Χατζηδάκης-Παιδεία: Θα καταργηθούν όσες ρυθμίσεις καταργούνται

Την κατάργηση όσων ρυθμίσεων μπορούν να καταργηθούν προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

xatzidakis-paideia-tha-katargithoun-oses-ruthmiseis-katargountai
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την κατάργηση όσων ρυθμίσεων μπορούν να καταργηθούν προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τις διατάξεις του νομοσχεδίου απαράδεκτες και εξέφρασε την άποψη ότι το υπουργείο Παιδείας νομοθετεί με μοναδικό γνώμονα το μικροκομματικό συμφέρον.

Υπό αυτό το πρίσμα, κατηγόρησε τον υπουργό ότι λειτουργεί και σε ότι αφορά τις τροπολογίες που κάνει αποδεκτές καθώς όπως είπε,ενέταξε στο νομοσχέδιο περί τις 20 βουλευτικές τροπολογίες βουλευτών (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ) που μεταξύ άλλων ζητούν την ίδρυση τμημάτων. 

"Ζήτω ο εκσυγχρονισμός και η πρόοδος του ΣΥΡΙΖΑ" είπε και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ σύγχρονη εκδοχή του Τζουμπέ.​

Σε ότι αφορά τις διατάξεις ο κ. Χατζηδάκης χρέωσε στον Κώστα Γαβρόγλου ότι αφαιρεί κάθε αυτονομία από τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία αφού όπως είπε όλα τώρα θα περνούν από το υπουργείο.

Επικριτικός ήταν και σε ότι αφορά τις αλλαγές στις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και σε ότι αφορά την αναβάθμιση των ΤΕΙ η οποία υποστήριξε έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμία αξιολόγηση και προγραμματισμός, αλλά και χωρίς να έχουν διασφαλιστεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών. 

"Απορώ πως δεν ορθώνεται το ανάστημα σας να πείτε όχι σε αυτές τις ακρότητες" είπε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας δεσμεύθηκε ότι όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές σε σχολεία και ΑΕΙ με γνώμονα την προσπάθεια και την αξιολόγηση.

 

 

 

Φωτογραφία: Αρχείο EUROKINISSI

...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook