Follow us

Ξανά σε γραμμή "Πολάκη" ο ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά επαναπρόσληψη των ανεμβολίαστων υγειονομικών - "Αδικη η μεταχείρισή τους"

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ερώτηση 24 βουλευτών στη Βουλή σημειώνει ότι "το υγειονομικό όφελος από την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι ανύπαρκτο".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αίσθηση προκαλεί η δημόσια παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ερώτηση 24 βουλευτών στη Βουλή ζητά την επαναπρόσληψή τους και καταγγέλλει "άδικη μεταχείριση" λέγοντας ότι "το υγειονομικό όφελος από την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι ανύπαρκτο".

"Επ​​​​ιτέλους η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε ξεκάθαρη θέση - υπέρ των αντιεμβολιαστών", αναφέρει αιχμηρή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με πρωτοβουλία των βουλευτών Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, αλλά πάντως δεν την υπογράφει ο τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Όπως αναφέρουν, "η άδικη μεταχείριση προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς επεκτείνεται και σε αυτούς που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά λόγω της αναστολής εργασίας τους στα νοσοκομεία της Αχαΐας, αλλά και όλης της χώρας".

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι "όπως είναι γνωστό σε όλους, από την 01/09/2021 όλο το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό κλπ) δημοσίων, ιδιωτικών και δημοτικών δομών υγείας, φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ και ΚΕΠΑ, που δε διαθέτει Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ, έχει τεθεί σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων. Η αναστολή αυτή, η οποία προσφάτως παρατάθηκε έως την 31/12/2022 είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε αναστολή καθηκόντων και ταυτόχρονα σε καθεστώς αναγκαστικής ανεργίας τουλάχιστον 7.500 χιλιάδες υγειονομικοί, στους οποίους μάλιστα απαγορεύθηκε και η εργασία οπουδήποτε αλλού.

Το μέτρο αυτό, το οποίο αδιαμφισβήτητα στερείται οιασδήποτε νομικής και επιστημονικής βάσεως και πλήττει βάναυσα την αρχή της αναλογικότητας, οδήγησε και στην εξής άλλη δυστοπία: Το Επικουρικό Προσωπικό, που κλήθηκε να καλύψει τα κενά στο ΕΣΥ, οδηγήθηκε, για λόγους οφειλόμενους στην κακή νομοθέτηση και σε αντιφατικές ερμηνείες των νομοθετικών διατάξεων, στο αδιέξοδο του να χάσουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τη σειρά κατάταξης τους, τη μοριοδότησή τους, τα επιδόματα ανεργίας, τοκετού, τις άδειες μητρότητας κλπ.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι το Υπουργείο, δεδομένου ότι η διάρκεια των συμβάσεων ήταν 3+3 μήνες, στις 31/3/2022 έδωσε παράταση έως 31/12/2022. Όμως η παράταση αυτή αφορούσε μόνο άτομα που είχαν προσληφθεί για την κάλυψη των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων που δεν έχουν ακόμα επιστρέψει.

Οι συμβάσεις των υπολοίπων, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως Διοικητικό, Βοηθητικό και Νοσηλευτικό προσωπικό δεν παρατάθηκαν. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει ότι ακόμα και αν οι αναστολές των ανεμβολίαστων λήξουν, η θητεία των προαναφερόμενων υπαλλήλων θα ανανεωθεί, δεδομένου ότι αναγνωρίζονται οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία. Η κατάσταση αυτή αφορά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, το Γ.Ν. Πατρών "Άγιος Ανδρέας", τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 6ης Υγ. Περιφέρειας, αλλά και όλης της χώρας.

Οι Βουλευτές ζητούν: (α) την επανεξέταση του μέτρου της αναστολής των υγειονομικών που δεν έχουν συναινέσει στον εμβολιασμό τους, με δεδομένη την επίσημη λήξη της πανδημίας, και την άρση αυτού με ταυτόχρονη θέσπιση πρωτοκόλλων που θα προβλέπουν εναλλακτικά όμως εξίσου αποτελεσματικά μέτρα, όπως είναι η διενέργεια πολλαπλών rapid-tests, όπως ισχύει και για άλλους εργαζομένους, (β) την παράταση των συμβάσεων για τους υπαλλήλους που απελύθησαν, ενώ εκλήθησαν να καλύψουν τα κενά, δεδομένου ότι οι ανάγκες στα Νοσοκομεία είναι τεράστιες και τη διατήρηση της κατάταξής τους και (γ) την πρόβλεψη για το προσωπικό αυτό κάποιας ειδικής μοριοδότησης για τη φετινή προκήρυξη ή όποια άλλη προκήρυξη εκδοθεί.

Διαβάστε Επίσης

ΝΔ: Η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε ξεκάθαρη θέση - υπέρ των αντιεμβολιαστών

"Η αυτοκριτική τελικά κάνει θαύματα. Λίγες ημέρες αφού σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε παρατηρήσει ότι ‘δεν μπορούμε να είμαστε και με το εμβόλιο και τους αντιεμβολιαστές', επιτέλους η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε ξεκάθαρη θέση - υπέρ των αντιεμβολιαστών", αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια επισημαίνεται: "Με σημερινή τους ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών ‘στερείται νομικής αλλά και επιστημονικής βάσεως'. Μάλιστα, δεν μένουν εκεί ισχυριζόμενοι ότι ‘το υγειονομικό όφελος από την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι ανύπαρκτο' και ότι ‘ο σκοπός της προστασίας της δημόσιας υγείας θα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλα ηπιότερα μέτρα'".

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: "Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η μόνη επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η γραμμή Πολάκη. Η γραμμή που καλούσε σε συγκεντρώσεις υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Η γραμμή που ισχυριζόταν ότι δεν θα έχουμε εμβόλια. Η γραμμή που χαρακτήριζε ‘ξεστοκάρισμα' το εμβόλιο στους νέους. Η γραμμή που αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Απέναντι σε αυτή τη γραμμή, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε την υπευθυνότητα, βάζοντας την ανθρώπινη ζωή πάνω από όλα. Πήρε έγκαιρα μέτρα, στήριξε έμπρακτα πολίτες και επιχειρήσεις, υλοποίησε ένα από τα πιο άρτια συστήματα οργάνωσης εμβολιασμού, πρωτοστάτησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα ψηφιακά πιστοποιητικά. Οι πολίτες όλα αυτά τα βλέπουν, τα γνωρίζουν και στο τέλος της τετραετίας θα αξιολογήσουν το ήθος και τη στάση κάθε κόμματος, δίνοντας ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη", καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαβάστε Επίσης

Ολόκληρη η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα, 3 Μαΐου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα:" Η άδικη μεταχείριση προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς επεκτείνεται και σε
αυτούς που κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά λόγω της αναστολής εργασίας τους".

Όπως είναι γνωστό, από την 01/09/2021, όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, υποστηρικτικό) ιδιωτικών, δημοσίων και δημοτικών δομών υγείας, φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ και ΚΕΠΑ, που δε διαθέτει Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ, έχει τεθεί σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων. Η αναστολή αυτή με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση παρατάθηκε έως την 31/12/2022.

Η νομοθετική αυτή πρόβλεψη είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε αναστολή καθηκόντων τουλάχιστον 7.500 χιλιάδες υγειονομικοί. Η Κυβέρνηση μάλιστα έθεσε τους εργαζομένους αυτούς σε καθεστώς αναγκαστικής ανεργίας, καθώς εκδικητικά τους απαγόρευσε να εργαστούν αλλού, προβλέποντας ότι:

"Στους εργαζόμενους, στους οποίους έχει επιβληθεί το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων και μέχρι την άρση αυτού δεν επιτρέπεται η διενέργεια οποιασδήποτε υπηρεσιακής μεταβολής, η άσκηση ή η χορήγηση άδειας για την άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή, καθώς και η χορήγηση πάσης φύσεως αδειών."

Επομένως, η Κυβέρνηση, έχει επιλέξει την εφαρμογή μιας πολιτικής η οποία αφενός μεν στερείται νομικής αλλά και επιστημονικής βάσεως, αφετέρου δε πλήττει βάναυσα την αρχή της αναλογικότητας, που πρέπει να τηρείται μεταξύ επιβαλλόμενου μέτρου και επιδιωκόμενου σκοπού.

Τούτο διότι, όπως είναι πλέον πανθομολογούμενο: 1) το υγειονομικό όφελος από την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι ανύπαρκτο και 2) ο σκοπός της προστασίας της δημόσιας υγείας θα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλα ηπιότερα μέτρα, όπως με την εφαρμογή πρωτοκόλλων, που θα προβλέπουν τη διενέργεια δύο rapid-tests/εβδομάδα, το οποίο ήδη εφαρμόζεται σε χιλιάδες υγειονομικούς, που είτε έχουν απαλλαγεί από τον εμβολιασμό τους για λόγους υγείας, είτε έχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις
εμβολίου.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν στο ΕΣΥ με την πρόσληψη υπαλλήλων με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Επικουρικό Προσωπικό). Η διάρκεια των συμβάσεων ήταν 3+3 μήνες και στις 31/3/2022 δόθηκε με το ΦΕΚ 67/τ.Α¨/31-3-2022 παράταση έως 31/12/2022.

Δυστυχώς η παράταση αυτή αφορούσε μόνο άτομα που είχαν προσληφθεί για την κάλυψη των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων που δεν έχουν ακόμα επιστρέψει. Οι συμβάσεις των υπολοίπων, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως Διοικητικό, Βοηθητικό και Νοσηλευτικό προσωπικό δεν παρατάθηκαν. Η κατάσταση αυτή αφορά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, το Γ.Ν.Πατρών Άγιος Ανδρέας, τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 6 ης Υγ. Περιφέρειας αλλά και
όλης της χώρας.

Όμως, λόγω κακού συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών, δημιουργήθηκε η εξής πρόδηλα άδικη κατάσταση: Τα άτομα που προσελήφθησαν είχαν κάνει αίτηση για επικουρικό προσωπικό από την προηγούμενη χρονιά. Εκλήθησαν για την κάλυψη των αναστολών από τους πίνακες αυτούς.

Όταν προσήλθαν να αναλάβουν υπηρεσία στο εύλογο ερώτημα τους εάν δεχθούν την θέση θα χάσουν ή όχι τη σειρά προτεραιότητας τους από τους πίνακες, οι απαντήσεις που έλαβαν ήταν ποικίλες. Σε άλλους είπαν ότι δεν χάνεται η κατάταξή τους, και εάν εγκριθεί κάποια θέση για 1+1 χρόνο θα εξαντληθούν οι ισχύοντες πίνακες και μετά θα ανοίξουν καινούργιοι. Σε άλλους είπαν ότι αν δεν δεχτούν, θα χάσουν τη σειρά προτεραιότητας και δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής πάλι.

Σε άλλους είπαν ότι θα ανοίξουν καινούργιοι πίνακες και αυτοί θα ισχύουν. Ο κάθε υπάλληλος ερμήνευε το νόμο όπως νόμιζε και το μόνο δικαίωμα που έδωσε η κυβέρνηση ήταν απλά να συμμετέχουν στις καινούργιες αιτήσεις φέτος και κανένα άλλο προνόμιο. Το αποτέλεσμα είναι οι υπάλληλοι αυτοί να χάνουν την σειρά κατάταξης τους, την μοριοδότηση τους διότι πέρυσι είχαν επικαλεστεί κάποιο χρόνο ανεργίας που φέτος δεν υπήρχε, άλλοι έχασαν επιδόματα ανεργίας, γυναίκες που έμειναν έγκυες χάνουν τις άδειες μητρότητας και το επίδομα τοκετού κ.λ.π..

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ηγεσία του Υπουργείο Υγείας έχει δηλώσει ότι ακόμα και αν οι αναστολές των ανεμβολίαστων λήξουν, η θητεία των προαναφερόμενων υπαλλήλων θα ανανεωθεί, δεδομένου ότι αναγνωρίζεται ότι οι ελλείψεις που υπάρχουν στα Νοσοκομεία και χωρίς τις αναστολές είναι μεγάλες.

Επειδή, τα μηδαμινά υγειονομικά οφέλη που απορρέουν από την αναστολή των υγειονομικών και την υπέρμετρη χρονικά παράταση αυτής, αποκαλύπτουν ότι ο αληθινά επιδιωκόμενος σκοπός της Κυβέρνησης είναι η τελική και τεχνητή αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Επειδή το αφήγημά ότι δήθεν "η επιλογές αυτές της Κυβέρνησης στηρίζονται σε λόγους δημόσιας υγείας," έχει καταπέσει με την επίσημη λήξη της πανδημίας.

Επειδή ο χρόνος της αναστολής των υγειονομικών έχει πλέον ξεπεράσει κάθε λογικό όριο

Επειδή οι κληθέντες να καλύψουν τα κενά αντιμετωπίζουν μια εμφανώς άδικη μεταχείριση

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα επανεξετάσει την άρση του μέτρου της αναστολής για τους υγειονομικούς, οι οποίοι δεν
έχουν συναινέσει στον εμβολιασμό τους, θεσπίζοντας πρωτόκολλα που θα προβλέπουν
εναλλακτικά, όμως εξίσου αποτελεσματικά μέτρα, όπως είναι η διενέργεια πολλαπλών rapid-
tests, όπως ισχύει και για άλλους εργαζομένους;

Θα παραταθεί η σύμβαση και για τους υπαλλήλους που απελύθησαν, ενώ εκλήθησαν να
καλύψουν τα κενά, δεδομένου ότι οι ανάγκες στα Νοσοκομεία είναι πολύ περισσότερες;
Θα διατηρηθεί για τους τελευταίους η κατάταξής τους;

Θα δοθεί σε αυτούς ειδική μοριοδότηση στο φετινό επικουρικό ή σε όποια άλλη προκήρυξη
εκδοθεί;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μάρκου Κώστας
Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία)
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αυλωνίτης Αλέξανδρος Χρήστος
Βαρδάκης Σωκράτης
Βέττα Καλλιόπη
Γκαρά Νατάσα
Θραψανιώτης Μανόλης
Καλαματιανός Διονύσης
Λάππας Σπύρος
Μάλαμα Κυριακή
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπαλάφας Γιάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μωραΐτης Θάνος
Νοτοπούλου Αικατερίνη
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
Παπαηλιού Γεώργιος
Πούλου Παναγιού
Σκουρλέτης Παναγιώτης
Σκούφα Μπέττυ
Φωτίου Θεανώ
Χρηστίδου Ραλλία
Ψυχογιός Γεώργιος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 18 Μαϊ 2022 | 07:25

Κορονοϊός: Γιατί είναι 50-50 οι εμβολιασμένοι με τους ανεμβολίαστους στις ΜΕΘ - Η εξήγηση

Για πρώτη φορά οι εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ ξεπερνούν τους ανεμβολίαστους. "Τσίμπησε" ο δείκτης θετικότητας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 17 Μαϊ 2022 | 15:57

Φινλανδία: Συντριπτικό "ναι" από το κοινοβούλιο για ένταξη στο ΝΑΤΟ - 188 ψήφοι υπέρ, μόλις 8 κατά

"Αγκάθι" στο αίτημα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ οι απειλές Ερντογάν για ΝΑΤΟ.

ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ 17 Μαϊ 2022 | 15:14

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει γάμο ομόφυλων ζευγαριών - "Την επόμενη φορά σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα"

Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει θέση υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Μαϊ 2022 | 14:11

ΝΔ: Αντιπολιτευτική μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ απέτυχε πριν τελειώσει

Για "αντιπολιτευτική μιζέρια" κατηγορεί η ΝΔ τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

ΓΙΑ ΤΟ MANIFESTO 17 Μαϊ 2022 | 14:08

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δέκα μονάδες μπροστά η ΝΔ - Ο Ανδρουλάκης προηγείται του Τσίπρα σε δημοφιλία

Με δέκα μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Κυριαρχία Μητσοτάκη, κινδυνεύει από Ανδρουλάκη ο Τσίπρας.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 17 Μαϊ 2022 | 13:34

"Όχι σε όλα" από τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλει ούτε να αγοράσουμε F-35 ούτε να πάρει F-16 η Τουρκία

Αρνητικός στην πώληση των F-16 στην Τουρκία, αλλά και στην αγορά των F-35 από την Ελλάδα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ 17 Μαϊ 2022 | 12:07

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ - Ανατροπή: Η Ρένα Δούρου περνά σε ψήφους την Έφη Αχτσιόγλου

Η Ρένα Δούρου φαίνεται να έχει περάσει μπροστά σε ψήφους από την Έφη Αχτσιόγλου και να κερδίζει την πρωτιά στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 17 Μαϊ 2022 | 10:59

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Από τους 152.000 οι 151.000 ψήφισαν Τσίπρα - Σάρωσαν Αχτσιόγλου και προεδρικοί, καταποντίστηκε η "Ομπρέλα"

Σε 152.193 ανέρχονται οι ψηφίσαντες για την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτιά για Έφη Αχτσιόγλου. "Τιμωρία" για Τσακαλώτο και Ομπρέλα.

ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ 17 Μαϊ 2022 | 08:36

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στην 1η θέση η Αχτσιόγλου, 20ος ο Τσακαλώτος - "Πάτωσε" η εσωκομματική αντιπολίτευση

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρώτη κόβει το νήμα,η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου.

17 Μαϊ 2022 | 07:43

Δύο στα τρία για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά…

Μετά από δεκαπέντε χρόνια στην ηγεσία του κόμματός του, τα μαλλιά του κάποτε νεαρού προέδρου του ΣΥΝ έχουν αρχίσει να γκριζάρουν. Για πολλούς, το ίδιο και οι απόψεις του.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 16 Μαϊ 2022 | 14:07

To σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ: Η πλειοψηφία δεν επιλέγει ως εκφραστή της πολιτικής αλλαγής τον κ. Τσίπρα

"Είμαστε βέβαιοι ότι η πλειοψηφία των πολιτών θέλει να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά φαίνεται πως δεν επιλέγει ως εκφραστή της πολιτικής αλλαγής τον κ. Τσίπρα", λέει το ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΛΑΚΙΣΜΟΣ 16 Μαϊ 2022 | 13:54
ΚΑΡΦΙΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ 16 Μαϊ 2022 | 13:40

Επίθεση της ΕφΣυν στα "Νέα" και τον Γιώργο Παπαχρήστο - "Πλερέζες στο Συγκρότημα" για τις κάλπες του Τσίπρα

Επίθεση της ΕφΣυν στην εφημερίδα Τα Νέα και τον αρθρογράφο Γιώργο Παπαχρήστο, με αφορμή τα σχόλια για τις εσωκομματικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ