Follow us

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Ο Παύλος Μαρινάκης εξηγεί πώς διέρρευσαν τα email των αποδήμων, πότε και από ποιους

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Ασημακοπούλου είναι ραγδαίες. Ο Π. Μαρινάκης παραδέχτηκε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, τα οποία κατέληξαν στην ευρωβουλευτή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Τη διαδρομή των επίμαχων email των αποδήμων Ελλήνων, που έφυγαν μέσα από το Υπουργείο Εσωτερικών και μέσω του γραφείου Αποδήμων της Νέας Δημοκρατίας κατέληξαν στο γραφείο της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, εξήγησε σε συνέντευξή του στον Real FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μετά την απόσυρση της κ. Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτο του κόμματος και τις αποπομπές του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του γραμματέα των Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου, υπάρχει πλέον και η επίσημη τοποθέτηση από το Μαξίμου.

Ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο Real FM, παραδέχτηκε ότι τα email παραδόθηκαν στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τον κ. Θεοδωρόπουλο, διαμέσου του κ. Σταυριανουδάκη.

Αναλυτικά:

"Το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια mails έφυγαν, ενώ δεν έπρεπε να φύγουν μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου του 2023 από συνεργάτη του τότε ΓΓ του ΥΠΕΣ κ. Σταυριανουδάκη, γι’ αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε. Αν και δεν έχει πλέον αυτά τα καθήκοντα, έχει άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς, ή οτιδήποτε σχετικό με τις εκλογές. Και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ του κ. Θεοδωρόπουλου φαίνεται ότι πήγαν σύμφωνα με αυτά που προέκυψαν από αυτή την έρευνα στην Ευρωβουλευτή της ΝΔ, χωρίς να μπορώ να γνωρίζω προφανώς, αν η ίδια γνώριζε", είπε ο κ. Μαρινάκης και συνέχισε:

"Ο κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από τα τωρινά του καθήκοντα για λόγους πολιτικής ευθύνης αν και δεν είχε μέχρι σήμερα τα καθήκοντα αυτά, γι’ αυτό και όλο αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τις εκλογές, ούτε με την επιστολική ψήφο. Γιατί μιλάμε για στοιχεία που προέκυψαν μετά την ψηφοφορία, αλλά είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων".

Διαβάστε Επίσης

Στη δημοσιογραφική ερώτηση, "πότε δόθηκαν τα στοιχεία στην κ. Ασημακοπούλου", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

"Τα στοιχεία δόθηκαν κάποιο χρονικό διάστημα, εβδομάδες, μήνες, μέσω του δεύτερου προσώπου, πριν από την αποστολή του μειλ που έκανε. Όμως, το πρόσωπο αυτό τα είχε πολλούς μήνες πριν, από ό,τι έχουμε καταλάβει και το προσδιορίζουμε κάπου μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών του 2023.

Είναι στοιχεία τα οποία προέκυψαν μετά την εκλογική διαδικασία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για να μην γίνει απόπειρα εργαλειοποίησης. Ένα πράγμα είναι οι εκλογές, ένα πράγμα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τις εκλογές.
Άρα είναι ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δεν είναι ζήτημα ασφάλειας εκλογών. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο γιατί μιλάμε για μια χρονική περίοδο που προηγείται μήνες, πολύ πριν δηλαδή όχι απλώς την ψήφιση του νόμου για την επιστολική ψήφο αλλά τον ορισμό της νέας Κυβέρνησης, της Κυβέρνησης του Ιουνίου".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 13 Μαϊ 2024 | 13:55

Μαρινάκης για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ο διάλογος έχει μόνο θετικά για τις δύο χώρες

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να συζητηθούν διμερή περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 13 Μαϊ 2024 | 13:01

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει προς ψήφιση τα Πρωτόκολλα Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει προς ψήφιση τα Πρωτόκολλα Συνεργασίας", τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, ενώ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 12 Μαϊ 2024 | 12:33

Μήνυμα Μητσοτάκη για την Ημέρα της Μητέρας: Διαρκής και έμπρακτη η στήριξή μας - Αξίζουν τον θαυμασμό μας

Ο πρωθυπουργός έδωσε παράλληλα οδηγίες για την επιστολική ψήφο στους ομογενείς του εξωτερικού.

11 Μαϊ 2024 | 16:41

Οι υπουργοί σκοτώνουν και ο Στέφανος ξεσκίζει

Και αν σας φαίνεται λίγο αιμοβόρος ξαφνικά ο πρόεδρος υπάρχει εξήγηση.

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 11 Μαϊ 2024 | 11:15

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η αυριανή επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα - Σε στάση αναμονής η κυβέρνηση

Έντονη δυσφορία στην ελληνική κυβέρνηση έχει προκαλέσει η επίσκεψη και η επικείμενη ομιλία του Ράμα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Μαϊ 2024 | 12:22

Μαρινάκης: Ανακριβές ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια - Ανατριχιαστική και φοβερή η δήλωση Κασσελάκη

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε επίσης ως "ανατριχιαστική" τη δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι "οι υπουργοί σκοτώνουν παιδιά".

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ 09 Μαϊ 2024 | 10:48

Online "φρένο" σε ανασφάλιστα οχήματα και χωρίς ΚΤΕΟ: Βαριές και άμεσες καμπάνες σε 500.000 παραβάτες

Κλείνει η "πληγή" των τουλάχιστον 500.000 ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους συνιστώντας "απειλή" για εκατομμύρια πολίτες.

ΝΔ 08 Μαϊ 2024 | 23:25

Μαρινάκης: "Σταθερός χορηγός της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης"

"Βουλευτικές εκλογές θα έχουμε το 2027" ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 07 Μαϊ 2024 | 10:01

Ενδείξεις για σκηνοθετημένη "διάρρηξη" στο υπουργείο Εσωτερικών - "Αλλοθι" για τη διαρροή των email

Η φερόμενη διάρρηξη έγινε στο διάστημα από τις 1.30 μμ. έως τις 2.10 μμ. της Παρασκευής 26 Απριλίου στο γραφείο του Διευθυντή Εκλογών.

ΕΥΧΕΣ 04 Μαϊ 2024 | 16:49
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ 02 Μαϊ 2024 | 16:37

Κόντρα Κασσελάκη - Μαρινάκη: "Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χ.Α" - "Εργαλειοποιεί πολιτικά την αποφυλάκιση"

"Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής" τονίζει ο κ. Κασσελάκης. "Θέλει να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση", απαντά ο Π. Μαρινάκης.

02 Μαϊ 2024 | 11:45

Μαρινάκης κατά Κασσελάκη: Ψεύδεται συνειδητά και κατ' επανάληψη - Να διαβάζει το νομικό τερατούργημα που ψήφισε το κόμμα του

"Ο κ. Κασσελάκης να αρχίσει να διαβάζει κείμενα και διατάξεις, ξεκινώντας από το νομικό τερατούργημα που ψήφισε το κόμμα του το 2019", σημειώνει ο Π. Μαρινάκης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ 30 Απρ 2024 | 15:28

Ο Μαρινάκης καλύπτει τον Βαρτζόπουλο μετά τον σάλο με τη δήλωση για τις γυναικοκτονίες: "Μίλησε επιστημονικά"

Για φασιστικές αθλιότητες κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτίθεται μέσω Βαρτζόπουλου στον Μητσοτάκη