X

Δημοσκόπηση Pulse: Ανδρουλάκης vs Τσίπρας - Ποιος προηγείται σε κεντρώους και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους

Ενδιαφέροντα τα ευρήματα σχετικά με τα πρόσωπα που κυριαρχούν στον χώρο της Αριστεράς και του Κέντρου.

Γράφει: TheToc team

Προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη στους κεντρώους ψηφοφόρους και του Αλέξη Τσίπρα σε κεντροαριστερούς και αριστερούς δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, σε μία περίοδο που φουντώνουν οι συζητήσεις για το νέο κόμμα που φέρεται να ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός στο πλαίσιο του "rebranding" που επιχειρεί.

Στο σενάριο δημιουργίας του νέου κόμματος το 8% είναι θετικό και άλλο ένα 12% δηλώνει "ενδιαφέρον". Θετικό σε ένα κόμμα Τσίπρα το 44% όσων δηλώνουν πρόθεση ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ, το 5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 10% του ΚΚΕ και το 13% της Πλεύσης Ελευθερίας. Το 58% του συνόλου δηλώνει άρνηση ή αδιαφορία, ενώ το 12% λέει ότι αντιμετωπίζει "ουδέτερα" ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 28% έναντι 19% του Ανδρουλάκη στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προηγείται με 28% έναντι 12% του Τσίπρα στον χώρο του Κέντρου. Όταν το ερώτημα τίθεται μόνον για τους σημερινούς πολιτικούς αρχηγούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης μετριέται στους κεντρώους ψηφοφόρους στο 31%.

Πιο αναλυτικά:

Στο ερώτημα ποιος από τα ακόλουθα πολιτικά πρόσωπα, μπορεί να εκφράσει καλύτερα και πιο υπεύθυνα τον χώρο της Κεντροαριστεράς οι απαντήσεις (στο σύνολο του δείγματος) είναι:

  • Τσίπρας 16%

  • Ανδρουλάκης 14%

  • Κωνσταντοπούλου 10%

  • Βαρουφάκης 4%

  • Κασσελάκης 3%

  • Φάμελλος 3%

  • Χαρίτσης 2% και

  • Κανένας 29%

Στο ερώτημα ποιος από τα ακόλουθα πολιτικά πρόσωπα, μπορεί να εκφράσει καλύτερα και πιο υπεύθυνα τον χώρο της Κεντροαριστεράς οι απαντήσεις είναι:

Για τους κεντρώους

  • Ανδρουλάκης 28%

  • Τσίπρας 12%

  • Κωνσταντοπούλου 9%

  • Κασσελάκης 5%

  • Βαρουφάκης 4%

  • Φάμελλος 2%

  • Κανένας 28%

Για τους κεντροαριστερούς

  • Τσίπρας 28%

  • Ανδρουλάκης 19%

  • Κωνσταντοπούλου 11%

  • Βαρουφάκης 4%

  • Φάμελλος 4%

  • Κασσελάκης 2%

  • Κανένας 16%

H αποτίμηση της ΔΕΘ για Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη - Τσίπρα

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καρτέλα σχετικά με το πόσο θετικά αξιολογούν οι πολίτες τις πρόσφατες εξαγγελίες των πολιτικών στη ΔΕΘ και στο συνέδριο του Economist (Τσίπρας) αντίστοιχα:

  • Μητσοτάκης 32%

  • Ανδρουλάκης 23%

  • Τσίπρας 19%

Διαβάστε Επίσης

Πόσοι θα ψήφιζαν ένα κόμμα Τσίπρα

Αναφορικά με την προοπτική ίδρυσης κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δύο στους 10 ερωτηθέντες απαντούν πως θα ψήφιζαν ή θα υποδεχόντουσαν με ενδιαφέρον την ίδρυση ενός κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα. Το 58% ωστόσο, παρουσιάζεται αρνητικό στο να ψηφίσει το κόμμα που ίσως να ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός.