Η άνοδος και η πτώση του Δημήτρη Παπαδημούλη- Από τους αγώνες της Αριστεράς στο Real Estate

Ένα "σεμνό" πρόσωπο της Αριστεράς μετατράπηκε σε δαιμόνιο "επενδυτή" σε υποβαθμισμένες περιοχές.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παπαδημούλης

Ο από το 2014 Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, εκτός από τα εντυπωσιακά "πόθεν έσχες του" δεν είχε προκαλέσει την κοινή γνώμη.

Το "κόκκινο κουμπί" προς την εκκωφαντική πτώση του αλλά και την πρόκληση οργισμένων αντιδράσεων τόσο από τον κόσμο που παρακολουθούσε άλαλος όσο και από στελέχη του ίδιου του κόμματός του προκάλεσε η πανδημία του κορονοίού.

Όχι στην καραντίνα από τον "επαναστάτη" ευρωβουλευτή

Η αρχή έγινε με τη δημοσίευση των φωτογραφιών του Δημήτρη Παπαδημούλη να ψωνίζει μετρημένα -όπως σύστηναν οι αρχές σε όλους τους Έλληνες- γεμίζοντας τα καρότσια όσο δεν παίρνει. Το βίντεο, το οποίο προβλήθηκε από το Mega, και τον έδειχνε να φεύγει από σούπερ μάρκετ με δύο γεμάτα καρότσια με προϊόντα, έγινε ανάρπαστο κυριολεκτικά με τους χρήστες του twitter να ξεσαλώνουν κατηγορώντας τον για αντικοινωνική συμπεριφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος έδωσε μια εξωφρενική απάντηση γράφοντας: "Πριν λίγο, σε εκπομπή του MEGA με κατήγγειλαν για "αντικοινωνική συμπεριφορά"! Ο λόγος είναι ότι, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παρέλαβα από ένα "Σκλαβενίτη" με γεμάτα ράφια κ λίγο κόσμο, μια παραγγελία -2 καρότσια- που είχα κάνει. Χωρίς να το διασταυρώσουν! Έλεος με την λασπολογία!" προκαλώντας χάχανα στον κόσμο.

Ο φόβος του Δημήτρη Παπαδημούλη για την έλλειψη αγαθών στη διάρκεια της καραντίνας σε πολλούς θύμισε το κατοχικό σύνδρομο που έχουν συνήθως οι υπερήλικες Ευρωπαίοι και Έλληνες και δε μπορούσε να δικαιολογεί ο 65χρονος πολιτικός.

παπαδημούλης

Από το καρότσι στην μη τήρηση της καραντίνας

Την ίδια στιγμή που η χώρα έμπαινε σε λοκντάουν και ο Δημήτρης Παπαδημούλης έβγαινε από το σούπερ-μάρκετ πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο ευρωβουλευτής, ως όφειλε, δε μπήκε στη 14ήμερη καραντίνα, όπως προέβλεπαν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, αφού ο ίδιος ήρθε στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και ενώ έπεφταν τα πρόστιμα βροχή σε όποιον παρέβαινε τα μέτρα και συνεχίζονταν οι συστάσεις προς τους πολίτες από τον υφυπουργό Προστασίας του πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι όλοι οι πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό θα πρέπει να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα, ο Παπαδημούλης τη γλύτωσε στο ..τσακ. Πέρασε σχετικά ήρεμα και χωρίς άλλες αναταράξεις την περίοδο του λοκντάουν μέχρι που δημοσιεύθηκαν τα πόθεν έσχες των βουλευτών και ευρωβουλευτών και άνοιξαν οι "ασκοί του Αιόλου".

Δημήτρης Παπαδημούλης ΣΥΡΙΖΑ Γραφεία

Και ευρωβουλευτής και μετρ του Real Estate

Μαζί με τους Κινέζους και τις μεγάλες εταιρείες που έκαναν "ντου" στην υποβαθμισμένη Αχαρνών, Αγίου Μελετίου και Κυψέλη προκειμένου να αγοράσουν ακίνητα κυρίως σε πολυκατοικίες του ’60 σε τιμές πολύ χαμηλότερες και από τις αντικειμενικές, και για να τα νοικιάσουν ως Airbnb ή για να πάρουν τη χρυσή βίζα, το ριζοσπαστικό στέλεχος της αριστεράς αποφάσισε να επενδύσει τα χρήματά του αγοράζοντας στη διετία 2018-2019 σε πολύ καλές τιμές 15 ακίνητα, φτάνοντας σε 38 τον συνολικό αριθμό των ακινήτων που ανήκουν στον ίδιο και στα μέλη της οικογένειάς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οκτώ ακίνητα απέκτησε το 2018 ενώ, προχώρησε μέσα στο 2019, στην αγορά ακόμα έξι ακινήτων. Ο Παπαδημούλης νοικιάζει συνολικά πλέον 15 ακίνητα σε ΜΚΟ και μετανάστες. Στο δημοσίευμα του πρώτου Θέματος αναφέρεται ότι τα ακίνητα ενοικιάζονται στις ΜΚΟ Solidarity Now, Praksis καθώς και σε μεμονωμένους μετανάστες από τη Γκάμπια, Μπουργκίνα Φάσο και Τουρκία.

Ο ευρωβουλευτής, παρά το σάλο που ξεσηκώθηκε, δήλωσε ατάραχα ότι "δεν κρύβει τίποτα” και ότι "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται", προκαλώντας γενική θυμηδία, από ένα πρόσωπο που δεν έχει κανένα ενδοιασμό να γίνει μεγαλοιδιοκτήτης ακινήτων, ενώ χιλιάδες συμπολίτες του είναι με κόκκινα δάνεια, τα οποία καταγγέλει το κόμμα του.

Αστραπές και βροντές στην Κουμουνδούρου

Μπορεί ο Παπαδημούλης να παρέμεινε ατάραχος αλλά δε συνέβη το ίδιο με τον Αλέξη Τσίπρα που μόνο αυτό δεν ήθελε να του συμβεί σε μια περίοδο που παλεύει να βρει το βηματισμό του ως αντιπολίτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κομματική "Αυγή της Κυριακής", ειπώθηκε κάτι που έμοιαζε με μήνυμα προς τον ευρωβουλευτή. "Φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα τού καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας", είχε πει ο κ. Τσίπρας.

ΤΣΊΠΡΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

"Εκδρομή" στην Αίγινα για την ενότητα του κόμματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και μπορεί να μην ήθελε να δώσει συνέχεια σε ένα θέμα που θα δημιουργούσε ρωγμές σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο του κόμματος, αλλά ένας άλλος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κούλογλου αντέδρασε με σφοδρότητα, απειλώντας με ανεξαρτητοποίηση και αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να παίξει ρόλο πυροσβέστη, σβήνοντας τη φωτιά που άναψε ο Παπαδημούλης, με προσωπική του παρέμβαση, επισκεπτόμενος το εξοχικό του Κούλογλου στην Αίγινα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκεί που ο δυσαρεστημένος ευρωβουλευτής διατηρεί εδώ και χρόνια σπίτι.

παπαδημουλης

Σε ρόλο φιλάνθρωπου προς πολίτες που έχουν ανάγκη

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωση που διανεμήθηκε από τα "κεντρικά" της Κουμουνδούρου, αφού επιμένει ότι "στοχοποιείται" λόγω αντιπερισπασμού από ΜΜΕ φιλικά διακείμενα στην κυβέρνηση, πειθαναγκάστηκε μάλλον να ανακοινώσει ότι "το σύνολο των καθαρών εσόδων από όσα διαμερίσματα ενοικιάζω μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες και μετανάστες, θα κατατίθενται μέχρι και το τελευταίο ευρώ, για τη στήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ των Ελλήνων πολιτών που έχουν ανάγκη, αλλά και των προσφύγων και μεταναστών.

Φυσικά, καθώς οι διαφανείς επενδύσεις δεν παύουν από όσους έχουν το "μικρόβιο" των ακινήτων, όλοι περιμένουν να δουν το επόμενο "πόθεν έσχες" του ευρωβουλευτή και τις επόμενες "επιχειρηματικές" κινήσεις του.

"Συντροφικές" αποστάσεις από Μπαλάφα και Βούτση

Με σαφείς αποστάσεις και με μια μονολεκτική άρνηση απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, στο ερώτημα αν θα αγόραζε και εκείνος τον απίστευτα μεγάλο αριθμό ακινήτων που έχει αγοράσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Εππλέον, αποστάσεις από το θέμα των ακινήτων κράτησε και ο Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης "έδωσε τις δικές του εξηγήσεις και ερμηνείες, οι οποίες δεν απαντήθηκαν από τους κατήγορους του που τον έχουν, όπως είπε, στοχοποιήσει με αυτήν την υπόθεση ως προς τον χαρακτήρα της νομιμότητας των περιουσιακών του στοιχείων”. Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε με έμφαση ότι όλοι κρίνονται δημόσια...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 23 Ιουλ 2020 | 16:58

Μαξίμου για συναντήσεις Μητσοτάκη με τους αρχηγούς: "Γόνιμος διάλογος παρά τις επιμέρους διαφορές"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις με την Τουρκία

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ 22 Ιουλ 2020 | 14:43

ΣΥΡΙΖΑ - Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε από τον Τσίπρα να ενημερώσει τους αρχηγούς

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την τουρκική Navtex ήταν αποτέλεσμα πίεσης του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΟ 1,13% Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ 20 Ιουλ 2020 | 17:35

Ράλι για τα ελληνικά ομόλογα -  Αισιοδοξία στις αγορές για συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

Υποχωρεί η απόδοση των ελληνικών ομολόγων καθώς η αγορά προεξοφλεί ότι οι Ευρωπαίοι θα καταλήξουν σε συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ 18 Ιουλ 2020 | 09:37

Παπαθανάσης για την υποχρεωτική μάσκα στα σούπερ μάρκετ: O έλεγχοι θα είναι συνεχείς - 150 ευρώ το πρόστιμο

"Δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστούν τα μέτρα" είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η ΑΝΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΑ 17 Ιουλ 2020 | 21:38

Υποχρεωτική από αύριο η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ για εργαζομένους και καταναλωτές

Σήμερα ανακοινώθηκαν 28 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 17 Ιουλ 2020 | 12:44

Ο Τσίπρας στα ...αγγλικά για την δίωξη Τουλουπάκη: Unacceptable - Ντροπή, διώκουν όποιον δικαστή ερευνά τα σκάνδαλά τους

"Αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο στη Λατινική Αμερική", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ 16 Ιουλ 2020 | 20:37

Δημοσκόπηση Marc: Τέλος το "ηθικό πλεονέκτημα" για τον ΣΥΡΙΖΑ - Στις 33,3 μονάδες η διαφορά Μητσοτάκη με Τσίπρα

Η ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ από τις υποθέσεις Παππά και Καλογρίτσα - Χαμηλή συσπείρωση και "διαρροή" ψηφοφόρων προς τη ΝΔ

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 16 Ιουλ 2020 | 19:21

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαξίμου: Η κυβέρνηση έχει έλλειμμα σοβαρότητας και συνοχής

"Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα" σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

"ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ" 16 Ιουλ 2020 | 17:17

Καυστική απάντηση Μαξίμου σε Τσίπρα: Καλή ξεκούραση στις μακρές διακοπές που έχει ξεκινήσει

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν το "κυβέρνηση για τα πανηγύρια" του πρώην πρωθυπουργού

"ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ Η ΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ", ΔΗΛΩΣΕ 16 Ιουλ 2020 | 15:58
16 Ιουλ 2020 | 09:06

Η "ρεαλ πολιτίκ" Τσίπρα στα εθνικά

Δεν έχει και καμιά πρόθεση ο Αλέξης Τσίπρας να επιστρέψει στους αγώνες των νιάτων του.

ΕΠΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ 16 Ιουλ 2020 | 08:37

Ο Τσίπρας αυτοτρολάρεται για τη φωτογραφία στα Κουφονήσια με insta story από το ...koulouri [εικόνα]

"Πώς διάολο βρέθηκε στα Κουφονήσια προσπαθεί να θυμηθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας", έγραψε το Κουλούρι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με χιούμορ.

ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ 15 Ιουλ 2020 | 18:04

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Ποια είναι η όμορφη πολιτευτής της ΝΔ που μήνυσε ο Παπαδημούλης [Εικόνες]

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι τοποθετήσεις της 29χρονης "γαλάζιας" προκαλούν.