Χριστόφορος Βερναρδάκης: Ο «σκληρός» σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα

Ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, γγ συντονισμού κυβερνητικού έργου,με τις σκληρές απόψεις του για τα συνδικάτα και τα ΜΜΕ, έγινε αν. υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

xristoforos-bernardakis-o-skliros-sumboulos-tou-aleksi-tsipra
SHARE THIS
0
SHARES
Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, γγ συντονισμού κυβερνητικού έργου, είναι ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης έχει μόνιμη συμμετοχή στην Επιστημονική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο Κράτος, το Πολιτικό Σύστημα και το Σύνταγμα, συντονίζοντας την ειδική υπο-επιτροπή για το Πολιτικό Σύστημα.  
 
Είναι ο άνθρωπος που πρωταγωνίστησε σε κόντρες και έκανε σκληρές κριτικές μέσω Facebook, τοποθετούμενος υπέρ της «επανίδρυσης των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ», καταγγέλλοντας ως «όνειδος», τον «σφετερισμό της σφραγίδας των συνδικάτων από τη σημερινή ηγετική ομάδα», λόγω της «απροκάλυπτης ένταξης στο στρατόπεδο του ΝΑΙ».
 
 

 


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος, απάντησε στην ανάρτηση, υπογραμμίζοντας: «Τα συνδικάτα έχουν δημοκρατικές διαδικασίες -ν' αλλάξουν την ηγεσία τους... εάν το θελήσουν. Πάντως, 5 χρόνια τώρα -μνημονιακής λαίλαπας- δεν το έκαναν παρά τις αλλεπάλληλες εκλογές και συνέδρια...»
 
Η ανάρτησή του ξεσήκωσε θύελλα όχι μόνο για όσα έγραψε σχετικά με τα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ, αλλά και για την πρόταση με την οποία έκλεισε την ανάρτηση, μιλώντας για τα ΜΜΕ: «Είναι τόσο σημαντικό όσο και ο έλεγχος της κατευθυνόμενης πληροφόρησης από τα ιδιωτικά ΜΜΕ». 
 

 

 

 

Η πορεία του Χριστόφορου Βερναρδάκη

 
-Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ στο αντικείμενο «Πολιτική Ανάλυση: Κόμματα και Πολιτική Συμπεριφορά». Από τον Οκτώβριο του 2004 έως τον Νοέμβριο του 2009 υπηρέτησε ως Λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο γνωστικό αντικείμενο «Ποσοτική Ανάλυση Πολιτικής».
 
-Το 1993 ίδρυσε την εταιρεία δημοσκοπήσεων και κοινωνικών ερευνών VPRC, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. έως τον Νοέμβριο του 2004, αναλαμβάνοντας κατόπιν τη θέση του Επιστημονικού Συμβούλου. Μέσω της εμπλοκής του στην VPRC επέβλεψε πάνω από 800 μικρά και μεγάλα ερευνητικά προγράμματα, στους τομείς της πολιτικής και εκλογικής έρευνας, της κοινωνικής έρευνας, της έρευνας Μέσων Ενημέρωσης και της έρευνας αγοράς και καταναλωτικής συμπεριφοράς. Παράλληλα, επέβλεψε μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα επιστημονικών ινστιτούτων ή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Ως εμπειρογνώμονας στον τομέα των ερευνών συμμετέχει από τον Νοέμβριο του 2011 στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), έχοντας υπό την επίβλεψή του τις σταθερές έρευνες παρακολούθησης των δεικτών του κλάδου.  
 
-Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (ΕΕΠΕ) από τον Ιούνιο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2014. Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου "Νίκος Πουλαντζάς", καθώς και του Ιδρύματος Γληνού. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Ερευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), καθώς και του Επιστημονικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). 
 
 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook