Ζάεφ: «Είμαι Μακεδόνας, μιλώ μακεδονικά, δικαίωμα μου»

«Είμαι Μακεδόνας, μιλώ μακεδονικά, είναι δικαίωμα μου» επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στο Radio Free Europe.

zaef-eimai-makedonas-milw-makedonika-dikaiwma-mou
SHARE THIS
0
SHARES

«Είμαι Μακεδόνας, μιλώ μακεδονικά, είναι δικαίωμα μου» επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στο Radio Free Europe.

Όπως μεταδίδει το  b92.net, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ πρόσθεσε: «Είναι ευρωπαϊκή αξία, περιμένω από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να αποδεχτούν και να σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες, συμφωνούμε να μοιραστούμε μια κοινή ιστορία και να συνεχίσουμε να μιλάμε στο πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Επίσης σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση του έχει επιτρέψει να μιλήσει στην «μακεδονική» γλώσσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η νέα δήλωση Ζάεφ είχε ως κύριο αποδέκτη τη Βουλγαρία καθώς ο υπουργός Άμυνας Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ το περασμένο Σαββατοκύριακο κατηγόρησε την ΠΓΔΜ ότι επιχειρούν να «παραχαράξουν την ιστορία», ώστε να προωθήσουν μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα.

Ο Ζάεφ δήλωσε πως ανώτεροι Βούλγαροι αξιωματούχοι όπως οι Καρακατσάνοφ, Ζαχάριεφ και ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ είναι φίλοι του «μακεδονικού» λαού. «Ήταν δικαίωμά μου να καταλήξω σε συμφωνία με την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία η ΠΓΔΜ θα έχει ένα νέο όνομα και θα ονομαστεί Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Πηγή: B93.net

Φωτογραφία: EPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook