | 23:38

Γκίλφοϊλ: "Η Ελλάδα δεν είναι παθητικός θεατής στο ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης, είναι πρωταγωνιστής"

"Ο κόσμος δεν διαμορφώνεται από αυτά που λέμε σήμερα, αλλά από αυτά που επιλέγουμε να κάνουμε αύριο", τόνισε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 30 Ιαν 2026 | 23:17

Σάλος με τα νέα αρχεία Έπσταϊν: Ο Μπιλ Γκέιτς "κόλλησε ΣΜΝ από Ρωσίδες" και έδινε χάπια κρυφά στη γυναίκα του

Ο Τζέφρι Έπσταϊν έγραφε ότι είχε "απογοητευτεί πάρα πολύ" από την απόφαση του Γκέιτς να "αγνοήσει τη φιλία μας που αναπτύχθηκε τα τελευταία 6 χρόνια"

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ 30 Ιαν 2026 | 22:44

ΗΠΑ: "Βουτιά" της τιμής του χρυσού και του ασημιού, μετά την επιλογή του Κέβιν Γουόρς για την ηγεσία της Fed

Ο Τραμπ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι προτείνει για επικεφαλής της Fed τον Κέβιν Γουόρς, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας

ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ 30 Ιαν 2026 | 20:45

Τραμπ: Κοντά σε συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας - Ενισχύει την άμυνά του το Κίεβο

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο του Λυεκού Οίκου, ο Τραμπ είπε πως πιστεύει "ότι πλησιάζουμε" σε μια συμφωνία αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΓΚΟΣ 30 Ιαν 2026 | 20:12

Φάκελοι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα 3 εκατ. έγγραφα από το υπουργείο Δικαιοσύνης - "Καμία προσπάθεια προστασίας του Τραμπ"

Για την πρόσβαση στα αρχεία Έπσταϊν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παραπέμπει σε μια νέα σελίδα που ζητά από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν ότι είναι 18 ετών ή άνω

ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ 30 Ιαν 2026 | 19:19

Νέες απειλές Τραμπ στο Ιράν: Στέλνω τεράστια αρμάδα - Ακόμη μεγαλύτερη από της Βενεζουέλας

"Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία (με το Ιράν), θα δούμε τι θα συμβεί", σημείωσε αινιγματικά ο Ντόναλντ Τραμπ

ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 30 Ιαν 2026 | 18:45

Μελάνια Τραμπ: Με αυστηρό αλλά κομψό look στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της στην Ουάσινγκτον [βίντεο]

Η 55χρονη Μελάνια Τραμπ περπάτησε στο κόκκινο χαλί του πρόσφατα μετονομασμένου Trump Kennedy Center με μια εντυπωσιακή εμφάνιση

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ CNN 30 Ιαν 2026 | 18:40

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν είναι έτοιμο να επαναδιαπραγματευτεί για τα πυρηνικά - Οι προϋποθέσεις

Ο Τραμπ έκανε τις τελευταίες του δηλώσεις κατά την πρεμιέρα ενός ντοκιμαντέρ για τη σύζυγό του Μελάνια

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 30 Ιαν 2026 | 16:59

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο πρώην παρουσιαστής του CNN Ντον Λέμον για συμμετοχή σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ICE

Ο Λέμον μετέδιδε ζωντανά μια διαδήλωση, που πραγματοποιούνταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα καταστολής της μετανάστευσης από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην περιοχή

ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ 30 Ιαν 2026 | 16:50

Ιστορική ανατροπή στη Βενεζουέλα: Τα πετρέλαια περνάνε με νόμο σε ιδιώτες μετά από 20 χρόνια

Η κίνηση έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά την αρπαγή του Νικολάς Μαδούρο σε στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 30 Ιαν 2026 | 16:33

Κέβιν Γουόρς: Ποιος είναι ο "εκλεκτός" του Τραμπ για το τιμόνι της Fed

O Κέβιν Γουόρς στην προεδρία της Fed, στη θέση του Πάουελ

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ 30 Ιαν 2026 | 15:23

Κούβα: Εχει πετρέλαιο ακόμα για 15 έως 20 ημέρες- Διακόπηκε η τροφοδοσία της από Μεξικό και Βενεζουέλα

Ο ενεργειακός αποκλεισμός που επιβάλλει ο Τραμπ στην Κούβα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα του νησιού της Καραϊβικής.

ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ 30 Ιαν 2026 | 15:16

Είναι ακόμα οι ΗΠΑ κανονική δημοκρατία;- Το αδιανόητο ερώτημα που θέτει ο αναπληρωτής εκδότης του Economist

Φόβοι ότι η ICE μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει ο Τραμπ το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 30 Ιαν 2026 | 14:51

ΗΠΑ: Εκατοντάδες φοιτητικές διαδηλώσεις κατά της ICE σε 46 πολιτείες - "Σταματήστε τη χρηματοδότηση"

Διαδηλώσεις σε 46 πολιτείες και μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ - Φοιτητικές οργανώσεις επιδιώκουν να εντείνουν την πίεση στον Ντόναλντ Τραμπ

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ 30 Ιαν 2026 | 09:16

Η παράξενη ιστορία μιας μεταμόσχευσης: Παντρεύτηκε τη χήρα του δότη του και είχε την ίδια τραγική κατάληξη

Η εξέλιξη της ζωής του 55χρονου Graham τα επόμενα χρόνια πήρε... απροσδόκητη τροπή - Ποια είναι η παράξενη θεωρία που σχετίζεται με την επιγενετική.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ 30 Ιαν 2026 | 08:27

Φρίκη στις ΗΠΑ: Εφηβος μαχαίρωσε 70 φορές έγκυο μητέρα και τον σκύλο της και έβαλε φωτιά στο σπίτι της

Ένας οργισμένος έφηβος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μια έγκυο μητέρα και τον σκύλο της κατά τη διάρκεια συνάντησης για αγγελία που δημοσιεύτηκε στο Marketplace.

FEDERAL RESERVE 30 Ιαν 2026 | 08:21

Ο Τραμπ θα ανακοινώσει σήμερα την επιλογή του για την ηγεσία της Fed - "Είναι κάποιος πολύ καλός", δήλωσε

"Θα είναι κάποιος που νομίζω ότι θα κάνει καλή δουλειά", πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια υπουργικού του συμβουλίου.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ 29 Ιαν 2026 | 23:28

ΗΠΑ: Ορατό νέο shutdown - Δεν πέρασε από τη Γερουσία το νομοσχέδιο χρηματοδότησης έξι υπουργείων

Η χρηματοδότηση πολλών υπουργείων στις ΗΠΑ λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 29 Ιαν 2026 | 21:58

Η Lady Gaga τα "έχωσε" στην ICE κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Τόκιο [βίντεο]

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Lady Gaga αναφέρθηκε στον πυροβολισμό του νοσηλευτή Άλεξ Πρέτι, από πράκτορες της ICE στη Μινεσότα

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 29 Ιαν 2026 | 21:33

Αποσύρεται το ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ από τη Νότια Αφρική - Για ποιο λόγο

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις μεταξύ της νοτιοαφρικανικής κυβέρνησης και της διοίκησης του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ

«ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ» 29 Ιαν 2026 | 18:33

Δεν κάνει πίσω ο Τραμπ στη Μινεάπολη: Ο "τσάρος των συνόρων" θα επιβάλει τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική

"Δεν εγκαταλείπουμε την αποστολή μας, απλώς θα τη συνεχίσουμε πιο έξυπνα" δήλωσε ο "τσάρος των συνόρων" που έστειλε ο Τραμπ στη Μινεάπολη

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΓΗ 29 Ιαν 2026 | 18:21

Ινουίτ: "Η αρκτική γη δεν ανήκει σε κανέναν" - Οι ιθαγενείς της Γροιλανδίας στέλνουν μήνυμα στον Τραμπ

Η ιδέα ότι η ιδιοκτησία μοιράζεται συλλογικά είναι κεντρική στην ταυτότητα των Ινουίτ, ιθαγενών της Γροιλανδίας

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ» 29 Ιαν 2026 | 16:47

Η πολιτική παρέμβαση του Σπρίνγκστιν με τους "Δρόμους της Μινεάπολης": Το "αφεντικό" των ΗΠΑ ενώνει με ένα τραγούδι

Το δικό του πολιτικό σχόλιο έκανε ο Μπρους Σπρίνγκστιν με το νέο του τραγούδι "Streets of Minneapolis"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 29 Ιαν 2026 | 16:46

Axios: Σαουδάραβες και Ισραηλινοί αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον συζητούν για ενδεχόμενα πλήγματα στο Ιράν

Οι Ισραηλινοί ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον για να μοιραστούν πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με πιθανούς στόχους μέσα στο Ιράν

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ 29 Ιαν 2026 | 15:13

"Ζεσταίνονται" οι σχέσεις Κίνας - Ευρώπης και Καναδά εξαιτίας του φόβου για εμπορικό πόλεμο του Τραμπ

Ευρώπη και ηγέτες Καναδάς επιχειρούν προσεκτική επαναπροσέγγιση με την Κίνα, εν μέσω οικονομικής αβεβαιότητας, εμπορικών ανισορροπιών και κινδύνων ασφαλείας από τις ΗΠΑ

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ 29 Ιαν 2026 | 14:09

Ανάλυση BBC: Τι θα συμβεί αν ο Τραμπ αποφασίσει να χτυπήσει το Ιράν - Τα 7 σενάρια, η πιο πιθανή εξέλιξη

Κανείς δεν θέλει να δει τη μεγαλύτερη χώρα της Μέσης Ανατολής να βυθίζεται στο χάος - Τα επτά σενάρια αν χτυπήσουν οι ΗΠΑ

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ 29 Ιαν 2026 | 12:07

Μινεάπολη: Ο Πρέτι είχε επεισόδιο με πράκτορες της ICE 11 μέρες πριν τη δολοφονία του - Νέα αποκαλυπτικά βίντεο

Ο Άλεξ Πρέτι, νεκρός από πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων στη Μινεάπολη, είχε έρθει σε αντιπαράθεση με κλιμάκιο της υπηρεσίας τους 11 μέρες πριν τη δολοφονία του.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΕ 29 Ιαν 2026 | 11:28

Κλιμακώνεται η ρήξη ΗΠΑ - Ιράν: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη η Τεχεράνη - Νέο τελεσίγραφο Τραμπ

Το Ιράν προειδοποιεί για άμεσα αντίποινα, καθώς ο Τραμπ επιμένει στις απειλές κατά της Τεχεράνης.

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 29 Ιαν 2026 | 10:26

Η στροφή Στάρμερ στην Κίνα μετά τη συνάντηση στο Πεκίνο : Εμπορική συμφωνία και νέα στρατηγική σχέση

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Στάρμερ.

ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 29 Ιαν 2026 | 10:12

Αυτοκίνητο έπεσε στην είσοδο συναγωγής στη Νέα Υόρκη - "Εσκεμμένα και επανειλημμένα"

Αυτοκίνητο έπεσε στην είσοδο της έδρας ενός εβραϊκού θρησκευτικού κινήματος στη Νέα Υόρκη, σ' ένα επεισόδιο το οποίο ερευνάται ως έγκλημα μίσους.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 2 ΘΑΝΑΤΟΥΣ 29 Ιαν 2026 | 08:15

Μινεάπολη: Ο Τραμπ ανεβάζει ξανά τους τόνους εν μέσω λαϊκής οργής - Δύο αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα

Η κυβέρνηση Τραμπ, που έριξε στο τραπέζι το χαρτί του κατευνασμού τις τελευταίες ημέρες, σκλήρυνε ξανά τη ρητορική της για τη Μινεάπολη.

ΠΟΣΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ 29 Ιαν 2026 | 00:02

BBC: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να πλήξουν το Ιραν - Η "αποκωδικοποίηση" των αναρτήσεων του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ίσως εξαπολύσει νέα πλήγματα στο Ιράν, καθώς προειδοποίησε ότι "η επόμενη επίθεση θα είναι πολύ χειρότερη!"

28 Ιαν 2026 | 22:04

Το Ιράν σηκώνει... το γάντι στον Τραμπ: "Αν πιεστούμε, θα απαντήσουμε όπως ποτέ άλλοτε

Η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ απάντησε στις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για σύναψη συμφωνίας, αλλιώς "η επόμενη επίθεση θα είναι πολύ χειρότερη"

ΠΟΛΥ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ 28 Ιαν 2026 | 20:37

NBA: Οπαδός των Ορλάντο Μάτζικ κατηγορεί το συγκρότημα Ghost για τις ήττες της ομάδας του - "Εβγαζαν σατανικά vibes"

Ο οπαδός της ομάδας του NBA βρήκε έναν ιδιαίτερο λόγο για την αγωνιστική "κοιλιά" που κάνουν οι Μάτζικ

ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ Η ΕΕ 28 Ιαν 2026 | 18:35

Ανησυχία στην ΕΕ για την αυξανόμενη εξάρτηση στην εν'εργεια από το αμερικανικό LNG

"Οι γεωπολιτικές αναταράξεις ως συνέπεια της κρίσης στη Γροιλανδία χρησίμευσαν ως σήμα συναγερμού", σημείωσε ο επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Νταν Γιόργκενσεν

ΣΕ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ 28 Ιαν 2026 | 17:46

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ: Ιδιωτικό τζετ συνετρίβη εξαιτίας του χιονιά - Παρέα mega-rich ταξίδευε για Παρίσι

Στο παγωμένο αεροδρόμιο του Μπάγκορ του Μέιν συνετρίβη 45 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του ιδιωτικό τζετ - Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες

ΚΡΕΜΛΙΝΟ 28 Ιαν 2026 | 16:30

Interfax: Οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ θα επαναληφθούν την Κυριακή

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας, Ουκρανίας και ΗΠΑ θα επαναληφθούν την Κυριακή, σύμφωνα με το Interfax

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΠΑ 28 Ιαν 2026 | 16:01

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: Συνάψτε συμφωνία, αλλιώς η επόμενη επίθεση θα είναι πολύ χειρότερη

Ο Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ιράν θα "έρθει στο τραπέζι" των διαπραγματεύσεων και θα επιτύχει μια συμφωνία που θα απαγορεύει τα πυρηνικά όπλα

ΚΑΙ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΝΤΟΝ 28 Ιαν 2026 | 13:15

Μπάιντεν για τις δολοφονίες στη Μινεάπολη: "Δεν είμαστε ένα έθνος που πυροβολεί τους πολίτες του στον δρόμο"

Τρίτη παρέμβαση πρώην προέδρου για τα γεγονότα στη Μινεάπολη - Μετά τους Ομπάμα και Κλίντον και ο Τζο Μπάιντεν τοποθετείται δημόσια κατά του Τραμπ.

ΤΡΟΧΑΙΟ 28 Ιαν 2026 | 12:37

Ελληνίδα πρέσβης στη Ρουμανία: "Το συντομότερο δυνατόν θα γίνει ο επαναπατρισμός των σορών, ακόμη και αύριο"

Ακόμη και αύριο η μεταφορά τους από τη Ρουμανία, είπε η Ελληνίδα πρέσβης.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΝΤΑΣΗ 28 Ιαν 2026 | 10:42

Ανεβάζουν τους τόνους οι ΗΠΑ: Και δεύτερη αρμάδα εν πλω προς το Ιράν - Απειλές Ρούμπιο κατά Ροδρίγεζ

Στέλνει και δεύτερη αρμάδα προς το Ιράν ο Τραμπ όσο ο Ρούμπιο απειλεί ξανά το Καράκας.

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΑ 28 Ιαν 2026 | 10:29

ΗΠΑ: Στους 38 οι νεκροί από το ακραίο ψύχος - Έρχεται νέο κύμα από τον Καναδά

Χάος στις αερομεταφορές στις ΗΠΑ - Περισσότερες από 22.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από το Σάββατο

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ 28 Ιαν 2026 | 09:03

Μινεάπολη: Ανδρας ψέκασε με άγνωστη ουσία βουλευτή των Δημοκρατικών σε ομιλία της κατά της ICE [βίντεο]

Η βουλευτής της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού κόμματος ενώ μιλούσε στο βήμα, άνδρας σηκώθηκε και εκτόξευσε με σύριγγα μικρή ποσότητα άγνωστου υγρού προς την κατεύθυνσή της

ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 28 Ιαν 2026 | 00:04

Χάος στις ΗΠΑ: Στους 30 οι νεκροί από τον φονικό χιονιά - Εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

Με δεκάδες πολιτείες να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει καθώς ο κόσμος στις ΗΠΑ έσπευσε για προμήθειες

"ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΡΟ" 27 Ιαν 2026 | 23:23

Τα "μαζεύει" ο Τραμπ για τη Μινεάπολη: "Ο Πρέτι δεν ήταν δολοφόνος – Παρακολουθώ τις έρευνες"

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης πως η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κρίστι Νόεμ – την παραίτηση της οποίας ζητεί η αντιπολίτευση – θα παραμείνει στη θέση της

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Ιαν 2026 | 21:09

Νέο περιστατικό με πυροβολισμό από τη συνοριοφυλακή των ΗΠΑ στην Αριζόνα: Νοσηλεύεται ένα άτομο σε κρίσιμη κατάσταση

Το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με το NBC News και την πυροσβεστική υπηρεσία

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ 27 Ιαν 2026 | 20:17

Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία: "Συμβαίνουν πολύ καλά πράγματα στις διαπραγματεύσεις"

Ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι ο τσάρος των συνόρων, Τομ Χόμαν, θα συναντηθείσ στη Μινεάπολη με τον κυβερνήτη και τον δήμαρχο της πόλης

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Η ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ 27 Ιαν 2026 | 18:37

Γιατί ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο τη βουλευτή με το χιτζάμπ: Ποια είναι η Ιλχάν Ομάρ που ελέγχεται για τον πλούτο της

Γιατί ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο τη μοναδική Αμερικανίδα βουλευτή αφρικανικής καταγωγής - Πώς εκτινάχθηκε η περιουσία της Ιλχάν Ομάρ

ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ 27 Ιαν 2026 | 18:18

Μήνυμα ενότητας από τη Μελάνια Τραμπ για τη Μινεάπολη: Διαδηλώστε ειρηνικά κατά του ICE

Έκκληση για ενότητα και προτροπή για ειρηνικές διαμαρτυρίες από τη Μελάνια Τραμπ - Το μήνυμά της την ώρα που ο Τραμπ προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 27 Ιαν 2026 | 15:55

Στην Ιταλία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες η ICE - "Δεν είναι καλοδεχούμενοι"

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα δήλωσε ότι η ανάμειξή τους θα περιορισθεί στην επιτήρηση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς και του ΥΠΕΞ Μαρκ Ρούμπιο

ΠΑΓΕΤΟΣ 27 Ιαν 2026 | 15:46

Ακραίο ψύχος στις ΗΠΑ: Στους 30 έφτασαν οι νεκροί - Είκοσι πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πολικές θερμοκρασίες και προβλήματα στις υποδομές αφήνουν χιλιάδες Αμερικανούς χωρίς ρεύμα - Στους 30 νεκρούς ανέβηκε ο τραγικό απολογισμός από το ακραίο ψύχος

ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 27 Ιαν 2026 | 13:56

Ο Τραμπ τελειώνει τον "μικρό Ναπολέοντα" της ICE και βάζει τον "τσάρο των συνόρων" να ηρεμήσει τη Μινεάπολη

Οι τίτλοι τέλους στην καριέρα του "μικρού Ναπολέοντα" Γκρεγκ Μποβίνο πέφτουν μετά το φιάσκο της ICE στη Μινεάπολη με δύο πολίτες νεκρούς

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 27 Ιαν 2026 | 12:18

Ιστορική συμφωνία ΕΕ - Ινδίας: "Ζώνη ελεύθερου εμπορίου 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων" - Τι προβλέπει

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ, η εν λόγω συμφωνία προβλέπει δραστική μείωση των ινδικών δασμών σχεδόν στο σύνολο των ευρωπαϊκών εισαγωγών.

27 Ιαν 2026 | 09:38

Στη Μ. Ανατολή κατέπλευσε αμερικανικό αεροπλανοφόρο - Ο Τραμπ εκτιμά πως το Ιράν θέλει συμφωνία

Κλιμακώνει την ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν η άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου

ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 27 Ιαν 2026 | 08:24

Financial Times: Οι ΗΠΑ συνδέουν τις εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία

Με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία συνδέουν οι ΗΠΑ τις εγγυήσεις ασφαλείας που υπόσχονται στο Κίεβο.

27 Ιαν 2026 | 07:14

Οργή στη Μινεάπολη: Υπό πίεση o Τραμπ μετά τον δεύτερο θάνατο διαδηλωτή – Παίζει το χαρτί της αποκλιμάκωσης

Πράκτορες ομοσπονδιακών υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί στη Μινεάπολη θα αρχίσουν να αποσύρονται από τη μητρόπολη.

ΟΛΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ 26 Ιαν 2026 | 23:39

Η κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 νεκροί από το ψύχος - Πάνω από 800.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Τις επόμενες ημέρες η κακοκαιρία αναμένεται να "αγριέψει", καθώς η αίσθηση της θερμοκρασίας αναμένεται στους -45 βαθμούς Κελσίου

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 26 Ιαν 2026 | 23:22

"Μέχρι εδώ": Η Ντέλσι Ροντρίγκες βαρέθηκε τις εντολές της Ουάσινγκτον - "Οι ΗΠΑ δεν κυβερνούν τη Βενεζουέλα"

Η μεταβατική πρόεδρος της Βενεζουέλας φάνηκε να εκνευρίζεται από την όλο και συνεχόμενη επιρροή που θέλουν να ασκήσουν οι ΗΠΑ

ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ 26 Ιαν 2026 | 22:04

Κρίση στους Ρεπουμπλικανούς λόγω ICE: Αποχωρεί ο υποψήφιος κυβερνήτης της Μινεσότα - "Δεν στηρίζω αντίποινα σε πολίτες"

Η απόφασή του να αποσυρθεί από την αναμέτρηση αποτελεί μία από τις πιο έντονες μέχρι σήμερα εσωκομματικές αντιδράσεις στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για τον χειρισμό της υπόθεσης θανάτου του Άλεξ Πρέτι

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Ιαν 2026 | 19:58

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Επτά νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους στο Μέιν [εικόνες - βίντεο]

Το δικινητήριο Bombardier Challenger 650 συνετρίβη, κατά τη διαδικασία απογείωσης, στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπάνγκορ

ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 26 Ιαν 2026 | 19:50

Άνδρες της ICE απείλησαν δημοσιογράφους της Rai στη Μινεάπολη - Αντιδράσεις στην Ιταλία [βίντεο]

Ανδρες της ICE κατεβαίνουν από τα οχήματά τους και πλησιάζουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι απεσταλμένοι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης, απαιτώντας να κατεβάσουν το παράθυρο

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ 26 Ιαν 2026 | 19:05

Το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν έφθασε στη Μέση Ανατολή [εικόνες]

Το ανακοίνωσε με ανάρτηση ο αμερικανικός στρατός - Μήνυμα στο Ιράν

ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 19:04

Προκλητικός Ρούτε: Ονειρεύεστε αν πιστεύετε ότι η Ευρώπη μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της χωρίς τις ΗΠΑ

Ο Ρούτε διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει εντολή να εμπλακεί άμεσα σε διαπραγματεύσεις εκ μέρους της Δανίας, ενώ υπερασπίστηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 26 Ιαν 2026 | 18:20
ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ 26 Ιαν 2026 | 14:33

Τραμπ για Μινεάπολη: "Η κυβέρνηση εξετάζει τα πάντα" - Δηλώσεις στη Wall Street Journal

Αλλαγή στάσης από τον Τραμπ - "Η κυβέρνηση εξετάζει τα πάντα" για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη

«ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΕΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ SS» 26 Ιαν 2026 | 13:46

Μινεάπολη: Ο σκληρός αρχηγός της ICE με το "ναζιστικό" παλτό διχάζει τις ΗΠΑ - Ο εκλεκτός του Τραμπ

Σάλο προκαλεί η "ναζιστικού" τύπου εμφάνιση του επικεφαλής της ICE, Γκρεγκ Μποβίνο - Το πρόσωπο της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ 26 Ιαν 2026 | 10:44

Ποια ελληνικά νησιά κέρδισαν το ενδιαφέρον στο Travel & Adventure Show στη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τουριστικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ευρύ κοινό αλλά και για επαγγελματίες του τουρισμού.

1 ΕΚΑΤ. ΣΠΙΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ 26 Ιαν 2026 | 08:29

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 11 νεκροί από το πολικό ψύχος - Στους -30 βαθμούς ο υδράργυρος, ένα εκατ. σπίτια χωρίς ρεύμα

Σχεδόν 90 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε συναγερμό ή προειδοποίηση για ακραίο κρύο - Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες με χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 26 Ιαν 2026 | 08:19

Ροντρίγκες προς ΗΠΑ: "Μην αναμειγνύεστε στα εσωτερικά της Βενεζουέλας"

"Φτάνει με τις διαταγές της Ουάσιγκτον σε πολιτικούς στη Βενεζουέλα. Αρκετά με τις ξένες δυνάμεις", δήλωσε η Ροντρίγκες.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ 26 Ιαν 2026 | 07:55

ΗΠΑ: Συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στο Μέιν – Άγνωστη η τύχη των 8 επιβαινόντων

Το δικινητήριο αεροσκάφος Bombardier Challenger 600 είχε φτάσει στη Μέιν από το Τέξας. Έρευνα για τα αίτια της πτώσης από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

ΗΠΑ 26 Ιαν 2026 | 07:35

Reuters: Ο Τραμπ ψαλίδισε τη χρηματοδότηση για τις κάμερες στους πράκτορες της ICE

Πλάνα που τράβηξαν μάρτυρες δύο θανατηφόρων πυροβολισμών, υπογραμμίζουν τη δύναμη του βίντεο στον τρόπο που οι αρχές παρουσιάζουν τα θύματα ως τους επιτιθέμενους.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 26 Ιαν 2026 | 07:19

Μινεάπολη: Οργή Κλίντον για τον θάνατο του 37χρονου - Καλεί τους Αμερικανούς "να ορθώσουν το ανάστημά τους"

"Επαφίεται σε όλους εμάς, που πιστεύουμε στην υπόσχεση της αμερικανικής δημοκρατίας, να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να υψώσουμε τη φωνή", ανέφερε ο Μπιλ Κλίντον.

ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ; 25 Ιαν 2026 | 23:26

"Ανοιχτή πρόσκληση στον Τραμπ να επισκεφτεί τη Μόσχα", σύμφωνα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών

"Φυσικά, έγινε πρόσκληση στο Άνκορατζ προς τον πρόεδρο Τραμπ να επισκεφθεί τη Ρωσική Ομοσπονδία", σημείωσε ο Σεργκέι Ριάμπκοφ

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ 25 Ιαν 2026 | 23:18

Σάλος με δημοσίευμα της WSJ: Κορυφαίος Κινέζος στρατηγός κατηγορείται για διαρροή πυρηνικών μυστικών στις ΗΠΑ

Ορισμένα στοιχεία εναντίον του Ζανγκ προήλθαν από τον Γκου Τζούν, τον πρώην γενικό διευθυντή της China National Nuclear Corp.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Ιαν 2026 | 23:14

Παρέμβαση Ομπάμα κατά Τραμπ για τις δολοφονίες στη Μινεάπολη: Καλεί τους Αμερικανούς να διαδηλώσουν ειρηνικά

"Επαφίεται σε κάθε πολίτη να αντιταχθεί στην αδικία, να προστατεύσει τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας και να κάνει την κυβέρνηση να λογοδοτήσει" γράφει στην ανακοίνωσή του ο Ομπάμα

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΛΝΙΟΥΣ 25 Ιαν 2026 | 21:48

Ζελένσκι: Το έγγραφο των αμερικανικών εγγυήσεων για την Ουκρανία είναι 100% έτοιμο

"Το έγγραφο θα σταλεί προς επικύρωση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και στο ουκρανικό κοινοβούλιο", δήλωσε ο Ζελένσκι

ΑΡΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 25 Ιαν 2026 | 21:16

ΗΠΑ στο έλεος της κακοκαιρίας: 4 νεκροί, 670.000 νοικοκυριά και καταστήματα χωρίς ρεύμα, ακυρώσεις 10.000 πτήσεων

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες θα σαρώσουν τα ανατολικά δύο τρίτα της χώρας

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ 25 Ιαν 2026 | 19:05

CNN: Από την Γκουντ στον Πρέτι - Οι δολοφονίες της ICE στριμώχνουν τον Τραμπ προκαλώντας χάος στις ΗΠΑ

Η δολοφονία του Πρέτι είναι ένα κρεσέντο και όχι ένα μεμονωμένο γεγονός, εξηγεί το CNN

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 25 Ιαν 2026 | 16:56

Axios: Μία συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι βρίσκεται αρκετά κοντά - Η πορεία των διαπραγματεύσεων

Οι συνομιλίες μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Ρωσίας και Ουκρανίας στο Αμπού Ντάμπι χαρακτηρίστηκαν "εποικοδομητικές"

ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ 25 Ιαν 2026 | 16:52

Eκπληξη από τον Κινέζο πρέσβη στην Αθήνα: Τραγούδησε το "Ας κρατήσουν οι χοροί" στην κοπή της πίτας

Ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα τραγούδησε Σαββό στην κοπή της πίτας της πρεσβείας και εξέπληξε τους πάντες

ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ 25 Ιαν 2026 | 16:39

Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Μινεάπολη μετά τη δολοφονία του 37χρονου από την ICE - Καταγγελίες για παρεμπόδιση έρευνας

Οι γονείς τουτου Άλεξ Πρέτι καταγγέλλουν παραπληροφόρηση από την κυβέρνηση Τραμπ και κάνουν λόγο για "αηδιαστικά ψέματα"

ΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ 25 Ιαν 2026 | 14:11

Κρεμλίνο: Απορρίπτει κάθε επαφή με την Κάγια Κάλας - "Δεν θα συζητήσουμε μαζί της" - Παρακολουθούμε τα σχέδια των ΗΠΑ

"Πώς μπορείς να συζητήσεις οτιδήποτε με την Κάγια Κάλας; Δεν θα συζητήσουμε ποτέ κάτι μαζί της. Πρέπει απλώς να περιμένουμε μέχρι να φύγει", δήλωσε ο Πεσκόφ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 25 Ιαν 2026 | 13:49
ΗΠΑ 25 Ιαν 2026 | 11:23

Μινεάπολη: Νέο βίντεο δείχνει αστυνομικό να χειροκροτεί τη στιγμή που πέφτει νεκρός από τα πυρά της ICE ο Πρέτι

Στο νέο βίντεο φαίνεται άνδρας των αρχών να χειροκροτεί τη στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί που οδηγούν στον θάνατο του 37χρονου Άλεξ Τζέφρι Πρέτι.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Ιαν 2026 | 10:57

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι ενωμένη, να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο και την κυριαρχία των κρατών-μελών της

Τι έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΡΕΚΟΡ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ 25 Ιαν 2026 | 09:42

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 12 πολιτείες από τον ιστορικό χιονιά - Στους -30 οι ανατολικές πολιτείες

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι χιόνι, χιονόνερο, βροχή και παγετός θα σαρώσουν τα 2/3 των ανατολικών πολιτειών από σήμερα μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

25 Ιαν 2026 | 09:18

Μυστήριο μπλακάουτ βυθίζει στο σκοτάδι την πρωτεύουσα της Γροιλανδίας - Χωρίς ρεύμα το Νούουκ

Το μπλακ άουτ αποδίδεται σε "ατύχημα", του οποίου η φύση δεν διευκρινίζεται.

ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ 25 Ιαν 2026 | 08:07

Ποιος ήταν ο Άλεξ Πρέτι, ο 37χρονος που σκοτώθηκε από πυρά της ICE - Συντετριμμένοι και οργισμένοι οι γονείς του

Ο Άλεξ Τζέφρι Πρέτι, ήταν νοσηλευτής σε ΜΕΘ που φρόντιζε βαριά ασθενείς βετεράνους του αμερικανικού στρατού - Οι γονείς του καταγγέλλουν τους "τραμπούκους" της ICE

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ 24 Ιαν 2026 | 23:16

Τύμπανα πολέμου στο Ιράν για πιθανή αμερικανική επίθεση - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ, λένε ιρανικά ΜΜΕ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ έχει κρυφτεί σε ένα καταφύγιο στην Τεχεράνη, σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα ειδήσεων Iran International

ΟΡΓΗ 24 Ιαν 2026 | 21:31

Βίντεο-σοκ από τη Μινεάπολη: Οι πράκτορες της ICE ρίχνουν στο έδαφος τον διαδηλωτή και τον πυροβολούν θανάσιμα

Ένας από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες τραβά το όπλο του και πυροβολεί τον άνδρα πολλές φορές

ΗΠΑ 24 Ιαν 2026 | 19:49

Χάος στη Μινεάπολη: Πράκτορες της ICE σκότωσαν άλλον έναν άνθρωπο - Τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ [εικόνες - βίντεο]

Ο δήμος της Μινεάπολης ανέφερε με ανάρτησή του στο X ότι διερευνά αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στη διασταύρωση των οδών 26th Street W και Nicollet Avenue

ΣΚΛΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 24 Ιαν 2026 | 18:54

Ο Τραμπ απειλεί τον Καναδά: "Δασμοί 100% αν κάνετε συμφωνία με την Κίνα - Θα σας φάνε ζωντανούς"

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Καναδού πρωθυπουργού Μαρκ Κάρνεϊ

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ 24 Ιαν 2026 | 18:10

Ζελένσκι: "Νέες συναντήσεις με τη Ρωσία πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα" - Ρωσικό ΥΠΕΞ: "Ανοιχτοί στον διάλογο"

"Πολλά πράγματα συζητήθηκαν και είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές", δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 24 Ιαν 2026 | 16:18

TikTok: Τι σημαίνει η νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ για τους χρήστες; - Τι αλλάζει στην πλατφόρμα

Το TikTok και η αμερικανική κοινοπραξία θα ήθελαν να αποφύγουν διακοπές στη χρήση, οπότε φαίνεται απίθανο να χρειαστεί οι χρήστες να κατεβάσουν νέα εφαρμογή

ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ 24 Ιαν 2026 | 12:58

Ιστορική χιονοθύελλα στις ΗΠΑ: Στους -46 βαθμούς η θερμοκρασία, 16 πολιτείες σε έκτακτη ανάγκη, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Αντιμέτωπες με ακραία κακοκαιρία οι ΗΠΑ που ως την Κυριακή αναμένεται να επηρεάσει έως και 150 εκατομμύρια ανθρώπους

ΗΠΑ 24 Ιαν 2026 | 11:32

Γροιλανδία: Ο Τραμπ, ο πιγκουίνος και το… λάθος ημισφαίριο - Η ανάρτηση από τον Λευκό Οίκο που έγινε viral

Οι χρήστες των social media επισήμαναν πως οι πιγκουίνοι ζουν στη νότια πλευρά του πλανήτη και όχι... στην Αρκτική.