X

Νέες βολές στο ΔΝΤ από Παππά μέσω...twitter

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με το ΔΝΤ έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με σειρά αναρτήσεων στο twitter.

Γράφει: TheToc team

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με το ΔΝΤ έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με σειρά αναρτήσεων στο twitter, μία μόλις ημέρα μετά το ραντεβού Μέρκελ-Λαγκάρντ και το κοινό μήνυμα των δύο πως το ΔΝΤ μένει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Εν συνεχεία, ο κ. Παππάς έκανε νέα ανάρτηση στην οποία εμφανίζονται συγκριτικά οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία διαχρονικά σε σχέση με την πραγματική απόδοση.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter είχε επικρίνει τη ΝΔ και παρουσίασε οκτώ σημεία που οι προβλέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαψεύστηκαν.

Κατά τον κ.Παππά:

  • Η ύφεση σχεδόν μηδενίστηκε την ώρα που κάποιοι την προέβλεπαν ακόμη και στο 7%.
  • Ο τουρισμός έκανε ρεκόρ με 25 εκατ. επισκέπτες, αριθμός που φέτος αναμένεται να ξεπεραστεί.
  • Η Ελλάδα ήταν πρώτη στην απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ.
  • Επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% ενώ το πρόγραμμα προέβλεπε έλλειμμα 0,25%.
  • Η ανεργία μειώθηκε κατά 2,1 μονάδες.
  • Αυξήθηκε κατά 5,5%, στα 6,75 δισ. ευρώ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
  • Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κόστισε στο Δημόσιο 5,7 δισ. ευρώ, ενώ η Συμφωνία προέβλεπε 25 δισ.
  • Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις ευνοούν το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και οι ασφαλιστικές-φορολογικές αλλαγές προστατεύουν το 90% των αγροτών.