Ζουράρις: Μόνο 2-3 εκατ. Ελλήνων στο πεζοδρόμιο μπορούν να μας ρίξουν

Και κοινοβουλευτική και κοινωνική νομιμοποίηση απολαμβάνει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Κ. Ζουράρι.Και εξηγεί σε ποια περίπτωση μπορεί να πέσει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ζουράρις: Μόνο 2-3 εκατ. Ελλήνων στο πεζοδρόμιο μπορούν να μας ρίξουν

Και κοινοβουλευτική και κοινωνική νομιμοποίηση απολαμβάνει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Κ. Ζουράρι ο οποίος θεωρεί ότι μόνο αν για μια εβδομάδα βγουν στο πεζοδρόμιο 2-3 εκατ. έλληνες μπορεί να πιστοποιηθεί απονομιμοποίηση της κυβέρνησης στην κοινωνία.

Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο της ERTOPEN 106.7 FM ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για τα νέα μέτρα υπάρχει και κοινοβουλευτική συναίνεση, η δε λαϊκή θα εκδηλωθεί πάντοτε εάν επί καμιά εβδομάδα κατέβουν 2-3 εκατομμύρια Ελλήνων στο πεζοδρόμιο και διαδηλώσουν και ρίξουν την κυβέρνηση! Είναι αρνητική νομιμοποίηση, δηλαδή αποθετική θα λέγαμε εμείς στην εκκλησιαστική γλώσσα, αποφατική».

Μια γενική απεργία που θα παραλύσει τη χώρα θα δείξει πως τα πράγματα περάσανε σε άλλη φάση

Και τόνισε πως « Η έλλειψη πολιτικής νομιμοποίησης δεν εκδηλώνεται μέσω των δημοσκοπήσεων, αλλά θα πρέπει να εκδηλωθεί και κοινωνικά: «Εγώ σας λέω πρέπει να υπάρχει και κοινωνική, όχι δια των δημοσκοπήσεων, κοινωνική εκδήλωση της ελλείψεως πολιτικής νομιμοποίησης, παραδείγματος χάριν όταν υπάρξουν γενικές απεργίες. Η γενική απεργία πάντοτε στην ιστορία των νεότερων καπιταλιστικών οικονομιών και κρατών είναι πάντοτε μία εκδήλωση υψίστης σημασίας και κεντρικής. Λοιπόν, γενική απεργία η οποία θα παραλύσει τη χώρα, ακριβώς θα είναι μια ένδειξη ότι τα πράγματα περάσανε σε άλλη φάση και επομένως θα μπούμε σε μία φάση μετωπικής σύγκρουσης με τον σημερινό συσχετισμό ισχύος των Δυτικοευρωπαίων».

Ο Κώστας Ζουράρις δήλωσε ότι οι εκλογές δεν θα δώσουν λύση, διότι, όπως είπε, «και οποιοδήποτε νέο σχήμα εμφανιστεί για να συνεργαστεί, δεν θα πρέπει να εφαρμόσει αυτά τα πράγματα; Θα αλλάξουν δηλαδή δια των εκλογών οι εταίροι τοκογλύφοι;».

Στο ερώτημα εάν είναι πολιτικά και ηθικά συνεπές ότι η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων ψηφίστηκαν παρά τις δεσμεύσεις κορυφαίων υπουργών περί του αντιθέτου, ο κ. Ζουράρις εμφανίστηκε επίσης κατηγορηματικός: «Ναι, διότι είμαστε νικημένοι (…) Το καλοκαίρι του 2015, όταν διαλύθηκε η Βουλή και πήγαμε για να υπογράψουμε το επονείδιστο αυτό μνημόνιο, το οποίο έληγε ή λήγει τώρα, έγιναν αμέσως εκλογές. Ο λαός θα μπορούσε ως συνέχεια του τότε δημοψηφίσματος να επικυρώσει την εκδοχή αυτή, όπου δεν συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τους λοιπούς δυτικούς τοκογλύφους, υπερψηφίζοντας παραδείγματος χάριν το ΚΚΕ. Εάν έδινε ένα 40, 45, 50% στο ΚΚΕ και στην πολιτική κίνηση που είχε κάνει η ομάδα γύρω από τον φίλο μου τον Λαφαζάνη, η οποία διαφωνούσε με την συνέχιση της εντάξεως της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η διαπραγμάτευση είναι πάντοτε κουρελόχαρτο» δήλωσε ακόμη, συμπληρώνοντας ότι «η διαπραγμάτευση δεσμεύει μόνο αυτόν ο οποίος πιστεύει σε αυτή τη διαπραγμάτευση» και επισημαίνοντας ότι όλα θα επανεξεταστούν από το 2019 «επί τη βάσει του συσχετισμού ισχύος που θα υπάρχει».

«Έπρεπε να υποχωρήσουμε και μάλιστα με ουσιαστικά αναστολή διετίας, διότι δεν υποχωρήσαμε για τώρα, αλλά για μετά το 2019. Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων για ενάμιση χρόνο και από το 2019 και πέρα επί τη βάσει του συσχετισμού ισχύος που θα υπάρχει μέσα στην ΕΕ, θα τα ξαναδούμε όλα αυτά τα πράγματα» εκτίμησε.

Σε περίπτωση που η ΝΔ έφερνε προς ψήφιση τέτοιου είδους μέτρα, επικαλούμενη εθνική ανάγκη, εάν θα τα υπερψήφιζε, ο υφυπουργός Παιδείας απάντησε κατηγορηματικά: «Βεβαίως. Θα τα υπερψήφιζα οπωσδήποτε τώρα».

Τέλος, και σχετικά με το θέμα του μουσουλμανικού τεμένους, για το οποίο διαφοροποιήθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ο Κώστας Ζουράρις εξέφρασε τη θέση ότι τέτοιες ενστάσεις «θέτουν ορισμένοι κύκλοι, οι οποίοι είναι καθυστερημένοι, γύρω από παραεκκλησιαστικούς ή εξωεκκλησιαστικούς κύκλους».

«Δεν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινα δικαιώματα. Έχουμε να κάνουμε με τον σεβασμό στην ιερότητα των κοινοτήτων, οι οποίες βρίσκονται εδώ. Υπάρχει και το άλλο. Εδώ έχουμε και μουσουλμάνους Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες εδώ και 100 χρόνια περίπου. Τι θα γίνει δηλαδή; Είναι δυνατόν να έχουμε δύο κατηγοριών πολίτες;».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΤΙΣ ΗΠΑ 26 Σεπ 2020 | 08:14

Δεύτερο χτύπημα Πομπέο στην Άγκυρα μετά την Κύπρο: Εκτός προορισμού του αμερικανού ΥΠΕΞ έμεινε και πάλι η Τουρκία

Ο Μάικ Πομπέο επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια κρίσιμη χωρίς στα πλάνα του να υπάρχει μέχρι στιγμής αντίστοιχο ταξίδι προς την Άγκυρα.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 25 Σεπ 2020 | 21:58

Αποκάλυψη Καλίν: Σε τρία επίπεδα ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας – Έτσι θα γίνουν οι συνομιλίες

Τριπλή η μορφή διαλόγου μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας σύμφωνα με τον Καλίν - Διερευνητικές, πολιτικές και στρατιωτικές οι συνομιλίες

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ 25 Σεπ 2020 | 20:21

Ξεκάθαρος ο Χαρδαλιάς: Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, προφανώς θα πάμε σε καραντίνα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η καραντίνα είναι ύστατη λύση που δεν μπορεί να αποκλειστεί αν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΕΞ 25 Σεπ 2020 | 19:01

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επίσκεψη Πομπέο: Ενέργεια και ασφάλεια στην ατζέντα

Στο μικροσκόπιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ οι σχέσεις ΗΠΑ- Ελλάδας λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα - Στο επίκεντρο ενέργεια και ασφάλεια

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 25 Σεπ 2020 | 18:38

ΥΠΕΞ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα: Καταδικάζουμε τις ενέργειες γειτονικών χωρών που αποτελούν πηγή κινδύνου

Στρατηγικές οι σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων τόνισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 25 Σεπ 2020 | 18:33

Μήνυμα Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα: Οι μονομερείς ενέργειες και οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου πρέπει να σταματήσουν εντελώς

Οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην Ανατ. Μεσόγειο πρέπει να σταματήσουν εντελώς τόνισε ο Σαρλ Μισέλ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 25 Σεπ 2020 | 18:07

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η έναρξη των επαφών με την Τουρκία

"Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 25 Σεπ 2020 | 17:36

Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Αρκετά με τα ψέματα - Δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτά τα οποία λέω εδώ και μήνες

Αρκετά με τα ψέματα, δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτά τα οποία λέω εδώ και μήνες είπε ο Κώστας Μπακογιάννης για το Μεγάλο Περίπατο

«ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ» 25 Σεπ 2020 | 16:51

Πέτσας σε ΣΥΡΙΖΑ: Βγάλτε το κεφάλι από την άμμο, υπάρχει παγκόσμια έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού

Σε στρουθοκαμηλισμό απέδωσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ 25 Σεπ 2020 | 16:43

Ανάλυση DW: Πόσο αξιοποιήσιμα είναι τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο; - Τι αποκαλύπτουν Γερμανοί ειδικοί

Πόσο πιθανό είναι να βρεθούν στην αμφισβητούμενη από την Τουρκία θαλάσσια ζώνη μεγάλα κοιτάσματα;

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 25 Σεπ 2020 | 16:41

Ορκίστηκε ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη: "Πολύ περήφανος πατέρας! Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σε καμαρώσω"

Στην Αλεξανδρούπολη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο νεότερος για να υπηρετήσει στο στρατό – Περήφανος πατέρας δηλώνει ο πρωθυπουργός.

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ «ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ» 25 Σεπ 2020 | 16:01

Οι νέες "βόμβες" Καλογρίτσα κάνουν άνω κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ - Η απάντηση Παππά

Στους ισχυρισμούς του Χρ. Καλογρίτσα για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών απάντησε ο Νίκος Παππάς.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Σεπ 2020 | 15:11

Ξαναχτύπησε η Ζαννέτ Τσίπρα μετά την επίθεση σε Τσακαλώτο: "Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, δικές μου οι απόψεις"

Σε νέα ανάρτησή η Ζαννέτ Τσίπρα τονίζει ότι "δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, οι απόψεις μου εκφράζουν εμένα αποκλειστικά".