
Όλα δείχνουν ότι ανοίγει ο δρόμος για την πραγματοποίηση των 3 τηλεμαχιών μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, και όλα δείχνουν ότι σε αυτές δεν θα συμμετάσχει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Που επιμένει στις δικές του ενστάσεις και προτάσεις. Μεταξύ άλλων για λιγότερες θεματικές ενότητες, για επαρκή χρόνο απαντήσεων και απαγόρευση ερωτήσεων ανάμεσα στους υποψηφίους. Πώς ερμηνεύονται οι απαιτήσεις του πρώην πρωθυπουργού;
Η ερμηνεία που δίνουν στο ΚΙΝΑΛ για τους όρους που θέτει ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θέλει να συμμετάσχει σε κανένα debate αφού προφανώς θεωρεί ότι μια τέτοια διαδικασία τον μειώνει, αφού θα εμφανιστεί επί ίσοι όροις με τους πρώην υπουργούς του, ενώ την ίδια στιγμή δεν επιθυμεί τις ερωτήσεις που θα μπορούν να κάνουν ο ένας υποψήφιος στον άλλο, αφού φοβάται ότι θα δεχθεί ερώτηση για την διάσπαση του κόμματος στις εκλογές του 2015. Που είναι και τα αδύναμο σημείο του… Γι αυτό άλλωστε και δεν θέλει την θεματική ενότητα για τα εσωκομματικά.
Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη οι εκπρόσωποι των Νίκου Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδου απέστειλαν επιστολή προς την ΕΡΤ, προκειμένου να φιλοξενήσει τα debate που οι υποψήφιοι προτείνουν να γίνουν με βάση το μοντέλο του 2017. Και ζητούν η συζήτηση να γίνει έστω και αν δεν είναι παρόντες όλοι οι υποψήφιοι, δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σύμφωνα δε με πηγές από το ΚΙΝΑΛ και οι Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, και Παύλος Χρηστίδης αναμένεται να στείλουν ανάλογη επιστολή στη δημόσια τηλεόραση.
Θυμίζουμε πως η πρόταση των "5" ήταν να γίνουν 3 τηλεοπτικές συζητήσεις, δύο στον α΄ γύρο με όλους τους υποψηφίους (στις 22 και 29 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ3) και ενός στον β΄ γύρο με τους φιναλίστ της αναμέτρησης, στις 8 Δεκεμβρίου.
Οι υποψήφιοι- πλην Παπανδρέου- προτείνουν 3 ή 4 θεματικές ενότητες, απαντήσεις 1:30 λεπτού, με δυνατότητα ερώτησης υποψηφίου προς υποψήφιο και δυνατότητα ελεύθερης ερώτησης.
Πού και γιατί διαφωνεί ο Γιώργος Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου διαφωνεί και προτείνει 3 θεματικές ενότητες, τις εξής:
1. Δίκαιη μετάβαση στο νέο παραγωγικό πρότυπο – Πράσινη Ανάπτυξη
2. Προκλήσεις για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς σήμερα.
3. Κοινωνικό Κράτος και Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία
Όπως ανέφερε στην επιστολή του προς την επιτροπή Καταστικού, ζητάει ακόμα "η διεξαγωγή των συζητήσεων να γίνει με τη χρήση διαδικτύου και απευθείας τηλεοπτική μετάδοση και με επαρκή χρόνο απαντήσεων για όλους τους υποψήφιους (4’ + 4’ + 1’ - εισαγωγική τοποθέτηση, δευτερολογία και κλείσιμο, αντιστοίχως), έτσι ώστε κάθε σημαντική θεματική ενότητα να μπορεί να συζητηθεί διεξοδικά σε επαρκή χρόνο αφιερώνοντας 75-90 λεπτά για κάθε θέμα. Η δημόσια τηλεόραση να μεταδώσει με σύγχρονο τρόπο όλες τις συζητήσεις που θα αποφασιστούν", ανέφερε ακόμα.
Στην επιστολή του ο Γιώργος Παπάνδρέου ανέφερε ακόμα ότι "η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι μία και μόνον τηλεοπτική συζήτηση με απαντήσεις του λεπτού και με ατάκες εντυπωσιασμού δεν ενδιαφέρει κανέναν", ενώ έκανε λόγο ότι πρέπει να γίνει διάλογος στο ύψος της ιστορίας της Παράταξης και της φιλόδοξης προοπτικής της και όχι ένα reality show.
Αιχμές Λοβέρδου κατά Γιώργου Ππανδρέου
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας, με δήλωσή του, αφήνει αιχμές κατά της πλευράς Παπανδρέου.
"Προτείναμε τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, όπως αυτή είχε καθοριστεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής Αλιβιζάτου. Στην τότε διαδικασία είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία της. Σήμερα όμως, η πλευρά του κ. Παπανδρέου αρνήθηκε εκείνο που η ίδια είχε συμφωνήσει το 2017. Όποιος δεν θέλει το διάλογο ή διστάζει μπροστά στα θέματά του, τον απαξιώνει και τον τορπιλίζει. Αυτό όμως δεν βοηθά την παράταξή μας", δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του Ανδρ. Λοβέρδου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr