Χρυσοχοΐδης: ο άνθρωπος που «αναστατώνει» το ΠΑΣΟΚ

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναστατώνει το ΠΑΣΟΚ. Οι επιθέσεις του υπουργού Υποδομών στον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι επαφές με τους Παπανδρεϊκούς, και η πρωτιά στη Β΄Αθηνών.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν αφήνει ευκαιρία ανεκμετάλλευτη να κάνει αισθητή την παρουσία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Τα βέλη του υπουργού Υποδομών κατευθύνονται στην ηγεσία του κόμματος και προσωπικά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι φίλοι του σημειώνουν στα θετικά στοιχεία του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι έχει συγκρουστεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ οι εχθροί του ότι δεν έχει στρατηγική αφού επιτίθεται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σαν να μην έχει ο ίδιος ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κόμμα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν αφήνει ευκαιρία ανεκμετάλλευτη να κάνει αισθητή την παρουσία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Υποδομών συνομιλεί με στελέχη των παπανδρεϊκών και σύμφωνα με πληροφορίες επικοινωνεί τακτικά και με τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου. Μάλιστα στελέχη του παπανδρεϊκού στρατοπέδου σύμφωνα με πληροφορίες, ήθελαν τον Μ. Χρυσοχοΐδη για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου και είχαν συμφωνήσει με τον υπουργό Υποδομών να ηγηθεί της προσπάθειας.

Ο κίνδυνος εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο και η επανεμφάνιση του Γ. Παπανδρέου πάγωσαν τις συζητήσεις. Όμως ο Ευ. Βενιζέλος έβλεπε πίσω από τις επιθέσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη τον Γ. Παπανδρέου και σε κάθε σύγκρουση με τον υπουργό Υποδομών άφηνε αιχμές κατά του πρώην Πρωθυπουργού.

Στην σύγκρουσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει φτάσει σε σημείο να δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την θέση του υπουργού ενώ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος έχει επισημάνει: «δεν ξέρουμε πού να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ένα κόμμα που πάει όπου και ο πρόεδρος του». «Δεν σε πίεσε κανείς να αναλάβεις καθήκοντα υπουργού. Εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις», ήταν η «φαρμακερή» απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις δηλώσεις περί παραίτησης του Μ. Χρυσοχοΐδη.

Η δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη από φυσική ηγεσία. Θα τη βρούμε όλοι μαζί μέσα από το διαρκή αγώνα, για να αλλάξουμε τη χώρα.

Στην τελευταία εμφάνισή του στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου παρουσίασε τα έργα υποδομής για τη Μεγαλόνησο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έστειλε και το μήνυμά του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην πιστέψει κανείς ότι ο τόπος θα μείνει χωρίς τη δημοκρατική παράταξη... Η δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη από φυσική ηγεσία. Θα τη βρούμε όλοι μαζί μέσα από το διαρκή αγώνα, για να αλλάξουμε τη χώρα».

Δεν έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στο κανάλι Action 24 όπου δήλωσε με έμφαση ότι «δεν έχει τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ» και πως δεν αμφισβητεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Για πολιτικά «σκαμπανεβάσματα» κατηγορούν τον Μ. Χρυσοχοΐδη οι πολιτικοί του αντίπαλοι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και για έλλειμμα στρατηγικής.

Οι παπανδρεϊκοί και η μάχη της Β΄ Αθήνας

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να καλύψει το πολιτικό κενό που υπάρχει μεταξύ των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που έχουν μείνει δίπλα στο κόμμα και στα δύσκολα, αλλά απομακρύνονται λόγω διαφωνιών με τις επιλογές της ηγεσίας. Παράλληλα διαπιστώνεται ότι ο χώρος των παπανδρεϊκών παραμένει ακέφαλος στον βαθμό που ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι πρόκειται να πράξει ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Αυτό το τμήμα των ψηφοφόρων του μικρού πλέον ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να εκπροσωπήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γνωρίζοντας ότι η επόμενη μέρα στο κόμμα περνά από την Β Αθήνας.

Ένα ταξίδι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Βέροια για προσωπικούς λόγους, άναψε τις συζητήσεις μεταξύ των τοπικών παραγόντων ότι επιστρέφει στην εκλογική περιφέρεια απ΄ όπου πρωτοξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. Όμως η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός Υποδομών δεν αποχωρίζεται την Β΄ Αθήνας. Μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και στενοί συνεργάτες του αντέδρασαν έντονα σε δημοσιεύματα που επικαλούνταν έρευνα κοινής γνώμης για την Β΄ Αθηνών όπου ο Μ. Χρυσοχοΐδης ερχόταν τρίτος μετά τον Πύρρο Δήμα και τη Φ. Γεννηματά. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επικοινώνησε εκείνη την περίοδο με βουλευτές και υπουργούς του Κινήματος προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί από τα δημοσιεύματα.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης γνωρίζει ότι η εκλογή του στην πρώτη θέση της Β΄ Αθήνας θα αποτελέσει διαβατήριο για τις εξελίξεις στο κόμμα.

Στην Β΄ Αθήνας το ΠΑΣΟΚ -ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει- μπορεί να εκλέξει 2 έως 3 βουλευτές και ο Μ. Χρυσοχοΐδης γνωρίζει ότι η εκλογή του στην πρώτη θέση της Β΄ Αθήνας θα αποτελέσει διαβατήριο για τις εξελίξεις στο κόμμα την επόμενη μέρα. Αντίπαλοί του στην μάχη της Β΄ Αθήνας αναμένεται να είναι ο λαοφιλής Πύρρος Δήμας, η Φώφη Γεννηματά που φαίνεται να αποχωρεί από την Α΄ Αθήνας και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος που έχει την στήριξη του Προέδρου του Κινήματος μετά την επιστροφή του στην Παράταξη. Εξάλλου ο Ευ. Βενιζέλος κρατά και το μαχαίρι αλλά και το πεπόνι αφού ως πρόεδρος του Κινήματος θα μπορέσει να διαμορφώσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος ανά την επικράτεια με τρόπο ώστε να ευνοήσει ή να δυσκολέψει την εκλογή στελεχών.

Ο υπουργός Υποδομών όμως έχει ανοίξει μέτωπο και στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Παρά την δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε 1050 απολύσεις από την μείωση των δομών σε φορείς του υπουργείου Μεταφορών (ΜΕΤΡΟ, ΣΤΑΣΥ κτλ) ο κ. Χρυσοχοΐδης ως αρμόδιο υπουργός έχει αρνηθεί να απολύσει προσωπικό ανοίγοντας μέτωπο με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη αλλά και με τον Ευ. Βενιζέλο. Με όπλα την επιτάχυνση των έργων υποδομής, την αντίθεσή του σε απολύσεις και μείωση προσωπικού σε φορείς του υπουργείου που εποπτεύει αλλά και τη κόντρα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φαίνεται ότι θα πολιτευτεί με στόχο να καταλάβει την πρωτιά στην Β΄ Αθήνας αλλά και να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος την επομένη των εκλογών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΕΠΙ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 20 Μαρ 2020 | 07:31

Φόβοι για πλιάτσικο: Η ΕΛ.ΑΣ. θα προστατεύει σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Ζητήθηκε έντονη παρουσία της αστυνομίας γύρω από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες και βενζινάδικα.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 19 Μαρ 2020 | 12:45

Βγαίνει στους δρόμους η Αστυνομία: Φοβούνται πλιάτσικο σε super market και σπίτια

Εγινε τηλεδιάσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΗΡΕΜΙΑ 12 Μαρ 2020 | 11:18
ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 10 Μαρ 2020 | 09:03

Μόνο ...ΠΑΣΟΚ: Με σημαία του πράσινου ήλιου πάνω σε καμήλα στην έρημο

Προ ημερών ταξίδεψε στο Ντουμπάι και ύψωσε σημαία του ΠΑΣΟΚ.

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 29 Φεβ 2020 | 17:35

Χρυσοχοίδης: "Η Ελλάδα έχει σύνορα. Και τα σύνορα, οι Έλληνες τα φυλάμε"

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο στη Νέα Βύσσα, όπου είχε σύσκεψη με αξιωματούχους του στρατού και της αστυνομίας.

ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 28 Μαρ 2020 | 16:00

Τσίπρας:Ο κ. Μητσοτάκης να εντάξει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στο επίδομα των 800 ευρώ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ που εξελέγη με σημαία τη μεσαία τάξη, αποδεικνύει σήμερα πόσο την εξαπάτησε.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ 28 Μαρ 2020 | 13:26

Γεωργιάδης: Εξετάζουμε τη μονοδρόμηση των διαδρόμων σούπερ μάρκετ

"Στη Δανία κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ, ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε", δήλωσε.

ΑΦΗΣΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ 28 Μαρ 2020 | 10:51

Πέτσας: Πιθανή η παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας και μετά τον Απρίλιο

"Το υφιστάμενο πλαίσιο λήγει στο τέλος Απριλίου. Ας προχωρήσουμε προς τα εκεί και θα δούμε", σημείωσε.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ 28 Μαρ 2020 | 10:44

Τσίπρας: Οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι οι ήρωες της εποχής μας

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι κάθε εποχή έχει τους δικούς της ήρωες.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 28 Μαρ 2020 | 10:03

Νέα αντιπολιτευτική "οδηγία" Τσίπρα προς τον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τα εργασιακά

Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι, με το  το Προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΥΦΕΣΗ 28 Μαρ 2020 | 09:39

Σταϊκούρας: Το ευρωομόλογο είναι το "μπαζούκας" που χρειάζεται η ευρωπαϊκή οικονομία

"Δυστυχώς η Ευρώπη δεν κινήθηκε προς την κατεύθυνση του ευρω-ομολόγου και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα οι χώρες που διαφωνούν θα συμφωνήσουν για την έκδοση του" ανέφερε.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΤΟΥ EUROGROUP 28 Μαρ 2020 | 08:19

Ενόχληση Μητσοτάκη για το γερμανικό nein στα κορονο-ομόλογα

Η Ε.Ε. εμφανίζεται διχασμένη - "Όλοι δεχόμαστε την ίδια απειλή, "βράζουμε στο ίδιο καζάνι"" σημειώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός -