Ιταλία: Χρειαζόμαστε στρατηγική για τη μείωση του χρέους

Η Ιταλία δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο μια σαφή στρατηγική για τη μείωση του υψηλού δημόσιου χρέους της, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας

upopsifioi-eurwbouleutes-gia-tin-anodo-tis-akrodeksias-stin-eurwpi
SHARE THIS
0
SHARES

Η Ιταλία δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο μια σαφή στρατηγική για τη μείωση του υψηλού δημόσιου χρέους της, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Ινιάτσιο Βίσκο. 

Σε κείμενο ομιλίας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κεντρικής τράπεζας, ο Βίσκο δήλωσε ότι οι αποδόσεις που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των ιταλικών ομολόγων συνεχίζουν να είναι πολύ υψηλές και έχουν αρχίσει να μεταφράζονται σε κάπως αυστηρότερες πιστωτικές συνθήκες, ιδιαίτερα για μικρότερες εταιρίες. 

«Δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο μια αξιόπιστη στρατηγική για τη μείωση του βάρους του υψηλού δημόσιου χρέους της Ιταλίας μεσοπρόθεσμα», δήλωσε ο Βίσκο. «Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παράγοντες που οδηγούν τους επενδυτές να αισθάνονται ότι έχουν υψηλότερους κινδύνους, όπως οι χαλαρές δημοσιονομικές συνθήκες και η έμφαση στις μεταβιβάσεις και επιδοτήσεις έναντι μέτρων ενίσχυσης της ανάπτυξης», πρόσθεσε. 
Ο Βίσκο, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε επίσης ότι η ΕΚΤ έχει εργαλεία να χρησιμοποιήσει, εάν η οικονομία της ευρωζώνης βυθιστεί σε νέα ύφεση. 
Καθώς οικονομικές προοπτικές της περιοχής σκιάζονται σήμερα από αβεβαιότητα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας δήλωσε ότι είναι λάθος να φοβάται κανείς ότι η νομισματική πολιτική θα «αφοπλισθεί», εάν η κατάσταση επιδεινωθεί σε κανονική ύφεση ή οδηγήσει σε αποπληθωρισμό. 

Πηγή - Φωτο: ΑΠΕ

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook