Χατζηδάκης: Αν βγούμε στις αγορές θα έχουμε επιτόκιο Πακιστάν

Αν βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε σήμερα, το επιτόκιό μας «θα είναι ίδιο με το επιτόκιο του Πακιστάν», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

«Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει κεφάλαιο» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ. «Ο κ Τσίπρας εξαντλεί το χρόνο του σε τρικ και έτσι δεν τα καταφέρνει. Γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτε καθώς υπάρχει μια λάθος προσέγγιση. Χρειάζεται να επανασυνδεθούν με την απλή λογική, γιατί έτσι δυσκολεύουν τη ζωή όλων των ελλήνων», τόνισε.

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης είπε ότι ήταν μερεμέτια και εσωκομματικές διευθετήσεις που αφήνουν αδιάφορη την ελληνική κοινωνία. «Είχαν επενδυθεί πολλά σε αυτόν αλλά δεν είδαμε κάτι το φοβερό, δεν σηματοδοτήθηκε κάποιο ξεκίνημα. Έγινε απλά ανακύκλωση υπουργών και για ακόμα μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ καλούνται να εξυπηρετήσουν μια πολιτική που δεν βγαίνει. Ακολουθείται η ίδια συνταγή, δεν αλλάζει», είπε χαρακτηριστικά. 

«Όλοι είμαστε Έλληνες και φορολογούμενοι και θέλουμε διευθέτηση για το χρέος αλλά δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι ακόμα και αν όλα πάνε καλά υπάρχει κάτι βασικό ότι έχει σκοτωθεί πλήρως η εμπιστοσύνη των επενδυτών οι οποίοι στρέφονται αλλού. Έχει μετατρέψει την οικονομία σε μια οικονομία ου μπλέξεις», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. 

Ο Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα για να βγει η χώρα δοκιμαστικά στις αγορές, είπε, όμως αν βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε σήμερα, το επιτόκιό μας «θα είναι ίδιο με το επιτόκιο του Πακιστάν». 

«Ακόμα και αν μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα λυθούν τα προβλήματα. Εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο άλλων χώρων που τα κατάφεραν και βγήκαν από το μνημόνιο όπως η Κύπρος και η Ιρλανδία», πρόσθεσε επίσης. 

«Με αυτήν την κυβέρνηση διαιωνίζονται τα μνημόνια αλλά με τις μαγκιές και τις λεβεντιές του Τσίπρα και των υπουργών του, πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι», είπε τέλος ο κ Χατζηδάκης.