Ενταση επικρατεί για μια ακόμα ημέρα στα Εξάρχεια, καθώς τα συνεργεία προσπαθούν να ξεκινήσουν τις εργασίες για τον σταθμό του Μετρό που θα κατασκευαστεί στην περιοχή και οι κάτοικοι αντιδρούν.
Βέβαια δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτοί που αντιδρούν είναι όντως κάτοικοι των Εξαρχείων, αφού οι πρωταγωνιστές των αντιδράσεων είναι στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Ανταρσία στις γειτονιές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Ηλιόπουλος.
Οι διαμαρτυρίες τώρα αφορούν (υποτίθεται) τα δένδρα που κόβονται, αλλά φυσικά αυτό είναι προσχηματικό. Η διαμαρτυρία αφορά τον σταθμό του Μετρό που οι "συλλογικότητες" θεωρούν ότι θα αλλάξει τον "ελευθεριακό" χαρακτήρα της περιοχής. Πολύ απλά, δεν θέλουν Μετρό στα Εξάρχεια. Αλλωστε όπως είχε γράψει παλαιότερα ο Γιώργος Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση μισεί τα Εξάρχεια και θέλει να τα καταστρέψει. (Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ο τεχνικός σχεδιασμός του Μετρό δεν έγινε με γνώμονα το μίσος για τα Εξάρχεια, αλλά ας το προσπεράσουμε.)
Εχει καμία λογική η διαμαρτυρία για τα δέντρα;
Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός περιβαλλοντολόγος για να αντιληφθείς ότι ακόμα και αν το δέντρα δεν μεταφυτευτούν ποτέ- που δεν ισχύει- το κέρδος για το περιβάλλον από τη δημιουργία μιας γραμμής του Μετρό και τα χιλιάδες αυτοκίνητα που δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν, είναι απείρως μεγαλύτερο από το κέρδος που έχει η ατμόσφαιρα της Αθήνας από καμιά δεκαριά δέντρα.
Είναι λοιπόν προφανές ότι η διαμαρτυρία δεν έχει αντικείμενο τα δέντρα, αλλά την ίδια τη λειτουργία του Μετρό. Αλλωστε όταν θα είναι έτοιμος ο σταθμός, θα καλυφθεί από πάνω από δέντρα και κήπο- όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες- ενώ, αν είναι τόσο σοβαρό θέμα η τύχη καμιάς δεκαριάς δέντρων που θα κοπούν, αυτά μπορούν και θα μεταφυτευτούν αλλού.
(Για να γίνει αντιληπτό πόσο υποκριτική είναι η επίκληση του κοψίματος των δέντρων, η σύμβαση με την εταιρεία του Μετρό προβλέπει τη μεταφύτευση 123 δέντρων από τα συνολικά 161 που υπάρχουν- τέτοιο δάσος…- και πρόσθετη φύτευση σε άλλα σημεία άλλων 2.000 δέντρων. Και επίσης η φύτευση δέντρων στο υπερκείμενο του σταθμού εδάφους, όταν οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.)
Με δυο λόγια, διάφορες "συλλογικότητες" θέλουν να παραμείνουν τα Εξάρχεια η συνοικία των μπάχαλων και θεωρούν ότι η λειτουργία του Μετρό- που θα συνδέσει τη γειτονιά με την υπόλοιπη Αθήνα- θα είναι πλήγμα για τον χαρακτήρα της συνοικίας. Τόσο απλό. Το ερώτημα είναι για συμπλέει με αυτούς που αντιδρούν ο Χάρης Δούκας, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων. Αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχεια
Ποιοι αντιδρούν στο μετρό στα Εξάρχεια;
Στην κατασκευή του Μετρό στα Εξάρχεια, αντιδρούν φυσικά εκτός από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά που εκφράζει τους μπάχαλους της γειτονιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκτός από το γεγονός ότι θέλει να διατηρήσει την εκλογική επιρροή του στα νεανικά κοινά, έχει και στο DNA του την προδιάθεση να συμμετέχει στις αυθόρμητες "εξεγέρσεις", ειδικά όταν στο στόχαστρο είναι το κράτος της Δεξιάς και ο (ακόμα) Δήμαρχος Μπακογιάννης.
Το ερώτημα φυσικά είναι τι δουλειά έχει μαζί τους ο Χάρης Δούκας που και αυτός αντιδρά στο Μετρό στα Εξάρχεια επικαλούμενος διάφορες προφάσεις, ότι δήθεν χρειάζεται περισσότερη διαβούλευση και ότι υπάρχουν και εναλλακτικές για το χωροθέτηση του σταθμού.
Λες και η λειτουργία της πόλης της Αθήνας και η χωροθέτηση του Μετρό- που αφορά 4 εκ κατοίκους του Λεκανοπεδίου- μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της διαβούλευσης με καμιά δεκαριά δήθεν κατοίκους των Εξαρχείων.
Σημειώνεται a propos ότι διαμαρτυρίες για τη χωροθέτηση του σταθμού του Μετρό είχαν υπάρξει στο παρελθόν και σε άλλους "ανυπότακτους Δήμους", όπως η Αγία Παρασκευή, που τώρα εκλιπαρούν το Αττικό Μετρό να φτιάξει σταθμό στη γειτονιά τους, αλλά τεχνικές δυσκολίες δεν το επιτρέπουν. Και τώρα διαμαρτύρονται γιατί δεν πάει το Μετρό στη δική τους γειτονιά…
Υπάρχει χώρος να δημιουργηθεί αλλού ο σταθμός;
Ένα από τα επιχειρήματα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στις αντιδράσεις των κατοίκων, είναι ότι υπάρχει χώρος για τον σταθμό του Μετρό στο σημείο όπου ενώνονται η Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας. Όμως είναι ψεύδος.
Να σημειωθεί εδώ, ότι αν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται τώρα για τον σταθμό στην πλατεία Εξαρχείων, η δημοπράτηση του έργου έγινε επί Αλέξη Τσίπρα και η χωροθέτηση του σταθμού επίσης. Υπάρχει χώρος στην Τοσίτσα;
Όχι είναι η απάντηση. Όπως είχε δηλώσει στη Lifo ο κοσμήτορας της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ Παναγιώτης Τουρνικιώτης, η δημιουργία του σταθμού στη συμβολή Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας είχε απορριφθεί ήδη από το 2018 και είχε κριθεί απαγορευτική. Λόγω της μορφής της σήραγγας και του πυκνού αστικού ιστού.
Η στάση του Χάρη Δούκα και οι δηλώσεις του
Στα περίεργα της υπόθεσης, που είναι μια μίνι εξέγερση της ανυπότακτης ελευθεριάζουσας αριστεράς στα έργα εκσυγχρονισμού της πόλης της Αθήνας, είναι η στάση του Χάρη Δούκα, Ο κ. Δούκας αν και δηλώνει πρόθυμος να παραχωρήσει στα αυτοκίνητα τη λεωφόρο Βασιλίσσης Ολγας, που προοπτικά θα ενωθεί με τον αρχαιολογικό περίπατο και με το πάρκο του Ζαπείου, δηλώνει ανυποχώρητος για το κόψιμο των δέντρων της πλατείας Εξαρχείων.
Μάλιστα δείχνει να αγνοεί την πρόβλεψη της σύμβασης για τη μεταφύτευση των δέντρων- αν υποθέσουμε ότι είναι τόσο σημαντικό…- και αναφέρει διάφορα μεγαλόστομα για τα δέντρα που κόβονται και αφαιρούν ανάσες ζωής.
Μια πιθανή εξήγηση της στάσης του Χάρη Δούκα είναι η διάθεσή του να κοντράρει την απερχόμενη δημοτική αρχή και να τοποθετηθεί πολιτικά. Αλλωστε προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και πιθανώς να έχει και άλλες φιλοδοξίες και πέραν του δημαρχιακού πόστου, μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Κώστα Μπακογιάννη. Ενδεχομένως θέλει να παρουσιάσει και το προφίλ του Δημάρχου που διαβουλεύεται και δεν επιβάλει λύσεις.
Η ίσως η στάση του είναι απόρροια της θέσης που πήρε προεκλογικά, όταν προσπαθούσε να προσελκύσει το αντικυβερνητικό εκλογικό κοινό και κράτησε αποστάσεις από το Μετρό στα Εξάρχεια και τώρα έχει εγκλωβιστεί.
Η δήλωση του Χάρη Δούκα:
"Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.
Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης.
Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.
Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή".
Απαντώντας στον Χάρη Δούκα, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε ένα κεντρικό θέμα πολιτικής, κατηγόρησε τον εκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων ότι δεν δείχνει πνεύμα συνεργασίας και για τις αντιδράσεις είπε ότι είναι "επαναστατική γυμναστική".