Στο μικροσκόπιο των Αρχών και άλλες αποφυλακίσεις α λα Φλώρου

Η έρευνα θα κατευθυνθεί και στην αξιολόγηση των δικηγόρων που υπέβαλαν ή ασχολήθηκαν με το αίτημα αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.

upothesi-flwrou-paradexthike-tin-plastografia-tis-anapirias-o-giatros
SHARE THIS
0
SHARES

Τις επόμενες κινήσεις τους προετοιμάζουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς που ερευνούν το θέμα της «αποφυλάκισης» Φλώρου βάζοντας στο στόχαστρό τους την αξιολόγηση των ενεργειών γιατρών μελών του ΚΕΠΑ, αλλά και δικηγόρων που ενεπλάκησαν στην όλη υπόθεση . 

Η έρευνα για τον κ. Φλώρο προχωρά ταχύτατα μετά την κατάσχεση ολόκληρου του ιατρικού φακέλου του επιχειρηματία, αλλά και την ανωμοτί κατάθεση του γιατρού, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε ότι πλαστογράφησε το πιστοποιητικό που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον άλλοτε επικεφαλής της Energa.

Ωστόσο, φαίνεται πως άνοιξε ο «Ασκός του Αιόλου» καθώς οι αποκαλύψεις του γιατρού αποτέλεσαν έναυσμα για επέκταση της έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς και σε άλλες περιπτώσεις που ενδέχεται να αποδειχθούν αντίστοιχες με αυτήν του 39χρονου επιχειρηματία. Η μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων δημιουργεί σοβαρότατες υπόνοιες για τον τρόπο που αρκετοί κρατούμενοι, συνεπικουρούμενοι από γιατρούς και δικηγόρους, πέτυχαν να αποφυλακιστούν με ανάλογες μεθοδεύσεις. Οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελικών αρχών κάνουν λόγο για περί τις 700 αποφυλακίσεις.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η υπόθεση της αποφυλάκισης Φλώρου αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου» καθώς φαίνεται να έχει στηθεί μια βιομηχανία αποφυλακίσεων με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας με ποσοστά άνω των 67%. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Διαφθοράς, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης Φλώρου, δέχθηκε δεκάδες καταγγελίες και για άλλες υποθέσεις ενώ έμπειροι Εισαγγελείς εκτιμούν ότι πολλές εκ των 700 υποθέσεων έχουν «γκρίζες ζώνες». 

Ομολόγησε την πλαστογραφία της «αναπηρίας» Φλώρου ο γιατρός

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εφετείο, ο γιατρός που ενεπλάκη στην έκδοση της βεβαίωσης για την υπνική άπνοια του Άρη Φλώρου, ο οποίος κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας με την ιδιότητα του υπόπτου στους εισαγγελικούς λειτουργούς, φέρεται να ομολόγησε πως πλαστογράφησε το επίμαχο έγγραφο ώστε να εμφανιστεί σοβαρότερο το πρόβλημα του κρατούμενου επιχειρηματία. Ωστόσο, ο γιατρός φέρεται να αρνείται πως οι πράξεις του είχαν οποιοδήποτε οικονομικό κίνητρο.

Η εισαγγελία Διαφθοράς έχει ήδη ζητήσει από όλα τα νοσοκομεία που ενεπλάκησαν στην δόμηση του ποσοστού αναπηρίας του Άρη Φλώρου - μεταξύ δε αυτών και το νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού - κάθε σχετικό έγγραφο. Παράλληλα με την αξιολόγηση των στοιχείων από τα νοσοκομεία, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας που ασχολήθηκε με την υπόθεση του καταδικασμένου σε 21 ετών κάθειρξη για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa-Hellas Power. Επιπλέον, η έρευνα θα κατευθυνθεί και στην αξιολόγηση των δικηγόρων που υπέβαλαν, ή ασχολήθηκαν με το αίτημα αποφυλάκισης, ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος τους στην όλη υπόθεση.

Ο ΙΣΑ ζητά τους φακέλους για την υπόθεση 

Την ίδια στιγμή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις ζήτησε από τον ΕΦΚΑ και το ΓΝΑ Ευαγγελισμός τους φακέλους για την υπόθεση, με σκοπό την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων μελών του Συλλόγου.

«Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην,  θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργιος Πατούλης.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook