Ζάεφ: Υπάρχει πιθανότητα η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα

Για το ενδεχόμενο διδασκαλίας της “μακεδονικής γλώσσας” στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ

zaef-uparxei-pithanotita-i-makedoniki-glwssa-na-didasketai-stin-ellada
SHARE THIS
0
SHARES

Για το ενδεχόμενο διδασκαλίας της “μακεδονικής γλώσσας” στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στη Βουλή των Σκοπίων στο πλαίσιο της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης, το Σαββατοκύριακο, καθώς υποστήριξε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών «υπάρχει πιθανότητα η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει το mkd.mk, η σχετική τοποθέτηση έγινε σε απάντηση αιτιάσεων βουλευτή του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, ο οποίος υποστήριξε ότι με την αλλαγή του ονόματος σε «Βόρεια Μακεδονία», δημιουργείται νέο κράτος και νέα ταυτότητα.

Απαντώντας, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως η χώρα και η γλώσσα θα αναγνωριστούν από όλους και πως «η Μακεδονία θα συμμετέχει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς».

«Αναφορικά με τους Μακεδόνες στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, ο πρωθυπουργός επισήμανε για αυτούς, ειδικά για αυτούς του Αιγαίου, πως σχεδόν τίποτε δεν έχει γίνει τα προηγούμενα 27 χρόνια από την ανεξαρτησία της Μακεδονίας και πως τώρα με αυτή τη συμφωνία υπάρχει πιθανότητα ότι η μακεδονική γλώσσα θα διδάσκεται στην Ελλάδα», ανέφερε ο Ζάεφ σύμφωνα με το mkd.mk.

Ο κ. Ζάεφ, σε άλλη απάντησή του, επισήμανε επίσης πως με τις τροπολογίες του Συντάγματος το κράτος θα αναγνωριστεί από όλο τον κόσμο «και πως κανείς δε θα αρνείται τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα».

Φωτογραφία: Reuters 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook