Χρυσή Αυγή: Θρίλερ με την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά- Αγρια κόντρα Χρυσοχοΐδη με ΣΥΡΙΖΑ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης του Χρήστου Παππά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εχει βάλει στο στόχαστρο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
pappas

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστου Παππά, καθώς δεν έχει δώσει σημεία ζωής και ο συνήγορός του δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εμφανιστεί πριν από το Εφετείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία φορά που αστυνομικοί ειδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου. Ο ίδιος είχε δώσει το παρών στο τμήμα του Παπάγου την 1η Οκτωβρίου, ως όφειλε σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλακισή του το 2015. Σημειώνεται ότι η 10η Οκτωβρίου ήταν τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Η υπόθεση έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για αποτυχία και τον βάζει στο στόχαστρο, ενώ το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά ότι δεν μπορούσε- γιατί δεν είναι νόμιμο- να έχει θέσει τον Χρήστο Παππά σε παρακολούθηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο τον Χρυσοχοΐδη

Για μείζον πολιτικό ζήτημα κάνουν λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, κάνοντας λόγο για διασυρμό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τον οποίο ζητούν να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζουμε ότι ο Χρήστος Παππάς που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών ως μέλος του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν ένας από τους 38 καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής που δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και θα οδηγούνταν στη φυλακή. Παρά το γεγονός όμως πως υπήρχε οργανωμένο σχέδιο της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη και τη μεταφορά των καταδικασθέντων στις φυλακές, το νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής εξαφανίστηκε και παραμένει άφαντος.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι "η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά "αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των Αρχών, γελοιοποιεί τους Θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη" ενώ ταυτόχρονα "αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της δυσανεξίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις δημοκρατικές διαδικασίες".

"Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όφειλε να γνωρίζει που βρίσκονται και να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που αυτή ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης", αναφέρει ο κ. Σπίρτζης διερωτώμενος ταυτόχρονα αν "θα αναλάβουν επιτέλους ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης τις ευθύνες τους".

Η απάντηση Χρυσοχοΐδη μέσω ανακοίνωσης του Υπουργείου

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

1. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.

2. Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.

3. Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.

4. Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.

5. Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.

6. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.

9. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!

10. Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

11. Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία.

Με πρόταση μομφής κατά του Χρυσοχοΐδη απειλεί ο Πολάκης

Ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ για την εξαφάνιση Παππά είναι η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος απειλεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι αν δεν βρει τον καταζητούμενο, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι ο επόμενος μετά τον Χρήστο Σταϊκούρα.

"Ο Παππάς φαίνεται να την κοπάνησε. Χρυσοχοΐδη κοιτά να τον βρεις αλλιώς είναι η σειρά σου για μομφή. Υποτίθεται πως τους είχατε σε συνεχή παρακολούθηση και κλοιό", γράφει στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης προσθέτοντας ότι πρόκειται για "ιστορική στιγμή" αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

"Άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππας, που έγινε "λαγός". Κόλαφος για το "επιτελικό κράτος" των κύριων Μητσοτάκη- Χρυσοχοΐδη. Απόλυτος διασυρμός για την εισαγγελέα Οικονόμου που πρότεινε αναστολή γιατί οι Χρυσαυγίτες δεν είναι ύποπτοι φυγής" γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πάρτι στο Twitter με Χρυσοχοΐδη και Μπαλάσκα που έλεγε ότι "ούτε μία στο τρισεκατομμύριο να αποφύγει τη σύλληψη χρυσαυγίτης"

Την ίδια στιγμή στο Twitter πρώτο trend είναι το hashtag #Παππάς, με χρήστες να επιδίδονται σε μια άτυπη μάχη για το ποιος θα αναρτήσει την πιο φαρμακερή ατάκα. Άλλοι ζητούν να επικηρύξουν το Παππά για να τον βρουν οι ίδιοι και να πληρωθούν ενώ πολλοί είναι αυτοί που ζητούν την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον οποίο χρεώνουν την εξαφάνιση του νούμερο 2 της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο επίκεντρο των "πυρών" που εξαπολύουν οι χρήστες του ελληνικού Twitter είναι ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη απαντώντας σε ερώτηση για αν υπάρχει ενδεχόμενο να αποφύγει τη σύλληψη χρυσαυγίτης είχε δηλώσει κατηγορηματικά "ούτε μια στο τρισεκατομμύριο". Σε άλλη συνέντευξή του μάλιστα για το θέμα, είχε δηλώσει ότι είναι "ακατόρθωτο" να μην συλληφθούν οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 05 Δεκ 2020 | 21:46

Ανοιχτή γραμμή Δένδια με Γάλλο ΥΠΕΞ για την τουρκική παραβατικότητα ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας για την τουρκική παραβατικότητα στην Αν. Μεσόγειο.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 05 Δεκ 2020 | 17:13

"Μέδουσα 10": Εντυπωσιακές εικόνες από την διακλαδική άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου [εικόνες, βίντεο]

Η άσκηση διεξάγεται από τη Δευτέρα έως την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή και της Κύπρου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ 05 Δεκ 2020 | 16:33

Δένδιας: Δεν μπορεί να επιτραπεί στην Τουρκία να συμπεριφέρεται στον 21ο αιώνα με πρακτικές του 19ου

Αποφάσεις που θα υποδεικνύουν στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνέπειες, ζητά ο Νίκος Δένδιας.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 05 Δεκ 2020 | 16:15

Νέα τουρκική NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά νότια της Κρήτης

Στρατιωτικές ασκήσεις με πυρά πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Δευτέρα σε περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Δεκ 2020 | 14:20

Πρόσω ολοταχώς για τον εμβολιασμό - Μητσοτάκης σε υπουργούς: Απόλυτη προτεραιότητα - Ξεκινάμε εντός Ιανουαρίου

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα πρέπει ο προγραμματισμός να είναι έτοιμος προκειμένου να εμβολιαστούν πρώτα το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό και να ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 05 Δεκ 2020 | 13:57

Ο Αλέξης Τσίπρας μετακόμισε από την Κυψέλη στα Λεγραινά

Η μετακόμιση του πρώην πρωθυπουργού στα Λεγραινά έγινε πριν από περίπου έναν μήνα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 05 Δεκ 2020 | 13:08

Ολοκληρώνεται η μεγάλη αεροναυτική άσκηση "ΜΕΔΟΥΣΑ 10" με συμμετοχή της Ελλάδας και 4 χωρών

Στην άσκηση, που πραγματοποιείται δύο φορές κάθε χρόνο, παραβρέθηκαν σήμερα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Ζάκι.

ΕΝΟΨΕΙ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ 05 Δεκ 2020 | 12:14

Ανάλυση Deutsche Welle: Η Τουρκία και το μεγάλο παζάρι των εξοπλιστικών - Ο Ερντογάν τζογάρει, η ΕΕ διστάζει

Λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Ερντογάν είναι αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις. Συρία, Λιβύη, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Αν. Μεσόγειος, προσφυγικό είναι μόνο μερικά από τα ανοιχτά μέτωπα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 05 Δεκ 2020 | 10:49

Νέο παραλήρημα μεγαλείου στην Τουρκία με βίντεο - υπερπαραγωγή από το Oruc Reis

Αφορμή για το νέο γύρο προπαγάνδας είναι οι προκλητικές "βόλτες" του ερευνητικού σκάφους Οruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 05 Δεκ 2020 | 10:42

Πέτσας: Χριστούγεννα ενδεχομένως με μία άλλη οικογένεια - Όχι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Οι υγειονομικοί αντιμετώπισαν το τελευταίο διάστημα σοβαρές προκλήσεις και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τέτοιου είδους στοχευμένες παρεμβάσεις, ανέφερε ο κ. Πέτσας.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 05 Δεκ 2020 | 08:43

Χριστούγεννα με lockdown: Στις 11/12 ανοίγουν τα κομμωτήρια, στις 14/12 το λιανεμπόριο – Σύσκεψη στο Μαξίμου για το εμβόλιο

Στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.

ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 04 Δεκ 2020 | 20:46

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη το Σάββατο για τον κορονοϊό - Βασικό θέμα το σχέδιο εμβολιασμού και η καμπάνια ενημέρωσης

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός και η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών - Το σχέδιο Μητσοτάκη.

ΣΤΟ POLITICO 04 Δεκ 2020 | 17:37

Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης: Δεν νοείται να μη βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλήσεις

Αυτό διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφο του Politico