Follow us

Χατζηδάκης: Αν υπήρχε σχέδιο αποσταθεροποίησης, πού ήταν ο Τσίπρας;

«Στη Νέα Δημοκρατία λέμε λίγα, διότι θέλουμε να τα κάνουμε όλα!», δηλώνει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κωστής Χατζηδάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Χατζηδάκης: Αν υπήρχε σχέδιο αποσταθεροποίησης, πού ήταν ο Τσίπρας;

«Θαύματα δεν γίνονται με τις πυρκαγιές πουθενά στον κόσμο. Ωστόσο, η διοικητική ικανότητα και ο συντονισμός δεν είναι σε καμιά περίπτωση το ισχυρό σημείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Ο κόσμος καταλαβαίνει», τονίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και προσθέτει: «Δεν ζητάμε από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να γίνουν θαυματοποιοί για τις πυρκαγιές, παρότι οι ίδιοι το είχαν περίπου υποσχεθεί για τα πάντα! Τους ζητάμε να είναι σοβαροί».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, «αν επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης όπως υπαινίχθηκαν από την κυβέρνηση, τότε πού ήταν ο πρωθυπουργός να το αντιμετωπίσει; Διότι δεν γίνεται να καταγγέλλεις σχέδια αποσταθεροποίησης και την ίδια στιγμή να είσαι εξαφανισμένος. Αυτή η κακόγουστη επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης δεν πείθει κανέναν».

Άλλωστε, «ο κ. Τσίπρας ήταν στις τελευταίες πυρκαγιές απών και απλώς βγήκε πάνω στα αποκαΐδια για να πανηγυρίσει και να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του, κατηγορώντας την αντιπολίτευση», υποστηρίζει ο κ. Χατζηδάκης, ενώ προτείνει να εξετασθεί αν συμφέρει καλύτερα η ενοικίαση πτητικών μέσων για τις πυρκαγιές εν συγκρίσει με την αγορά νέων.

Μιλώντας για την οικονομία ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αισθανθούν ευφορία για την καθημερινότητά τους, όμως αντί για ευφορία βλέπουν απλώς την… εφορία στις τσέπες τους».

Ερωτηθείς πόσο αισιόδοξος είναι για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει: «Με δεδομένο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία καταπίνει «βατράχια», όπως φάνηκε και στη 2η αξιολόγηση, το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να κλείσει και η 3η που είναι σχετικά λιγότερο δύσκολη».

Ενώ, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «στην Ελλάδα θα έρθουν επενδύσεις μόνο αν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και υπάρχει μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Που θα ακολουθήσει ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους, θα προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Αυτό σήμερα μόνο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να το καταφέρουν». Άλλωστε, προσθέτει, «όλες οι μεγάλες επενδύσεις που συζητούνται σήμερα στη χώρα - ανεξαρτήτως αν προχωρούν ή τις υπονομεύει η σημερινή κυβέρνηση - έχουν δρομολογηθεί επί των ημερών μας».

Σημειώνει, τέλος, ότι, «η συζήτηση για τις απολύσεις (όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση) συντηρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ στην απέλπιδα προσπάθειά του να διαστρεβλώσει τις θέσεις της ΝΔ. Όμως οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ για το θέμα είναι ξεκάθαρες».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη στον Γιώργο Ψύλλια για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ.: Κύριε αντιπρόεδρε ζήσαμε την εβδομάδα που πέρασε τον «εφιάλτη» των πυρκαγιών. Η ΝΔ έσπευσε να κατηγορήσει την Κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς και συντονισμό και ουσιαστική ανυπαρξία τις πρώτες κυρίως, ώρες στην Αττική, με την Κυβέρνηση να κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ για προσπάθεια επικοινωνιακού σόου. Κάποιοι υπουργοί δήλωσαν μάλιστα ότι παρακαλούσατε, όπως και στη διαπραγμάτευση του '15, να συμβούν τα χειρότερα για να τα χρεωθεί η κυβέρνηση. Τι απαντάτε;

Απ.:Δεν ζητάμε από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να γίνουν θαυματοποιοί για τις πυρκαγιές, παρότι οι ίδιοι το είχαν περίπου υποσχεθεί για τα πάντα! Τους ζητάμε να είναι σοβαροί. Τους ζητάμε να απαντήσουν γιατί υπήρξε καθυστέρηση στα πτητικά μέσα όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές. Τους ζητάμε να απαντήσουν γιατί δεν πετάνε 2 στα 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τους ζητάμε να επικεντρωθούν στη δουλειά τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών αντί να καταφεύγουν σε σενάρια συνωμοσίας. Αλλά ακόμα και αν επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης όπως υπαινίχθηκαν από την κυβέρνηση, τότε που ήταν ο πρωθυπουργός να το αντιμετωπίσει; Διότι δεν γίνεται να καταγγέλλεις σχέδια αποσταθεροποίησης και την ίδια στιγμή να είσαι εξαφανισμένος. Αυτή η κακόγουστη επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης δεν πείθει κανέναν πλέον. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν προειδοποιήσει εδώ και μήνες την κυβέρνηση για το θέμα της δασοπυρόσβεσης. Τους είχαμε πει ότι το καλοκαίρι θα ήταν δύσκολο, ότι υπήρχε πρόβλημα με τα πτητικά μέσα και ότι έπρεπε να πάρουν μέτρα πρόληψης. Τότε μας διαβεβαίωναν ότι όλα είναι εντάξει. Τώρα είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι.

Ερ.: Πώς σχολιάζετε τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι το 2009 επί των ημερών σας είχαν καεί στην Αττική 150 χιλιάδες στρέμματα και τώρα μόνο 15 χιλιάδες;

Απ.: Αυτό που εγώ θυμάμαι στην περίοδο 2004-2009 είναι τον Κώστα Καραμανλή παρόντα και επικεφαλής του συντονισμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Αντίθετα ο κ. Τσίπρας ήταν στις τελευταίες πυρκαγιές απών και απλώς βγήκε πάνω στα αποκαΐδια για να πανηγυρίσει και να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του, κατηγορώντας την αντιπολίτευση. Ισχυρίστηκε ότι στην Αττική κάηκαν 15 χιλιάδες στρέμματα και βεβαίως «πριν αλέκτορα φωνήσαι» ήρθαν οι δορυφορικές φωτογραφίες να διαψεύσουν τον κ. Τσίπρα, αφού τελικά έχουν καεί σχεδόν διπλάσια στρέμματα απ' όσα δήλωσε. Ακούστε, θαύματα δεν γίνονται με τις πυρκαγιές πουθενά στον κόσμο. Ωστόσο η διοικητική ικανότητα και ο συντονισμός δεν είναι σε καμιά περίπτωση το ισχυρό σημείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.: ο κόσμος καταλαβαίνει.

Ε: Πιστεύετε ότι το σύστημα της δασοπυρόσβεσης λειτουργεί σωστά όπως είναι; Ακούσαμε πολλά για ελλείψεις στα εναέρια μέσα, για ελλείψεις σε ανταλλακτικά. Κάποιοι είπαν ότι είναι καλύτερα η δασοπυρόσβεση να δοθεί σε ιδιώτες, τουλάχιστον τα εναέρια μέσα και μάλιστα με σημαντικές ρήτρες (αν μπορεί να μπουν τέτοιες ρήτρες γιατί μοιάζει και λίγο αστείο); Τι απαντάτε επίσης στην κατηγορία ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν αντίθετοι στη Βουλή στο θέμα των συμβασιούχων πυροσβεστών;

Απ.: Ασφαλώς στο σύστημα δασοπυρόσβεσης μπορεί να γίνουν βελτιώσεις. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο θέμα και να αποτελέσει πραγματικά εθνική προτεραιότητα ένας σωστός αντιπυρικός σχεδιασμός. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε 6 προτάσεις που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν την δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας και τη συγκρότηση ειδικού σώματος δασοκομμάντος εντός της Πυροσβεστικής. Αυτό που πρέπει να ερευνηθεί επειγόντως είναι το τι πρέπει να γίνει με τα πτητικά μέσα. Αν συμφέρει δηλαδή η αγορά ή η ενοικίαση. Δεν νομίζω ότι σ' αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία. Μερικοί ειδικευμένοι άνθρωποι πάνω σ' αυτό μπορούν να κάνουν τη μελέτη και να ληφθεί η απόφαση το ταχύτερο δυνατόν. Δεν γίνεται τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να είναι καθηλωμένα. Όσο για το θέμα των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών, η αντίρρηση της ΝΔ είχε να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχείρησε να αντιμετωπίσει το θέμα, που δεν ήταν διαφανής και δεν αντιμετώπιζε το ζήτημα σύμφωνα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Ερ.: Ένα άλλο σημαντικό θέμα των ημερών είναι η μεγάλη «τρύπα» στα έσοδα. Είναι σαφές ότι ο κόσμος δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος στις 31 Ιουλίου και επέλεξε τις ρυθμίσεις γιατί δεν αντέχει πλέον, ενώ και σε λίγες μέρες έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ. Τι συνέπειες μπορεί να έχει ένα «κράχ» στα έσοδα;

Απ.: Η υπερφορολόγηση έχει εξαντλήσει τους Έλληνες. Έχουμε προειδοποιήσει κατ' επανάληψη την κυβέρνηση γι' αυτό. Βεβαίως δεν εκπροσωπώ το κόμμα των αλάθητων. Έχουμε κάνει κι εμείς λάθη. Αυτό όμως που συμβαίνει μ' αυτή την κυβέρνηση που έχει στηρίξει όλη την πολιτικής της για τη δημοσιονομική προσαρμογή στους φόρους δεν έχει προηγούμενο. Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ χαίρονται να βάζουν φόρους και δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι σκοτώνουν την οικονομία. Η κυβέρνηση ακολουθεί ένα μίγμα οικονομικής πολιτικής που δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής, μετά το 3ο μας έφερε και ένα 4ο μνημόνιο για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ερ.: Ανησυχείτε ότι μπορεί να χρειαστεί να ζητηθούν και νέα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα πέραν των όσων ξέρουμε; Πόσο μπορεί να αντέξει η Κυβέρνηση ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Υπάρχει κίνδυνος, λένε κάποιοι, να οδηγηθούμε ακόμη και σε πρόωρες εκλογές το 1ο εξάμηνο του 2018 εξ αυτού του λόγου;

Απ.: Μα, τι συζητάμε για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα! Αφού ήδη έχουν ψηφιστεί η αύξηση του αφορολόγητου για τους μισθωτούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και η νέα περικοπή συντάξεων για τους συνταξιούχους. Είναι τα μέτρα του 4ου μνημονίου που ψηφίστηκαν μόλις τον περασμένο Ιούνιο. Αν ακόμα και αυτά δεν φτάσουν και απαιτηθούν ακόμα περισσότερα μέτρα, τότε απλώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της! Όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις: η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να αισθανθούν ευφορία για την καθημερινότητά τους. Οι πολίτες όμως αντί για ευφορία βλέπουν απλώς την .. εφορία στις τσέπες τους.

Ερ.: Κύριε Χατζηδάκη, έχουμε μπροστά μας την 3η αξιολόγηση. Πόσο γρήγορα πιστεύετε ότι θα κλείσει δεδομένου ότι περιλαμβάνει θέματα «ζωτικής πολιτικής σημασίας» για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Απ.:Με δεδομένο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία καταπίνει «βατράχια», όπως φάνηκε και στη 2η αξιολόγηση, το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή να κλείσει και η 3η που είναι σχετικά λιγότερο δύσκολη. Τώρα το πότε θα κλείσει μην ρωτάτε εμένα. Εξαρτάται από το πότε θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης, προκειμένου η κυβερνητική πλειοψηφία να πανηγυρίσει ακόμα μια φορά, επειδή κατατρόπωσε τους δανειστές.

Ερ.: Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, έχουν ποντάρει πολύ στο αφήγημα της ανάπτυξης. Υπάρχει σταθερότητα και σιγουριά στη χώρα, είναι το επιχείρημα τους. Η πρώτη έξοδος στις αγορές ομολόγων πήγε καλά. Έρχεται και η δεύτερη. Οι επενδυτές έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα είναι ανεπτυγμένη χώρα δεν μπορεί να έχει ως επιχείρημα τα φθηνά εργατικά χέρια και τους μισθούς πείνας, όπως προτείνουν οι η ΝΔ και οι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού …

Απ.: Η ανάπτυξη δεν έρχεται με τα λόγια. Χρειάζονται ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι ανίκανη να προσελκύσει επενδύσεις. Διότι έχει αλλεργία στους επενδυτές και την επιχειρηματικότητα. Διότι έχει ιδεολογικές αγκυλώσεις που δεν μπορεί να ξεπεράσει. Οι επενδυτές δεν πρόκειται να έρθουν σε μια χώρα που η κυβέρνησή της θεωρεί αρχαιολογικό χώρο το σιλό στο λιμάνι του Πειραιά και δάσος το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Υπάρχουν περισσότερες από 200 άλλες χώρες για να επενδύσουν. Στην Ελλάδα θα έρθουν επενδύσεις μόνο αν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και υπάρχει μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Που θα ακολουθήσει ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους, θα προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Αυτό σήμερα στην Ελλάδα μόνο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να το καταφέρουν. Διότι πιστεύουμε πραγματικά σ' αυτή την πολιτική και διότι έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να την υλοποιήσουμε . 'Αλλωστε όλες οι μεγάλες επενδύσεις που συζητούνται σήμερα στη χώρα -ανεξαρτήτως αν προχωρούν ή τις υπονομεύει η σημερινή κυβέρνηση- έχουν δρομολογηθεί επί των ημερών μας.

Ερ.: Η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το ποσοστό της ανεργίας, για τον Απρίλιο του 2017, ανήλθε σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στο 21,7%, πέντε μονάδες κάτω από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για 320.000 νέες θέσεις εργασίας και θετική δυναμική. Τελικά τα χειρότερα είναι πίσω μας τουλάχιστον όσον αφορά την ανεργία;

Απ.: Η ανεργία μας εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλή, η υψηλότερη στην Ευρώπη. Η μείωσή της θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερη, αν η χώρα είχε τους ρυθμούς ανάπτυξης που προβλεπόταν το 2014 από όλους τους διεθνείς οργανισμούς ότι θα είχε το 2015, 2016 και 2017. Τώρα η όποια οριακή βελτίωση οφείλεται, κυρίως, στις λεγόμενες ελαστικές μορφές απασχόλησης, αλλά και στην σημαντική αύξηση της αποδημίας Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό. Ουσιαστική υποχώρηση της ανεργίας στη χώρα μας θα έχουμε μόνο αν προσελκύσουμε σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις και αποκτήσουμε σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ερ.: Εσείς όταν γίνετε κυβέρνηση τι θα κάνετε για την ανεργία; Ακούμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει τη φράση: Δουλειές -Δουλειές -Δουλειές. Πόσο εύκολο πλέον είναι αυτό σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα;

Απ.:Στην Ελλάδα από το 2010 και μετά έγινε μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, υιοθετήσαμε -έστω και μετά από 40 κύματα- πολλές διαρθρωτικές αλλαγές και κάναμε μια όχι αμελητέα εσωτερική υποτίμηση. Υπάρχουν λοιπόν οι προϋποθέσεις και θα περίμενε κανείς να έχουμε ξεκολλήσει από τον πάτο. Αυτό δυστυχώς δεν γίνεται, διότι έχουμε μια κυβέρνηση που υπονομεύει την οικονομία και δεν έχει αξιοπιστία στις αγορές και τους επενδυτές. Η προστιθέμενη αξία της ΝΔ είναι ότι μπορεί να αλλάξει αυτό το κλίμα και να αποκαταστήσει συνολικά την αξιοπιστία της χώρας. Αλλάζοντας την αντίληψη για τον τρόπο διαχείρισης της οικονομίας και βασισμένοι στο τρίπτυχο, λιγότεροι φόροι -λιγότερες δαπάνες -άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, μπορούμε να βάλουμε την οικονομία μπροστά, να δημιουργήσουμε νέες δουλειές και να φέρουμε μεροκάματο στο σπίτι.

Ερ.:Με την ιδιότητα και του πρώην υπουργού Ανάπτυξης πώς κρίνετε την υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός που οδήγησε και στην αναβολή των εγκαινίων στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας;

Απ.:Είναι άλλο ένα παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζονται οι επενδύσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως αντιπολίτευση είχαν «καβαλήσει »το κύμα των αντιδράσεων μιας μερίδας της τοπικής κοινωνίας. Έχουν λοιπόν γραμμάτια προς αυτό τον κόσμο. Έχουν και τις δικές τους ιδεοληψίες. Στην αρχή, λοιπόν, έδειξαν την απροκάλυπτη εχθρότητά τους προς αυτή την επένδυση, στη συνέχεια, υπό την πίεση και των δανειστών, αναγκάστηκαν να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους, τώρα σαν το εκκρεμές επανέρχονται στην αρχική εχθρική τους τοποθέτηση. Το αποτέλεσμα: η επένδυση δεν προχωρά όπως πρέπει και η χώρα στέλνει αρνητικό μήνυμα σε όλους όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ερ.: Σε λίγες μέρες έχουμε την ΔΕΘ. Να περιμένουμε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις από τον κ. Μητσοτάκη, όπως πέρυσι με το σχέδιο για τη μείωση της φορολογίας; Κάποιοι λένε, κ. αντιπρόεδρε, ότι δεν είναι και τόσο εύκολα υλοποιήσιμο. Μάλιστα τα στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι θα κάνετε μπαράζ απολύσεων στο ευρύτερο Δημόσιο για να βρείτε τους πόρους. Ποντάρει στο επιχείρημα των απολύσεων η Κυβέρνηση, πιθανότατα θα είναι και το μεγάλο δίλημμα των εκλογών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ;

Απ.: Ξεκινώ από το τελευταίο. Τα θέματα που υπάρχουν για τη ΝΔ στο Δημόσιο είναι δύο: η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και η κινητικότητα. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί στη χώρα μας και πλέον είναι αντίστοιχος του μέσου όρου των άλλων χωρών του ΟΟΣΑ. Η συζήτηση για τις απολύσεις συντηρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ στην απέλπιδα προσπάθειά του να διαστρεβλώσει τις θέσεις ΝΔ. Όμως οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ για το θέμα είναι ξεκάθαρες. Από εκεί και πέρα, η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα είναι πολύ σημαντική διότι θα παρουσιάσει τις θέσεις για την οικονομία με βάση το νέο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. Βεβαίως, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα είμαστε μετρημένοι στα λόγια μας. Λέμε λίγα, διότι θέλουμε να τα κάνουμε όλα! Όταν πέρυσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε τους φόρους που μπορεί να μειωθούν, προσδιόρισε παράλληλα και ποιες κρατικές δαπάνες μπορούν να μειωθούν ισόποσα, έτσι ώστε να μην αυξηθούν τα ελλείμματα. Αν ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της ΝΔ θα δείτε όλες τις λεπτομέρειες. Αυτό ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από κόμμα αντιπολίτευσης.

Ερ.: Αν η ΝΔ δεν πάρει αυτοδυναμία στις εκλογές ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στη χώρα;

Απ.: Η ΝΔ θα προσπαθήσει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας που θα στηρίζεται σε μια πλατιά συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Επίσης πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει να είναι μια Εθνική Ελλάδος. Να έχει τους καλύτερους και εντός και εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και εμείς δίνουμε τον πόλεμο της γενιάς μας. Είμαστε υποχρεωμένοι, λοιπόν, να τα καταφέρουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο Χρήστος Τριπόδης μιλάει στο "α" για το νέο θέατρο Φιλίπ

Μια συζήτηση με τον Χρήστο Τριπόδη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγός, που εγκαινιάζει το νέο θέατρο Φιλίπ στην Κυψέλη με τρεις επιτυχημένες παραστάσεις.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 11 Νοε 2025 | 11:17

Αυξάνονται κατά 50% τα όρια επιστροφής του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου - Ανακοινώσεις Χατζηδάκη

Υπολογίζεται ότι περίπου 37.000 αγρότες που είχαν εξαντλήσει το όριο από την καταβολή της 2ης δόσης τον Ιούλιο.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 09 Νοε 2025 | 19:18

Πρώτες αντιδράσεις για τη συνέντευξη Σαμαρά: Δεν ακούσαμε όραμα - πρόταση - Δεν έφυγε για να επιστρέψει

Μακάριος Λαζαρίδης και Στράτος Σιμόπουλος τοποθετήθηκαν για τη συνέντευξη Σαμαρά.

"Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ" 08 Νοε 2025 | 16:20

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ιστοσελίδας ellada24.gr που ανήκει στην "Ομάδα Αλήθειας"

"Αναμένουμε από όλα τα κόμματα την αυτονόητη και επιβεβλημένη καταδίκη της", σχολιάζει η ΝΔ.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ 08 Νοε 2025 | 14:41

Χατζηδάκης: Μεγάλη επιτυχία οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ - Ως το τέλος Νοεμβρίου οι πληρωμές στους αγρότες με υβριδικό σύστημα

Ο Κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι το κέρδος από τις συμφωνίες αυτές είναι πολυεπίπεδο

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05 Νοε 2025 | 16:04

Κατατέθηκε το Σχέδιο Δράσης για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι δήλωσαν για το θέμα Χατζηδάκης, Τσιάρας και Πιτσιλός.

"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ;" 05 Νοε 2025 | 14:33

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε Τυχεροπούλου για το ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ η πραγματικότητα διαψεύδει την κ. Τυχεροπούλου.

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 14:24

H "ομάδα των 11" γαλάζιων βουλευτών ξαναχτυπά με κατάθεση ερώτησης στον Παπασταύρου για τις τιμές στο ρεύμα

"Ποια νομοθετικά μέτρα θα λάβει προκειμένου οι χαμηλές τιμές των ΑΠΕ να αποτυπώνονται στις λιανικές τιμές καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος;" ρωτούν οι 11 βουλευτές.

"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΒΑΒΕΛ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ" 05 Νοε 2025 | 13:27

ΠΑΣΟΚ: Η οργισμένη δήλωση Χατζηδάκη αποδεικνύει ότι το Μαξίμου γνώριζε τον σχεδιασμό για τα ΕΛΤΑ

"Μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τώρα τα ΕΛΤΑ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει σε κάθε μεγάλη πρόκληση", σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 12:24

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κλήση των μαρτύρων

"Η λίστα μαρτύρων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες περιλαμβάνει ρητά τον κ. Κουφουδάκη από την Cognitera, το όνομα του οποίου δεν υπάρχει στην λίστα της Νέας Δημοκρατίας" απάντησαν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 05 Νοε 2025 | 11:44

Ξέσπασμα Χατζηδάκη για ΕΛΤΑ: "Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ στοχοποίηση, δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν"

"Δεν έχω λόγο, όμως, να αναλάβω ευθύνες για χειρισμούς που δεν μου αναλογούν", τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 10:09

Η ανάρτηση της Αγαπηδάκη για τα ΕΛΤΑ που εκνεύρισε τους βουλευτές της ΝΔ και το like από Σκέρτσο - Μυλωνάκη

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη που άναψε νέα "φωτιά" στη ΝΔ για το θέμα των ΕΛΤΑ.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 03 Νοε 2025 | 21:03

"Σφαγή" στην κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για τα ΕΛΤΑ: Βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν την παραίτηση της διοίκησης

Η άτυπη τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τα ΕΛΤΑ συνοδεύτηκε από αρκετή ένταση - Ποιοι βουλευτές αντέδρασαν έντονα

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΓΙΑ ΕΛΤΑ 01 Νοε 2025 | 12:56

Χατζηδάκης: Ποτέ δεν αρνήθηκα δύσκολες μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν μπορεί να συνδέεται με εμένα ό,τι προκαλεί αντιδράσεις

Ο Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τις ανακοινώσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ για κλείσιμο καταστημάτων και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ 31 Οκτ 2025 | 19:15

ΕΛΤΑ: Αντιδράσεις και εντός ΝΔ για το κλείσιμο 204 καταστημάτων - Θέμα επιβίωσης των θέσεων εργασίας έθεσε ο Μαρκόπουλος

Βουλευτές της κυβέρνησης κατέθεσαν ερωτήσεις και αναφορές, ζητώντας εξηγήσεις για το κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 30 Οκτ 2025 | 11:24

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γεώργιος Παπαδόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπαδόπουλος, ένας εκ των στελεχών που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 26 Οκτ 2025 | 14:16

Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος του 2025 νέα δέσμη πρωτοβουλιών για τη στεγαστική πολιτική

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Κ. Χατζηδάκης απαντά λέγοντας πως "έχουμε να ανέβουμε ένα βουνό"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 21 Οκτ 2025 | 16:29

Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον Μόσχο Κορασίδη με αλληλοκατηγορίες

"Πυρά" από πηγές ΝΔ και πηγές ΠΑΣΟΚ για τον εκπρόσωπο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Μόσχο Κορασίδη

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Οκτ 2025 | 12:33

Το "καρφί" Χατζηδάκη για Κωνσταντοπούλου: "Μην με ρωτάτε για Τσίπρα, θα φύγω"

Ο Κ. Χατζηδάκης είπε χαριτολογώντας "μην με ρωτάτε για τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί θα φύγω!"

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

16 Οκτ 2025 | 18:44

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης νέος αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης ορίστηκε στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 15 Οκτ 2025 | 16:49

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση του πρώην προέδρου Καπρέλη κατέρριψε τους μύθους της αντιπολίτευσης και το αφήγημα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

"Ο μάρτυρας δεν αποδέχθηκε τον όρο "σκάνδαλο" στον οποίο έχουν επενδύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης" τονίζουν πηγές της ΝΔ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Οκτ 2025 | 10:41

Χατζηδάκης: H παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Αγνωστο Στρατιώτη θα γίνει όπως πρέπει

"Η νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά της αρμοδιότητας συντήρησης και ανάδειξης του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο υπ. Εθνικής Άμυνας θα κατατεθεί, και θα φέρει τις υπογραφές όλων των συναρμόδιων υπουργών".

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 12 Οκτ 2025 | 17:33

Χατζηδάκης: Τα μνημεία των ηρώων δεν είναι χώροι για διαμαρτυρίες - Είμαι κατάπληκτος από τις αντιδράσεις

Διερωτάται εν πρώτοις αν "είναι τα μνημεία, όπως αυτό του Αγνώστου Στρατιώτη, τόπος για κάθε είδους διαμαρτυρία;"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 10 Οκτ 2025 | 16:16

Η ΝΔ καταγγέλλει "διαστρέβλωση δηλώσεων" του Π Μαρινάκη -"Καλά ξεμπερδέματα" απαντά το ΠΑΣΟΚ

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο κ. Τσουκαλάς εν γνώσει του διαστρέβλωσε τη δήλωση του κ. Μαρινάκη.

ΝΔ 10 Οκτ 2025 | 07:38

Στυλιανίδης vs Πατέλης: Οι δύο ψυχές της ΝΔ σε δύο παρουσιάσεις βιβλίων - "Ήρθε η ώρα να ξαναζεσταθούμε λίγο"

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη βρέθηκαν όλα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αλλά λίγοι βουλευτές.

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 20:59

"Καρφί" Μητσοτάκη για την απουσία Σαμαρά: "Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης εν συνόλω"

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 08 Οκτ 2025 | 19:33

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Αποφεύχθηκε το lockdown - Ενισχύονται οι έλεγχοι και τα μέτρα

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/10 για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 08 Οκτ 2025 | 15:23
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 08 Οκτ 2025 | 12:49

Βούλτεψη: "Μεροληπτική η στάση της Κοβέσι - Κακώς παρενέβη στα εσωτερικά της χώρας"

''Κακώς παρενέβη. Όταν έρχεσαι και μου λες ότι θα αλλάξεις άρθρο σου στο Σύνταγμά σου, που δεν το λες για καμιά άλλη χώρα'', είπε η Σοφία Βούλτεψη.

ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ 08 Οκτ 2025 | 11:59

ΝΔ: Παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη για υπόθεση 400.000 ευρώ

"Ένα χρόνο μετά την παρέμβαση Κορασίδη, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, συστήνεται δευτεροβάθμια επιτροπή για την επίλυση της διαφοράς των 400.000 ευρώ".

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Οκτ 2025 | 16:34
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 04 Οκτ 2025 | 11:00

Επετειακό βίντεο της Νέας Δημοκρατίας για τα 51 χρόνια από την ίδρυσή της

Η Νέα Δημοκρατια ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επετειακό βίντεο

14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 03 Οκτ 2025 | 18:56

Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πια ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης

"Η Ελλάδα του 2025 δεν έχει ανάγκη από ακοστολόγητα συνθήματα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη του 14ου τακτικού συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ DATA CONSULTANTS 30 Σεπ 2025 | 18:04

Δημοσκόπηση στη Δυτ. Ελλάδα: Πρώτη αλλά αποδυναμωμένη η ΝΔ, με μόλις 1% διαφορά από πιθανό "κόμμα Καρυστιανού"

Η εκλογική επιρροή των κομμάτων, το ποσοστό που καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 30 Σεπ 2025 | 15:32

Πηγές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

"Μάταιος κόπος. Η αμηχανία μπροστά στην ευθύνη για διακοπή των επιδοτήσεων των αγροτών είναι παραπάνω από φανερή", αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 30 Σεπ 2025 | 14:10

Κωστής Χατζηδάκης: Κάνουμε αγώνα δρόμου για να πληρωθούν οι αγρότες, ικανοποιώντας τις προϋποθέσεις της Κομισιόν

"Σε 15 περίπου ημέρες ξεκινούν οι πληρωμές για τις αποζημιώσεις. Ακολουθεί η καταβολή των ετήσιων αποζημιώσεων αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι", τόνισε

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Σεπ 2025 | 13:27

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα Μ. Λαζαρίδη - Μ. Αποστολάκη - "Γελάει ο κόσμος" - "Να μη δουλευόμαστε"

Η καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

ΧΑΣΑΠΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ 30 Σεπ 2025 | 13:13

Οι απλήρωτοι αγρότες, νέος πονοκέφαλος για το Μαξίμου: Δεν καταβάλλονται οι επιδοτήσεις λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ποσό 598 εκ ευρώ για το 2024 δεν έχει καταβληθεί ακόμα ενώ δεν θα καταβληθεί τον Οκτώβριο, ούτε η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους έως και 500 εκ ευρώ.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 29 Σεπ 2025 | 12:31

Στα χέρια του Χατζηδάκη το δύσκολο σταυρόλεξο των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες- Οι απειλές της Κομισιόν

Η Κομισιόν απαιτεί οι αλλαγές το σύστημα ελέγχου και πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ να ισχύσουν άμεσα, αλλιώς αναστέλλει τις πληρωμές.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 26 Σεπ 2025 | 11:14

Μπλακ χιούμορ Καράογλου της ΝΔ για τους πεθαμένους μάρτυρες της εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μπορεί να πέθαναν από το άγχος τους"

Απίστευτο σχόλιο από τον βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου για τους νεκρούς μάρτυρες που εκλήθησαν στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

"Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΠΙΑΣΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ" 25 Σεπ 2025 | 15:25

Πηγές ΝΔ για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ "ουρά" της Κωνσταντοπούλου - Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιδράσεις

Πηγές της ΝΔ χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ""ουρά" της της Ζ. Κωνσταντοπούλου", καταμαρτυρώντας του παραποίηση γεγονότων στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 25 Σεπ 2025 | 12:58
ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ 23 Σεπ 2025 | 09:51

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκαναν και γάμο με... κλαρίνο και την κατασχεμένη Ferrari στα Τρίκαλα [βίντεο - εικόνες]

Σε γάμο εμφανίστηκαν τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα της Πόπης Σεμερτζίδου, που δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 22 Σεπ 2025 | 21:54

Χατζηδάκης: Οι παρεμβάσεις της ΔΕΘ για τη βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών στηρίζουν το εμπόριο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι η αναδιάταξη του διεθνούς εμπορίου βρίσκει την Ελλάδα σε πλεονεκτική θέση

"ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ" 22 Σεπ 2025 | 10:38

Λοβέρδος: Όσοι ψήφισαν Ανδρουλάκη, Γερουλάνο ή Δούκα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σχέση με τις απόψεις μου

"Δεν υπάρχει άλλη λύση για έναν κεντρώο πολιτικό. Τον χώρο τον παραχώρησε το ΠΑΣΟΚ εξ ολοκλήρου στη ΝΔ", τόνισε ο Α. Λοβέρδος.

21 Σεπ 2025 | 18:53

Κ. Χατζηδάκης: Παράθυρο για "ένα ακόμα πακέτο στήριξης" το 2026

Η συνέντευξη κλείνει με τα πολιτικά ανοίγματα της κυβέρνησης προς το Κέντρο, με αφορμή και την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 20 Σεπ 2025 | 13:26

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΚΜ

Το ερώτημα παραμένει: Γιατί όλοι φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ούτε έναν να έκανε την αντίστροφη πορεία;

20 Σεπ 2025 | 08:26

Γιατί σώπασαν ξαφνικά οι αντάρτες της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Τι λέγεται στα... πηγαδάκια

Αν και σε πολλούς γαλάζιους, δεν ήχησε θετικά η προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ, προτίμησαν να… κατεβάσουν τα όπλα και να τηρήσουν σιγή ασυρμάτου.

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 18 Σεπ 2025 | 16:56

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα κόμματα συμφωνούν στο 70% με την πρότασή μας για τους μάρτυρες

"Οφείλουμε να προστατέψουμε τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής από όσους επιθυμούν να τις δώσουν χαρακτηριστικά "προανακριτικής"", αναφέρουν οι πηγές ΝΔ

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 12:30

Αιχμές Γιαννίτση για Greek Statistics στην αύξηση του ΑΕΠ - "Είναι λάθος τα στοιχεία του" απαντά η ΕΛΣΤΑΤ

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης διερωτήθηκε σχετικά με την ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 10:52

Χατζηδάκης για δημοσκοπήσεις: Bρισκόμαστε στο μέσο της τετραετίας, λογικό οι κυβερνήσεις να υποχωρούν

"Παρόλα αυτά, η ΝΔ προηγείται με σημαντική διαφορά των άλλων κομμάτων που δεν μπορούν να βρουν πολιτικά και δημοσκοπικά την περπατησιά τους", ανέφερε.

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ 17 Σεπ 2025 | 10:01

Λοβέρδος: Δεν θα ανοίξω βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ - Αρχές Ιουνίου έκλεισε το deal με τον Μητσοτάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αν και σημείωσε πως δεν θέλει βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ 17 Σεπ 2025 | 07:12

Τα μηνύματα από την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ - "Διεύρυνση με στόχο την αυτοδυναμία"

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι η διεύρυνση είναι η απάντηση στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από μία αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 16 Σεπ 2025 | 23:16

Χατζηδάκης για εξαγορά HSBC Μάλτας από Credia Bank: "Σημαντικά οφέλη για το Δημόσιο και την ελληνική οικονομία"

"Ήμουν αρμόδιος Υπουργός όταν φέραμε νομοσχέδιο για την υπέρβαση των ζητημάτων που αντιμετώπιζε η Τράπεζα και θυμάμαι τις έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση"

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ Β' ΑΘΗΝΩΝ 16 Σεπ 2025 | 12:14

Στη ΝΔ και επίσημα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα"

"Καλωσορίζουμε στη Νέα Δημοκρατία τον καθηγητή Ανδρέα Λοβέρδο και στελέχη των Δημοκρατών", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Σεπ 2025 | 12:53

Χατζηδάκης: Με τη ΝΔ η χώρα πηγαίνει ψηλότερα, όχι με λεφτόδεντρα της αντιπολίτευσης

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για ανεπαρκή μέτρα, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθαρίζει ότι "στην πλειοδοσία υποσχέσεων εμείς δεν πρόκειται ποτέ να ανταγωνιστούμε την αντιπολίτευση".

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ 12 Σεπ 2025 | 12:26

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Ιδιαίτερα τιμητική και πρόκληση για μένα η πρόταση του πρωθυπουργού για γραμματέας της ΚΟ ΝΔ

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι η τελική κρίση της υποψηφιότητάς του είναι στα χέρια των βουλευτών της ΝΔ .

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Σεπ 2025 | 13:24

Χατζηδάκης: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της για το καλώδιο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, από το οποίο κυρίως ωφελημένη θα είναι η Κύπρος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 02 Σεπ 2025 | 20:00

Χατζηδάκης για τo my1521: "Άμεση επαφή, καλύτερη εξυπηρέτηση για τους φορολογούμενους"

"Έχουμε υποχρέωση να μειώνουμε τους φόρους όσο μπορούμε, αλλά και να εξυπηρετούμε τους φορολογουμένους με τον καλύτερο τρόπο", είπε ο Κ. Χατζηδάκης

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΣΤΑ 53 ΤΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:44

Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαχαράκη – Κόρη πρώην βουλευτή της ΝΔ

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο της Κατερίνας Ζαχαράκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Αυγ 2025 | 15:16

Κωστής Χατζηδάκης: Μέτρα για ευάλωτους και τη μεσαία τάξη

Η κυβέρνηση αυτή έχει μειώσει 72 διαφορετικούς φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5,4 ποσοστιαίες μονάδες

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 28 Αυγ 2025 | 10:23

Χατζηδάκης: Η προτεραιότητα της κυβέρνησης για τη Μακεδονία και τη Θράκη φαίνεται στην πράξη

Σύσκεψη Χατζηδάκη με ουλευτές, την περιφερειάρχη και 38 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 27 ΛΕΕΙ 27 Αυγ 2025 | 21:16

Αναποφάσιστοι: Αυτοί θα κρίνουν τις εκλογές- Εφθασαν στο 15% του εκλογικού σώματος

Ολοι τους διεκδικούν αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα προσέλθουν στις κάλπες και θα ψηφίσουν

ΠΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ 27 Αυγ 2025 | 16:54

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια προς Καλαμαριά - Τέσσερις νέοι συρμοί

Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο νέο τμήμα του δικτύου, την επέκταση προς Καλαμαριά, όπως γνωστοποίησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 91 ΕΤΩΝ 27 Αυγ 2025 | 16:47

Κώστας Πυλαρινός: Πέθανε ο παλιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα 91 του χρόνια - Το αντίο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κώστας Πυλαρινός είχε διατελέσει βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 26 Αυγ 2025 | 08:10

Θανάσης Λιούτας: Δημοσίευμα εμπλέκει την οικογένειά του στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Διαψεύδει ο βουλευτής Τρικάλων

Ο κ. Λιούτας έκανε λόγο για κατευθυνόμενο δημοσίευμα, από ανθρώπους που δεν θέλουν να τον βλέπουν στην πολιτική και πως θα καταθέσει εξώδικο μιας και το θεωρεί ψευδές.

ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ 23 Αυγ 2025 | 13:12

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο - Ποιοι έδωσαν το παρών [εικόνες]

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Βεσυρόπουλου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ 23 Αυγ 2025 | 11:03

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο – Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΣΤΙΣ 12 23 Αυγ 2025 | 08:55

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων

Στις 12:00 στην Ημαθία η κηδεία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 22 Αυγ 2025 | 09:14

Απόστολος Βεσυρόπουλος: "Φώναζαν βοήθεια" - Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τις δραματικές στιγμές μετά την ανακοπή

Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά του βουλευτή Ημαθίας και πρώην υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΘΛΙΨΗ 22 Αυγ 2025 | 07:51

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε χωρίς απινιδωτή ο άνθρωπος που συνέβαλε στην αύξησή τους - Το Σάββατο το "τελευταίο αντίο"

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 59 ετών ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Αυγ 2025 | 11:12

Τα συλλυπητήρια της ΝΔ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά

"Μπροστά σε μια τόσο τραγική απώλεια, τα λόγια είναι φτωχά" αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 04 Αυγ 2025 | 18:47

Πηγές ΝΔ για τις δηλώσεις Απατζίδη: Το ΠΑΣΟΚ θα τη διαγράψει;

"Αναμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση," λέει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την έκκληση του κόμματος να διαγράψει την Μαρία Απατζίδη με αφορμή δηλώσεις της για το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Ιουλ 2025 | 17:27

Συνάντηση Χατζηδάκη με Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας: "Στεκόμαστε απέναντι σε κλαθε μορφή ρατσισμού και αντισημιτισμού"

Οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τα επεισόδια εναντίον Ισραηλινών πολιτών που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Ιουλ 2025 | 10:48

Βενιζέλος: Ακυρη η ψηφοφορία στη Βουλή για την προανακριτική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ευτελισμός των θεσμών λόγω κρίσης νομιμοποίησης

Ακυρη κατέστη η χθεσινή ψηφοφορία σχετικά με τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΣΤΟ LINKEDIN 29 Ιουλ 2025 | 17:49

Χατζηδάκης: Να συζητήσουμε για το νερό χωρίς fake news - Η ανάρτησή του για την λειψυδρία

"Ας είμαστε ξεκάθαροι: Το νερό είναι και παραμένει δημόσιο αγαθό, όπως ορίζει το Σύνταγμα", αναφέρει ο Κωστής Χατζηδάκης στην ανάρτησή του

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ 26 Ιουλ 2025 | 11:33

Δημοσκόπηση GPO: Xάνει 3 μονάδες η ΝΔ λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ - Πτώση και για ΠΑΣΟΚ, Πλεύση - Αύξηση των αναποφάσιστων

Μήνυμα στο Μαξίμου με πτώση 3 μονάδων στην πρόθεση ψήφου - "Πληγή" για τη ΝΔ ο ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν "ανεβαίνουν" ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 25 Ιουλ 2025 | 12:05

Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα αναζητηθούν ευθύνες διοικητικών στελεχών, εταιρειών, κέντρων υποδοχής δηλώσεων

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι η κρίση πρέπει να γίνει ευκαιρία για να αλλάξουμε νοοτροπία και να ανοίξουμε μια καινούργια σελίδα στην αγροτική πολιτική.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 24 Ιουλ 2025 | 18:29

Κυβερνητικές πηγές για Ανδρουλάκη: Θυμωμένος, σε πλήρη σύγχυση, προσπαθεί να δικαιολογηθεί για τους "πράσινους φραπέδες"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τη λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών ως ένα "ντιλάρισμα""

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 24 Ιουλ 2025 | 11:58

Χατζηδάκης για νερό: Δεν πάει άλλο με τους 739 φορείς - Τον Σεπτέμβριο η εξειδίκευση των μέτρων

Ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 22 Ιουλ 2025 | 11:41

Χατζηδάκης: Οι τράπεζες να αντιληφθούν ότι υπάρχουν κάποια όρια και ότι δεν μπορεί να βγάζουν και ''από τη μύγα ξύγκι''

"Οι τράπεζες πήγαν γυρεύοντας και η παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν σωστή και δίκαιη" ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΕΚΕΠΕ 16 Ιουλ 2025 | 18:02

Κόντρα Ανδρουλάκη - Χατζηδάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεσμεύομαι για εξεταστική από το 1821" - "Είστε οι μεγαλύτεροι χορηγοί μας"

Νίκος Ανδρουλάκης και Κωστής Χατζηδάκης συγκρούστηκαν στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 10 Ιουλ 2025 | 10:02

Αγωγή Κασσελάκη κατά Μαρκόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση - Τι απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ

Ο Στέφανος Κασσελάκης, προχώρησε στην κατάθεση αγωγής κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου, για συκοφαντικές δηλώσεις που εκφράστηκαν δημόσια σε τηλεοπτικό μέσο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 09 Ιουλ 2025 | 12:06

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιασαν κολλητούς του κ. Μητσοτάκη και κουμπάρους τους με εγκληματική οργάνωση και υπουργική κάλυψη

"Ο μόνος τρόπος για να φύγει η Νέα Δημοκρατία είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης