Χατζηδάκης σε ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ: «Δεν είστε κατήγοροι, είστε κατηγορούμενοι»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε εκτενέστατα για την κατάσταση στην οποία ήταν η ΔΕΗ όταν την παρέλαβε.

xatzidakis-se-suriza-gia-dei-den-eiste-katigoroi-eiste-katigoroumenoi
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Δεν είστε κατήγοροι είστε κατηγορούμενοι». Με την φράση αυτή συνόψισε την κριτική του έναντι των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την κατάσταση της ΔΕΗ, ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε εκτενέστατα για την κατάσταση στην οποία ήταν η ΔΕΗ όταν την παρέλαβε.

Επικαλέστηκε προς τούτο δύο εκθέσεις ορκωτών λογιστών.

Της Ernest and young που επί των ημέρων της προηγούμενης κυβέρνησης έθεσε ευθέως ζήτημα λειτουργίας της Δημόσιας Επιχείρησης λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων και της Standard and Poor s που μετά τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης πήρε πιστοποιητικό βιωσιμοτήτας.

Ο κ. Χατζηδάκης ήταν  ιδιαίτερα οξύς απέναντι στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Έχετε τοποθετήσει ψηλά το πολιτικό θράσος και περνάτε από πάνω» δήλωσε.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδεται ασυστόλως σε βαθμό τέτοιο που ενώ τώρα έχουμε Νοέμβριο η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι έχουμε το καλοκαίρι του Μαδούρο στην Βενεζουέλα.

Ο υπουργός καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση λόγω της μη πώλησης της μικρής ΔΕΗ που είχε προωθήσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά αλλά και εξαιτίας της δημοπρασιών ρεύματος που επέφερε ζημίες στην Δημόσια Επιχείρηση της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι η ΔΕΗ διασώθηκε και τώρα ακολουθείται ένα σχέδιο πέντε αξόνων.

·       Εκσυγχρονισμός.

·       Απολιγνιτοποίηση.

·       Ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ

·       Διάσωση.

·       Άνοιγμα στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στο σημείο αυτό υπήρξε νέα έντονη κόντρα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει ότι η ΝΔ ξεπουλά την Δημόσια Επιχείρηση και τον υπουργό να απαντά ότι η κυβέρνηση αναζητά στρατηγικό επενδυτή.

«Εσείς είστε που ιδιωτικοποιήσατε το 66% του ΔΕΣΦΑ και το 49% του ΑΔΜΗΕ» απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης και συνέχισε στου ίδιους έντονους τόνους «έχετε γίνει βιομηχανία θεαμάτων. Να απολογηθείτε απέναντι στους Έλληνες πολίτες που βλέπει ένα κόμμα που υποτίθεται ότι αντιμάχεται τα μεγάλα συμφέροντα να τα υπηρετεί ξεδιάντροπα».

Από τη συζήτηση δεν έλειψε και η χθεσινή συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο υπουργός θέλοντας να καταδείξει την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε μέρος στην πορεία, αλλά μετά κουράστηκε και αποχώρησε.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook