Χωρίς τον Βαρουφάκη στο Βερολίνο ο Τσίπρας

Χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη ταξιδεύει στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας στο πιο κρίσιμο ραντεβού για την Ελλάδα. Ποιοι είναι οι πέντε συνεργάτες που τον συνοδεύουν.

xwris-ton-baroufaki-sto-berolino-o-tsipras
|
SHARE THIS
0
SHARES

Χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη ταξιδεύει στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας. Στο δείπνο που θα παρατεθεί μετά την συνάντηση μεταξύ των δύο πρωθυπουργών ο Αλέξης Τσίπρας και η Ανγκελα Μέρκελ θα συνοδεύονται από πέντε συνεργάτες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Δ. Τζανακόπουλος και ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκης που επιστρέφει μετά την …ασθένεια του με αναβαθμισμένο ρόλο.

Η παρουσία του κ. Χουλιαράκη στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα συμβολίζει την αναβαθμισμένη επιστροφή του πανεπιστημιακού καθηγητή μετά από την ολιγοήμερη απουσία του λόγω ασθένειας όπως ήταν η επίσημη εκδοχή. Παράλληλα η παρουσία του κ. Χουλιαράκη προϊδεάζει την αναβάθμιση του ρόλου που θα διαδραματίσει σε αυτήν την φάση των διαπραγματεύσεων ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης  θα περάσει σε δεύτερο ρόλο μετά τις έντονες αντιδράσεις για την συμπεριφορά του τόσο από τους ευρωπαίους εταίρους όσο και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα βρεθούν στο δείπνο ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Γ. Καλπαθάκης (διπλωματικός σύμβουλος) και Τ. Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος είναι ο εξ απορρήτων συνεργάτης του Πρωθυπουργού και έχει αναλάβει το βάρος μιας σειράς επαφών και της προετοιμασίας των συναντήσεων από την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Προέρχεται από την ΕΑΡ και έχει εργαστεί και στο γραφείο του πρώην προέδρου του Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook