X

Εξαδάκτυλος, Πατουλίδου με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας- Συνεχίζεται το μυστήριο με τον Γιώργο Αυτιά

Αλλα 4 ονόματα ανακοινώθηκαν ημιεπισήμως ότι θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατίας

Γράφει: TheToc team

Αλλα 4 ονόματα διέρρευσαν ημιεπισήμως από τη Νέα Δημοκρατία, ότι θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές στις κάλπες που θα στηθούν τον Ιούνιο.

Στους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος θα ενταχθούν- εκτός από τα ήδη γνωστά ονόματα- ο νυν πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος κ. Εξαδάκτυλος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Σωτήρης Σέρμπος.

Διαβάστε Επίσης

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τον Απρίλιο, και προκαλεί απορίες γιατί ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως το όνομα του Γιώργου Αυτιά. Και αυτό παρά το γεγονός ότι όλοι οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας συμφωνούν ότι ο δημοσιογράφος θα είναι στο ψηφοδέλτιο και ο Γιώργος Αυτιάς έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια. Το γιατί η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του υποψηφίου, ενώ ο ίδιος σχεδόν το έχει ανακοινώσει και επισήμως μέσα από την εκπομπή του, δεν έχει απάντηση. Την ίδια στιγμή ενώ συνεχίζονται πυρετωδώς οι διεργασίες για την αξιολόγηση και άλλων υποψηφίων, με τον τελικό λόγο για το ποιοι θα πάρουν το χρίσμα να το έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάθε κόμμα δικαιούται να έχει 42 υποψήφιους. Οι κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στηθούν στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου, με κάθε χώρα να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ημερομηνία που προτιμά.

Σημειώνεται ότι υποψήφιοι θα είναι εκ νέου οι σημερινοί ευρωβουλευτές του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ έχουν ανεπισήμως ανακοινωθεί ακόμα η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο νυν διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας και ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.