Αρθρο - κόλαφος της Ντόρας Μπακογιάννη στα ΝΕΑ: "Σας κατηγορώ κύριε Δρίτσα"

Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έχει ως κεντρικό θέμα στην πρώτη σελίδα της ένα άρθρο "γροθιά" της Ντόρας Μπακογιάννη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η Ντόρα Μπακογιάννη για Κουφοντίνα και «Ρουβίκωνα»

Με ένα άρθρο γροθιά η Ντόρα Μπακογιάννη απαντά στις απαράδεκτες δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα που αθώωσε τη 17Ν και τις δολοφονίες της. Το άρθρο φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και είναι το κεντρικό θέμα της.

Εχει τίτλο "Σας κατηγορώ κύριε Δρίτσα” και δεν είναι φυσικά μόνο η θέση ενός κεντρικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας για τις δηλώσεις Δρίτσα, ότι η 17Ν δεν τρομοκράτησε κανέναν. Δηλώσεις που αθώωναν την τρομοκρατική δράση των δολοφόνων της 17Ν.

Είναι και η κραυγή αγανάκτησης των συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατικής δράσης των δολοφόνων της 17Ν, που βλέπουν πίσω από την καμπάνια δήθεν για τα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, να γίνεται μια προσπάθεια να αθωωθεί και να ξεπλυθεί η δράση των τρομοκρατών.

Αλλωστε είναι μια από τις επισημάνσεις που κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη στο άρθρο της που γράφει ότι κατηγορεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι επέτρεψε στην νεολαία του κόμματος να στοιχηθεί πίσω από το πανό των διαδηλωτών υπέρ του Κουφοντίνα, πανό που έγραφε Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη...που είναι και ο τίτλος με την δήθεν αυτοβιογραφια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ντόρα Μπακογιάννη γράφει ακόμα και για τις άλλες απαράδεκτες δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα που είπε ότι η 17Ν χτυπούσε και δολοφονούσε μόνο δεξιούς- συνεπώς δεν τρομοκρατούσε τον υπόλοιπο κόσμο-, λες και οι συντηρητικοί δικαιολογείται να είναι θύματα της τρομοκρατίας.. Χρωματίσατε πολιτικά τα θύματα, του γράφει η Ντόρα Μπακογιάννη, σκοτώνοντάς τα δεύτερη φορά.

ntora

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε με 24 ώρες καθυστέρηση να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις Δρίτσα και ο ίδιος προσπάθησε- χωρίς όμως αποτέλεσμα- να διορθώσει τις εντυπώσεις για τη απόπειρα ξεπλύματος της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή τον στήριξαν. Οι δηλώσεις έρχονται άλλωστε μετά από μια μεγάλη καμπάνια- που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- για τα δικαιώματα του τρομοκράτη- δολοφόνου που επιχειρούν να βάλουν στη θέση του κατηγορουμένου την δημοκρατική πολιτεία γιατί δήθεν εκδικείται τον Κουφοντίνα. Που σύμφωνα με την δικηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ τον προσβάλουμε όταν τον λέμε δολοφόνο κι ας έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες…

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν μασάει τα λόγια της και γράφει στα Νέα ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει ιδεολογική και πολιτική κάλυψη ενώ προσθέτει για τον Αλέξη Τσίπρα: Η σιωπή σας αδικεί τη μεγάλη πλειονότητα των υποστηρικτών σας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη γράφει:

"Ποια Δημοκρατία θέλουμε επιτέλους;"

Μια απάντηση με αφορμή τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα.

Είχα πει πως πλέον δύσκολα ξαφνιάζομαι με κάτι στην πολιτική. Διαψεύστηκα οικτρά ακούγοντας τα όσα ανατριχιαστικά ανέφερε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

Με αφορμή τις δηλώσεις του και όχι μόνο, ήρθε η ώρα σε αυτή τη χώρα να μιλήσουμε επιτέλους για ποια Δημοκρατία θέλουμε, ποιες είναι οι αρχές και οι αξίες της, και να πούμε κάποιες σκληρές αλήθειες.

Ο κ. Δρίτσας επανέλαβε ανερυθρίαστα τη ρητορική των τρομοκρατών ακολουθώντας κατά γράμμα τη προσέγγισή τους. Χρωμάτισε πολιτικά τα θύματα υιοθετώντας την φασιστική αντίληψη ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής μετριέται με βάση τα πολιτικά τους πιστεύω. Και προσέβαλλε τους νεκρούς ακολουθώντας την πάγια τακτική των τρομοκρατών που συκοφαντούσαν τα θύματά τους προκειμένου να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Σκοτώνοντάς τα έτσι δυο φορές.

Διαχώρισε, βέβαια, τον Παύλο Μπακογιάννη από όλους τους υπόλοιπους, επειδή, λέει, δεν ήταν δεξιός. 'Αρα τι; Ο Μπακογιάννης ήταν ένα λάθος και οι άλλοι ήταν σωστό; Και ο Αξαρλιάν; Ξέρετε τα πολιτικά πιστεύω αυτού του 20χρονου παιδιού για να τον κατατάξετε; Φρίκη.

Όσο για το αν τρομοκράτησαν ή όχι μια χώρα οι τρομοκράτες, θα ήθελα να θυμίσω στους μικρούς και μεγάλους "κ. Δρίτσες" του ΣΥΡΙΖΑ ότι το 1989, μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, τρομοκρατήθηκε μια ολόκληρη κοινωνία, βλέποντας ξανά στην πόρτα της το φάντασμα ενός νέου εμφύλιου. Και τότε τη Δημοκρατία την κράτησαν όρθια οι ηγέτες ΟΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων της εποχής, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος με την κοινή τους καταδίκη της βίας χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Δεν ξέρω που ήταν ο κ. Δρίτσας τότε. Ούτε τη περίοδο της Χούντας ξέρω που ήταν. Για τον Παύλο ξέρω.

Πίσω όμως από όλα αυτά, κρύβεται μια πικρή αλήθεια. Η ευθύνη ενός μικρού τμήματος της αριστεράς στην διαιώνιση του φαινομένου της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες απειλούσαν και τρομοκρατούσαν επί περίπου μια δεκαετία την Ιταλία. Αποκορύφωμα της δράσης τους ήταν η απαγωγή και, ακολούθως, η δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, 'Αλντο Μόρο.

Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας Ενρίκο Μπερλιγκουέρ είχε διαμηνύσει τότε στα συγγενικά του πρόσωπα και όχι μόνο, πως αν του συμβεί κάτι αντίστοιχο, να μην μπουν σε καμία διαδικασία συνεννόησης με τους τρομοκράτες. Το μήνυμά του ήταν σαφές: Η Δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τους εχθρούς της. Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο. Στο πρακτικό επίπεδο, το ιστορικό κόμμα του οποίου ηγείτο συμμετείχε σε όλες τις διαδηλώσεις που γίνονταν κατά της τρομοκρατίας, με τα χιλιάδες μέλη του να κρατούν τόσο την Ιταλική όσο και την κομματική σημαία. Στην κηδεία κάθε καραμπινιέρη, θύμα της τρομοκρατίας ήταν πάντα όλοι οι πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ιταλίας. Η υπεύθυνη στάση του ΚΚΙ συνέβαλε καταλυτικά ώστε η Ιταλία να κόψει εντελώς τους δεσμούς της με την τρομοκρατία.

Τα καταγράφω όλα αυτά για να καταδείξω πόσο στον αντίποδα κινείται και λειτουργεί ένα τμήμα της εγχώριας Aριστεράς.Γιατί λοιπόν υπάρχει ακόμα τρομοκρατία στην Ελλάδα ενώ έχει τελειώσει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη; Διότι στην Ελλάδα η τρομοκρατία έχει ιδεολογική και πολιτική κάλυψη.

Και πλέον ήρθε η ώρα να πούμε μερικές αλήθειες.

Απέναντι στη φασιστική λογική του όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας.Τριάντα χρόνια έχω σταθεί απέναντι σε αυτή τη λογική.Τριάντα χρόνια πορεύομαι με τη φράση του Παύλου "επειδή διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε".

Τριάντα χρόνια δεν έχω κάνει ισοπεδωτικούς συμψηφισμούς, δεν έχω στοχοποιήσει πολιτικές δυνάμεις, δεν έχω αφήσει τα συναισθήματά μου να υπερκαλύψουν την ευθύνη μου ως πολίτη και ως πολιτικό.

Όταν έβλεπα παιδί στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτεί τον δολοφόνο του Παύλου δεν μίλησα γιατί πίστευα και πιστεύω ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη.

Όταν άκουγα συναδέλφους του Σύριζα να υπερασπίζονται με πάθος τον δολοφόνο 11 ανθρώπων, πάλι δεν άφησα τον εαυτό μου να κατρακυλήσει σε εύκολους αφορισμούς και γενικευμένες εξομοιώσεις.

Όταν τους έβλεπα μάρτυρες στη δίκη επαναλάμβανα πάλι στα παιδιά μου πως ο πατέρας τους έλεγε πως εκτός από οικογενειακή, δεν υπάρχει ούτε και συλλογική ευθύνη.

Τριάντα χρόνια παλεύω απέναντι στον πολιτικό διχασμό, παλεύω ώστε τα Πιστεύω του Παύλου να μην χαθούν και προσπαθώ να τα εφαρμόζω κάθε μέρα. Κι εγώ και τα παιδιά μου.

Αλλά Ως Εδώ. Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα ξεχείλισαν το ποτήρι.

Σας κατηγορώ κ. Δρίτσα, και όποιον συμμερίζεται την λογική σας, ότι έχετε ευθύνη για τη συνέχιση της ανοχής στα φαινόμενα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα!

Σας κατηγορώ γιατί με τις φασιστικές σας δηλώσεις προσβάλλατε νεκρούς!

Σας κατηγορώ κυρίες και κύριοι του Σύριζα γιατί επιτρέψατε στην νεολαία σας να στοιχηθεί πίσω από το πανό "Γεννήθηκα την 17 Νοέμβρη", ταΐζοντας έτσι το τέρας του διχασμού για πολιτικό όφελος.

Σας κατηγορώ, διότι κάποιοι, λίγοι ελπίζω, δίνετε πολιτική κάλυψη στην τρομοκρατία ή στην καλύτερη περίπτωση - την ανέχεστε.

Κύριε Τσίπρα, σας καλώ να διαχωρίστε το κόμμα σας απομακρύνοντας και αποκόβωντας το από αυτές τις λογικές. Η σιωπή σας σήμερα αδικεί την μεγάλη πλειονότητα των υποστηρικτών σας. Κυρίως όμως σας καλώ να αποφασίσετε ποια δημοκρατία θέλετε να κληροδοτήσετε στα παιδιά σας. Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Στην σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή δημοκρατία μας δεν έχουν θέση οι νοσταλγοί του, ούτε από αριστερά ούτε από δεξιά. Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε αυτό".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ 14 Απρ 2021 | 16:56

Τι συμβαίνει με το ΚΕΘΕΑ;- Ενας δικηγόρος απαντά: "Καινούργιο παπατζιλίκι ξεφύτρωσε"

Ο δικηγόρος Περικλής Κοντόγκονας σχολιάζει τον σάλο που έχει προκύψει με το ΚΕΘΕΑ

"ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" 14 Απρ 2021 | 16:12

"Σφαγή" ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες Κοντονή - Πελώνη: Δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα

Η Αριστοτελία Πελώνη σχολιάζοντας τις καταγγελίες του κ. Κοντονή για την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για μείζον πολιτικό ζήτημα.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 14 Απρ 2021 | 14:43

Εκνευρισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σε Κοντονή: "Αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων"

"Καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων" εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στον Σταύρο Κοντονή.

"ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ" 14 Απρ 2021 | 14:43

Άρθρο Τσίπρα για την ανάκαμψη της οικονομίας - Οι προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος και την ανασυγκρότηση

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην έκδοση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΩΣ 60% 14 Απρ 2021 | 13:25

Ηλιόπουλος για εργασιακό νομοσχέδιο: Ούτε το ΔΝΤ δεν τόλμησε να προτείνει την κατάργηση του 8ωρου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε πως η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και δημιουργεί νέες πληγές στην κοινωνία.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ 14 Απρ 2021 | 13:11

Σταύρος Αραχωβίτης: Αρση ασυλίας του βουλευτή για την υπόθεση της Folli Follie

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, αποφάσισε η Βουλή με 183 θετικές ψήφους έναντι 23 αρνητικών, για την υπόθεση της Folli Follie.

"ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ" 14 Απρ 2021 | 12:29

Νέα "βόμβα" Κοντονή: Για συγκεκριμένη υπόθεση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε την δωροδοκία πλημμέλημα

Ο κ. Κοντονής κλήθηκε να καταθέσει μετά την έρευνα που ξεκίνησε η Εισαγγελία με αφορμή δηλώσεις του ότι, δολίως από τον ΣΥΡΙΖΑ επισπεύσθηκε η επικύρωση του νέου Ποινικού Κώδικα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ 14 Απρ 2021 | 08:25

Το υπουργείο Οικονομικών κοστολογεί τις εξαγγελίες Τσίπρα: 15 έως 21 δισ. ευρώ - "Αμετανόητα ανεύθυνος"

Δημοσιονομικό κόστος που μπορεί να κυμανθεί από τα 15 έως και τα 21 δις. ευρώ συνεπάγεται το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 13 Απρ 2021 | 20:36

Πελώνη: "Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται δόσεις, διαγραφές χρεών και ευρώ από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου"

"Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται δόσεις, διαγραφές χρεών και ευρώ από το λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου", δήλωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13 Απρ 2021 | 19:41

Αποχή από τις ονομαστικές ψηφοφορίες αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ – Κάνει λόγο για παραβίαση του Κανονισμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως πλέον απέχει από τις ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Απρ 2021 | 18:19

Τσίπρας: Αυτό είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη "βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας"

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους, ενίσχυση ρευστότητας των ΜμΕ, μόνιμο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ 13 Απρ 2021 | 17:12

Το "τσιμέντωμα" της Ακρόπολης μέσα από τα μάτια του φωτογράφου Κωνσταντίνου Πίττα- Τράτζικ

Ο γνωστός φωτογράφος Κωνσταντίνος Πίττας καταρρίπτει την ιστορία για το τσιμέντωμα της Ακρόπολης

ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 13 Απρ 2021 | 16:58

Χατζηδάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Fake news για 8ωρο - Το νομοσχέδιο προστατεύει εργαζόμενους και εργασία

Εμείς προστατεύουμε τον εργαζόμενο και την εργασία, ο ΣΥΡΙΖΑ τα fake news σχολιάζει ο Κωστής Χατζηδάκης εξ αφορμής της ανακοίνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης