Ζάεφ:Με τον Τσίπρα φοβόμασταν μετά τις Πρέσπες θα ήμασταν "πολιτικά νεκροί"

Ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στου Financial Times επισημαίνει τη μεγάλη τιμή που περιποιεί για τη χώρα του η ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

zaefme-ton-tsipra-fobomastan-meta-tis-prespes-tha-imastan-politika-nekroi
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στου Financial Times επισημαίνει τη μεγάλη τιμή που περιποιεί για τη χώρα του η ένταξή της στο ΝΑΤΟ. 

Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρει:

«Μία ψήφος για τη Μακεδονία μας, μία ψήφος για τη Μεγάλη Βρετανία, μία ψήφος για τις Ηνωμένες Πολιτείες, μία για τη Γερμανία... θα είμαστε ίσοι εκεί. Είναι μία μεγάλη τιμή για εμάς».

Στη συνέχεια μιλώντας για τις ρωσικές ανησυχίες ως προς τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ο κ. Ζάεφ λέει ότι δεν αναμένει προβλήματα, καθώς δε θεωρεί τη χώρα του απειλή για οποιονδήποτε και ότι αντίθετα θέλει μεγαλύτερη συνεργασία με τη Μόσχα.

Αναφερόμενη στη συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα, η εφημερίδα γράφει ότι πολλοί συμπατριώτες του κ. Ζάεφ τον κατηγόρησαν για υπερβολικές παραχωρήσεις.

Ο κ. Ζάεφ σχολιάζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός φοβούνταν ότι η συμφωνία τους θα τους καθιστούσε «πολιτικά νεκρούς». Αλλά σημειώνει ότι η υποστήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών αυξάνεται και ότι οι πολίτες «ακολουθούν ηγέτες που παίρνουν δύσκολες αποφάσεις».

 

Φωτο: EUROKINISSI 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook