Follow us

Στο μικροσκόπιο των Αρχών και άλλες αποφυλακίσεις α λα Φλώρου

Η έρευνα θα κατευθυνθεί και στην αξιολόγηση των δικηγόρων που υπέβαλαν ή ασχολήθηκαν με το αίτημα αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Στο μικροσκόπιο των Αρχών και άλλες αποφυλακίσεις α λα Φλώρου

Τις επόμενες κινήσεις τους προετοιμάζουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς που ερευνούν το θέμα της «αποφυλάκισης» Φλώρου βάζοντας στο στόχαστρό τους την αξιολόγηση των ενεργειών γιατρών μελών του ΚΕΠΑ, αλλά και δικηγόρων που ενεπλάκησαν στην όλη υπόθεση .

Η έρευνα για τον κ. Φλώρο προχωρά ταχύτατα μετά την κατάσχεση ολόκληρου του ιατρικού φακέλου του επιχειρηματία, αλλά και την ανωμοτί κατάθεση του γιατρού, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε ότι πλαστογράφησε το πιστοποιητικό που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον άλλοτε επικεφαλής της Energa.

Ωστόσο, φαίνεται πως άνοιξε ο «Ασκός του Αιόλου» καθώς οι αποκαλύψεις του γιατρού αποτέλεσαν έναυσμα για επέκταση της έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς και σε άλλες περιπτώσεις που ενδέχεται να αποδειχθούν αντίστοιχες με αυτήν του 39χρονου επιχειρηματία. Η μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων δημιουργεί σοβαρότατες υπόνοιες για τον τρόπο που αρκετοί κρατούμενοι, συνεπικουρούμενοι από γιατρούς και δικηγόρους, πέτυχαν να αποφυλακιστούν με ανάλογες μεθοδεύσεις. Οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελικών αρχών κάνουν λόγο για περί τις 700 αποφυλακίσεις.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η υπόθεση της αποφυλάκισης Φλώρου αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου» καθώς φαίνεται να έχει στηθεί μια βιομηχανία αποφυλακίσεων με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας με ποσοστά άνω των 67%. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Διαφθοράς, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης Φλώρου, δέχθηκε δεκάδες καταγγελίες και για άλλες υποθέσεις ενώ έμπειροι Εισαγγελείς εκτιμούν ότι πολλές εκ των 700 υποθέσεων έχουν «γκρίζες ζώνες».

Ομολόγησε την πλαστογραφία της «αναπηρίας» Φλώρου ο γιατρός

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εφετείο, ο γιατρός που ενεπλάκη στην έκδοση της βεβαίωσης για την υπνική άπνοια του Άρη Φλώρου, ο οποίος κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας με την ιδιότητα του υπόπτου στους εισαγγελικούς λειτουργούς, φέρεται να ομολόγησε πως πλαστογράφησε το επίμαχο έγγραφο ώστε να εμφανιστεί σοβαρότερο το πρόβλημα του κρατούμενου επιχειρηματία. Ωστόσο, ο γιατρός φέρεται να αρνείται πως οι πράξεις του είχαν οποιοδήποτε οικονομικό κίνητρο.

Η εισαγγελία Διαφθοράς έχει ήδη ζητήσει από όλα τα νοσοκομεία που ενεπλάκησαν στην δόμηση του ποσοστού αναπηρίας του Άρη Φλώρου - μεταξύ δε αυτών και το νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού - κάθε σχετικό έγγραφο. Παράλληλα με την αξιολόγηση των στοιχείων από τα νοσοκομεία, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας που ασχολήθηκε με την υπόθεση του καταδικασμένου σε 21 ετών κάθειρξη για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa-Hellas Power. Επιπλέον, η έρευνα θα κατευθυνθεί και στην αξιολόγηση των δικηγόρων που υπέβαλαν, ή ασχολήθηκαν με το αίτημα αποφυλάκισης, ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος τους στην όλη υπόθεση.

Ο ΙΣΑ ζητά τους φακέλους για την υπόθεση

Την ίδια στιγμή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις ζήτησε από τον ΕΦΚΑ και το ΓΝΑ Ευαγγελισμός τους φακέλους για την υπόθεση, με σκοπό την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων μελών του Συλλόγου.

«Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργιος Πατούλης.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ 31 Μαρ 2023 | 20:29

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ερώτηση πιτσιρικά για το αγαπημένο του φαγητό και η απάντηση που έγινε βίντεο στο Tik Tok

Ένα αγοράκι πλησίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ρώτησε ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό, "ανεβάζοντας" την απάντηση του πρωθυπουργού στο Tik Tok.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 31 Μαρ 2023 | 17:50

Μητσοτάκης από Έβρο: Εθνική εξαίρεση η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην επέκταση του φράχτη - Να πει αν θα τον κατεδαφίσει

Ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η επέκταση του φράχτη στον Έβρο θα ολοκληρωθεί ακόμη και χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 31 Μαρ 2023 | 17:41

Νίκος Ανδρουλάκης: Η "βαριά φανέλα" ΠΑΣΟΚ FC που δώρισε σε δημοσιογράφο και η ατάκα για το... πρωτάθλημα [εικόνες]

"Υπάρχουν χρώματα ιστορικά, μπορεί κάποια χρόνια να μην έχουν πάρει πρωτάθλημα, αλλά έχουν βαριές φανέλες" είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την εμφάνιση ΠΑΣΟΚ FC

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 31 Μαρ 2023 | 16:35

Δένδιας από Λευκωσία: Διανύουμε μια περίοδο ηρεμίας με την Τουρκία - Αλλά τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη

Δηλώσεις Δένδια μετά την τριμερή συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ στη Λευκωσία.

ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 31 Μαρ 2023 | 15:56

Με τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη συναντήθηκε ο Μητσοτάκης: "Πολιτεία και κοινωνία, να φωνάξουμε δυνατά: Ποτέ ξανά!"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Διδυμότειχο, και υποσχέθηκε στους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην ζήσουν άλλοι γονείς τον ίδιο πόνο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 31 Μαρ 2023 | 15:22

Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα: Πρόκληση στη νοημοσύνη των Ελλήνων το να κατηγορεί την ΝΔ για τοξικότητα

"Το να κατηγορεί την ΝΔ για τοξικότητα ο άνθρωπος που ανήγαγε τον πολακισμό σε επίσημη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόκληση στη νοημοσύνη των Ελλήνων" τονίζει ο κ. Οικονόμου.

ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 31 Μαρ 2023 | 15:08

Μητσοτάκης για Παπαδημούλη και τον φράχτη στον Εβρο: Κάποιοι πίνουν τον εσπρέσο τους και τρώνε το κρουασάν τους στην Ευρώπη

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την υπογραφή της σύμβασης για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο και τα 35 χιλιόμετρα, πού θα γίνει το απόγευμα, και επιτέθηκε εκ νέου στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 31 Μαρ 2023 | 14:50

Γιάννης Μουζάλας (ΣΥΡΙΖΑ): Να μην επεκταθεί ο φράκτης στον Έβρο - Δεν θα σταματήσει τη μετανάστευση και το προσφυγικό κύμα

"Ο φράχτης δεν είναι το μέσο το οποίο θα σταματήσει τη μετανάστευση και το προσφυγικό κύμα", είπε ο Γιάννης Μουζάλας για τον Έβρο

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ 31 Μαρ 2023 | 14:48

Πολάκης εναντίον δημοσκοπήσεων: "Έχει καταντήσει πρόκληση - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μπροστά αυτή τη στιγμή"

Αφορμή αυτή την φορά ήταν η δημοσκόπηση της Metron Analysis, στην οποία η ΝΔ προηγείται με 5,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αμφισβήτησε ο Παύλος Πολάκης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 31 Μαρ 2023 | 14:18

Selfie Μητσοτάκη με την πρώτη γυναίκα κυβερνήτη σε ειδικό μέσο της Αεροπορίας Στρατού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι "πολλές γυναίκες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της".

ΕΠΙΘΕΣΗ 31 Μαρ 2023 | 13:37

"Είναι ο Ανδρουλάκης μπουζούκι;": Ο θυμωμένος Θανάσης Καρτερός της Αυγής επιτίθεται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

"Τι κοινό έχεις με τη Ν.Δ. και αφήνεις να αιωρείται ότι θα σύρεις το ΠΑΣΟΚ στην αυλή της, αν φύγει ο Μητσοτάκης;" αναρωτιέται ο δημοσιογράφος της Αυγής.

ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 31 Μαρ 2023 | 13:07

"Άσπρισε" και ο Αντώνης Σαμαράς: Οι φωτογραφίες του από την εκδήλωση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε θερμό τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 31 Μαρ 2023 | 12:48

Ο Μητσοτάκης ρίχνει το γάντι στον Τσίπρα για τον φράχτη στον Έβρο: "Να απαντήσει ξεκάθαρα, θα τον ξηλώσει ή όχι;"

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Κ. Μητσοτάκης από την Ορεστιάδα ως προς το ζήτημα του φράχτη στπν Έβρο.