Ζάεφ: Τα κοινοβούλιά μας να δείξουν θάρρος και υπευθυνότητα

«Ελπίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θα το εκτιμήσει, γιατί έχουμε δημιουργήσει ήδη ένα πολύ καλό μοντέλο πώς να χτίζεις μια φιλία», είπε.

zaef-ta-koinoboulia-mas-na-deiksoun-tharros-kai-upeuthunotita
SHARE THIS
0
SHARES

«Η συμφωνία των Πρεσπών έχει μόνο πλεονεκτήματα για τους λαούς μας», επεσήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ,  ο Ζόραν Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ τόνισε ακόμη ότι τα πλεονεκτήματα της συμφωνίας θα τα νιώσουν όλοι πολύ σύντομα, μετά από λίγους μήνες, αφού θα έχει κυρωθεί η συμφωνία στα δυο κοινοβούλια.

Αναφερόμενος στην πρόταση για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 στον ίδιο και τον κ. Τσίπρα ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε έκπληκτος, προσθέτοντας ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή και για τη χώρα μου και για τους φίλους μου τους Έλληνες, το φίλο μου τον Αλέξη, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή, τιμή για το φίλο μου Κοτζιά που δεν είναι πια ΥΠΕΞ». 

«Ελπίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θα το εκτιμήσει, γιατί έχουμε δημιουργήσει ήδη ένα πολύ καλό μοντέλο πώς να χτίζεις μια φιλία, πώς να ανοίγεις το μέλλον για τους πολίτες μας για τη νέα γενιά, πώς να είμαστε υπεύθυνοι πολιτικοί…», τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ. 

«Πιστεύω ότι οι δυο χώρες θα αφήσουμε κληρονομία στις νέες γενιές, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου, γιατί το μοντέλο που βρήκαμε είναι ο σωστός τρόπος να λύνεις τα προβλήματα μεταξύ χωρών και εθνών με ειρηνικό τρόπο» σημείωσε. 

Ο κ. Ζάεφ δήλωσε πολύ αισιόδοξος για τη συμφωνία. «Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει το κοινοβουλιο μας στα Σκόπια, αλλά εργάζομαι πάνω σε αυτό, γιατι το πιστευω και ειμαι αφοσιωμενος σε αυτό. Δεν ξερω, πρόσθεσε, τι θα γινει μετά στο ελληνικό κοινοβουλιο, αλλα ελπίζω ότι και τα δύο κοινοβούλια θα έχουν το θάρρος. Όχι μονο θαρρος, αλλα΄και υπευθυνοτητα. 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook