Χαρακόπουλος: να μη χύσουμε την καρδάρα με το γάλα

Ηχηρή παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου κατά των προωθούμενων αλλαγών στο γάλα

xarakopoulos-na-mi-xusoume-tin-kardara-me-to-gala
SHARE THIS
0
SHARES

Για μια ακόμη φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος διαφοροποιήθηκε από τις επιχειρούμενες αλλαγές στο καθεστώς πώλησης του φρέσκου γάλακτος, την ώρα μάλιστα που το ρεπορτάζ θέλει κυβέρνηση και Τρόικα να τα έχουν βρει προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων των δανειστών μας. 

Ο κ. Χαρακόπουλος, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Έτος Οικογενειακής Εκμετάλλευσης & Συλλογικής Δράσης» που διοργανώθηκε, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «ΚΙΛΕΛΕΡ 2014» για τη μνήμη της εξέγερσης των Θεσσαλών αγροτών το 1910, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Κιλελέρ, κάλεσε επί της ουσίας την Κυβέρνηση να μη χύσει την καρδάρα με το γάλα επειδή όπως είπε βασικό της  μέλημα πρέπει να είναι «η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής».

«Για τους ίδιους λόγους εγείραμε τις ενστάσεις μας στις αρχικές προτάσεις για την υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων αλλά και τη φορολόγηση των αγροτικών κτισμάτων όσο και στις αλλαγές που προωθούνται από τον ΟΟΣΑ στην αγορά του γάλακτος.

Ελπίζω ότι και στην περίπτωση του γάλακτος θα επικρατήσει η λογική, όπως συνέβη και στην περίπτωση της φορολόγησης των αγροτικών κτισμάτων, μετά από τη δικαιολογημένη αντίδραση μεγάλου αριθμού βουλευτών. Να μη «χύσουμε την καρδάρα με το γάλα τώρα που βγαίνουμε από το τούνελ», κατέληξε ο κ. Χαρακόπουλος.

Φωτογραφία: eurokinissi

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook