Γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι το μεγάλο φαβορί του β' γύρου - Ποιον θα στηρίξει ο Λοβέρδος, τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε τον πρώτο γύρο και είναι το φαβορί για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
nikos androulakis

Ο μεγάλος κερδισμένος του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ είναι φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο μεγάλος χαμένος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Που διέψευσε τις εκτιμήσεις για μια τουλάχιστον καλή παρουσία στον α' γύρο, αφού μετά βίας κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, σε μικρή απόσταση από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής και ενώ όλοι σχολίαζαν τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί και θα δώσει τη μάχη μέχρι τέλους.

Γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι το μεγάλο φαβορί του β' γύρου - Ποιον θα στηρίξει ο Λοβέρδος, τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι

"Αυτήν την Κυριακή πετύχαμε τον στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών. Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης. Αποφασίζουν για το μέλλον. Αποφασίζουν για την πορεία του κινήματός μας. Αποφασίζουν για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Το ερώτημα είναι αν έχει ελπίδες να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Και η απάντηση είναι ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά απίθανο, αφού ο κρίσιμος παράγων είναι οι ψηφοφόροι του Ανδρέα Λοβέρδου. Και όλα δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων ψήφισαν Ανδρέα Λοβέρδο στον πρώτο γύρο, δηλαδή το 26,07% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, θα ψηφίσει το Νίκο Ανδρουλάκη. Κι αυτό γιατί οι ψηφοφόροι του Ανδρέα Λοβέρδου είναι σαφώς αντι-ΣΥΡΙΖΑ και δεν ελκύονται από τα θολά μηνύματα του Γιώργου Παπανδρέου περί "προοοδευτικής διακυβέρνησης", ούτε από τα παραδοσιακά αντιδεξιά συνθήματα του πρώην πρωθυπουργού.

ανδρέας λοβέρδος

Δεν είναι σαφές αν η θέση που θα πάρει ο υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος θα τους επηρεάσει, αλλά είναι προφανές από τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, ότι θα πάρει θέση, είτε σαφώς είτε υπαινικτικά, υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη. Η το πιθανότερο, θα δηλώσει ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, αφήνοντας τους ψηφοφόρους του να επιλέξουν.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

Διαβάστε Επίσης

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σήμερα το πρωί, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι είναι πολιτικός θέσεων που ποτέ δεν κρύφτηκε και γι' αυτό θα πάρει θέση, ανακοινώνοντας, ως αύριο, εάν θα ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Γιώργο Παπανδρέου την προσεχή Κυριακή. Πριν προχωρήσει σε ανακοινώσεις, θα μιλήσει με τους συνεργάτες του, βουλευτές και μη, καθώς, όπως είπε, σέβεται εκείνους που τον πλαισίωσαν.

Ο κ. Λοβέρδος, που χθες έμεινε εκτός της κούρσας διαδοχής στο ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι το κυρίως μήνυμα που έστειλαν οι κάλπες είναι η ανανέωση. Η φράση του αυτή εκτιμάται ότι δείχνει πρόθεση να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη που εξελέγη πρώτος. Σχετικά με τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές, τόνισε ότι αποτελούν πολιτικό θέμα, καθώς αποδεικνύει ότι η παράταξη είναι παρούσα.

Έκανε μάλιστα λόγο για ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Ευχαρίστησε τις δεκάδες χιλιάδες που τον ψήφισαν λέγοντας ότι θα συνεχίσει και πως δεν θα τους εγκαταλείψει. Όπως είπε, στη μάχη των ιδεών σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, το όνομα, την ταυτότητά του αλλά και την προσδοκία για υπερδιπλασιασμό δυνάμεων κέρδισε, ωστόσο έχασε στην κάλπη.

Τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι

Διαβάστε Επίσης

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ που επέλεξαν τον Παύλο Γερουλάνο, τον Παύλο Χρηστίδη ή τον Χάρη Καστανίδη θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Αλλά αυτή τη στιγμή το τι θα ψηφίσουν όσοι επέλεξαν τους άλλους υποψηφίους είναι σχεδόν αδύνατο να αναλυθεί. Και σίγουρα τα νούμερα δεν είναι μεγάλα που να κρίνουν την αναμέτρηση. Δεν είναι καν σαφές αν οι άλλοι υποψήφιοι θα πάρουν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, με ορισμένους να εκτιμούν για παράδειγμα ότι ο κ. Χρηστίδης, που θέλει να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά και την ανανέωση, να τάσσεται υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη. Ακόμη και οι ψηφοφόροι των κ.κ. Γερουλάνου και Καστανίδη που θεωρητικά έχουν πιο "στενές" σχέσεις με τον κ. Παπανδρέου, δεν είναι βέβαια ότι θα τον ακολουθήσουν μαζικά στον β' γύρο.

Η δήλωση Χάρη Καστανίδη

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Χάρης Καστανίδης, απέφυγε να πάρει θέση υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου:

"Ευχαριστώ όσες και όσους στάθηκαν πλάι μου στην προσπάθεια για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Χαίρομαι για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών. Εύχομαι καλή τύχη στους συνυποψηφίους μου που θα κριθούν στον δεύτερο γύρο. Ελπίζω στην καλή συνέχεια της παράταξης".

Σε κάθε περίπτωση τα μεγάλα ποσοστά που πήρε ο Νίκος Ανδρουλάκης, η μεγάλη διαφορά των σχεδόν 10 μονάδων που τον χωρίζουν από τον Γιώργο Παπανδρέου, δημιουργούν μια δυναμική υπερ του και μια παράσταση νίκης που θα του επιτρέψει όπως όλα δείχνουν να κερδίσει με άνεση τις εκλογές του β γύρου.

nikos androulakis

Κέρδισε με άνεση τον α' γύρο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε με μεγάλη άνεση τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και τα τελευταία αποτελέσματα του δίνουν σαφές προβάδισμα και για την επόμενη Κυριακή. Το ποσοστό του πλησίασε το 37% και οι ψηφοφόροι του ήταν πάνω από 90 χιλιάδες και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Ο ευρωβουλευτής είχε βασικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας την ανανέωση και στις πρώτες του δηλώσεις, το βράδυ της Κυριακής, στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, έκανε λόγο για ενότητα και πολιτική αυτονομία.

"Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει", είπε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Ιαν 2022 | 08:28

Βράβευση Παπανδρέου στην Αγκυρα με τον Ζουλφού Λιβανελί - Το μήνυμα για τα ελληνοτουρκικά

Ο Γ. Παπανδρέου βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Çankaya, μαζί με τον συνθέτη και συγγραφέα Zulfu Livaneli,για την προσφορά τους στους αγώνες για την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΟΥΝΗ ΣΤΟ FACEBOOK 16 Ιαν 2022 | 15:36

Ανδρέας Τσούνης: Βράζει η κοινωνία για τα φαινόμενα κακοποίησης γυναικών, περιμένω ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, λέει ο σύζυγος της Γεννηματά

"Δεν βράζει μόνο η Θεσσαλονίκη αλλά όλη η ελληνική κοινωνία με αυτά που αποκαλύπτονται και η ΝΔ δεν βλέπω να έχει πάρει κάποια επίσημη θέση", γράφει ο Ανδρέας Τσούνης.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 13 Ιαν 2022 | 13:15

Ο "ανασχηματισμός" του Νίκου Ανδρουλάκη: Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώθηκαν από το Κίνημα Αλλαγής οι Τομείς Πολιτικής Ευθύνης, των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ 13 Ιαν 2022 | 08:53

Καρφιά Κατρίνη για την ακρίβεια: Η κυβέρνηση έχει αφήσει ανυπεράσπιστους τους πολίτες

Τονίζει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των τιμών αλλά δεν προχωρά και σε ελέγχους για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 12 Ιαν 2022 | 13:24

ΚΙΝΑΛ: Νέα βάρη στους αδύναμους με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου

"Οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών σε πολλές λαϊκές συνοικίες φτάνουν έως και 40%", αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Ιαν 2022 | 13:16

Στην Αγκυρα ο Γιώργος Παπανδρέου - Θα βραβευτεί μαζί με τον Ζουλφού Λιβανελί με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Cankaya

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα βραβευθεί μαζί με τον συνθέτη και συγγραφέα Ζουλφού Λιβανελί, από τον Δήμαρχο της πόλης, Alper Dasdelen, με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Cankaya.

ΠΡΩΤΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ 11 Ιαν 2022 | 21:32

Ανδρουλάκης: Στόχος να προκύψει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για "τοξικό δικομματισμό" - Το νέο ηγετικό σχήμα του ΚΙΝΑΛ.

ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ TWITTER 11 Ιαν 2022 | 10:29

Όταν ο Νταβίντ Σασόλι αποχαιρετούσε τη Φώφη Γεννηματά

Στις 25 Οκτωβρίου, ημέρα θανάτου της Φώφης Γεννηματά, ο David Sassoli την είχε αποχαιρετίσει μ΄ ένα συγκινητικό μήνυμα στο twitter

ΘΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 10 Ιαν 2022 | 16:54

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Δεν παίζει" το σενάριο για επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ

Απάντηση στα σενάρια περί επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ έδωσε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΤΟ TWEET ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ 10 Ιαν 2022 | 10:42

Αιχμές ΝΔ για την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ υπέρ του εμβολιασμού: Θετική η προσπάθεια, αλλά αντέγραψε την γαλλική

Στην αφίσα του το ΚΙΝΑΛ για τον εμβολιασμό "δανείζεται" τη φιλοσοφία των Γάλλων στην αφίσα που απεικόνιζε ένα φιλί ανάμεσα σε δύο νέους. Τι σχολιάζει ο Ν. Ρωμανός.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΗΡΤΗΣΕ 09 Ιαν 2022 | 15:32

Ο Πάνος Καμμένος παίζει με το σκύλο του και... κοροϊδεύει τον Γιώργο Παπανδρέου [βίντεο]

Αίσθηση έχει προκαλέσει το βίντεο που δημοσίευσε στα social media ο Πάνος Καμμένος.

Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 09 Ιαν 2022 | 08:11

Κατεδαφίζει τον Τσίπρα ο μυστικοσύμβουλός του: "Τον κατάπιε ο ΣΥΡΙΖΑ" γράφει ο Λούλης

Οι ρήσεις του Γιάννη Λούλη και η παγίδα των διπλών εκλογών

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ 'ΕΦΣΥΝ" 08 Ιαν 2022 | 21:24

Γιάννης Λούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοχειριάστηκε, η ευκαιρία για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Σαφή προτίμηση στον Νίκο Ανδρουλάκη δείχνει ο Γιάννης Λούλης, σε άρθρο του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" με τίτλο "The new kid in town: ταρακουνώντας το τέλμα;".