Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση των υποκλοπών καταθέτει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, στον Άρειο Πάγο. Η κ. Γεροβασίλη αναμένεται να συναντηθεί με τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ισίδωρο Ντογιάκο.
Η κίνηση αυτή της κ. Γεροβασίλη έρχεται μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και τη λίστα 33 ατόμων που παρακολουθούνταν από το Predator και από την ΕΥΠ, μεταξύ των οποίων και η ίδια.
Η ίδια η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει συνέντευξη πριν λίγες ημέρες στον Real FM, όπου μεταξύ άλλων είχε αναφέρει:
"Βρισκόμαστε σε νέο κύκλο εξελίξεων σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η υπάρχουσα πόλωση είναι εξ αρχής δημιούργημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα παρατείνεται όσο ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να παρεμποδίζει την εξέλιξη της έρευνας με στόχο να αποδείξει ότι η κυβέρνηση ουδεμία σχέση έχει με τις υποκλοπές".

"Όσο ο ίδιος προσπαθεί να συγκαλύψει προφανώς κάτι έχει να φοβηθεί. Εξ αρχής δε, το γεγονός ότι δεν επέδειξε την ευθιξία να αναλάβει την ευθύνη παρά μόνον μετέφερε ευθύνες στον ανιψιό του και στον αρχηγό της ΕΥΠ, η συνολική στάση του από την πρώτη στιγμή αυτού του διπλού σκανδάλου μας ξαναγυρνά στο ζήτημα που έθεσα ως προϋπόθεση νωρίτερα: Είναι ένας πρωθυπουργός αντάξιος του ρόλου του;" είπε.
Παράλληλα, δήλωσε με αφορμή και την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 πως "το γεγονός ότι βγαίνει εν μέσω ενός πολύμηνου και κλιμακούμενου σκανδάλου που πλήττει πολίτευμα, κοινωνία και πολίτες ο κ. Μητσοτάκης και μας ανακοινώνει εκ νέου μία ακόμη παραδοχή (ότι δρουν στη χώρα εξωθεσμικά ελληνικά και ξένα κέντρα) για τα οποία δεν γνωρίζει μεν, αλλά και για ό,τι έως τώρα γνώριζε δεν φταίει και επίσης αν γνώριζε δεν θα το επέτρεπε κ.ό.κ) αντί να αναλάβει να υλοποιήσει τα δύο πράγματα τα οποία η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να πράξει, εφόσον υπάρχει ουσία στην επαναλαμβανόμενη θέση του όλα στο φως".
Υπενθυμίζεται ότι μήνυση έχει καταθέσει και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος, επίσης, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από το κακόβουλο λογισμικό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr