Υπέρ του Grexit το 51% των Γερμανών

Το 51% των Γερμανών τάσσεται υπέρ του Grexit, ενώ το 70% δεν επιθυμεί καμία παραχώρηση προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του γερμανικού ZDF.

uper-tou-grexit-to-51-twn-germanwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Μόνο το 41% των Γερμανών επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ενώ το 70% τάσσεται κατά τυχόν νέων παραχωρήσεων προς την Αθήνα, σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο του γερμανικού ZDF.

 Η μεταβολή είναι σημαντική σε σέση με τον Ιανουάριο του 2015, όταν το 55% των Γερμανών ήταν υπέρ της παραμονής στο ευρώ και μόνο το 33% εναντίον. Τώρα τα ποσοστά έχουν διαμορφωθεί σε 41% και 51% αντίστοιχα.  

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, μόλις το 24% είναι υπέρ νέων παραχωρήσεων προς τους Έλληνες, σε αντίθεση με το 70% του διαφωνεί. Οι πιο φιλικά διακείμενη προς την Ελλάδα είναι οι ψηφοφόροι της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων, οι οποίοι είναι υπέρ των παραχωρήσεων σε ποσοστό 48% και 39% αντίστοιχα. 

Αντίθετα μόλις το 21% των ψηφοφόρων των Χριστιανοδημοκρατών της Α. Μέρκελ επικροτεί μια πιο ευνοϊκή στάση απέναντι στην Ελλάδα, ενώ στους Σοσιαλδημοκράτες το ποσοστό φτάνει το 23%.

   Στην περίπτωση μιας ελληνικής χρεοκοπίας, μόνο το 28% φοβάται μια σημαντική οικονομική ζημιά για τη Γερμανία (33% ήταν το Μάρτιο), ενώ το 65% δηλώνει πως προβλέπει ελάχιστη ή μηδενική επίδραση (57% ήταν το Μάρτιο).  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook