Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιον Όρος, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες έντονο σχολιασμό, τόσο από πολιτικά πρόσωπα όσο και από πολίτες στα social media.
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα, ο οποίος έχει δηλώσει άθεος, βρίσκεται από την Πέμπτη στο Άγιον Όρος, περιγράφοντας την εμπειρία ως μια διαδικασία "που δεν πρέπει να χάσεις".
Η παρουσία του, ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητη και γρήγορα βρέθηκε στο επίκεντρο αντιδράσεων. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε με καυστικό τρόπο την επίσκεψη, εστιάζοντας στη σχέση του Τσίπρα με τη θρησκεία.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ έγραψε χαρακτηριστικά: "Για άθεος κατά δήλωσή του τα λέει πολύ ωραία πάντως ο άτιμος".
Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία διερωτήθηκε σκωπτικά αν ο Αλέξης Τσίπρας "πήγε να ψάλει", ενώ έκανε λόγο για "θεομπαίχτες", υποστηρίζοντας πως η ελληνική κοινωνία δεν χρειάζεται ακόμη έναν.
Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να σταθεί περισσότερο στο πρόσωπο που συνόδευε τον πρώην πρωθυπουργό. Πρόκειται για τον Δημήτριο Λινό, σύζυγο της Αθηνάς Λινού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι πλέον ιερέας.
Ο πρώην συνεργάτης του Τσίπρα έγραψε: "Έμαθα για μια επίσκεψη στο Άγιο Όρος. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ή κυρίως που πας . Το πρόβλημα είναι ποιος σε συνοδεύει…. Γιατί ΠΑΝΤΑ ΙΣΧΥΕΙ το "δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι" Και ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ και ΚΡΙΜΑ!!!".
Ο σχολιασμός του Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψη στο Άγιον Όρος στα social media
Την ίδια ώρα, πέρα από τις τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε έντονο σχολιασμό και από απλούς χρήστες του Χ.
Οι αναρτήσεις και τα σχόλια για την παρουσία του στο Άγιον Όρος συγκεκριμένα ήταν πολλά και ποικίλα, με το Χ να παίρνει "φωτιά” και τους χρήστες να σχολιάζουν με κάθε τρόπο την επίσκεψη.