Εξαλλοι είναι στην Αυγή- για ακόμα μια φορά- με την κρατική τηλεόραση γιατί δημοσιογράφος της ΕΡΤ, τόλμησε σε ζωντανή σύνδεση να αποκαλέσει τον Νικόλαο, γιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πρίγκιπα. Με την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να βλέπει και μια σκοτεινή συνωμοσία πίσω από το επεισόδιο και την ηγεσία της κρατικής τηλεόραση να έχει δώσει πιθανώς και οδηγίες στους δημοσιογράφους για το πώς να αποκαλούν τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ρεπορτάζ που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται λόγος για "ασύλληπτη πρόκληση", διατυπώνεται δε το φοβερό ερώτημα αν "η δημοσιογράφος πήρε πρωτοβουλία και αποκάλεσε "πρίγκιπα" τον γιο του Γλύξμπουργκ ή είχε δοθεί εντολή για αυτού τους είδους την προσφώνηση. Εάν ήταν επιλογή της δημοσιογράφου γιατί οι παρουσιαστές δεν έκαναν την απαραίτητη διόρθωση; αναρωτιέται η εφημερίδα.
Όλα τα μάλλον αδιάφορα και ασήμαντα, που όμως προκάλεσαν την έξαλλη αντίδραση της Αυγής και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τελιλιορίδου, ξεκίνησαν όταν ο Νικόλαος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή μαζί με την πρόεδρο της AXION Hellas, παιδίατρο Σάντη Κορμά, για τις δραστηριότητες της οργάνωσης σε Φολέγανδρο, Σύμη, Χάλκη, Αστυπάλαια και Κίμωλο.
Η δημοσιογράφος παρουσιάζοντας τους καλεσμένους στη ζωντανή σύνδεση από το λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, προσφώνησε τον Νικόλαο ως "πρίγκιπα", χωρίς να αντιδράσει κανείς.
Η υποψία που διατυπώνει η εφημερίδα είναι μήπως υπάρχει φλέρτ της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους εναπομείναντες φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιλιορίδου, σε δήλωσή της ανέφερε:
"Να ενημερώσουμε την κυβέρνηση και την ΕΡΤ1 ότι την 8η Δεκεμβρίου του 1974 με δημοψήφισμα ο Ελληνικός λαός κατάργησε τη μοναρχία. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον βασιλείς, πρίγκιπες και πριγκίπισσες".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr